• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ercan Bey selamlar. Ben oldukça keyifli bir sonuç almıştım, üstelik oranı 1/16'nın da biraz da olsa üstünde. Çayımsı güzel bir gövde sağlıyordu kahveye. Suyu Buzdağı'mı kullanıyorsunuz? Bir de filtreniz hangi filtredir? Son üç reçeteyi Cafec Traditional filtre üzerinden çalıştım. Onu da belirtmiş olayım. Tüm parametreler aynıyken eğer hoşunuza gitmediyse gövdesi elbette istediğiniz gibi reçeteyi değiştirebilirsiniz. Daha iyi verim aldığınız reçeteyi yazarsanız da sevinirim. :) Ben de kavurmahanede denerim denediğiniz reçeteyi hem, benim reçetemden memnun kalmayan arkadaşlar da sizin reçetenizi de denerler böylece.

Şimdiden ellerinize sağlık.

Görüşmek üzere. :)
Merhaba, Korusu ve Hario 02 natürel kağıt kullandım. Bu kağıdın 40lı kutu ile birlikte en geçirgen Hario kağıt olduğunu düşünüyorum. Elimde Cafec th3 ve Abaca kağıtlar da var, onlarla da denemek gerek elbette.

Gelbura sitesinden Brezilya Pink Star Dark versiyonunu aldım çekirdeğin koyuluğu tedirgin etse de tadı muhteşem beni uni yıllarımda içtiğim klasik espressolara götürdü klasik espresso arayanlar için bulunmaz nimet Orkun hocam bu kavrum sürekli olacak mı kış boyunca olursa süper olur ellerinize sağlık
Ahmet Bey selamlar ve afiyet olsun öncelikle, beğenmenize sevindim. Brezilya Pink Star Klasik Espresso profili özellikle otomatik espresso makinesi kullanıcılarına, koyu kavrulmuş kahve arayan kahve dükkanlarına ve bireysel müşterilere yönelik hazırladım. Bu profil Kafein Kültür'ün esas müşteri kitlesine ağırlıklı olarak hitap etmediğinden satışı gelbura.com üzerinde yapılıyor sadece. İstediğiniz zaman oradan tedarik edebilirsiniz her zaman. Ve evet düzenli olarak bu profil olmaya devam edecek. :)

Sağolun çok. :)

Merhaba, Korusu ve Hario 02 natürel kağıt kullandım. Bu kağıdın 40lı kutu ile birlikte en geçirgen Hario kağıt olduğunu düşünüyorum. Elimde Cafec th3 ve Abaca kağıtlar da var, onlarla da denemek gerek elbette.
Selamlar Ercan Bey. Evet Hario'nun natürel filtreleri çentiksiz ise eğer en eski seri Japon filtreleri gibi geçirgen ve hızlı filtreler. Doğru düşünüyorsunuz kesinlikle. Natürel filtre kaynaklı demleme olarak demeyelim ama filtrenin kendisinden kaynaklı bir lezzet değişikliği söz konusu olabilir belki çünkü Natürel filtreler genel olarak kahve lezzetine kağıt kaynaklı katkı veriyorlar. Olumlu ya da olumsuz söylemiyorum bunu çünkü beğenini de vardır beğenmeyeni de. :) Cafec TH3 ve Abaca ile sonuçlarınızı merak ediyorum. Deneyimlediğinizde paylaşırsanız sevinirim. :)

Hala kahveleri deniyorum ve ilginç bir gözlemim var. 3:30 gibi demlemelerde bile acılaşma yok. Akış ilginç bir şekilde ortalamadan daha yavaş. Sanırım bir tık kalın öğütüp su sıcaklıklarını arttıracağım.
Bir forumdan arkadaşımız Orkun Bey bu kahvenin ''over extraction'' noktası neresidir var mıdır diye sormuştu :D. Eğlenceli bir anı benim için. Nordik stil açık kavrulan kahvelerdeki gibi kahveler kolay çözünmüyor, ondan dolayı kahvelerimizin en fazla ekstrakte olmuş noktası genellikle çok tatlı asidite baskılanmış halleri oluyor.

Şu videoda tam olarak bu durumlara yönelik genel reçete referanslarından bahsediyorum inceleyebilirsiniz. :)

Ben 94-96 derece arası yapıyorum reçeteleri genellikle. Ortam soğuksa 97-98 derecelere dahi çıkıyorum. Paylaştığım referans reçetelerin olduğu son mesajım 29. sayfada olması lazım, onları da deneyip deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. :)

Honduras Cabellero 5'i denedim. Cafec abaca kağıt, 94 derece Korusu, g50 ile 43 klik öğütüm, 3 dkda biten demleme. Blooming sonrası akışın fazla hızlı olduğunu düşündüğüm için döndürme hareketi yaptım ve bu şekilde demleme 3 dkyı buldu. Güzel, limonsu ve bergamot tadının alındığı bir kahve oldu.
Bu arada natürel Hario natürel kağıtla ilgili hiç bir olumsuzluk ve kağıt kokusu gibi bir durum yaşamadım. Natürel kağıdı biraz daha fazla suyla yıkıyorum yine de, hepsi bu. Hatta clever dripper'da da Caffeo kahverengi kağıt kullanıyorum, onda da hiç bir olumsuz tat-koku deneyimlemedim.

Honduras Cabellero 5'i denedim. Cafec abaca kağıt, 94 derece Korusu, g50 ile 43 klik öğütüm, 3 dkda biten demleme. Blooming sonrası akışın fazla hızlı olduğunu düşündüğüm için döndürme hareketi yaptım ve bu şekilde demleme 3 dkyı buldu. Güzel, limonsu ve bergamot tadının alındığı bir kahve oldu.
Bu arada natürel Hario natürel kağıtla ilgili hiç bir olumsuzluk ve kağıt kokusu gibi bir durum yaşamadım. Natürel kağıdı biraz daha fazla suyla yıkıyorum yine de, hepsi bu. Hatta clever dripper'da da Caffeo kahverengi kağıt kullanıyorum, onda da hiç bir olumsuz tat-koku deneyimlemedim.
Son demlemenizin keyifli çıkmasına sevindim. Natürel kağıda dair bir olumsuzluk yoksa iyi zaten. :) Korusu ile de kahvelerin iyi çıkmasına sevindim. Böylece bir alternatif su daha eklenmiş oldu listemize önerilecek. Okuyan ve Buzdağı bulamayan arkadaşlar Korusu da tercih edebilir o zaman. :) Güzel bir paylaşım oldu. Deneyim paylaşımınız için teşekkürler.

Not: Korusu'da marketlerde çok gördüğüm bir su değil Buzdağı gibi, belli başlı dağıtımını yapan bildiğiniz marketler var mıdır? Hem o suyu almak isteyene kolay ulaşım olur hem de ben de bulup bir denemiş olurum. :)

Son demlemenizin keyifli çıkmasına sevindim. Natürel kağıda dair bir olumsuzluk yoksa iyi zaten. :) Korusu ile de kahvelerin iyi çıkmasına sevindim. Böylece bir alternatif su daha eklenmiş oldu listemize önerilecek. Okuyan ve Buzdağı bulamayan arkadaşlar Korusu da tercih edebilir o zaman. :) Güzel bir paylaşım oldu. Deneyim paylaşımınız için teşekkürler.

Not: Korusu'da marketlerde çok gördüğüm bir su değil Buzdağı gibi, belli başlı dağıtımını yapan bildiğiniz marketler var mıdır? Hem o suyu almak isteyene kolay ulaşım olur hem de ben de bulup bir denemiş olurum. :)
Ben 19 lt damacana olarak alıyorum. Yumuşak içim iddiası olan, bildiğim kadarıyla en yaygın tüketilen sulardan biri. Daha önce Erikli içiyordum, su markasını değiştirince özellikle denedim, sanki içimde bir nebze daha yumuşaklık hissiyatı var gibi. Ph değerleri konusunu incelemedim ama Korusu ile de iyi kahve olması lazım 🙂

Ben 19 lt damacana olarak alıyorum. Yumuşak içim iddiası olan, bildiğim kadarıyla en yaygın tüketilen sulardan biri. Daha önce Erikli içiyordum, su markasını değiştirince özellikle denedim, sanki içimde bir nebze daha yumuşaklık hissiyatı var gibi. Ph değerleri konusunu incelemedim ama Korusu ile de iyi kahve olması lazım 🙂
Uyuyorsa kahveye her halükarda iyi iş görüyordur zaten. 😇 Ben bir şekilde bulup deneyeyim madem. 😊

Orkun Bey, espresso yerine pinkstar filtre kavrumu satin almisim. Espressoda deneyebilirmiyim sizce? Yoksa pourover olarak mi tuketeyim?

Ben de Erikli kullanırken tesadüfen Korusu denedim. Tad olarak da değerler olarak da çok yakın. Hatta kaynakları da aynı lokasyonda. Fakat Korusu'nun içimi daha lezzetli geldi. Tüm demlemelerimde Korusu kullanıyorum.
Espresso otomatik makine demlediği için objektive bir yorum yapamamam fakat tüm pour over demlemelerimde beklenen sonuca neredeyse ulaştım.

Hatta şuan içerken yazıyorum ;

Etiyopya Kelli Haro#2
15 gr
Molent 41
Hario 40lı kutu Japan
93 °C
60.60.120+rao spin
2.50 dk
Bergamot kesin geliyor
Tatlılık çok az
Acılık hiç yok
Kokusu sade hafif çiçekler

Bu denememin aynısını dün de yaptım.
Tek fark ısı 95 dereceydi.
Demleme 3.15'te bitmişti.
Ve tatlılık oldukça baskındı.
Isıyı arttırınca tatlılığın ortaya çıkması diğer Kafein Kültür çekirdeklerinde de meydana geliyor. Orkun Bey aydınlatmıştı.
Parametre değişiklikleri bu tarzda kavrulan çekirdeklerde çok keyifli sürprizler ortaya çıkarıyor. Kahve kişiselleşiyor.
Mutlaka (ısı&öğütüm dokunuşlarını) deneyin.

Firma: Kafein Kültür
Kahve: Honduras Cabelloro La Tanairi
İşlem: Doğal
Kavurma Tarihi: 09-09-2021
Demleme Metodu: Timemore crystal eye plastik dripper 02
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro , 3.0
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 93~95 derece
Firma Tadım Notları: Nektarin, çilek, yaban mersini.

Crystal eye ile ilk v60 tarzı demlemem oldu, 20 gr. kahve , 320 ml. su., 80 ml. ilk döküş ve 30 sn. blooming süresi sonrası 80 -80 -80 ml. olarak 3 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, demleme süresi 3 dk., bu kahveyi benzer kahve/su oranıyla daha önce clever ve kalita ilede demledim, clever ile kalitaya göre aromaları daha belirgin hissettiğimi söyleyebilirim, başta çilek devamında yaban mersini mayhoşluğu çok temiz ve net hissediliyor fakat demlemeden kaynaklı ilk yudumdan son yuduma kadar geriden gelen bir acılıkta aromalara eşlik etti, bunuda öncelikle öğütümü bir miktar kalınlaştırarak veya kahve/su oranıyla oynayarak çözeceğimi düşünüyorum, crystal eye ile ilk tecrübem olduğundan zamanla el alışkanlığı ile daha güzel çıktılar alacağıma inanıyorum. Kavrum tarihinden itibaren iki ayı geçmesine rağmen kahvede hiç aroma kaybı olmaması ayrıca dikkatimi çekti.

Orkun Bey, espresso yerine pinkstar filtre kavrumu satin almisim. Espressoda deneyebilirmiyim sizce? Yoksa pourover olarak mi tuketeyim?
Selamlar Feridun Bey. Deneyebilirsiniz ancak zor çözünür espressoda, çok iyi bir kalibrasyon yapmanız gerekir. 45-50 saniye deneyebilirsiniz demlemeyi. Ancak ince öğüttüğünüz için kanallama riski artabilir. Ben filtre için kavrulmuş açık kahveleri espresso için hazırlarken, Rao'nun yaptığı gibi Aeropress filtresi koyardım basınç ayarsız makinelerde direnç kaynaklı yatakta kırılma olmaması için. İşe yarardı tavsiye ederim. Ama daha çok demleme için tüketmenizi esasen tavsiye ederim. Espresso için denediğinizde sonuçları paylaşırsanız sevinirim. 😇

Ben de Erikli kullanırken tesadüfen Korusu denedim. Tad olarak da değerler olarak da çok yakın. Hatta kaynakları da aynı lokasyonda. Fakat Korusu'nun içimi daha lezzetli geldi. Tüm demlemelerimde Korusu kullanıyorum.
Espresso otomatik makine demlediği için objektive bir yorum yapamamam fakat tüm pour over demlemelerimde beklenen sonuca neredeyse ulaştım.

Hatta şuan içerken yazıyorum ;

Etiyopya Kelli Haro#2
15 gr
Molent 41
Hario 40lı kutu Japan
93 °C
60.60.120+rao spin
2.50 dk
Bergamot kesin geliyor
Tatlılık çok az
Acılık hiç yok
Kokusu sade hafif çiçekler

Bu denememin aynısını dün de yaptım.
Tek fark ısı 95 dereceydi.
Demleme 3.15'te bitmişti.
Ve tatlılık oldukça baskındı.
Isıyı arttırınca tatlılığın ortaya çıkması diğer Kafein Kültür çekirdeklerinde de meydana geliyor. Orkun Bey aydınlatmıştı.
Parametre değişiklikleri bu tarzda kavrulan çekirdeklerde çok keyifli sürprizler ortaya çıkarıyor. Kahve kişiselleşiyor.
Mutlaka (ısı&öğütüm dokunuşlarını) deneyin.
Korusu'yu yıllar önce Bursa'da içtiğimi hatırlıyorum bir tek. Bahsettiğiniz gibi Erikli'den daha lezzetli idi hatırladığım kadarıyla. Ben de aynı su ile demleme yaptığımda buraya sonuçlarını Buzdağı'yla kıyaslı paylaşırım. 🙂

Kesinlikle öyle, denemeye açık çekirdekler bir yandan. Verdiğim reçeteler iyi sonuç almak için benim referanslarım, daha iyi sonuç bulanların deneyimleri bu paylaşım ortamını daha da zenginleştiriyor herşeyden evvel.

@orkunustel affınıza sığınarak, tamamen kendi merakımı gidermek için bir şey soracağım. Başka kavuruculardan aldığım açık kavrum çekirdekleri Buzdağı su ile çözmekte çok zorlandığım için PPM seviyesi daha yüksek olan Nestle suya geçtim.
Hâl böyle, ama sizin de gayet açık kavrum olan kahvelerinizi Buzdağı su ile çözebiliyordum. İşin mantığını çözemedim. Bunun sebebi ne olabilir?

Firma: Kafein Kültür
Kahve: Honduras Cabelloro La Tanairi
İşlem: Doğal
Kavurma Tarihi: 09-09-2021
Demleme Metodu: Timemore crystal eye plastik dripper 02
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro , 3.0
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 93~95 derece
Firma Tadım Notları: Nektarin, çilek, yaban mersini.

Crystal eye ile ilk v60 tarzı demlemem oldu, 20 gr. kahve , 320 ml. su., 80 ml. ilk döküş ve 30 sn. blooming süresi sonrası 80 -80 -80 ml. olarak 3 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, demleme süresi 3 dk., bu kahveyi benzer kahve/su oranıyla daha önce clever ve kalita ilede demledim, clever ile kalitaya göre aromaları daha belirgin hissettiğimi söyleyebilirim, başta çilek devamında yaban mersini mayhoşluğu çok temiz ve net hissediliyor fakat demlemeden kaynaklı ilk yudumdan son yuduma kadar geriden gelen bir acılıkta aromalara eşlik etti, bunuda öncelikle öğütümü bir miktar kalınlaştırarak veya kahve/su oranıyla oynayarak çözeceğimi düşünüyorum, crystal eye ile ilk tecrübem olduğundan zamanla el alışkanlığı ile daha güzel çıktılar alacağıma inanıyorum. Kavrum tarihinden itibaren iki ayı geçmesine rağmen kahvede hiç aroma kaybı olmaması ayrıca dikkatimi çekti.
Eyüp Bey selamlar ve ellerinize sağlık. 🙏

La Tanairi klasik Natürel kahvelere göre bir miktar daha fazla fermente edildiği için akış olarak hızlı, direnci az, kolay çözünen bir kahve diğer kahvelere göre. Ondan 92 derecede demlemenizi bir de tavsiye ederim. 🙂 Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam forumda yazılmıştı, bir arkadaşımız da 90 derecede iyi sonuç aldığını yazmıştı. 90 derece de deneyebilirsiniz bence. Bir ufak ters köşe yapayım, Lighttells renk değeri diğer kahveler arasında en açık çıkan iki kahveden biri La Tanairi aslında. Ancak açık kavrulan diğer kahvelerimdeki kullandığım yüksek çözücü parametreler bu kahvede bir miktar ters etki yaratıyor. Bu da fermantasyon kısmının ters köşesi. 🙃 Güzel bir açık görüşlülük de sağlıyor bu insana bence deneyim sonrası.

@orkunustel affınıza sığınarak, tamamen kendi merakımı gidermek için bir şey soracağım. Başka kavuruculardan aldığım açık kavrum çekirdekleri Buzdağı su ile çözmekte çok zorlandığım için PPM seviyesi daha yüksek olan Nestle suya geçtim.
Hâl böyle, ama sizin de gayet açık kavrum olan kahvelerinizi Buzdağı su ile çözebiliyordum. İşin mantığını çözemedim. Bunun sebebi ne olabilir?
Estağfurullah, aflık birşey yok Oğuzhan Bey. 🙂 İşin aslı çok basit bir temele dayanıyor. Konu kahve olduğunda hiç bir zaman tek bir genel geçer doğru söz konusu değil.

Yıllar evvel yüksek ppm su çok iyi çözer, düşük ppm su çözemez denirdi. Pekala çözüyor, zira Tim Wendelboe kahveleri olsun, Coffee Collective olsun, Bob Coffee Lab olsun, Drop olsun en iyi düşük ppmli sularda çözünüyorlar. Belli bir süre sonrasında bu keşfedildi insanlarca, Türkiye'de geç farkına varıldı, daha sonrasında ppm'in bir anlamı olmadığının farkına varıldı. Üstelik toplama baktığımızda yüksek ppm iyi çözer dendiği yıllarda bunu diyen yerlerin çoğu ters ozmoz üzeri çeşme suyundan bypass (besleme) kullanıyordu. Çeşme suyundan beslediğinizde sadece toplam sertlik değil, alkalinite de yükseliyordu. Bu açık kavurmalarda ters tepiyor kabaca ve çok çiğ, buruk tatlar çıkarıyor. Bundandır düşük mineral olsa da bypass'lanmamış ters ozmoz suları Nordik stil kavrulan kahvelerde daha işe yarıyor.

Peki bunu kesin genel geçer bir kanı olarak kullanabilir miyiz? Yine hayır. Sebebi esasen kavurucunun profilleme tadımında kullandığı suyun kompozisyonu ne ise o kavurmaya uyan en ideal su genellikle odur. Ben açık kavuruyorum, genel olarak maillard sürelerim uzun gelişimlerim oldukça kısa. Buna rağmen bypass'sız ters ozmoz sular, alkalinitesi düşük ama toplam sertliği nispeten yüksek sular kadar çok çok iyi bir performans vermiyor. (Yine de fena çalışmıyorlar demlediğinizde) Bunun sebebi de kavurmahane suyumun bypass diye anılan membrandan geçmeyen, temizlenen çeşme suyu ile değil, direkt olarak ters ozmoz çıkışı mineral kartuşu ile beslenmesi. Profilleme tadımında kullandığım su mineralce belli bir düzeyde zengin sayılabilir ama alkalinite miktarı olarak düşük. Bu bağlamda Buzdağı su kompozisyon olarak kavurmahane suyuma benzeştiği için kahvelerimde de oldukça iyi çalışıyor çözme performansı olarak.

Umuyorum sorunuzu aydınlatabilmişimdir.

Estağfurullah, aflık birşey yok Oğuzhan Bey. 🙂 İşin aslı çok basit bir temele dayanıyor. Konu kahve olduğunda hiç bir zaman tek bir genel geçer doğru söz konusu değil.

Yıllar evvel yüksek ppm su çok iyi çözer, düşük ppm su çözemez denirdi. Pekala çözüyor, zira Tim Wendelboe kahveleri olsun, Coffee Collective olsun, Bob Coffee Lab olsun, Drop olsun en iyi düşük ppmli sularda çözünüyorlar. Belli bir süre sonrasında bu keşfedildi insanlarca, Türkiye'de geç farkına varıldı, daha sonrasında ppm'in bir anlamı olmadığının farkına varıldı. Üstelik toplama baktığımızda yüksek ppm iyi çözer dendiği yıllarda bunu diyen yerlerin çoğu ters ozmoz üzeri çeşme suyundan bypass (besleme) kullanıyordu. Çeşme suyundan beslediğinizde sadece toplam sertlik değil, alkalinite de yükseliyordu. Bu açık kavurmalarda ters tepiyor kabaca ve çok çiğ, buruk tatlar çıkarıyor. Bundandır düşük mineral olsa da bypass'lanmamış ters ozmoz suları Nordik stil kavrulan kahvelerde daha işe yarıyor.

Peki bunu kesin genel geçer bir kanı olarak kullanabilir miyiz? Yine hayır. Sebebi esasen kavurucunun profilleme tadımında kullandığı suyun kompozisyonu ne ise o kavurmaya uyan en ideal su genellikle odur. Ben açık kavuruyorum, genel olarak maillard sürelerim uzun gelişimlerim oldukça kısa. Buna rağmen bypass'sız ters ozmoz sular, alkalinitesi düşük ama toplam sertliği nispeten yüksek sular kadar çok çok iyi bir performans vermiyor. (Yine de fena çalışmıyorlar demlediğinizde) Bunun sebebi de kavurmahane suyumun bypass diye anılan membrandan geçmeyen, temizlenen çeşme suyu ile değil, direkt olarak ters ozmoz çıkışı mineral kartuşu ile beslenmesi. Profilleme tadımında kullandığım su mineralce belli bir düzeyde zengin sayılabilir ama alkalinite miktarı olarak düşük. Bu bağlamda Buzdağı su kompozisyon olarak kavurmahane suyuma benzeştiği için kahvelerimde de oldukça iyi çalışıyor çözme performansı olarak.

Umuyorum sorunuzu aydınlatabilmişimdir.
Teşekkür ederim. Meseleyi, boy-kilo oranına göre gömlek seçmek benzeri bir perspektiften anlamaya çalışıyormuşum.
Cevap ile birlikte; renklerin uyumu perspektifine geçtim. 🙃
Şimdi renkleri de öğrendim miydi, oh. 😄

Teşekkür ederim. Meseleyi, boy-kilo oranına göre gömlek seçmek benzeri bir perspektiften anlamaya çalışıyormuşum.
Cevap ile birlikte; renklerin uyumu perspektifine geçtim. 🙃
Şimdi renkleri de öğrendim miydi, oh. 😄
Ya da şöyle bakalım, boy kiloya göre tam bedene uygun özel dikimin tam uyumu ile hazır giyimin esasen bedenlerimize nadiren uyması gibi betimleyebiliriz 🙃🙃

Kenya AB çekirdeği ile 3 kez demleme yaptım.05.11 kavrumluydu öncelikle çekirdek. İlk denemem lance hedrick'in 12/200 lük tarifiyleydi. 2.denememde kasuya tarzı demledim. Çekirdek kanallanmaya müsait gibi geldi. Süreler standartlardan sapıyordu. 3.demlememde lilydrip donut kullanarak kasuya demledim. 20/300 5 döküş şeklinde. En iyi sonucu böyle aldım. Tadım notalarını verdiğini söyleyebilirim. Kumkat nedir bilmiyorum ama turunçgil benzeri tatlar aldım diyebilirim. Kenya kahvelerini genel olarak seviyorum fakat biraz ince çizgilerde yürüyen çekirdekler bana göre. Bazılarında limon tadı çok keskin oluyor. Bazılarında domates tadı çok keskin olabiliyor. Aslında bu keskinlik hoşuma gitse de dozu çok önemli. Kafein kültür çekirdeğinde dengeli , sivri olmayan bi profil yakalanmış. Başlangıçtan bitişe kadar dengeli , temiz bi içim oldu son demlemem. Genel olarak keyifli buldum çekirdeği.

Geri