• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
#18948 ile 4x250gr pinkstar ve cafec ile toplu alıma katıldım, 15gr dahi olsa, test için herhangi bir kahvenizden gönderirseniz pek memnuniyet duyarım. iyi satışlar.
Selamlar, siparişiniz için teşekkürler ve afiyet olsun. Yoğunluk sebebiyle talep kabul edemiyoruz maalesef. Siparişlerin tutarlı üretilip, doğru sırayla ilerlemesi esas önceliğimiz böyle yoğunluklarda.

Bir duyuru:

Bahsettiğim üzere üretim günlerimiz haftanın üç günü olduğundan, bazı kahvelerin üretimleri bittiğinde sonraki haftaya üretip ileteceğimizi belirtmiştim. Özellikle forum siparişlerinde Natürel Etiyopya çok yoğun bir şekilde gidiyor, kaç parti kavurursak kavuralım cumaya pek kalmıyor. Bu cuma da Etiyopya'yı iki gün önce yeni üretmiş olsak dahi bitti. Bu sebeple Etiyopya içeren siparişler pazartesi günü üretilip sırasıyla gönderimine başlanacaktır.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Toplu alım deneyim reçete başlığında mesaj yazma yetkim yok, henüz yeni üye olduğum için sanırım. Ben de yaşadığım deneyimi buradan paylaşmak istedim.

Natürel Etiyopya kahvesini bugün ilk kez türk kahvesi olarak denedim ve gerçekten çok beğendim. Tadım notlarını çok net şekilde aldım. Bu kahveyi almış olanlara mutlaka öneriyorum.

pink star’ı 1 hafta degassingten sonra demleme fırsatı buldum
youtubedeki reçetenize göre demledim. 16gram timemore c3 16klik, 94derece ozkaynak su, cafec trad, 0.30.60.90.saniyelerde 60ar ml.

hayatımda içtiğim tabiri caizse en patolojik kahveydi. her yudumumda acı çektim. kokusu fındık gibiydi, ilk yudumdan itibaren soğuyana kadar en uç noktalarda acı ve ekşinin birleşimini tattım, diken olur ya sanki ağzımda diken varmış gibi. niçin böyle oldu kahvem?

pink star’ı 1 hafta degassingten sonra demleme fırsatı buldum
youtubedeki reçetenize göre demledim. 16gram timemore c3 16klik, 94derece ozkaynak su, cafec trad, 0.30.60.90.saniyelerde 60ar ml.

hayatımda içtiğim tabiri caizse en patolojik kahveydi. her yudumumda acı çektim. kokusu fındık gibiydi, ilk yudumdan itibaren soğuyana kadar en uç noktalarda acı ve ekşinin birleşimini tattım, diken olur ya sanki ağzımda diken varmış gibi. niçin böyle oldu kahvem?
Merhaba Kadir Bey,

Fındık tarzı bir koku almanız normal ve olumlu bir şey. Tadım notlarında biz de badem yazmıştık yanlış hatırlamıyorsam. Ama size bu kadar acı ekşi bir arada gelmesi ya suyunuzdan kaynaklı olabilir, ya da damak zevkinize uymamış olabilir. Demleme süreniz ne kadar sürdü onu da rica edebilir miyim? Tahmini aynı sürelerde mi sürdü? Ya da başka bir öneri Özkaynak Su ile hiç demleme yapmadım. Su uymamış olabilir. Buzdağı veya Kuzeyden deneyebilirsiniz. Pink Star'da duyusal kontrollerde biz aynı zamanda yoğun düşmeyen sıcaklıkla demlemesinden dolayı filtre makinesinde de demleyerek test ediyoruz, bahsettiğiniz sert acılığa rast gelmedik hiç. Tam tersi klasik tadım notlarını yansıtan, tatlı temiz bir içim sunuyordu.

Aradığım espresso çekirdeğini kafein kültür klasik espresso da buldum galiba. Ekşilik çok yok ve yanık tadı da yok. İşte bu ayarı bulmak imkansıza yakındı benim için. Neyse ki kafein kültür yapmış deneme fırsatımızda oldu 👍

Pink starın klasik espresso profili şahane. Sade, sütlü her türlü güzel. Filtre profili ise klasik tatların yanında zincir dükkanlardaki acılıktan uzak, uçan kaçan kahvelerden sonra damak dinlendirmek için birebir. Bu hali de doğru kalibrasyonla espresso profilinden lezzetli sonuçlar verebiliyor.

Pink starın klasik espresso profili şahane. Sade, sütlü her türlü güzel. Filtre profili ise klasik tatların yanında zincir dükkanlardaki acılıktan uzak, uçan kaçan kahvelerden sonra damak dinlendirmek için birebir. Bu hali de doğru kalibrasyonla espresso profilinden lezzetli sonuçlar verebiliyor.
Afiyetler. Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim.🙏☕

El Martillo deneyen var mı? Deneyimlerini paylaşan olursa memnun olurum.

El Martillo deneyen var mı? Deneyimlerini paylaşan olursa memnun olurum.
Ben şimdi denedim. Bence direkt Kenya kahvesi:). Kör tadım yapsam hemen Kenya derim. Çıktıyı da eke koyuyorum.
@orkunustel üstad, klasik v60 size olarak öğüttüm ve traditional filtre kahve kullandım ama 3:35 bitti. Fakat kahve çok güzel, ağız sulandırıyor.
Bana Kenya'lar hep böyle biraz kuru domatesi anımsatır. Bu da öyle :)

IMG_2239.JPG

Ben de toplu alımda Pink Star, El Martillo 2 ve Sitio Sao Pedro aldım. El Martillo ve Sao Pedroyu degassing için bekletirken Pink Star'a başladım. Benim gibi aşırı ekşilik ve meyvemsilikten her zaman hoşlanmayanlar için ideal bir çekirdek kesinlikle. Tadım notlarında belirtilen tatların hepsini aldım, fakat bir haftanın sonunda tütün iyice azaldı yerini karamele bıraktı daha da güzel oldu. Kavrum tarihi 13 Şubat. İki gündür aşağıdaki yöntemle demleme yapıyorum ve sonuç harika.

Pink Star - Filtre
Hario Switch - Japon Hario filtre kağıdı ile
Su: Taşkesti

20gr
Commandante 20 click
İlk 10snde switch açık şekilde 160gr 93 derece su dökümü
45. snde switchi kapatıp 160gr daha su dökümü ile 320gr tamamlama
2.dakikada switch açılır 3.00 - 3.30 toplam demleme süresi

Orkun Bey'in emeklerine sağlık. Yeni bir müdavim kazanmış olabilirsiniz :)

Ben şimdi denedim. Bence direkt Kenya kahvesi:). Kör tadım yapsam hemen Kenya derim. Çıktıyı da eke koyuyorum.
@orkunustel üstad, klasik v60 size olarak öğüttüm ve traditional filtre kahve kullandım ama 3:35 bitti. Fakat kahve çok güzel, ağız sulandırıyor.
Bana Kenya'lar hep böyle biraz kuru domatesi anımsatır. Bu da öyle :)

Ekli dosyayı görüntüle 32125
Teşekkürler. Asiditeye bayılırım. Sipariş geçiyorum o halde.

Selamlar herkese.

Kurulduğumuzdan bu yana Kahve Kulübü forumunda Toplu Alım etkinliği için üçüncü seçilişimiz oldu. Alışveriş etkinliklerini de dahil ettiğimizde Kafein Kültür namına gerçekleştirdiğimiz kültürel etkinliklerle beraber toplamda 7 etkinliğimiz oldu iki buçuk senede. O zamandan bu zamana forum üyeleri değişti, eskilerden gidenler, yeni gelenler çok oldu. O zamandan bu zamana eski üyelerden, forum üyesi olup da müdavimimiz olanlardan, yeni üyelerden forumda bizi destekleyen, etkinlik için oy atan, kültürel etkinliklere katılım gösteren birlikte öğrenme deneyimlerimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte artık tüm bu tarz etkinlikler indirimler herkese açık olarak paylaşımda dönem dönem olacak yine. Hem instagramdan hem forumlardan duyurularımızı geçiyor oluruz yine ilerleyen etkinliklerde.

Görüşmek üzere.

Not: Peru Cedros, Brezilya Pink Star ve Brezilya Sitio Sao Pedro kavrulmuş kahvelerin stokları dün akşam itibariyle tükendi. Ben Ankara'da SCA şampiyonlarında jürilik görevinde olduğum için, üretimler haftaya salı yapılacak ve ürünlerin üretimleri, kontrolleri bittikçe sırayla biriken siparişler çıkarılacaktır. Kahvesini muadiliyle değiştirmek ve beklemek istemeyen arkadaşlar olursa orkunustel@kafeinkultur.com üzerinden olmayan kahveyi fiyat muadili başka bir kahve ile değiştirmek istediğini yazabilir.

19 şubat kavrunlu etiyopya çekirdeğinin ilk demlemesini yaptım.
Buzdağı suyu 93 derece 240 ml
cmd c40 20 klik 15 gr kahve
Timemore b75 dripper ile 4x60 döküş, 2.30 civarı demleme bitti

Oldukça zarif, temiz bir fincan çıktı. Kokuda bitki çayı ile şeftali, nektarin, sıcak tadımda yine şeftali bitki çayı hakim.

Kafein Kültür’ün Mayıs ayına özel %35 indirimi devam etmekte. Perşembe günü bir alım gerçekleştireceğim. Alıp, çok memnun kaldığınız bir kahve varsa öneri alabilirim

Geri