• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son 3lu seckiden almistim 8 eylul kavrumlu biraz once denedim etiyopya kahvelerini. Sanirim tecrubemi fotograflar biraz anlatiyor. Renk olarak gozum korktu cok cok koyu kavrum gibi geldi. Demleyincede dahada husran oldu sonuc kahvede baskin tat olarak KÜL var.

Acikcasi sinirliyim birazda adeta param kul olmus gibi hissettim. Filtre kavrum olmasi mumkun degil bunun. Bu kahveden once brownberry kenya masai iciyordum (cok cok daha ekonomik bir kahve) en azindan icilebilir bir lezzet sunuyordu.

Zaten ekonomik olarak herkes gibi bende daha dikkatli olmaya calisiyorum ancak 130tl ye bile boyle bisey iciceksem, ......

Neyse dusunduklerimi sadece yazmak istedim. İcimde kalsin istemedim. Sanirim gun gectikce nitelikli kahve(bunun neresi nitelik?) Biraz daha uzaklasiyor benden. Degirmenimi satabilirmiyim acaba diye dusunceler icindeyim suan.

Edit: kahveyi icince aklima baska bir tecrubem geldi oda probador collectiva all faktori seckisi.
Tabii size gelen kahve farklı olabilir ama ben bu kahveyi çok beğendim. Anaerobik bir kahvenin vaat ettiği her tadı aldım. Bu tarz bir tutarsızlık kötü tabii ama su sıcaklığınız kaçtı demlerken? Ben 90-91 civarında demliyorum genelde.

Son 3lu seckiden almistim 8 eylul kavrumlu biraz once denedim etiyopya kahvelerini. Sanirim tecrubemi fotograflar biraz anlatiyor. Renk olarak gozum korktu cok cok koyu kavrum gibi geldi. Demleyincede dahada husran oldu sonuc kahvede baskin tat olarak KÜL var.

Acikcasi sinirliyim birazda adeta param kul olmus gibi hissettim. Filtre kavrum olmasi mumkun degil bunun. Bu kahveden once brownberry kenya masai iciyordum (cok cok daha ekonomik bir kahve) en azindan icilebilir bir lezzet sunuyordu.

Zaten ekonomik olarak herkes gibi bende daha dikkatli olmaya calisiyorum ancak 130tl ye bile boyle bisey iciceksem, ......

Neyse dusunduklerimi sadece yazmak istedim. İcimde kalsin istemedim. Sanirim gun gectikce nitelikli kahve(bunun neresi nitelik?) Biraz daha uzaklasiyor benden. Degirmenimi satabilirmiyim acaba diye dusunceler icindeyim suan.

Edit: kahveyi icince aklima baska bir tecrubem geldi oda probador collectiva all faktori seckisi.
İletişime geçmenizi, bu kahveleri iade edip başka tarihli ve başka kişinin yaptığı bir kavrumu talep etmenizi öneririm.
Kahve fabrikası sanıyorum birden fazla kavurucusu olan bir firma, bu doğru ise tutarlılık adına ciddi sorunlar yaratması muhtemel bir durum. Benim de birkaç kez kavrumlarıyla ilgili ciddi sorunlar yaşadığım oldu. Alışveriş yapmaya çekindiğim bir firma haline geldi zamanla...

Hepinize merhaba, uzun süredir Forum'a girmiyordum, sebebi ise kişisel ve şirketsel hakaret ve saldırı sebebiyle forumdan soğumamdı. Bazı arkadaşlar Hakaret ile Eleştiriyi ayırt edemiyor maalesef. Eleştiri her zaman olmalı, yapılmalı ki düzeltelim. Hakaret ise forumdan soğutur, net.

Son 3-4 sayfaya dönerek yazılanları elimden geldiğince cevaplayacağım. Lütfen özelden mesaj atmayın bana, bu post altına yazılanları okumaya çalışacağım, fırsatım olursa da cevaplayacağım.

Hakarete devam etmek isteyenlere de mail adresim : serif.basaran@kahvefabrikasi.com adresine yazabilirler (tabi ki anonim yazabilirsiniz).

Sırası ile kahve puanları 87-87.75-86.5
Üç kahvede Nordic Approach bir kaç ay önce Şerif abi seçmişti.
Bu bilgiler doğru değil, ambalaj ve sitemizde yazan bilgiler doğrudur.

Cropster Hub'taki Puanlamalar nasıl yapılır bilgilendirme:

Nordic Approach kahveleri ilk önce yerinde (Orjin) tadar, puanlar ve ben dahil bir çok yere değer gördüğü kahveleri iletir ve nabız yoklar. Nordic'in bir çok Q Grader'i mevcut ve kahveleri kavurup tadımlarını yaptıktan sonra ilk Nordic kendisi Cropster Hub'ta bilgileri giriyor (kart açıyor) ve Nordic CQI normlarında puanları giriyor.

Sonrası kavurmacılar (yine ben dahil) bu kahveleri kendileri kavurmaya başlar ve Cropster Hub'a erişimleri varsa kendi puanlarını da yazabilirler.

Bizim şirketin puanları Nordic ve Kahve Fabrikası puanlarıdır, kötü kavuran veya kötü demleyen birinin puanı düşürme (veya birinin kendi kahvesini satacak diye kasıtlı puanını arttırması) olasılıklarını göz önünde bulundurarak sonradan puan artış veya düşüşleri çok dikkate almıyoruz. Nordic'in verdiği puanları yansıtıyoruz ambalajlara ve siteye.

Ben canlı yayınlarımda da belirttim : Türkiye'de bulunan 3 Türk Q Grader'den biri olmama rağmen (ve CQI henüz yokken WBC hakemi olmama rağmen) kendi kahvelerime puan vermiyorum, etik olmaz.

Saygılar,

Şerif

Etiyopya haricinde bilgilerin doğruluğunu teyit edemedim.

Kolombiya için kahve fabrikası natural demiş fakat cropster'da çıkan sadece washed.

Honduras için de 2019-2020 hasat yazmış kahve fabrikası ancak cropster'da bulabildiğim sadece 2020-2021.

Tüm kahvelerimiz 2020 - 2021 hasatı. Web Master Copy Paste yaparken "ayrıntılar" kısmında Honduras için 2019 tarihini girmiş, düzeltildi ikinci gün.

Kolombiya kahvemiz Anaerobic Natural'dir, hatta çiftlik sahibi ile geçen hafta görüntülü görüştük, Cropster Hub'ta Lot CO-2020-194 olarak vardı, silindiyse bilgileri iletebilirim.

afiyet olsun şimdiden.

Bu uygulama garip geldi açıkçası. Kahve bilgilerinin olduğu kartların standart 250 gr paketlerle de gönderiliyor olmasını beklerdim.

Kutuya zaten girmiyorum, baskılı olmasa bile düz kutu olmalı azından.

önerinizi dikkate alıyoruz. kartları göndermeye başlamıştık, küçük bir kutu bulursak haftaya başlarız. bu kahvelerin ambalajlarının zedelenmesini, yırtılmasını kesinlikle biz de istemeyiz.

Darkness29 merhaba.

Kahveleri kavururken profile uygun, sonrasında ise paketlemeden 25-30 gramını agtron metre ölçüm ile kontrol edip öyle paketliyoruz. Ancak SON AŞAMADA eğer üzerine sticker yapıştırırken Espresso yerine Filtre veya tam tersini yapıştırırsak sizde de muhtemelen olduğu gibi ambalajlama hatasıyla yanlış gidiyor olabilir. Ayda bu tarz hataları 2 kişinin artık kontrol etmesi sebebiyle %0,3'lere kadar düşürdük (geçen yıl aynı zamanlarda %4'lerdeydik). Ancak malesef %0 hata payına ulaşmamız zor, insan/personel hatası her zaman olacak full otomatik fabrikasyona geçmediğimiz sürece ki bunu istemeyiz.

Size ekli 2 foto gönderiyorum 8 Eylül kavrumlarından (elimizde İlçe Tarım'ın kararları doğrultusunda numune bekletiyoruz, oradan alıp ölçtük).
Agtron 110 olduğunda 1st Crack yeni duyulur
Agtron 95 - 105 olduğunda 1st Crack Peak'i biraz geçmişizdir
Agtron 80-85 olduğunda 1st Crack sonu ile Mid Roast arası oluyoruz.

Size giden 100 gramlıklarda muhtemelen Nordic Espresso kavrum (83.0 agtron) gitti. Natural kahvelerde, özellikle Anaerobik'lerde veya Honey'lerde aralarında çok koyu olanlar da olabiliyor ayıklanınca içlerinden, zira Water Activity (kahve çekirdeği içindeki Enerji) ve Density çok farklı olabiliyor kurutma işleminde bazı meyveler tabanda kaldıysa kurutma esnasında.

Tek yapabileceğimiz bu durumlarda (ki hiç geri çevirmedik veya hayır demedik bugüne kadar), bizimle info@kahvefabrikasi.com veya siparis@kahvefabrikasi.com adresinden irtibata geçip bildirmek, hemen size yenisini çıkıyoruz.

Yapılan hata bizim tarafımızdan yapılan bir hata, tabiki düzeltilecektir.

Saygılar,

Şerif

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.03.18.jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.03.18.jpeg
    70.2 KB · Görüntüleme: 126
  • WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.06.21.jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.06.21.jpeg
    72 KB · Görüntüleme: 126
Pozo Azul ile ilgili de bir çok yazılar yazılmış (olumlu ve olumsuz), ona da değinmek isterim :

Bir çok şirket benim gibi kahveleri tadıp, sonradan ithalatını yapıyor Türkiye'de. Tarafıma gelen numune kahve sayısı yıllık 300-400 civarıdır. Pandemi olmadığı zamanlarda yurtdışına kendim gidip de tattığım kahve sayısı da bir o kadardır (8 günlük Orta Amerika turunda yaklaşık 120 kahve tattırılıyor bize). 3 hafta önce Ethiopia'da 80 kahve sundular tarafıma.

Pozo Azul numunesi ilk geldiğinde ve kavurduğumda önce fragransına hayran kaldım, sonra demleyip içince de aroma ve tatlarına bir daha hayran kaldım. Kişisel bir hayranlık, benim favori kahve tanımlamasında bu kahve son 10 yılın ilk 5 kahvesi içerisinde yer bulur. Bu kahve henüz daha satışa bile çıkmadan canlı yayında dedim ki "love it or hate it" kahvesi. Ortası yok. Bu kahveyi Brezilya veya Colombia'da "yerel" bir kahveciye tattırsan (kooperatif tadımcısı, çiftlik sahibi) kahve "over fermented" diye çöpe atar. Ancak geçen yıl Hartmann'dan bir Anaerobic Panama denediğimde tam da bu tatları almıştım. O Hartmann Bükreş'teki Alex'te 250 gramı 400 TL'ye satılıyordu. (yeşil kilosu 120 euro civarıydı). Experimental olarak geçiyordu.

Tartaric ve Malic asidite, çok tatlı (şeker oranı yüksek), gövdeli bir kahve. Dengeli bir kahve değil, çok kompleks. Bu kahveyi bu kadar severek içmemim bir nedeni, sürekli aynı kahvelerden sıkılmış olabilme gerekçesi de yatıyor olabilir.

3 x 100 gram yapma sebebimiz de zaten bu, dene.... beğenmezsen 250 gramını alma. beğenirsen al.

Satışlara gelirsek : Pozo Azul en çok rağbet gören kahvemiz (açık ara farkla)... değişik bir kahve. Sevmeyip eleştirin, severek paylaşın.

Yeşil Çekirdek aynı tat Pozo Azul bulsam bu yıl, kilosu Exwork 25 Euro'ya kadar 10 çuvala talibim, buradan da duyurulur.

Selamlar @SerifBasaran

Yeniden aramıza hoşgeldiniz kendi adıma sizi forumda görmekten çok mutlu oldum.Pandemi koşulları sebebi ile dijital ve yazılı iletişim çok daha kıymetli hale geldi.
Yardım sever ve işini son derece kaliteli yapan ve nitelikli kahve dünyasında dokunmadığınız insan kalmamış olan bir kişinin forumda var olmaması garibime gitmişti ama forumda çok eski olmadığım için daha evvelinde oluşturuğunuz bir profil olduğunu bilmiyordum.
Yeniden hoşgeldiniz,dilerim yeniden üzücü olaylar ile karşılaşmazsınız.

@SerifBasaran mail adresi ile iletisim icin mail attim.

Serif bey bir katki sunmak isterim soylediklerinize;

Bu gibi durumlarda insanlar aman bu kahvede boyleymis, kotu kahveciymis, bana hic uygun degilmis, burasi demekki boyle kavuruyor. Bunun gibi yorumlayarak size hic ulasmiyor sikayetini sunmuyor olabilir. Bu nedenle bu yuzdeler reel olarak ifade etmek biraz zor olur bu durumda.

Ben sizin firmayi az cok tanidigim icin iletisime gectim. Acikcasi fazlacada uzuldum ilk tadimi yaptigimda, tum parami buna vermis olamam diye. Umarim dogru kavrulmus hali icin daha fazla beklemem zira 1 haftadir degassing suresi bekliyordum o surede ziyan olucak.

Son düzenleme:
Pozo Azul ile ilgili de bir çok yazılar yazılmış (olumlu ve olumsuz), ona da değinmek isterim :

Bir çok şirket benim gibi kahveleri tadıp, sonradan ithalatını yapıyor Türkiye'de. Tarafıma gelen numune kahve sayısı yıllık 300-400 civarıdır. Pandemi olmadığı zamanlarda yurtdışına kendim gidip de tattığım kahve sayısı da bir o kadardır (8 günlük Orta Amerika turunda yaklaşık 120 kahve tattırılıyor bize). 3 hafta önce Ethiopia'da 80 kahve sundular tarafıma.

Pozo Azul numunesi ilk geldiğinde ve kavurduğumda önce fragransına hayran kaldım, sonra demleyip içince de aroma ve tatlarına bir daha hayran kaldım. Kişisel bir hayranlık, benim favori kahve tanımlamasında bu kahve son 10 yılın ilk 5 kahvesi içerisinde yer bulur. Bu kahve henüz daha satışa bile çıkmadan canlı yayında dedim ki "love it or hate it" kahvesi. Ortası yok. Bu kahveyi Brezilya veya Colombia'da "yerel" bir kahveciye tattırsan (kooperatif tadımcısı, çiftlik sahibi) kahve "over fermented" diye çöpe atar. Ancak geçen yıl Hartmann'dan bir Anaerobic Panama denediğimde tam da bu tatları almıştım. O Hartmann Bükreş'teki Alex'te 250 gramı 400 TL'ye satılıyordu. (yeşil kilosu 120 euro civarıydı). Experimental olarak geçiyordu.

Tartaric ve Malic asidite, çok tatlı (şeker oranı yüksek), gövdeli bir kahve. Dengeli bir kahve değil, çok kompleks. Bu kahveyi bu kadar severek içmemim bir nedeni, sürekli aynı kahvelerden sıkılmış olabilme gerekçesi de yatıyor olabilir.

3 x 100 gram yapma sebebimiz de zaten bu, dene.... beğenmezsen 250 gramını alma. beğenirsen al.

Satışlara gelirsek : Pozo Azul en çok rağbet gören kahvemiz (açık ara farkla)... değişik bir kahve. Sevmeyip eleştirin, severek paylaşın.

Yeşil Çekirdek aynı tat Pozo Azul bulsam bu yıl, kilosu Exwork 25 Euro'ya kadar 10 çuvala talibim, buradan da duyurulur.
Pozo Azul kesinlikle bu zamana kadar içtiğim en iyi kahvelerden biri. Hatta az bir miktar Vacu Vin ile saklıyordum, dün akşam demledim. 6 ayın sonunda bile hala kompleks bir lezzete sahip. Hâlâ denemeyen varsa çok şey kaçırıyor benden söylemesi 😎

Pozo Azul kesinlikle bu zamana kadar içtiğim en iyi kahvelerden biri. Hatta az bir miktar Vacu Vin ile saklıyordum, dün akşam demledim. 6 ayın sonunda bile hala kompleks bir lezzete sahip. Hâlâ denemeyen varsa çok şey kaçırıyor benden söylemesi 😎
Son yazılanlar sonrası elim pozo azula gitmiyor değil :)
Çok kötü yorumlar sonrası vazgeçmiştim.

Reklamın iyisi kötüsü olmaz demişler. Bu çekirdek de uçlarda sanırım önceki yorumlara göre, beğenen çok beğeniyor beğenmeyen tü kaka yapıyor.
Bu arada Şerif Bey durumu gayet güzel açıklamış. Umarım foruma yazmaya devam eder. Ben de hiç denemedim Kahve Fabrikası'nı, bir ara denemek isterim.

Pozo azul ile ninety plus alımları çok yakındı. Çok kişinin şikayet ettiği pozo azul bana ninety plus kahveleriyle neredeyse aynı gelmişti.
fiyat kıyaslaması yaptığımızda aradaki fark inanılmaz. Çok farklı bir çekirdek olduğu inkar edilemez, aynı çekirdeği ninety plus diye 4-5 katı fiyata satmak bile mümkün. :)

Son yazılanlar sonrası elim pozo azula gitmiyor değil :)
Çok kötü yorumlar sonrası vazgeçmiştim.
Pozo Azul çok dikkatli demlenmesi gereken bir çekirdek bence. Çünkü çok çözmeye kalkınca sonuç kötü olabiliyor. Öğütümde çok inceye gitmeden düşük sıcaklıklarda güzel sonuçlar alabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam @PepukKahve'nin bu kahveyle ilgili güzel bir reçetesi vardı Youtube'da. Ona da bakabilirsiniz 😊

Geri