• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kenya AB çekirdeği ile 3 kez demleme yaptım.05.11 kavrumluydu öncelikle çekirdek. İlk denemem lance hedrick'in 12/200 lük tarifiyleydi. 2.denememde kasuya tarzı demledim. Çekirdek kanallanmaya müsait gibi geldi. Süreler standartlardan sapıyordu. 3.demlememde lilydrip donut kullanarak kasuya demledim. 20/300 5 döküş şeklinde. En iyi sonucu böyle aldım. Tadım notalarını verdiğini söyleyebilirim. Kumkat nedir bilmiyorum ama turunçgil benzeri tatlar aldım diyebilirim. Kenya kahvelerini genel olarak seviyorum fakat biraz ince çizgilerde yürüyen çekirdekler bana göre. Bazılarında limon tadı çok keskin oluyor. Bazılarında domates tadı çok keskin olabiliyor. Aslında bu keskinlik hoşuma gitse de dozu çok önemli. Kafein kültür çekirdeğinde dengeli , sivri olmayan bi profil yakalanmış. Başlangıçtan bitişe kadar dengeli , temiz bi içim oldu son demlemem. Genel olarak keyifli buldum çekirdeği.
Selamlar Batu Bey. Güzel yorumlarınız ve deneyim paylaşımınız için teşekkür ediyorum. Youtube'da paylaştığım reçete ile de deneyip yorumlarsanız sevinirim. 🙂 Ben de pazartesi günü 4/6 metodu ile deneyeceğim mutlaka. Kumkat bir turunçgil, ülkemizde marketlerde de bulunuyor. Lezzetini greyfurt gibi düşünebilirsiniz ama sitrik sulu bir meyvemsi acılık değil de, daha çok turunçgil kabuğu burunluğu olan fakat greyfurta göre bir miktar tatlı olan bir lezzet düşünün. Kabuğu ile tüketilen, eti az kabuğu biraz kalın bir turunçgil kumkat. Denemenizi tavsiye ederim. 🙂

Firma: Kafein Kültür
Kahve: Etiyopya Kelloo Haru #2
İşlem: Yıkanmış
Kavurma Tarihi: 11-10-2021
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: TM-20
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 93~95 derece
Su Markası ve Sıcaklık: Damla damacana su , 93~95 derece

Sadece fark olarak damla su ile demlediğimde after taste olarak bitterlik bırakıyordu ama yine meyvemsi tadlara sahipti buzdağı ile demlediğimde ise after taste meyvemsilik olarak kalıyor. Her iki su için de gayet keyfili bir kahve olarak yorumlayabilirim.

Sadece fark olarak damla su ile demlediğimde after taste olarak bitterlik bırakıyordu ama yine meyvemsi tadlara sahipti buzdağı ile demlediğimde ise after taste meyvemsilik olarak kalıyor. Her iki su için de gayet keyfili bir kahve olarak yorumlayabilirim.
Benim de merak ettiğim bir kahveydi dayanamayıp sipariş ettim güzel yorumunuz daha da heyecanlandırdı 😊

Benim de merak ettiğim bir kahveydi dayanamayıp sipariş ettim güzel yorumunuz daha da heyecanlandırdı 😊
Etiyopya Kahvelerini genel olarak çok severim. Bunun da etkisi vardır tabii ki ama günlük olarak tüketmekten bıkmayacağım ve bittiğinde sipariş vermek isteyeceğim bir şekilde geldi elime.

Umarım sizler de beğenirsiniz.

Şeftali tadını aldım mı bilmiyorum ama tatlılık olarak beyaz üzüme benzetebilirim. Bunda tatlılığa şeftali de ekleniyor olabilir tabii ki.

Ellerinize sağlık. ✌️Deneyim paylaşımı için teşekkürler! 😇 Damla Su bitişte bitter tatlar bırakıyorsa uzak durmak lazım diyebiliriz o zaman. Neyse ki Buzdağı suya alternatif üç ya da dört su bulmuş olduk deneyim paylaşımları ile. ✌️

Etiyopya Kahvelerini genel olarak çok severim. Bunun da etkisi vardır tabii ki ama günlük olarak tüketmekten bıkmayacağım ve bittiğinde sipariş vermek isteyeceğim bir şekilde geldi elime.

Umarım sizler de beğenirsiniz.

Şeftali tadını aldım mı bilmiyorum ama tatlılık olarak beyaz üzüme benzetebilirim. Bunda tatlılığa şeftali de ekleniyor olabilir tabii ki.
Şeftali ile beyaz üzüm çok ihtilafta kaldığımız iki tadım notu oldu. Tadım notu yazdığımız tadımda arkadaşlarla yarı yarıya kalmıştık beyaz üzüm ve şeftali konusunda. Ben şeftali diyenlerdendim. 🙃 Ama beyaz üzüm yazanlar da azınlık olmadığı için demokrasi kazandı iki tadım notunu da yazma kararı almıştık.

İkisi de tatlı meyveler, bana tatlı meyvemsi tadı şeftaliyi andırmıştı, size üzümü andırmışsa her halükarda vermek istediğim tadı iletebilmiş oluyorum. 🙂

2 Brezilya Pink Star (espresso) 'nun yanına Caballero La Tanairi ekleyince o da espresso profile döndü sanırım. Henüz yeni, 15.11.2021 kavrum tarihli. Dinlendikten sonra espressoda güzel olacağını düşünüyorum. Ancak filtre için beklediğimden biraz yukarıda kavrum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20211120_200052.jpg
    Screenshot_20211120_200052.jpg
    81.3 KB · Görüntüleme: 30
2 Brezilya Pink Star (espresso) 'nun yanına Caballero La Tanairi ekleyince o da espresso profile döndü sanırım. Henüz yeni, 15.11.2021 kavrum tarihli. Dinlendikten sonra espressoda güzel olacağını düşünüyorum. Ancak filtre için beklediğimden biraz yukarıda kavrum.
Afiyetler şimdiden. Burada mı konuştuk geçen hatırlamıyorum. Yine de bahsedeyim, ters köşe bir durum ve deneyim çünkü. Seçkideki kahvelerin profilleri arasında Lighttells kavrulmuş kahve renk ölçüm değeri en açık çıkan kahve Caballero La Tanairi aslında. Hatta elinizdeki kahvelerden hatırladığım kadarıyla (bilgisayarım yanımda olmadığı için direkt bakamıyorum şu an) Brezilya Espresso 81, La Tanairi 93,5 civarı hatırlıyorum Lighttells değerlerini. Rakamlar renk okuyucu cihazlarda azaldıkça koyuluk artar. Brezilya Espressonun gözle görülen rengi bir miktar daha açık gibi gözükebilir belki ama cihaz ölçümlerinde ve lezzette sonuç tam tersi.

Bunun sebebi şu, aslında iki kahve de natürel olsa da, La Tanairi'nin fermantasyon süresi klasik natürellere göre çok daha uzun. Bundan dolayı gümüş deri tabakası (çaf) çekirdeğin üzerinde kavurma esnasında daha çok kalıyor klasik natürellere göre, kavurma esnasında da sıcaklık sebebiyle koyu bir renk alıyor.

Kusur ayıklamaları esnasında La Tanairi'ye ayrıca koyu çaf kalmış çekirdekleri olabildiğince ayrıştırıyoruz. Elbette tane başı çekirdek ile ilgilenme mümkünatı olmadığından yine çaflı haliyle kalan çekirdekler olabiliyor. Lezzette kusur yaratmaya sebep olacak etkide olmuyorlar ancak. Yine de lezzetten memnun kalmazsanız başka bir kahve ile değişimini ya da iadesini sağlayabiliriz elbette. 😇

Espresso arzu ederseniz deneyebilirsiniz ancak bahsettiğim gibi gözle görülen rengi koyu gibi olsa da en açık renk değerine sahip kahve Lighttells CM 100+ okumalarına göre La Tanairi. Ondan dolayı denemedim espresso olarak ama uymama ihtimali mümkündür. Ancak denerseniz sonuçlarınızı bekliyorum. 😇

Yine de lezzetten memnun kalmazsanız başka bir kahve ile değişimini ya da iadesini sağlayabiliriz elbette. 😇

Espresso arzu ederseniz deneyebilirsiniz ancak bahsettiğim gibi gözle görülen rengi koyu gibi olsa da en açık renk değerine sahip kahve Lighttells CM 100+ okumalarına göre La Tanairi.

Değişime ya da iadeye gerek yok tabiki de. Kendim de kavururken La Tanairi gibi kahveleri bu profilde espresso olarak değerlendiriyorum. Bu nedenle işime gelmiş oluyor her halükarda. :)

Değişime ya da iadeye gerek yok tabiki de. Kendim de kavururken La Tanairi gibi kahveleri bu profilde espresso olarak değerlendiriyorum. Bu nedenle işime gelmiş oluyor her halükarda. :)
Afiyetler o zaman. 😇 Ters köşe demiştim ya, açık renk değeri olmasına rağmen kolay çözünüyor fermantasyon yoğunluğu sebebiyle, ondan da tek düşük sıcaklık ile demlediğim kahvem La Tanairi. Fermantasyon süreleri nelere kadir. 🙃

Son bir kaç yeni haberi paylaşayım arkadaşlar. ☕☕

Önümüzdeki hafta cumadan pazara kadar Edirne Kahve ve Çikolata Festivalinde olacağız. İki atölyem var ve kahve de servis ediyor olacağız. Edirne'deki arkadaşlarımızı bekliyoruz.

Öteki haberim alternatif espresso profili tamamdır. Önümüzdeki hafta etiketleri hazır olduğu gibi satışa çıkıyor alternatif espresso. Fiyat artışı öncesi indirim de varken denemek için oldukça iyi bir zaman. 🙂 Kahve dinlenmiş stoğu ile satışta olacak. Alan arkadaşlarımız makine başına geçebilirler direkt. 😇

Alternatif espresso kahvesi Etiyopya Kelloo Haru. Espresso profili ve kalibrasyonu ile beraber Etiyopya espresso demlemesinde tadım notu olarak şeftali karakterini korurken, sıcakken hafif lavanta karakteri kazandı. Soğudukça hafif yasemin ve siyah çay olarak oldukça çayımsı karakteri olan bir espresso oldu. Bu tarz espressolar arayan arkadaşları mutlu edeceğine inanıyorum bu profilin.

Haberler böyle. Görüşmek üzere!

Son bir kaç yeni haberi paylaşayım arkadaşlar. ☕☕

Önümüzdeki hafta cumadan pazara kadar Edirne Kahve ve Çikolata Festivalinde olacağız. İki atölyem var ve kahve de servis ediyor olacağız. Edirne'deki arkadaşlarımızı bekliyoruz.

Öteki haberim alternatif espresso profili tamamdır. Önümüzdeki hafta etiketleri hazır olduğu gibi satışa çıkıyor alternatif espresso. Fiyat artışı öncesi indirim de varken denemek için oldukça iyi bir zaman. 🙂 Kahve dinlenmiş stoğu ile satışta olacak. Alan arkadaşlarımız makine başına geçebilirler direkt. 😇

Alternatif espresso kahvesi Etiyopya Kelloo Haru. Espresso profili ve kalibrasyonu ile beraber Etiyopya espresso demlemesinde tadım notu olarak şeftali karakterini korurken, sıcakken hafif lavanta karakteri kazandı. Soğudukça hafif yasemin ve siyah çay olarak oldukça çayımsı karakteri olan bir espresso oldu. Bu tarz espressolar arayan arkadaşları mutlu edeceğine inanıyorum bu profilin.

Haberler böyle. Görüşmek üzere!
Edirne'deyim ve böyle bir etkinliğin olduğunu burada sizden öğrendim. Gelecek olmanıza çok sevindim. Haftaya mutlaka ziyaretinize gelicem.

Edirne'deyim ve böyle bir etkinliğin olduğunu burada sizden öğrendim. Gelecek olmanıza çok sevindim. Haftaya mutlaka ziyaretinize gelicem.
Edirne Kahve Festivali diye Instagram'da aratın, sayfada hem atölye programlarına hem yere dair detaylar var. İl Kültür Turizm Müdürlüğü düzenliyor etkinliği.

Bekliyoruz Kaan Bey. ✌️

Kahve: Brezilya pink star
İşlem: Doğal
Kavurma Tarihi: 09-09-2021
Demleme Metodu: Timemore crystal eye plastik dripper 02
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro , 3.0
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 94~96 derece
Filtre Kağıdı: Hario V60 02 Filtre (Japonya üretimi)
Firma Tadım Notları: Çikolata, fındık, tütün.

20 gr. kahve , 320 ml. su., 80 ml. ilk döküş ve 30 sn. blooming süresi sonrası 80 - 80 - 80ml. olarak 3 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, demleme sürem 3:20 dk., dikkatimi çeken daha önce aynı öğütüm kalınlığında crystal eye ile demlediğim Cabelloro La Tanairiniye göre süzülme daha yavaş oldu. Demleme kaynaklı herhangi bir acılık, ekşilik yok, tütün ve çikolata aroması net hissedilir temiz ve lezzetli bir demleme oldu, bu kahveyi daha önce kalita ve cleverde de demlemiştim ve güzel lezzetli sonuçlar elde ettim fakat crystal eye ile çıkan sonuç daha başarılı ve lezzetli, aromalar daha hissedilir düzeyde diyebilirim, kalitada çikolata aroması tütünün gerisinde daha hafif hissedilirken crystal eye ile bu demlememde hem çikolata hemde tütün aroması daha belirgin hissediliyor.

Kahve: Brezilya pink star
İşlem: Doğal
Kavurma Tarihi: 09-09-2021
Demleme Metodu: Timemore crystal eye plastik dripper 02
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro , 3.0
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 94~96 derece
Filtre Kağıdı: Hario V60 02 Filtre (Japonya üretimi)
Firma Tadım Notları: Çikolata, fındık, tütün.

20 gr. kahve , 320 ml. su., 80 ml. ilk döküş ve 30 sn. blooming süresi sonrası 80 - 80 - 80ml. olarak 3 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, demleme sürem 3:20 dk., dikkatimi çeken daha önce aynı öğütüm kalınlığında crystal eye ile demlediğim Cabelloro La Tanairiniye göre süzülme daha yavaş oldu. Demleme kaynaklı herhangi bir acılık, ekşilik yok, tütün ve çikolata aroması net hissedilir temiz ve lezzetli bir demleme oldu, bu kahveyi daha önce kalita ve cleverde de demlemiştim ve güzel lezzetli sonuçlar elde ettim fakat crystal eye ile çıkan sonuç daha başarılı ve lezzetli, aromalar daha hissedilir düzeyde diyebilirim, kalitada çikolata aroması tütünün gerisinde daha hafif hissedilirken crystal eye ile bu demlememde hem çikolata hemde tütün aroması daha belirgin hissediliyor.
Ellerinize sağlık Eyüp Bey. :)

Bir kaç yazışma evvel bahsetmiştim belki görmüşsünüzdür. İki kahve de natürel olsa da, fermantasyon süreleri farklı. Özellikle kahvenin suya karşı direncinde bu büyük ölçüde etkili diyebilirim. La Tanairi daha uzun süreli bir fermantasyona sahip bundan dolayı daha bildiğimiz çilek, yaban mersini gibi kırmızı meyveler, orman meyvemsi tatlar alıyoruz, Brezilya'da fermantasyon kısa olduğu için daha klasik tatlar var. Fermantasyon süresi arttıkça kabaca tabir edersem yapısı daha kırılganlaştığı için suya karşı direnci azalıyor. Bu davranışa anaerobik natürel ve anaerobik yıkanmışlardan yavaş yavaş alıştık aslında. Genellikle suya karşı dirençleri deneysel kahvelerin de daha az olur ya. Bu anaerobik olmasa bile fermantasyon süresi uzun olduğu için suya karşı direnci ondan az diyebiliriz.

Deneyim paylaşımınız için çok teşekkürler.

Keyifli bir hafta diliyorum.

Etiyopya Kelloo Haru

Yasemin, portakal ve bergamot notaları. Şurubumsu gövdeye eşlik eden kompleks orta/yüksek asidite. Uzun bergamot ve portakal ağızda kalış.

Benim için tipik bir güne başlangıç, ayılma kahvesi. Sıcak demleme, kalın öğütüm ve yüksek doz demledim.

Teşekkür ettim şampiyon ;)

Etiyopya Kelloo Haru

Yasemin, portakal ve bergamot notaları. Şurubumsu gövdeye eşlik eden kompleks orta/yüksek asidite. Uzun bergamot ve portakal ağızda kalış.

Benim için tipik bir güne başlangıç, ayılma kahvesi. Sıcak demleme, kalın öğütüm ve yüksek doz demledim.

Teşekkür ettim şampiyon ;)
Sudan mı kaynaklı bilmiyorum, sadece portakal alamadık biz tadım notu olarak, daha şeftali, kayısı gibiydi özellikle demlemelerde. Sizdeki sudan kaynaklı böyle çıktı ise ne güzel çünkü portakal kahvede en sevdiğim tadım notlarından birisi. :) Okurken demleyesim geldi. Birazdan gidip kendime de bir tane demleyeyim. :)

Afiyet olsun! :)

120 ppm su, 300 mineralli ters ozmoz + 15 gram Uludağ Premium soda. 96 derece.

Commandante Red Clix 60 klik 19 gram

Kungpow filtre

60 gram 30sn bloom baya sallamaca
60 gram ikinci döküş
90 gram 1:15 civarları
90 gram 2:15 civarları

3:20 civarı bir miktar kaldı ama bıraktım. PPM 1.35

Geri