Hoş geldin Eftal!Kafein Kültür'den herkese selamlar dilerim ismim Eftal, bir süredir Orkun Bey'in üretim asistanlığını yapmaktayım.
yaklaşık 1-2 senelik forum hayatımda aktif yazarlık yapmasam dahi okuyucu olarak takip etmekteyim,
yorumları da görünce yardımcı olmak adına yazmak istedim. Daha fazla detay veya olumlu/olumsuz dönüşleriniz için dilediğiniz zaman
info@kafeinkultur.com 'dan ulaşabilirsiniz.
Geribildirimleriniz ve Mayıs ayında kahve barınızda bizlere de yer açtığınız için öncelikle teşekkür ederim;
Soru işaretiniz üzerine söz konusu 21 Mayıs kavrumlu Dhilgee Danche numunesini tekrar inceleyip üretim kalitesi için standart belirlediğimiz +/- 5 derecelik renk değerliği içinde -4 değerde kaldığından dolayı biraz daha düşük sıcaklıklarda daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Etiyopya Dhilgee Danche
16gr/240gr
92 derece
4x60 dağılım
2.28 Toplam Süre
Belirlemiş olduğumuz referans reçetede sıcaklığı 90 derece civarına indirip deneyebilir veya oranı artırıp 1/16 şeklinde deneyebilirsiniz.
Seçkimize yeni katılan Honduras çekirdekleri için ise ekibimizle iyi sonuç aldığımız reçeteler:
Bomba De Fruta
94 C Su sıcaklığı
15 gr kahve - 240 gr su
döküş süresi: 1.15
toplam süre: 2.35
Döküşü bitirme: 1:20
Honduras Caballero El Puente
96 derece su
16 Gram Kahve - 240 gram su
4x60 dağılım
02:40 toplam süre
İyi akşamlar, keyifli demlemeler dilerim
Bana gelen reçetede 92 °C cmd 26 click 2:28 bitiş şeklinde. Bir deneyin isterseniz. Suyu buzdağı veya Nestle. Ben Nestle kullanıyorum genelde.21 Mayıs kavrumlu Dhilgee'yi 1'e 14, 90 derece ve kalın öğütüm (ZP6'da 5) denedim ve malesef yine olmadı. Bu çekirdekten ümidi kestim artık ama iki hafta sonra yine bir denerim.
Bilgilendirme için teşekkürler, bende birkaç gün önce kafein kültürden sipariş aldım yurtiçi kargo ile sorun yaşamadım dikkat etmekte fayda var sağolunKafein Kültürle muhtemelen alakası olmayan bir konu ama buraya yazmayı uygun gördüm. Kafein Kültür siparişimin bugün Yurt İçi kargoyla teslim edileceğine dair sabah sms aldım. Burası normal sıkıntı yok, her şey her zaman olduğu gibi. Ama birkaç saat sonra Yurt İçi kargoyu taklit eden +48.... li bir numaradan paketin adres tanımlanamadığı için teslim edilemediği belirten bir sms geldi. Bu sahte smsde bir de link var, bu link aracılığıyla adresinizi güncelleyebilirsiniz diyor. Linke tıklayınca, Yurt İçi kargo temalı bir site çıkıyor ve adres girmeniz isteniyor, ardından 7 liralık bir ödeme talep ediyor. Orda kart bilgilerinizi girerseniz muhtemelen çok büyük meblalar çekilecek. Websitesi ismi de Yurt İçi kargonunkine benzeyen bir isim, buraya yazmadım ne olur ne olmaz diye.
Dolandırıcılık artık çok sık rastladığımız bir şey, herkes dikkat ediyor zaten. Ancak dolandırıcıların gerçekten yaptığım siparişin teslim edileceği saatleri tespit edebilmesi biraz korkutucu. Burada potansiyel olarak ya Yurt İçi kargodan ya da Kafein Kültürden kaynaklanan bir veri sızıntı var diye tahmin ediyorum.
Kafein Kültürle muhtemelen alakası olmayan bir konu ama buraya yazmayı uygun gördüm. Kafein Kültür siparişimin bugün Yurt İçi kargoyla teslim edileceğine dair sabah sms aldım. Burası normal sıkıntı yok, her şey her zaman olduğu gibi. Ama birkaç saat sonra Yurt İçi kargoyu taklit eden +48.... li bir numaradan paketin adres tanımlanamadığı için teslim edilemediği belirten bir sms geldi. Bu sahte smsde bir de link var, bu link aracılığıyla adresinizi güncelleyebilirsiniz diyor. Linke tıklayınca, Yurt İçi kargo temalı bir site çıkıyor ve adres girmeniz isteniyor, ardından 7 liralık bir ödeme talep ediyor. Orda kart bilgilerinizi girerseniz muhtemelen çok büyük meblalar çekilecek. Websitesi ismi de Yurt İçi kargonunkine benzeyen bir isim, buraya yazmadım ne olur ne olmaz diye.
Dolandırıcılık artık çok sık rastladığımız bir şey, herkes dikkat ediyor zaten. Ancak dolandırıcıların gerçekten yaptığım siparişin teslim edileceği saatleri tespit edebilmesi biraz korkutucu. Burada potansiyel olarak ya Yurt İçi kargodan ya da Kafein Kültürden kaynaklanan bir veri sızıntı var diye tahmin ediyorum.
Yurt içi kargonun kendi uygulamasını indirin derim , oradan gelen bildirim harici hiç birseyi dikkate almayın, büyük firma çalışan dahi bilgi sizdiriyor olabilirKafein Kültürle muhtemelen alakası olmayan bir konu ama buraya yazmayı uygun gördüm. Kafein Kültür siparişimin bugün Yurt İçi kargoyla teslim edileceğine dair sabah sms aldım. Burası normal sıkıntı yok, her şey her zaman olduğu gibi. Ama birkaç saat sonra Yurt İçi kargoyu taklit eden +48.... li bir numaradan paketin adres tanımlanamadığı için teslim edilemediği belirten bir sms geldi. Bu sahte smsde bir de link var, bu link aracılığıyla adresinizi güncelleyebilirsiniz diyor. Linke tıklayınca, Yurt İçi kargo temalı bir site çıkıyor ve adres girmeniz isteniyor, ardından 7 liralık bir ödeme talep ediyor. Orda kart bilgilerinizi girerseniz muhtemelen çok büyük meblalar çekilecek. Websitesi ismi de Yurt İçi kargonunkine benzeyen bir isim, buraya yazmadım ne olur ne olmaz diye.
Selamlar dilerim,Merhaba,
"indirimfestivali" ile fiyatta bi indirim olmuyor ama kupon kullanılmış gözüküyor. Bir sıkıntı mı var acaba? @orkunustel
Merhaba, evet sebebi bu olsa gerek. TeşekkürlerSelamlar dilerim,
İndirimimiz stoklarla sınırlı olduğundan, stokta olan çekirdekler için indirimden yararlanabiliyorsunuz
İndirim kodunu denediğimizde herhangi bir sorun yaşamadık, sepetinizde pink star ya da bombe kelada varsa eğer
kavrulmuş stokları bittiğinden site muhtemelen indirimi yapmamıştır.
Honduras Bomba De Fruta'yı yaklaşık 2.5 ay boyunca belirli aralıklarla demledim. Degas süresi oldukça uzundu, degas süresince aromalarda bir değişiklik olmadı ama kavrum kokusu ortadan kalkmıştı. Uçan kaçan bir kahve değil, temiz içimli. 1/14 oran 94C su 2:30 civarı v60 demlemelerinde en iyi verimi aldım. Umarım clever hakkında fikir oluşturur.Herkese selamlar. Honduras veya Etiyopya kelada için clever reçetesi olan var mıdır ?
Honduras’ı 19/300 95 derecede 4.30 dakika demleme ile yaptım cleverda v60 a göre aşırı düz bir kahve oldu