• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aldığım beşli setteki Honduras Cabellero genel olarak beğendiğim bir kırmızı meyve lezzetinde bir kahve oldu. V60'ın ardından diğer yöntemlerle de deneyeceğim.
Natürel olan bahsettiğiniz sanırım Ercan Bey. Açıldığımızdan bu yana hemen herkesin favorilerinden birisi o oldu. :) Demlemesi birazcık zor bir kahve ama meyvemsi ve lezzetli bir natürel.

Selamlar arkadaşlar,

Instagram üzerinden duyurusunu yaptım ama buradan da alışveriş yapan bir çok arkadaşımız olduğu için buraya da ayrıca yazmak istedim.

Honduras Caballero La Tanairi'nin, Kenya Ichuga'nın, Brezilya Pink Star filtrenin ve Brezilya Pink Star espressonun kavrulmuş stokları bugün tükendi. Ondan dolayı perşembe-cumadan bu yana gelen bu kahvelerin siparişlerin bir kısmını çıkaramadık bugün. Durum için özür diliyorum ve herkesin ilgisine çok teşekkür ediyorum. Kahveleri bugün kavurdum, renk ölçümlerini, tadımlarını yaptım, yarın paketleyip siparişleri gönderiyor olacağız.

Bekleyen arkadaşlar var ise buradan bu kahveleri, sabırları ve anlayışları için şimdiden teşekkür ediyorum!

Herkese keyifli haftalar!

Sabah sabah mutluluk sebebi!!!
Brezilya,Pink Star espresso kavrumu, gerçekten çok başarılı.Robot ve Comandante kullanıcısı biri olarak nadir shotlardan biri oldu diyebilirim.Kanallanmanın önüne bir türlü geçemiyordum ve normal aks kullandıgım için Comandante’ye baglıyordum bu durumu.Kahveyi ögütünce güzel bir shot alacagım belli oldu sanki.Sonuç olarak çok güzel bir krema ve tigerımsı bir görüntü:)Orkun bey elinize saglık.Espresso çeşidini artırırsanız gerçekten çok iyi olur.Ufak bir de eleştri,paketler biraz küçük mü kalıyor ne,çok dolu oldugundan kaynaklı heralde zip kısmı kapanmıyor.

Robotçular toplu alımı yaptırır, bu yorum.
Brezilya,Pink Star espresso kavrumu, gerçekten çok başarılı.Robot ve Comandante kullanıcısı biri olarak nadir shotlardan biri oldu diyebilirim.Kanallanmanın önüne bir türlü geçemiyordum ve normal aks kullandıgım için Comandante’ye baglıyordum bu durumu.Kahveyi ögütünce güzel bir shot alacagım belli oldu sanki.Sonuç olarak çok güzel bir krema ve tigerımsı bir görüntü:)Orkun bey elinize saglık.Espresso çeşidini artırırsanız gerçekten çok iyi olur.Ufak bir de eleştri,paketler biraz küçük mü kalıyor ne,çok dolu oldugundan kaynaklı heralde zip kısmı kapanmıyor.

Recep Bey ne güzel anlatmışsınız öyle! :) Ellerinize, emeklerinize sağlık ve afiyet olsun çok. Manuel makine kullananlara da güzel bir referans olur reçetenizi paylaşırsanız. :)

Etiyopya için bir espresso profili çalıştım. Yarın ilk denemeleri yapıyor olacağım. Eğer istediğim gibi çıkarsa kahve bu hafta satışa çıkarıyor olacağım kahveyi dinlenmiş bir şekilde.

Brezilya'daki profilleme amacım salt sadece espresso için değil, ana espresso olması hedefiyle profillediğim için filtrelerdeki gibi çok açık bir profil denemesi yapmadım espresso namına. Hedef hem kolay kalibre olabilecek, hem espresso olarak tatmin edici, hem sütlü espresso olacağı zaman da kahvenin süt içerisinde kaybolmayacağı bir profildi amacım. Sonuçtan memnunum ben de oldukça. Etiyopya'daki espressoiçin denediğim profil Brezilya'ya göre bir miktar daha açık. Onda amaç alternatif espresso severlere hitap etmek zaten. :)

Eleştirinizi kabul ediyorum, paketlerin küçüklüğü özellikle espressoda zorlayıcı paketleme olarak, bizim için de yorucu. :( Keza sizler için de öyle maalesef. Maalesef diyorum sebebi bu paket boyunun ve bu paketin kendisini tonajlı sipariş vermediğimiz müddetçe istediğimiz esas ölçülerde satın alamıyor olmamızdan kaynaklı. Kısa vadede kolay çözebileceğimiz bir problem değil maalesef. :(

Selamlar,

Paketten tek şikayetçi olmayan ben miyim yahu 😂

Şaka bir yana ben paketin ergonomisini çok beğendim özellikle dozajlama yaparken çok işime yaradı.Zip'i de bir hayli güven hissi verdi bana.Ben daha çok beğendiğim bir paket hatırlamıyorum.

Latin amerika deneme paketi almıştım, 16. Günde honduras caballero la tanaırı paketini açıp demledim.
Değirmen: timemore nano s / 18
Su: buzdağı 93 derece
Kalita wave 185 ile,15 gr kahveyi, 40 ml Blooming, 80 ml 2. Döküş, 30 sn sonra 240 a tamamladım.
İlk aşamada baskın bir çilek tadı geldi, soğumaya başladıkça yaban mersini ve en son nektarin tadına evrildi. Biraz daha bekletip bikaç gün sonra v60 ile deneyeceğim, başarılı bir çekirdek vaat ettiklerini yakalayabildim 🙂

Orkun Bey merhabalar,

Sizlere zahmet olmayacaksa bütün seçki için detaylı olmayan referans reçetenizi paylaşır mısınız?

En azından kaç dakika ve kaç derece su ile başlayacağımı bilirsem tadları daha kolay alabileceğime inanıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Orkun Bey merhabalar,

Sizlere zahmet olmayacaksa bütün seçki için detaylı olmayan referans reçetenizi paylaşır mısınız?

En azından kaç dakika ve kaç derece su ile başlayacağımı bilirsem tadları daha kolay alabileceğime inanıyorum.

+1 bende aynı şekilde bir ricada bulunacaktım. Benden önce davrandınız

Orkun Bey merhabalar,

Selamlar Mustafa Bey, videolular dahil tüm reçeteleri paylaşıyorum. Önümüzdeki haftalarda yoğun bir şekilde videoların geri kalanını da yetiştireceğim. Gecikme için videoları bekleyen dostlar affınıza sığınıyorum.

brezilya pink star:

16 gram kahve
256 mililitre su
97 c derece su sıcaklığı
60-120-180-256
döküş bitişi: 01:40
toplam süre: 03:00-03:10 arası

döküş süreleri 10-12 saniye.

etiyopya kelloo haru:

15 gram kahve
245 mililitre su
94-95 derece su sıcaklığı
70-140-180-245
dökme bitişi: 01:40
toplam süre: 03:00-03:15

honduras caballero la tanairi
15/240
92 c derece sıcaklık
öğütme chestnut x 9,0 ayarı
60-60-60-60 dört basamak
ön demleme bekleme süresi 30 saniye
son döküş 1:40-1:45 arası (filtrenizin akışına göre değiştirebilirsiniz son döküş süresinin bitişini.)
toplam süre 2:20-2:30 arası

Recep Bey ne güzel anlatmışsınız öyle! :) Ellerinize, emeklerinize sağlık ve afiyet olsun çok. Manuel makine kullananlara da güzel bir referans olur reçetenizi paylaşırsanız. :)

Etiyopya için bir espresso profili çalıştım. Yarın ilk denemeleri yapıyor olacağım. Eğer istediğim gibi çıkarsa kahve bu hafta satışa çıkarıyor olacağım kahveyi dinlenmiş bir şekilde.

Brezilya'daki profilleme amacım salt sadece espresso için değil, ana espresso olması hedefiyle profillediğim için filtrelerdeki gibi çok açık bir profil denemesi yapmadım espresso namına. Hedef hem kolay kalibre olabilecek, hem espresso olarak tatmin edici, hem sütlü espresso olacağı zaman da kahvenin süt içerisinde kaybolmayacağı bir profildi amacım. Sonuçtan memnunum ben de oldukça. Etiyopya'daki espressoiçin denediğim profil Brezilya'ya göre bir miktar daha açık. Onda amaç alternatif espresso severlere hitap etmek zaten. :)

Eleştirinizi kabul ediyorum, paketlerin küçüklüğü özellikle espressoda zorlayıcı paketleme olarak, bizim için de yorucu. :( Keza sizler için de öyle maalesef. Maalesef diyorum sebebi bu paket boyunun ve bu paketin kendisini tonajlı sipariş vermediğimiz müddetçe istediğimiz esas ölçülerde satın alamıyor olmamızdan kaynaklı. Kısa vadede kolay çözebileceğimiz bir problem değil maalesef. :(
Cmd 7 klik,18/40 oran,buzdagı su kullandım.10 saniye ön demleme 1-2 bar aralıgında,sonrasında birden 9 bara çıkıp kademeli olarak düşürdüm barı.Burda dikkat çekmek istedigim şey,kavrumun ne kadar önemli oldugu.Hani iyi degirmenlerin ögütümleri kum kum olur ya,öyle bir bir ögütüm elde ettim.Şimdi de bir latte yaptım ki enfes oldu gerçekten.Bu çekirdek sütlülere de çok yakışıyor.

Selamlar,

Paketten tek şikayetçi olmayan ben miyim yahu 😂

Şaka bir yana ben paketin ergonomisini çok beğendim özellikle dozajlama yaparken çok işime yaradı.Zip'i de bir hayli güven hissi verdi bana.Ben daha çok beğendiğim bir paket hatırlamıyorum.
Selamlar Vural. :) Tek sen değilsin Recep Bey'in de paketleri beğenmediğini sanmıyorum zaten. Eleştirisi haklı olarak espressodaki yoğun doluluk. Yoksa paketleri ben de seve seve ürün materyalini seçtim, tasarımını iş yerimizde tüm dostlarla beraber beğenerek karar verdik. Sonuç tasarım ve hissiyat olarak hemen herkesin beğendiği bir ambalaj oldu. İçimiz rahat o konuda. :)
Zira diğer kahvelerle çok güzel eşleşiyor paketler içerisine kahve sığması anlamında.

Eleştiriyi çözemeyeceğimin teknik sebebini açıkladım görmüşsündür sen de. Ambalaj konusunda değil kahve tarafından tekniğini söyleyeyim bir de. Brezilya Pink Star SCR19 elek, oldukça iri tanelere sahip. Bunu Kenya AA elek boyutu gibi düşünebiliriz tam bire bir karşılığı olmasa bile akılda canlanması için örnekledim. Espresso kavrumunda gelişim daha fazla olduğu için çekirdek genleşmesi filtre profiline göre daha da çok oluyor. Bundan dolayı pakete ucu ucuna sığıyor. Tonajlı stok ile özel üretim paket yaptıramadığımız müddetçe bu sorunu çözmem çok olası değil şu an maalesef bahsettiğim gibi. Ama ilerleyen aylarda yıllarda üretim kapasitemiz büyüdükçe bu problemi de çözeceğime emin olabilir herkes. :)

Latin amerika deneme paketi almıştım, 16. Günde honduras caballero la tanaırı paketini açıp demledim.
Değirmen: timemore nano s / 18
Su: buzdağı 93 derece
Kalita wave 185 ile,15 gr kahveyi, 40 ml Blooming, 80 ml 2. Döküş, 30 sn sonra 240 a tamamladım.
İlk aşamada baskın bir çilek tadı geldi, soğumaya başladıkça yaban mersini ve en son nektarin tadına evrildi. Biraz daha bekletip bikaç gün sonra v60 ile deneyeceğim, başarılı bir çekirdek vaat ettiklerini yakalayabildim 🙂
Ellerinize sağlık ve afiyet olsun çok. :)

La Tanairi Honduras kahvelerinin de ne kadar meyvemsi ve kompleks olabileceğinin kanıtlarından bir tanesi bence. Caballero ailesinin kaliteli üretimleri bunun başlıca sorumlusu tabi ki. Her hasat döneminde iyi çıkan, beğendiğimiz lotlarını almaya devam edeceğiz Caballero kahvelerinin. Onlarla dostluk ilişkisi içerisinde bir üretim ilişkimiz olması hem bizler hem sizler için de ayrıca katma değeri olan güzel birşey bence. :)

Selamlar Vural. :) Tek sen değilsin Recep Bey'in de paketleri beğenmediğini sanmıyorum zaten. Eleştirisi haklı olarak espressodaki yoğun doluluk. Yoksa paketleri ben de seve seve ürün materyalini seçtim, tasarımını iş yerimizde tüm dostlarla beraber beğenerek karar verdik. Sonuç tasarım ve hissiyat olarak hemen herkesin beğendiği bir ambalaj oldu. İçimiz rahat o konuda. :)
Zira diğer kahvelerle çok güzel eşleşiyor paketler içerisine kahve sığması anlamında.

Eleştiriyi çözemeyeceğimin teknik sebebini açıkladım görmüşsündür sen de. Ambalaj konusunda değil kahve tarafından tekniğini söyleyeyim bir de. Brezilya Pink Star SCR19 elek, oldukça iri tanelere sahip. Bunu Kenya AA elek boyutu gibi düşünebiliriz tam bire bir karşılığı olmasa bile akılda canlanması için örnekledim. Espresso kavrumunda gelişim daha fazla olduğu için çekirdek genleşmesi filtre profiline göre daha da çok oluyor. Bundan dolayı pakete ucu ucuna sığıyor. Tonajlı stok ile özel üretim paket yaptıramadığımız müddetçe bu sorunu çözmem çok olası değil şu an maalesef bahsettiğim gibi. Ama ilerleyen aylarda yıllarda üretim kapasitemiz büyüdükçe bu problemi de çözeceğime emin olabilir herkes. :)
Kesinlikle paketler çok güzel,dediginiz gibi Brezilya Pink Star çekirdekleri biraz büyük ve zip kısmına da etki etmiş heralde. çünkü 6-7 paket kahveden bir tek o sıkıntılı çıktı.

5.11 kavrumu Etiyopya Keloo Haru 2'yi verilen reçeteye riayet ederek demledim, 3.05 gibi demleme bitti. Belki kahvenin 3-5 gün daha dinlenmesi gerektiğinden, belki de 3 dk demlenme süresinden ötürü gövdenin biraz daha ön olanda olduğu bir kahve içiyorum diyebilirim. Öğütümü 1-2 klik kalınlaştırıp (Molent g50) denemeyi düşünüyorum.

5.11 kavrumu Etiyopya Keloo Haru 2'yi verilen reçeteye riayet ederek demledim, 3.05 gibi demleme bitti. Belki kahvenin 3-5 gün daha dinlenmesi gerektiğinden, belki de 3 dk demlenme süresinden ötürü gövdenin biraz daha ön olanda olduğu bir kahve içiyorum diyebilirim. Öğütümü 1-2 klik kalınlaştırıp (Molent g50) denemeyi düşünüyorum.
Ercan Bey selamlar. Ben oldukça keyifli bir sonuç almıştım, üstelik oranı 1/16'nın da biraz da olsa üstünde. Çayımsı güzel bir gövde sağlıyordu kahveye. Suyu Buzdağı'mı kullanıyorsunuz? Bir de filtreniz hangi filtredir? Son üç reçeteyi Cafec Traditional filtre üzerinden çalıştım. Onu da belirtmiş olayım. Tüm parametreler aynıyken eğer hoşunuza gitmediyse gövdesi elbette istediğiniz gibi reçeteyi değiştirebilirsiniz. Daha iyi verim aldığınız reçeteyi yazarsanız da sevinirim. :) Ben de kavurmahanede denerim denediğiniz reçeteyi hem, benim reçetemden memnun kalmayan arkadaşlar da sizin reçetenizi de denerler böylece.

Şimdiden ellerinize sağlık.

Görüşmek üzere. :)

Selamlar arkadaşlar.

Bu zamana kadar videolarla olsun, iletişimimle olsun her zaman olabildiğince üretimimize, edindiğim deneyime bilgilere dair hemen herşeyi olabildiğince şeffaf bir şekilde paylaştım, paylaşmaya devam ediyorum. Bundan dolayı sebepleri ile bugün de planladığımla uyuşmayan ülke durumu gerçekliğini ve bunun bize ve sizlere yansımasını sizlerle konuşmak istiyorum aksiyon almadan önce. Ki aramızdaki iletişim hep sağlıklı, birbirimizi gerçekten samimiyetle anlama çerçevesi içerisinde gitsin. :)

Hemen hepimiz döviz ve ekonomi gidişatını takip ediyoruz. Ve malum olan doların çok hızlı yükselmesi bizi yeni yapmaya başladığımız yeni stok anlaşmalarında doğal olarak zorluyor. Yeni fiyatlandırma planımız bir kaç ay öncesinde, aralık ayında toplu alım organizasyonunda seçimi kazanırsak eğer sizlere eski fiyatlarla olabildiğince makul bir fiyatlandırma ile hizmet verme sonrasında ocak ayında yapmak üzerineydi. Fakat son iki haftalık inanılmaz yükseliş bizi yeni stok anlaşmaları doğrultusunda yeni bir karar almaya zorladı. Bu açıklamayı sizlere samimi bir dil ile yapmamın sebebi neredeyse iki yıldır forumda hepinizle bilgi paylaşımı yapıyor olmam ve yüz yüze tanışmasak bile bir çoğunuz ile bir muhabbetimizin olması. Bu ay sonuna kadar indirimimiz eski fiyatlarla devam edecek ancak ürünlerimiz aralık ayında yeni fiyatlarla satışta olacak.

Bu bildiri ile de indirimin ve şu anki fiyatların son geçerlilik tarihinin 30 Kasım olduğunun altını çizmek istiyorum. Ki olabildiğince arkadaşlarımız makul fiyatlardan faydalanabilsinler. Yeni insanlarla da bu vesile ile tanışmış olalım. :)

Döviz muhabbetliyle oluşturduğum karanlık ortamı da birazcık açayım, güzel bir haber vereyim. Tahmini bir ay içerisinde yeni bir kahve daha katılacak seçkimize, bu kahve ile beraber planlamayı ve de operasyonu yetiştirirsek abonelik sistemini başlatıyor olacağız. Ayrıca eğitim, atölye duyuruları da yakın sayılır. Atölye konuları ile ilginizi çeken, merak ettiğiniz konu başlıkları varsa buradan veya özelden bana yazabilirsiniz.

Görüşmek üzere.

Gelbura sitesinden Brezilya Pink Star Dark versiyonunu aldım çekirdeğin koyuluğu tedirgin etse de tadı muhteşem beni uni yıllarımda içtiğim klasik espressolara götürdü klasik espresso arayanlar için bulunmaz nimet Orkun hocam bu kavrum sürekli olacak mı kış boyunca olursa süper olur ellerinize sağlık

Geri