• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cok cezbedici 3 kahve, hepsi ayni deneme setinde ve kucuk gramajli olmasinin (deneme seti) getirdigi ekstra absurt fiyatlama olmadan. Serif hocanin bu yontemini cok seviyorum. Merak ettigin 3 kahveyide kucuk gramajli olmasinin getirdigi fiyat dezavantaji olmadan alabiliyorsun.

Dayanamadim, gelecek ayi bekleyemedim siparis verdim.

Dün sipariş verdim, kavruldu ve 24 saat dolmadan elimde...
Örnek paketleme, referans kartlar, mis gibi koku...
İlk Nordic tecrübem.

1zb8r6w.jpg

ibi7etb.jpg

arkadaşlar kusura bakmayın ama ben bilmiyorum Nordic kahve ne demek

Nordic Approach İsimli bir toptancı Türkiye'de Ulusal Gıda, Birlik Kahve gibi bir firma ama çok daha büyüğü. Merkezi Norveç'te sanırım. Ülkelerde bulunan elemanları ile kahveleri toplayıp Avrupa'da bir kaç merkezde bulunan depolarında tutuyorlar. Kahve Kavuran firmalar Nordic Approach dan numune alarak deneyip beğendikleri kahvelerden sipariş veriyorlar. Bunun avantajı şu oluyor bir kaç farklı ülkeden sipariş verdiğinizde ayrı ayrı lojistik ödemek yerine direk firmadan konteynerınızı doldurup sipariş verebiliyorsunuz.

Diğer büyük aklıma gelen yabancı toptancılar:
Coffe Imports
Ally Coffee
Merchanta

Nordic Approach İsimli bir toptancı Türkiye'de Ulusal Gıda, Birlik Kahve gibi bir firma ama çok daha büyüğü. Merkezi Norveç'te sanırım. Ülkelerde bulunan elemanları ile kahveleri toplayıp Avrupa'da bir kaç merkezde bulunan depolarında tutuyorlar. Kahve Kavuran firmalar Nordic Approach dan numune alarak deneyip beğendikleri kahvelerden sipariş veriyorlar. Bunun avantajı şu oluyor bir kaç farklı ülkeden sipariş verdiğinizde ayrı ayrı lojistik ödemek yerine direk firmadan konteynerınızı doldurup sipariş verebiliyorsunuz.

Diğer büyük aklıma gelen yabancı toptancılar:
Coffe Imports
Ally Coffee
Merchanta
Çok teşekkür ederim çok sağolun

En erken 18'in de açacağım ben de. Haftaya Cumartesi ilk demlememi yaparım. 10 gün bekleyelim bakalım(y)

Sunum şekli olarak kart ve kutu yeni bir uygulama mı bu firmada ?

Selamlar @ari

Yeni bir uygulama değil lakin anladığım kadarı ile yalnızca deneme setleri bu kutu ve kartlar ile gönderilmektedir.

Ben daha evveli 3 paketlik bir seçki oluşturarak sipariş verdim lakin deneme setlerinden biri değildi ne kutu nede bilgi kartları gelmedi.

Bilgine...

Selamlar @ari

Yeni bir uygulama değil lakin anladığım kadarı ile yalnızca deneme setleri bu kutu ve kartlar ile gönderilmektedir.

Ben daha evveli 3 paketlik bir seçki oluşturarak sipariş verdim lakin deneme setlerinden biri değildi ne kutu nede bilgi kartları gelmedi.

Bilgine...

Bu uygulama garip geldi açıkçası. Kahve bilgilerinin olduğu kartların standart 250 gr paketlerle de gönderiliyor olmasını beklerdim.

Kutuya zaten girmiyorum, baskılı olmasa bile düz kutu olmalı azından.

3x100 Nordic tadım paketi sipariş etmiştim, bugün elime ulaştı. 2 gün öncesinin kavrumu olduğu için öğüttükten sonra ortalama 30 dakika bekleterek V60 demledim.

Öncelikle hepsinin kuru kokusu çok cezbedici ve tanıtım kartlarında yazan kuru kokuyla uyumlu olduklarını düşünüyorum.

Demlemelerde ise Etiyopya Hambela Wamena Anaerobik benim favorim oldu. Aromatik bir fincan çıktı, anaerobik işlemin rahatsız edici yönleri hiç yoktu, gayet tatlıydı ve sarı meyve tatları belirgindi.

Diğer iki kahve de asla kötü değildi ama çok hafızada kalacak lezzetler yakalayamadım henüz. Degas için zaman vereceğim.

Son 3lu seckiden almistim 8 eylul kavrumlu biraz once denedim etiyopya kahvelerini. Sanirim tecrubemi fotograflar biraz anlatiyor. Renk olarak gozum korktu cok cok koyu kavrum gibi geldi. Demleyincede dahada husran oldu sonuc kahvede baskin tat olarak KÜL var.

Acikcasi sinirliyim birazda adeta param kul olmus gibi hissettim. Filtre kavrum olmasi mumkun degil bunun. Bu kahveden once brownberry kenya masai iciyordum (cok cok daha ekonomik bir kahve) en azindan icilebilir bir lezzet sunuyordu.

Zaten ekonomik olarak herkes gibi bende daha dikkatli olmaya calisiyorum ancak 130tl ye bile boyle bisey iciceksem, ......

Neyse dusunduklerimi sadece yazmak istedim. İcimde kalsin istemedim. Sanirim gun gectikce nitelikli kahve(bunun neresi nitelik?) Biraz daha uzaklasiyor benden. Degirmenimi satabilirmiyim acaba diye dusunceler icindeyim suan.

Edit: kahveyi icince aklima baska bir tecrubem geldi oda probador collectiva all faktori seckisi.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-09-17-01-43-57-417_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-09-17-01-43-57-417_com.miui.gallery.jpg
    38.6 KB · Görüntüleme: 157
  • Screenshot_2021-09-17-01-43-55-353_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-09-17-01-43-55-353_com.miui.gallery.jpg
    22.6 KB · Görüntüleme: 148
Son 3lu seckiden almistim 8 eylul kavrumlu biraz once denedim etiyopya kahvelerini. Sanirim tecrubemi fotograflar biraz anlatiyor. Renk olarak gozum korktu cok cok koyu kavrum gibi geldi. Demleyincede dahada husran oldu sonuc kahvede baskin tat olarak KÜL var.

Acikcasi sinirliyim birazda adeta param kul olmus gibi hissettim. Filtre kavrum olmasi mumkun degil bunun. Bu kahveden once brownberry kenya masai iciyordum (cok cok daha ekonomik bir kahve) en azindan icilebilir bir lezzet sunuyordu.

Zaten ekonomik olarak herkes gibi bende daha dikkatli olmaya calisiyorum ancak 130tl ye bile boyle bisey iciceksem, ......

Neyse dusunduklerimi sadece yazmak istedim. İcimde kalsin istemedim. Sanirim gun gectikce nitelikli kahve(bunun neresi nitelik?) Biraz daha uzaklasiyor benden. Degirmenimi satabilirmiyim acaba diye dusunceler icindeyim suan.

Edit: kahveyi icince aklima baska bir tecrubem geldi oda probador collectiva all faktori seckisi.

Günaydın @Darkness29

Tecrübeni bizlerle paylaştığın için kendi adıma teşekkür ederim.Kahve fabrikasının filtre kavrumları City Plus derecesinde yani alıştığın light roast derecesinden biraz koyu olması doğal lakin görebildiğim kadarı ile çekirdeğin kavrumu neredeyse Full City espresso kavrumlarından dahi koyu.Bu olumsuz tecrübeni kahve fabrikası ile sosyal medya üzerinden yada mail adresleri ile paylaştın mı?

anaerobik olunca böyle koyu renkler ortaya çıkabiliyor diye biliyorum.

Geri