• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba orkun bey, latin amerika deneme setinizi aldım, ilk defa kahvelerinizi demleyeceğim, elimde timemore nano var bu değirmen için önerdiğiniz bir aralık var mı? Kalita ve v60 kullanıyorum, 1 ve 5 kasım kavrumları geldi bana 15. Günde açmayı planlıyorum.
Güzel zamanlama 15. Gün. 🙂 Nano kullanmadım hiç fakat Slim modelini kullandım. O değirmende 14-18 aralığında kahvelerin akışına göre değiştiriyorum genellikle. 😇

Afiyetler şimdiden.

05.11.21 Kavrum Tarihli Kenya Ichagu AB'yi bugün gelir gelmez demledim gerçekten övüldüğü kadar varmış tertemiz Kenya Tadım notalarının hepsini aldım. Kavrum Profili felan çok hoşuma gitti açık olmasına rağmen bünyesinde hoş hafif bir tatlılık bulundurması felan iyi iş çıkarmışsınız @orkunustel elinize sağlık :) Pakettekilere ek olarak Büyük bir yudum aldıgımda çok hafif bir tarçın notası aldım.
Afiyet olsun çok Altan Bey. ☕☕

Beğenmenize sevindim çok. 🙂 Kenya Ichuga gerçekten çok keyifli bir Kenya. Bir meslektaş arkadaşımın tanımı ile eski dost Kenya! 😇 Tavsiye ettiğimden oldukça erken demlemişsiniz fakat güzel sonuç almışsınız ayrıca sevindim buna da. Kahve dinlendikçe tatlar oturuyor, tatlılık daha dengeleyici oluyor. Tarçın notası almanız hoşmuş bizim almadığımız bir nota. Bunu da düşünerek bir tadımını yaparım haftaya mutlaka. 😇

Ayrıca profili bu kadar övdüğünüz içinde çok teşekkür ederim. ✌️✌️

Güzel zamanlama 15. Gün. 🙂 Nano kullanmadım hiç fakat Slim modelini kullandım. O değirmende 14-18 aralığında kahvelerin akışına göre değiştiriyorum genellikle. 😇

Afiyetler şimdiden.
Teşekkürler, deneyip buraya bırakırım yorumlarımı ✌️

@orkunustel bey merhabalar ay sonuna kadar yeni kavrum seçeneği getirmeyi düşünüyor musunuz acaba?

@orkunustel bey merhabalar ay sonuna kadar yeni kavrum seçeneği getirmeyi düşünüyor musunuz acaba?
Selamlar Kerem Bey. Yeni kavrum seçeneği derken yeni bir kahve mi gelecek diye sordunuz, başka bir kahveye espresso seçeneği mi gelecek diye sordunuz? Eğer ikincisi ise önümüzdeki hafta eğer istediğim gibi sonuçlanırsa Etiyopya espresso profilini satışa çıkarıyor olacağım.

Selamlar Kerem Bey. Yeni kavrum seçeneği derken yeni bir kahve mi gelecek diye sordunuz, başka bir kahveye espresso seçeneği mi gelecek diye sordunuz? Eğer ikincisi ise önümüzdeki hafta eğer istediğim gibi sonuçlanırsa Etiyopya espresso profilini satışa çıkarıyor olacağım.
Aslında ikisi de değildi sorduğum:) kusura bakmayın biraz yanlış ifade etmişim.
kavrum tarihi seçeneği demek istemiştim.

Brezilya Pink Star Espresso

Kavrum orta ve uzun geliştirilmiş (development demek istedim). Çekirdekler hatasız.

Comandante Red Clix 13 klik, 60 ppm su, 16.5 gram doz, 30 gram çıktı. 28-30 saniye.

Brezilya çekirdeklerinden espressolara alışığız. Pink Star Brezilya kalitesini bence en üst düzeye çıkartmış. Espresso gibi espresso kavramına uygun, asidik olmayan, bol bol şeker esmerleşmesi ve biraz distile aromalar içeren bir kavrum. Tütün ve fındık bariz var. Kaplayan bir gövdeye sahip. Tütün uzun damakta kalış.

Tam bir puro yancısı olmuş, Az sonra ikinci espressoyu küçük bir puro eşliğimde içeceğim :D

Aslında ikisi de değildi sorduğum:) kusura bakmayın biraz yanlış ifade etmişim.
kavrum tarihi seçeneği demek istemiştim.
Anladım şimdi. 🙂 Bazı kahvelerin stokları bitti o kahveleri pazartesi kavuracağım. Ama genel olarak kahvelere dair genel gaz salınım süresi tavsiyem 1,5-2 hafta aralığındadır. Eğer taze olsun diye sorduysanız 1-5 Kasım kavurmaları lezzet olarak tam vaktine geliyor şu günlerde demlenmek için. 😇

Anladım şimdi. 🙂 Bazı kahvelerin stokları bitti o kahveleri pazartesi kavuracağım. Ama genel olarak kahvelere dair genel gaz salınım süresi tavsiyem 1,5-2 hafta aralığındadır. Eğer taze olsun diye sorduysanız 1-5 Kasım kavurmaları lezzet olarak tam vaktine geliyor şu günlerde demlenmek için. 😇
Çok teşekkür ederim :)

Brezilya Pink Star Espresso

Kavrum orta ve uzun geliştirilmiş (development demek istedim). Çekirdekler hatasız.

Comandante Red Clix 13 klik, 60 ppm su, 16.5 gram doz, 30 gram çıktı. 28-30 saniye.

Brezilya çekirdeklerinden espressolara alışığız. Pink Star Brezilya kalitesini bence en üst düzeye çıkartmış. Espresso gibi espresso kavramına uygun, asidik olmayan, bol bol şeker esmerleşmesi ve biraz distile aromalar içeren bir kavrum. Tütün ve fındık bariz var. Kaplayan bir gövdeye sahip. Tütün uzun damakta kalış.

Tam bir puro yancısı olmuş, Az sonra ikinci espressoyu küçük bir puro eşliğimde içeceğim :D
Ne güzel yazmışsınız, ellerinize emeklerinize sağlık. Okurken gidip kendime bir tane yapıp puro ya da pipo yanına benim de içesim geldi. 🙂 Evde Macbaren Navy Flake ile Capstan var pipoda, puroda Petit tip Romeo y Julieta var Capstan'la Romeo y Julieta yanına epey yakışırdı gerçekten.

Hem ana espresso için hem vadeddiği lezzetleri arayan filtreciler için Pink Star tam vadeddiğini veren bir kahve. Kusur ayıklaması yapsamda kavurma sonraları kusuru da oldukça az çıkan bir kahve bir yandan.

Afiyet olsun çok. Güzel yazınız için de çok teşekkür ederim. 🙏

Firma:Kafein Kültür
Demleme Ekipmanı: Hario v60
Değirmen: Timemore Slim
Öğütüm Derecesi: 18
Çekirdek Miktarı: 16 Gram
Çekirdek: Kenya AB
Kavrum Tarihi:11/10/2021
Su Sıcaklığı: 94°C
Su: Buzdağı Su

Tarif:
Şampiyon Tarifi

Demleme Notaları: Orkun Beyin tarifini denemeye çalıştım. 3'23" de bitirebildim. Bu da başlangıçta kahveye acı bir tat bıraktı. Yavaş yavaş soğumaya başladığında ise limonumsu asiditeyi almaya başladım ama ondan daha çok limonu after taste olarak aldım demek daha doğru olur.
Gövde olarak çay gövdesi de tamamdır. Ama tadını bilmediğim Kumkat ile çok sevdiğim kırmızı elmayı henüz yakalayamadım.

Belki de bir miktar süreyi düşürebilirsem daha güzel sonuçlar alabilirim.

Öğütüm Derecesi: 18

Tarif:
Şampiyon Tarifi

Demleme Notaları: Orkun Beyin tarifini denemeye çalıştım. 3'23" de bitirebildim. Bu da başlangıçta kahveye acı bir tat bıraktı. Yavaş yavaş soğumaya başladığında ise limonumsu asiditeyi almaya başladım ama ondan daha çok limonu after taste olarak aldım demek daha doğru olur.
Gövde olarak çay gövdesi de tamamdır. Ama tadını bilmediğim Kumkat ile çok sevdiğim kırmızı elmayı henüz yakalayamadım.

Belki de bir miktar süreyi düşürebilirsem daha güzel sonuçlar alabilirim.
Selamlar Mustafa Bey, ellerinize sağlık.

Evet verdiğim referansa göre oldukça uzun sürmüş. Öğütümü 22 klik civarı deneyebilirsiniz ya da 20 klik olabilir. O zaman tahminen benzer bir süre ile bitecektir ve daha lezzetli tatlar almaya başlayacaksınız bu takdirde. :) Elma fazla çözündüğü için kahve baskılanmış olabilir lezzet olarak. Tam referans değerlerde tatlar daha belirginleşecektir kesinlikle. Hangi filtreyi kullanıyorsunuz? Ona göre bir öğütme değeri arkadaşlarımız da tavsiye edebilirler belki.

Kumkat bir turunçgil. Ülkemizde marketlerde de kolayca bulunan bir meyve. Tavsiye ederim bir ara bulup tüketmenizi. Kumkatın yaşattığı lezzet deneyimi aslında bir miktar sitrik acılık ancak greyfurtta olduğu kadar değil. Eti az, kabuğu kalın ve kabuğu ile tüketilen bir meyve olduğu için, hafif portakalı andıran tatlı eti yoğun bir kabuk/zest turunç acısı ile birleşiyor tüketirken. Greyfurt kadar buruk sitrik bir acılık değil de turunçgil kabuğu hafif acımtıraklığını ve çok hafif de olsa tatlılığını andırdığı için kumkat demeyi tercih ettik. Kesinlikle tavsiye ederim tüketmenizi. :)

Selamlar Mustafa Bey, ellerinize sağlık.

Evet verdiğim referansa göre oldukça uzun sürmüş. Öğütümü 22 klik civarı deneyebilirsiniz ya da 20 klik olabilir. O zaman tahminen benzer bir süre ile bitecektir ve daha lezzetli tatlar almaya başlayacaksınız bu takdirde. :) Elma fazla çözündüğü için kahve baskılanmış olabilir lezzet olarak. Tam referans değerlerde tatlar daha belirginleşecektir kesinlikle. Hangi filtreyi kullanıyorsunuz? Ona göre bir öğütme değeri arkadaşlarımız da tavsiye edebilirler belki.

Kumkat bir turunçgil. Ülkemizde marketlerde de kolayca bulunan bir meyve. Tavsiye ederim bir ara bulup tüketmenizi. Kumkatın yaşattığı lezzet deneyimi aslında bir miktar sitrik acılık ancak greyfurtta olduğu kadar değil. Eti az, kabuğu kalın ve kabuğu ile tüketilen bir meyve olduğu için, hafif portakalı andıran tatlı eti yoğun bir kabuk/zest turunç acısı ile birleşiyor tüketirken. Greyfurt kadar buruk sitrik bir acılık değil de turunçgil kabuğu hafif acımtıraklığını ve çok hafif de olsa tatlılığını andırdığı için kumkat demeyi tercih ettik. Kesinlikle tavsiye ederim tüketmenizi. :)
Yine yeniden nazik cevaplarınız için çok teşekkür ederim Orkun Bey.

Hario Bol Poşet Kulakçıklı ile deniyordum son denememi de bugün gerçekleştireceğim. Daha sonrasında "Cafec Traditional Filtre Kağıdı"na geçiş yapacağım.

Öğütüm alanını 20'ye çıkartıp diğer kısımlarını eş tutmayı planlıyorum. Çok teşekkür ederim.

Düzenleme:

Öğütüm Derecesi: 20

Tarif:
Şampiyon Tarifi

Demleme Notaları: Orkun Beyin tarifini denemeye çalıştım. 3'13" de bitirebildim. Bu sefer başlangıçtan sonuna kadar güzel bir asidite yakaladım. Acılık beklediğimden daha azdı ve daha güzel içimli bir kahve yakaladım. Arkadaşlarımla denediğim için arkadaşlarım da greyfurt tadı değil ama benzer bir ekşilik yakaladılar.

Ama bu haliyle dahi günlük içebileceğim bir kahve yakalamış oldum sanırım.
Bir sonraki aşamada 22 deneyeceğim.

Son düzenleme:
Yine yeniden nazik cevaplarınız için çok teşekkür ederim Orkun Bey.

Hario Bol Poşet Kulakçıklı ile deniyordum son denememi de bugün gerçekleştireceğim. Daha sonrasında "Cafec Traditional Filtre Kağıdı"na geçiş yapacağım.

Öğütüm alanını 20'ye çıkartıp diğer kısımlarını eş tutmayı planlıyorum. Çok teşekkür ederim.

Düzenleme:

Öğütüm Derecesi: 20

Tarif:
Şampiyon Tarifi

Demleme Notaları: Orkun Beyin tarifini denemeye çalıştım. 3'13" de bitirebildim. Bu sefer başlangıçtan sonuna kadar güzel bir asidite yakaladım. Acılık beklediğimden daha azdı ve daha güzel içimli bir kahve yakaladım. Arkadaşlarımla denediğim için arkadaşlarım da greyfurt tadı değil ama benzer bir ekşilik yakaladılar.

Ama bu haliyle dahi günlük içebileceğim bir kahve yakalamış oldum sanırım.
Bir sonraki aşamada 22 deneyeceğim.
Hario çentikli bol poşete slim içinde referans olur böylece öğütme değeri referans süremi tutturduğunuzda. Ellerinize sağlık. Daha iyi bir sonuç almanıza sevindim. ✌️✌️

Brazil Pink Star ile en lezzetli demlemeyi Kalita Wave'de yaptım dyebilirim. Molent g50 43 klik, Korusu 94 derece, 17 gr kahve / 270 ml su. Tam 3 dk'da demleme bitti. Bu kahve ile v60 demlemeleründe bitter tatlar alırken Kalita ile istediğim sonuç oldu. Fakat çok fazla beklenti içine girilmemesi gereken bir çekirdek olduğunu düşünüyorum.

Ben de tüm seçki deneme seti almıştım, tadımlara başladım. Caballero 5 gerçekten keyifli bitki çayı gibi bir yıkanmış.
La tanairiyi ilk başta 2 döküş ve 93 derece ile demlemiştim( taşkesti su, timemore c2 20 klik) keyifli olmasına rağmen biraz acılık vardı. Şimdi ise yine timemore c2 20 klik, 90 derece taşkesti su, 15/240 oran ve 4 döküş ile 2.15 de bitirdim. Su sıcaklığını düşürünce açıkçası çok keyif aldığım bir fincana dönüştü. Bu haliyle bir değişiklik yapmaya gerek duymuyorum aslında ama denemek adına öğütümü 19/18 klik yaparak biraz süreyi uzatıp bir de öyle deneyeceğim.

Brazil Pink Star ile en lezzetli demlemeyi Kalita Wave'de yaptım dyebilirim. Molent g50 43 klik, Korusu 94 derece, 17 gr kahve / 270 ml su. Tam 3 dk'da demleme bitti. Bu kahve ile v60 demlemeleründe bitter tatlar alırken Kalita ile istediğim sonuç oldu. Fakat çok fazla beklenti içine girilmemesi gereken bir çekirdek olduğunu düşünüyorum.
Ellerinize sağlık ve afiyet olsun. :) Ben forumda bir referans reçete bırakmıştım, tam parametreleri hatırlamasam da o parametrelerde iyi sonuç aldığımı hatırlıyorum. (V60 için.) Yine de Kalita'da da güzel sonuç almanıza sevindim. :)

Evet, Brezilya Pink Star vaat ettiğinden fazlasını vermeyen bir çekirdek. Vaat ettiğinden azını da vermiyor asla. Bu sebeple tam olarak bu kahveyi seçtik bu fiyat bandına yerleşecek ve hem filtre hem ana espresso olacak kahve olması için.

Ben de tüm seçki deneme seti almıştım, tadımlara başladım. Caballero 5 gerçekten keyifli bitki çayı gibi bir yıkanmış.
La tanairiyi ilk başta 2 döküş ve 93 derece ile demlemiştim( taşkesti su, timemore c2 20 klik) keyifli olmasına rağmen biraz acılık vardı. Şimdi ise yine timemore c2 20 klik, 90 derece taşkesti su, 15/240 oran ve 4 döküş ile 2.15 de bitirdim. Su sıcaklığını düşürünce açıkçası çok keyif aldığım bir fincana dönüştü. Bu haliyle bir değişiklik yapmaya gerek duymuyorum aslında ama denemek adına öğütümü 19/18 klik yaparak biraz süreyi uzatıp bir de öyle deneyeceğim.
Selamlar ve ellerinize sağlık. :) Caballero 5 özellikle v60 demlemesi tam bir yeşil çay. Kendimi iyi bir çay dükkanına gidip kaliteli bir yaseminli yeşil çay sipariş etmişim gibi hissettiriyor içtiğimde. :) İşin ilginç tarafı, reçete videosunda da bahsetmiştim yanlış hatırlamıyorsam eğer, Cupping esnasında bu kadar yeşil çay tadım notu belirgin değildi. Daha yasemin gibi tatlıydı. Fakat demlemede filtrelemenin ve reçetenin etkisi ile karakteri değişti. Buzdağı su ile özellikle bizim kavurmahane suyundan daha da iyi sonuç verdi, o konuda da şaşırtıcı bir kahve.

La Tanairi buzdağı su için 92 derece kullanıyorum hem tatlı hem bitterlikten uzak bir kahve elde ediyorum. 90 derecede de iyi sonuç vermesi iyi, Taşkesti su ile alakalı olabilir. Profil ve renk değeri olarak aslına baktığımızda en açık profile ve renge sahip kahve La Tanairi. (Ters köşe) Fakat natürel olması ve fermantasyon süresinin standart natürellere göre uzun olmasından dolayı oldukça hızlı bir akışı var ve diğer kahvelere göre bir miktar kolay çözünüyor.

Yeni denemelerinizi bekliyorum.

Afiyetler. :)

Not: Videosunu henüz yayınlayamadığım kahvelerin reçetelerini beş altı sayfa önce paylaşmıştım. Gerilerde kaldığı için isterseniz eğer tekrar son sayfaya kopyala yapıştırla referans reçetelerimi paylaşabilirim. :)

Aldığım beşli setteki Honduras Cabellero genel olarak beğendiğim bir kırmızı meyve lezzetinde bir kahve oldu. V60'ın ardından diğer yöntemlerle de deneyeceğim.

Geri