• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@orkunustel bey test kavrumu bitti mi? Sipariş geçecektim stok tükendi görünüyor. Veya tekrar stok açılacak mı?

Selamlar. Son 6 paket kalmış. Açıldı stoğu.

Ayrıca Meksika'da da bir stok hatası ile erken bitim yapmış, yaklaşık bir 10 paket de Meksika'da var. Severlerine duyurulur. :)
Teşekkürler 2 paket test kavurması artı pinkstar ve cafec filtre siparişi geçtim. Ayrıca önceden de 1 paket test kavurması almıştım çok lezzetli buldum Orkun bey. Yeni kahvelerinizde bir o kadar harika olacağını tahmin ediyorum.😊

Teşekkürler 2 paket test kavurması artı pinkstar ve cafec filtre siparişi geçtim. Ayrıca önceden de 1 paket test kavurması almıştım çok lezzetli buldum Orkun bey. Yeni kahvelerinizde bir o kadar harika olacağını tahmin ediyorum.😊
Selamlar. Son 6 paket kalmış. Açıldı stoğu.

Ayrıca Meksika'da da bir stok hatası ile erken bitim yapmış, yaklaşık bir 10 paket de Meksika'da var. Severlerine duyurulur. :)
Sitenize msj atmıştım burdan da belirteyim cuma günü şehir dışına çıkacağım hemen kargoya verebilir misiniz? #18195 sipariş numarası

Sitenize msj atmıştım burdan da belirteyim cuma günü şehir dışına çıkacağım hemen kargoya verebilir misiniz? #18195 sipariş numarası
Selamlar Burak Bey. Siparişiniz için teşekkürler. Dün kargolar çıktıktan sonra gelmiş siparişiniz, ondan bugün çıkaracağız kargonuzu. Bölgenize kargolar İstanbul'dan 1 günde geliyorsa 1 gün, 2 günde geliyorsa 2 günde teslim edilir. Cumadan önce yetişmiş olur her türlü diye düşünüyorum.

Afiyetler. :)

Selamlar Burak Bey. Siparişiniz için teşekkürler. Dün kargolar çıktıktan sonra gelmiş siparişiniz, ondan bugün çıkaracağız kargonuzu. Bölgenize kargolar İstanbul'dan 1 günde geliyorsa 1 gün, 2 günde geliyorsa 2 günde teslim edilir. Cumadan önce yetişmiş olur her türlü diye düşünüyorum.

Afiyetler. :)
Son 2 Test Kavurması kaldı arkadaşlar.

3 adet yeni kahve siteye eklenmiş ve yeniler de dahil olmak üzere Ocak ayına özel %15 indirim tanımlanmış.
Selamlar Gökberk Bey. Sağolun paylaşmışsınız. :)

İndirim tadım setleri ve abonelikler hariç tüm kahvelerde geçerli. Buna yeni kahvelerimiz ve La Palma y El Tucan Nano Lot'ları dahil. :)

Kod: kültürlüocak

Yeni ilk çıkan üç kahvede Kenya Gatuya yıkanmış, El Salvador El Martillo yıkanmış, Etiyopya Diima Bensa Bombe Kelada Natürel var.
Detayları için linkleri de bırakıyorum aşağıya.

Özetle aslında memleketin yıkanmış damarı olmaya devam ediyoruz. :D

El Salvador SL 28 varyeteli. SL28 ve 34'ler Kenya teruarı sağolsun yüksek asiditeleri, bol ağız sulandıran ya da yoğun gövdeleriyle nam salsa da, El Salvador teruarı SL28 ile nasıl çalışıyor sorusunun cevabını deneyimleme kahvesi. Kenya SL serilerine göre daha yuvarlak, daha tatlı asiditesi orta diyebileceğimiz bir kıvamda kompleks olsa da. Ben konumlandırma olarak Kenya'ya geçiş kahvesi diye düşündüm. :) Asiditeye giriş yapmış arkadaşların kompleks kahve arayışına iyi cevap verecek, Kenya severlerinde bir damak dinlendirme durağı olacak bir El Salvador.

Etiyopya Diima Bensa Bombe Kelada (İsmini yazıyorum bir de yıkanmış Etiyopya gelecek ileride çünkü), Kafein Kültür'de ağırladığımız ilk natürel Etiyopya. Bildiğiniz üzere pek natürelci değilim, Etiyopya natürelci neredeyse hiç değildim. Taa ki Norveç'te Spring Cupping etkinliğinde bu kahveyi tadana kadar. :) Dengeli natürel tanımıma giren, temiz, asiditesi, gövdesi, lezzeti, tatlılığı tam istediğim kıvamdaydı.

Kenya Gatuya AA karakteristiği Ichuga'dan biraz daha farklı, yine kompleks, yine canım Kenya Kenya olan bir Kenya kahvesi. :D Ichuga'nın yeni hasatı gelene kadar tahta yeni çıkmış veliahtı. :) Notalarını renkleştirsek kırmızı derdim kırmızı kırmızı başlayıp sonra klasik limoni notalarına kavuşuyor. Ichuga'ya nazaran biraz daha yuvarlak, biraz daha sakin ama kompleks bir Kenya. Kenya severlerin seveceği, sevmeyenlerin de sevebileceği bir kahve. :)

Kahvelerin reçete videoları haftaya çıkıyor olacak. O sürece kadar klasik referans reçetemle başlayabilir isteyenler. Su sıcaklığını da üçü için de 94 ile başlayıp, zevkinize göre kalibreyi değiştirebilirsiniz. Haftaya videolar yetişiyor olacak.

Herkese afiyetler diliyorum.

Yeni kahve fiyatları gerçekten çok yüksek, içinde bulunduğumuz ekonomik koşulları göz önünde bulundurdugumuzda tabiki fiyatlarda artış normal karşılanabilir ancak yeni cekirdekler icin belirlenen fiyatlar benim açımdan fazla yüksek.

Yeni kahve fiyatları gerçekten çok yüksek, içinde bulunduğumuz ekonomik koşulları göz önünde bulundurdugumuzda tabiki fiyatlarda artış normal karşılanabilir ancak yeni cekirdekler icin belirlenen fiyatlar benim açımdan fazla yüksek.
@orkunustel

Zam mı geldi kahvelere : (
Aralık başından itibaren bildirileri yapmıştım. Malum ortalama 2 lira civarında döviz artışı, maaş artışları, gelecek ve gelmiş olan temel tüketim maliyetlerindeki ciddi artışlar sebebiyle fiyatları arttırmamız gerekiyordu.

Toplu alım konusuna ekledim ancak merak edip ilk buraya bakacaklara da tekrar bir ekleme yapayım su bilgilerimizle alakalı.

Su Önerilerimiz, Su Raporumuz:

Paket su kullananlar için ana referans suyumuz Buzdağı Su'dur. Alternatif su için müşterilerimizden gelen öneriler doğrultusunda Hamidiye Su, Kuzeyden Su, Nestle Su, Uludağ Su gibi sular alternatif sular olabilir. Yine forumda bizim konumuzda biriken su önerilerine göz gezdirebilirsiniz.

Arıtması olan ya da kendi suyunu mineralize edenlere faydası olması için su analiz raporumuz:
TDS/İletkenlik: 80 ppm
Toplam Sertlik: 40 ppm
Klorür: ←15
M. Alkalinite ←50 ppm
PH: 7,3

Magnezyum: +

@orkunustel Bey, toplu alım başlığında yazdığınız mesaja binaen Sitio Sao Pedro için espresso parametre önerisi rica etmem mümkün mü acaba? Kasım ayında aldığım için deneyim başlığına yazma hakkını görmedim kendimde.

@orkunustel Bey, toplu alım başlığında yazdığınız mesaja binaen Sitio Sao Pedro için espresso parametre önerisi rica etmem mümkün mü acaba? Kasım ayında aldığım için deneyim başlığına yazma hakkını görmedim kendimde.
Estağfurullah, tabi ki paylaşayım.

Öncelikle çalıştığım kalibrasyonu Espresso Aboneliklerinde sunduğumuz profillere özel çalıştım ancak burada size sunacağım kalibrasyonda profil filtre olduğu için su sıcaklığını ve süreyi esnek ve farklı bildireceğim.

20 Gram Kahve
50 Mililitre Espresso çıktısı
30-33 saniye

95- 96 C Su sıcaklığı

Süreyi ve su sıcaklığını makine performansınıza göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Çıktı denemelerinizi buraya yazarsanız, olumsuz kalibrasyonlar çıktığında da yardımcı olmaya çalışırım.

Pink star'ın filtre kavrumunu filtre kahve makinesi için tavsiye eder miydiniz? Tavsiye ederseniz eğer sizce hangi parametrelerde demlemeliyim? Ofis için kiloluk almayı düşünüyordum. Vasat filtre kahve makinelerinden birisi var :) @orkunustel

Geri