• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kenya Gatuya AA ve Etiyopya Dhilgee #4 çok keyif alarak tükettiğim kahveler. Farklı farklı demleme yöntemleriyle ikisini de demliyorum, bir birini daha çok beğeniyorum bir diğerini. Özellikle Etiyopya çok da sevmeyen biri olarak Dhilgee beklentimin üstünde çıktı.

Kenya Gatuya AA ve Etiyopya Dhilgee #4 çok keyif alarak tükettiğim kahveler. Farklı farklı demleme yöntemleriyle ikisini de demliyorum, bir birini daha çok beğeniyorum bir diğerini. Özellikle Etiyopya çok da sevmeyen biri olarak Dhilgee beklentimin üstünde çıktı.
Teşekkür ediyorum sepete eklendi :)

#20305 sipariş numarasıyla alıma katıldım.Yeni bir merak ile beklemedeyim:)

Yıkanmış kahvelere karşı önyagımı Etiyopya Dhilgee kırmış olabilir.
Muhtemelen degassing dolmadığı için demlememden dolayı bazı demlemeler overextract olsa da, olmayanlar çok keyifliydi.

İndirim bitmeden deneme amaçlı brezilya pinkstar alayım dedim, mağazadan aldım sağ olsunlar indirim konusunda da yardımcı oldur. Ama kahveyi yeni kavurmuşlar, şimdi bunları da bekleyecez mecbur. Ömür bitti degas bekleyen çekirdeklerim bitmedi.

(Espresso kavrumdan bir shot çektim, yazdıkları gibi badem, karamel,yaş tütün tadım notları birebir hissediliyor. Muhtemelen degas bitince daha güzel olacak.)
Eureka oro:3,5
5sn 3bar ön demleme
9bar-94C 29sn 1:2 oran çıktı

Son düzenleme:
Bugün bir kaç defa sipariş vermeye çalıştım ancak ödeme bilgileri kısmına geçmiyor. Sevgili @orkunustel acaba bir problem mi var?
Orkun Bey'e buradan ulaşmanız mümkün değil, kendisi ara verdi foruma. KK sitesinde arada sırada böyle problemler ile karşılaşılıyor. Mail, Instagram vb. yolları deneyin.

Orkun Bey'e buradan ulaşmanız mümkün değil, kendisi ara verdi foruma. KK sitesinde arada sırada böyle problemler ile karşılaşılıyor. Mail, Instagram vb. yolları deneyin.
Problem çözüldü. Forumda diğer her şeyin yanında bir problem oluştuğunda hem özelden hem de buradan hemen yardım etmeye çalışan cevaplayan arkadaşlar oldu. Bu çok sevindirici çok teşekkürler

Yeni kahvelerin degassing süresini bilen var mı arkadaşlar? 28 ve 30 Mayıs kavrum tarihli geldi.

Şu an 21 mayıs kavrum tarihli Etiyopya Dhilgee Danche içiyorum. Hala hazır değil, nahoş tatlar var. Ya da ben demleyemedim, bilemiyorum.

Yine 21 mayıs kavrumlu Caballerolar'dan, naturel olan hazır, gayet güzel. Yıkanmış olanı henüz deneme fırsatı bulamadım.

Ben de Honduras Caballero Bomba De Fruta dan hiç verim alamadım. Türk kahvesi , Espresso, Flower Deep 27, V60 denemediğim yöntem kalmadı. 2 -3 marka su ile denedim ama nafile.

Kahveler için kaç gün degass bekliyorsunuz?

Kafein Kültür'den herkese selamlar dilerim ismim Eftal, bir süredir Orkun Bey'in üretim asistanlığını yapmaktayım.
yaklaşık 1-2 senelik forum hayatımda aktif yazarlık yapmasam dahi okuyucu olarak takip etmekteyim,
yorumları da görünce yardımcı olmak adına yazmak istedim. Daha fazla detay veya olumlu/olumsuz dönüşleriniz için dilediğiniz zaman
info@kafeinkultur.com 'dan ulaşabilirsiniz.

Geribildirimleriniz ve Mayıs ayında kahve barınızda bizlere de yer açtığınız için öncelikle teşekkür ederim;
Soru işaretiniz üzerine söz konusu 21 Mayıs kavrumlu Dhilgee Danche numunesini tekrar inceleyip üretim kalitesi için standart belirlediğimiz +/- 5 derecelik renk değerliği içinde -4 değerde kaldığından dolayı biraz daha düşük sıcaklıklarda daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Etiyopya Dhilgee Danche
16gr/240gr
92 derece
4x60 dağılım
2.28 Toplam Süre

Belirlemiş olduğumuz referans reçetede sıcaklığı 90 derece civarına indirip deneyebilir veya oranı artırıp 1/16 şeklinde deneyebilirsiniz.

Seçkimize yeni katılan Honduras çekirdekleri için ise ekibimizle iyi sonuç aldığımız reçeteler:
Bomba De Fruta
94 C Su sıcaklığı
15 gr kahve - 240 gr su
döküş süresi: 1.15
toplam süre: 2.35
Döküşü bitirme: 1:20

Honduras Caballero El Puente
96 derece su
16 Gram Kahve - 240 gram su
4x60 dağılım
02:40 toplam süre

İyi akşamlar, keyifli demlemeler dilerim

Etiyopya Dhilgee Danche
16gr/240gr
92 derece
4x60 dağılım
2.28 Toplam Süre
Merhaba, bu kahvenin test kavrumu denk gelmişti. kaynar su ile 3 dakikadan daha uzun demlemelerle güzel sonuçlar almıştım. Kavrum çok değişmediyse alan arkadaşlar için belki cmd 21-22klik 95 derecede 3 dakikaya yakın demlemeleri tavsiye ederim. market suları arasından en iyi sonucu Nestle ile almıştım. çok su seçen bir kahve.

Kafein Kültür'den herkese selamlar dilerim ismim Eftal, bir süredir Orkun Bey'in üretim asistanlığını yapmaktayım.
yaklaşık 1-2 senelik forum hayatımda aktif yazarlık yapmasam dahi okuyucu olarak takip etmekteyim,
yorumları da görünce yardımcı olmak adına yazmak istedim. Daha fazla detay veya olumlu/olumsuz dönüşleriniz için dilediğiniz zaman

Geribildirimleriniz ve Mayıs ayında kahve barınızda bizlere de yer açtığınız için öncelikle teşekkür ederim;
Soru işaretiniz üzerine söz konusu 21 Mayıs kavrumlu Dhilgee Danche numunesini tekrar inceleyip üretim kalitesi için standart belirlediğimiz +/- 5 derecelik renk değerliği içinde -4 değerde kaldığından dolayı biraz daha düşük sıcaklıklarda daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Etiyopya Dhilgee Danche
16gr/240gr
92 derece
4x60 dağılım
2.28 Toplam Süre

Belirlemiş olduğumuz referans reçetede sıcaklığı 90 derece civarına indirip deneyebilir veya oranı artırıp 1/16 şeklinde deneyebilirsiniz.

Seçkimize yeni katılan Honduras çekirdekleri için ise ekibimizle iyi sonuç aldığımız reçeteler:
Bomba De Fruta
94 C Su sıcaklığı
15 gr kahve - 240 gr su

96 derece su
4x60 dağılım

@eftaleroglu Eftal Bey aramıza hoşgeldiniz. Orkun Bey forumla ilişkileri resmen maslahatgüzar seviyesine indirmiş anlaşılan. Hayırlısı olsun.

Etiyopya Dhilgee Danche
16gr/240gr
92 derece
4x60 dağılım
2.28 Toplam Süre

Bomba De Fruta
94 C Su sıcaklığı
15 gr kahve - 240 gr su

96 derece su
4x60 dağılım

Selamlar mailde de yazmıştım Bombe de Fruta ve Etiyopya Dhilgeenin degass süresi kaç gündür?

...standart belirlediğimiz +/- 5 derecelik renk değerliği içinde -4 değerde kaldığından....

.... sıcaklığı 90 derece civarına indirip deneyebilir veya oranı artırıp 1/16 şeklinde deneyebilirsiniz.
Bu renk değerliği agtron mudur, nedir bilmiyorum. Ama eksi 4 değerini, koyu kavrulmuş olarak algıladım. Bu durumda sıcaklığı düşürmek kafama yatıyor. Ama oranı arttırmak ne gibi bir fayda sağlayacak? Acaba oranı 1/14'e indirin mi demek istediniz?

Ben kavrum hatalı yazmıştım, alan veya alacak arkadaşları yanıltmak istemem. Yıkanmış bir çekirdeğe göre fazla koyu geldi ( daha önce karşılaşmadım, olmayacak diye bir durumda yok). Bilgi için teşekkürler.
21 mayıslı batch için 95 derece yüksek hocam.
Merhaba, bu kahvenin test kavrumu denk gelmişti. kaynar su ile 3 dakikadan daha uzun demlemelerle güzel sonuçlar almıştım. Kavrum çok değişmediyse alan arkadaşlar için belki cmd 21-22klik 95 derecede 3 dakikaya yakın demlemeleri tavsiye ederim. market suları arasından en iyi sonucu Nestle ile almıştım. çok su seçen bir kahve.

15 grama 225 grama su , 15 grama 240 gram suya arttırın demek.

Bu renk değerliği agtron mudur, nedir bilmiyorum. Ama eksi 4 değerini, koyu kavrulmuş olarak algıladım. Bu durumda sıcaklığı düşürmek kafama yatıyor. Ama oranı arttırmak ne gibi bir fayda sağlayacak? Acaba oranı 1/14'e indirin mi demek istediniz?

Geri