• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Orkun hocam konu dışı olacak ama crystal dripperle hario v60 arasında ne fark var tavsiye edermisiniz

Orkun hocam konu dışı olacak ama crystal dripperle hario v60 arasında ne fark var tavsiye edermisiniz
Selamlar Muhammed Bey. İç yapısı farklı. (Yiv, kaburga ne demeyi tercih ediyorsanız siz.) Hario'da dışa doğru iken yivler ve ince çubuk gibi filtreyi yukarıda tuttukları için özellikle çok kenardan döküyorsanız filtre dışına su geçirme ihtimali var bir miktar. Timemore'daki yiv yapısı tam yiv gibi değil. Kalın kesikler halinde içe doğru boşluklar yaratılmış, dışta kalan kısımlar filtreyi Chemex vari tutarken, altta kalan boşluklar da vakumlanıp(yapışıp) kahvenin tıkanmasına engel oluyor. Bu da filtrenin su dışına geçme ihtimalini büyük ölçüde azaltıyor. Eğer Hario V60'ınız yok ise ve özellikle benim demlediğim gibi bir demleme stiliniz var ise Crystal demleyiciyi tavsiye ederim. Ben Crystal plastikte yaptığım demlemelerden oldukça iyi verim alıyorum. Eğer V60'ınız var ise ve benim gibi demlemiyorsanız ihtiyacınız çok yoktur, ihtiyaç fazlası olmaması için tavsiye etmem o takdirde de. Sizin ihtiyacınıza özel bir durum karar sizin. 😇

Espresso için de mi Buzdağı?
Selamlar Ömer Bey. Evet, profillemeleri hep aynı su ile tadıp karar verdiğim için ve kavurmahanedeki suyumuza içerik olarak en çok Buzdağı benzediği için Buzdağı yine espresso için de. Ama iyi sonuç aldığınız sular var ise genel olarak, onlarla da deneyip, deneyimlerinizi bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim. 😇

Selamlar Ömer Bey. Evet, profillemeleri hep aynı su ile tadıp karar verdiğim için ve kavurmahanedeki suyumuza içerik olarak en çok Buzdağı benzediği için Buzdağı yine espresso için de. Ama iyi sonuç aldığınız sular var ise genel olarak, onlarla da deneyip, deneyimlerinizi bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim. 😇
Pürsu mesela, (tahminen 50 ppm civarı) aromatik bir fincan ortaya koysa da, çok hafif; belli belirsiz bir tuzluluk içeriyor. Dozajlama ya da öğütümle mükemmelleşemedim Pink Starda, Buzdağı edinmiştim; İyi denk geldi bu mesaj. :)

Teşekkür ederim.

Pürsu mesela, (tahminen 50 ppm civarı) aromatik bir fincan ortaya koysa da, çok hafif; belli belirsiz bir tuzluluk içeriyor. Dozajlama ya da öğütümle mükemmelleşemedim Pink Starda, Buzdağı edinmiştim; İyi denk geldi bu mesaj. :)

Teşekkür ederim.
Benim bahsettiğim kalibrasyonu Buzdağı ile denemiş miydiniz? Yada aynı kalibrasyonu Pürsu ile denediniz mi? Değerleri ve lezzet sonuçlarını kıyaslamalı yazarsanız yardımcı olabilirim. 😊

Buzdağı suyun bulunmadığı yerlerde kahveleriniz için hangi suyu önerirsiniz @orkunustel bey ? :)

Benim bahsettiğim kalibrasyonu Buzdağı ile denemiş miydiniz? Yada aynı kalibrasyonu Pürsu ile denediniz mi? Değerleri ve lezzet sonuçlarını kıyaslamalı yazarsanız yardımcı olabilirim. 😊
Henüz Pürsu'dan başka bir su kullanmadım, 19-40 sizin önerinizdi; ben bunu 18,5 - 45 olarak güncelledim kendi damak tadım özelinde... Sizinki biraz tuzlu, hafif tütünsü-meyvemsi olmuştu, yine güzeldi. Benimkinde tuzluluk azaldı; Biraz daha tatlı, sanki daha meyvemsi ve damak çatlatan asidik bir hal aldı. Öğütümde de biraz kalına gittim. :)

Aslında söz konusu tuzluluğu başka bir çekirdekte daha yaşayınca sudan şüphelendim. O yüzden su sordum size.

@orkunustel Orkun Bey merhabalar, çekirdeği satın alanlara yönelij bu kadar iletişime açık olmanız, sürekli yönlendirmeniz açısından sizi tebrik ediyorum, bizim için se biyük şans…
Benim de bir sorum olacak,, aldığım ve çok beğendiğim çekirdek Etiyopya kello haru, öğütücüm timemore c2, demleme ekipmanım ise sage sdc400 (breville precision brewer) filtre kahve makinesi…
Makineyi biliyorsanız, blooming süresi ve miktarı, akış hızı ve sıcaklığı ayarlanabiliyor. Özellikle bu çekirdeği demlerken, bu ayarlara ilişkin öneriniz olabilirse çok sevinirim. Çok tşkler, inşallah Ümraniye’deki gelbura showroom unuzda tanışmak üzere…

Henüz Pürsu'dan başka bir su kullanmadım, 19-40 sizin önerinizdi; ben bunu 18,5 - 45 olarak güncelledim kendi damak tadım özelinde... Sizinki biraz tuzlu, hafif tütünsü-meyvemsi olmuştu, yine güzeldi. Benimkinde tuzluluk azaldı; Biraz daha tatlı, sanki daha meyvemsi ve damak çatlatan asidik bir hal aldı. Öğütümde de biraz kalına gittim. :)

Aslında söz konusu tuzluluğu başka bir çekirdekte daha yaşayınca sudan şüphelendim. O yüzden su sordum size.
Tuzluluk durumu benim de ilgimi çekti siz bahsedince. Çünkü biz denediğimizde hiç böyle çıkmamıştı. Su kaynaklı olabilir. Sizin oranınızı da deneyeceğim mutlaka kulağa çok iyi geldi betimlemeniz. Ellerinize sağlık.

Nestle ya da Erikli su fena sonuç vermiyor Mert Bey. Düşük mineralli sularda fena sonuç vermiyor yine. Uludağ, Kipa gibi.
Her sorulan soruya bu şekilde cevap vermeniz gerçekten çok sevindirici. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Kahve yarışmalarının şampiyonu gönül kazanmayı da çok iyi yapıyor 🙂

@orkunustel Orkun Bey merhabalar, çekirdeği satın alanlara yönelij bu kadar iletişime açık olmanız, sürekli yönlendirmeniz açısından sizi tebrik ediyorum, bizim için se biyük şans…
Benim de bir sorum olacak,, aldığım ve çok beğendiğim çekirdek Etiyopya kello haru, öğütücüm timemore c2, demleme ekipmanım ise sage sdc400 (breville precision brewer) filtre kahve makinesi…
Makineyi biliyorsanız, blooming süresi ve miktarı, akış hızı ve sıcaklığı ayarlanabiliyor. Özellikle bu çekirdeği demlerken, bu ayarlara ilişkin öneriniz olabilirse çok sevinirim. Çok tşkler, inşallah Ümraniye’deki gelbura showroom unuzda tanışmak üzere…
Sağolun güzel düşünceniz için. ✌️✌️

Ne zaman gelirseniz kapımız açık bekleriz. 😇 Sage Precision Brewer sanırım bahsettiğiniz dimi? Tam model adını bilmiyorum. Ancak o modelse çok merak ettiğim bir makine açıkçası.

Cihazı tam bilemediğim için tam nokta vuruşu öneriler veremeyeceğim maalesef. Fakat basamak ayarlayabiliyorsanız, basamak sayısını arttırabilir, sıcaklık düşmeyeceği için makine olması sebebi ile sıcaklığı 92-94 derece arası tutabilirsiniz. Oran ayarı varsa da 1/15, 1/15,5 oranlarında deneyebilirsiniz. Bu öneriler doğrultusunda deneyimlerinizi paylaşırsanız, Sage kullanmayan fakat merak edenlere ya da alacak olanlara da rehber olmuş olur deneyimleriniz.

Etiyopya Kelloo Haru diğer kahvelerimiz yanında biraz geri planda kaldı fakat gerçekten çok keyifli, klasik sert çekirdekli meyveler, siyah çay, bergamot, yasemin gibi çayımsı notalar içeren, temiz bir Etiyopya. Defalarca ardarda içilebilecek hafif, çayımsı ve sulu sulu bi gövdesi var. Beğenmenize çok sevindim.

Şimdiden yeni denemelerinizden içeceğiniz kahveleri afiyetle tüketin. ✌️✌️

Her sorulan soruya bu şekilde cevap vermeniz gerçekten çok sevindirici. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Kahve yarışmalarının şampiyonu gönül kazanmayı da çok iyi yapıyor 🙂
Kahve denemeyi, kahve üretmeyi, kahve konuşmayı oldukça seviyorum. Bu sevdiğim şeylerin yanında da ben ne kadar yardımcı olursam, ürettiğim ürün sizler için o kadar verimli, o kadar keyifli olur. Aradaki muhabbet de standart satıcı-alıcı ilişkisinden ziyade dostane bir bilgi paylaşım ilişkisine de dönüşür.

Yarışmaların da insanlara ve bana öğrettiği en güzel şeylerden bir tanesi ki toplam puanınızın ciddi kısmını buradan kazanıyorsunuz, müşteri servisi. Gerçekten 5 yıl, 2 dünya, 4 ulusal şampiyonada en verimli öğrendiğim şeylerden bir tanesi müşteriye servis ve müşteri ilişkisi oldu. 😇

Çok sağolun ince, güzel düşünceleriniz için. ✌️✌️

Sağolun güzel düşünceniz için. ✌️✌️

Ne zaman gelirseniz kapımız açık bekleriz. 😇 Sage Precision Brewer sanırım bahsettiğiniz dimi? Tam model adını bilmiyorum. Ancak o modelse çok merak ettiğim bir makine açıkçası.

Cihazı tam bilemediğim için tam nokta vuruşu öneriler veremeyeceğim maalesef. Fakat basamak ayarlayabiliyorsanız, basamak sayısını arttırabilir, sıcaklık düşmeyeceği için makine olması sebebi ile sıcaklığı 92-94 derece arası tutabilirsiniz. Oran ayarı varsa da 1/15, 1/15,5 oranlarında deneyebilirsiniz. Bu öneriler doğrultusunda deneyimlerinizi paylaşırsanız, Sage kullanmayan fakat merak edenlere ya da alacak olanlara da rehber olmuş olur deneyimleriniz.

Etiyopya Kelloo Haru diğer kahvelerimiz yanında biraz geri planda kaldı fakat gerçekten çok keyifli, klasik sert çekirdekli meyveler, siyah çay, bergamot, yasemin gibi çayımsı notalar içeren, temiz bir Etiyopya. Defalarca ardarda içilebilecek hafif, çayımsı ve sulu sulu bi gövdesi var. Beğenmenize çok sevindim.

Şimdiden yeni denemelerinizden içeceğiniz kahveleri afiyetle tüketin. ✌️✌️
Orkun Bey makine ta kendisi, derecesini 92-94 te tutup, denemelere devam ederim, 1:15 oranıyla ilerliyordum. Bu arada tamamen dediğiniz gibi bergamot çayı aromasını andıran, 1 saate yayarak içilebilecek hafif içimli bir kahve dediğiniz gibi, bizim damağımıza baya uydu…
Diğer yandan sizin dükkanda olduğunuz bir gün, vaktiniz olursa, makineyi getirebilirim, seve seve deneme yapabiliriz:) eminim çok şey de öğrenirim… iy akşamlar 👋

Orkun Bey makine ta kendisi, derecesini 92-94 te tutup, denemelere devam ederim, 1:15 oranıyla ilerliyordum. Bu arada tamamen dediğiniz gibi bergamot çayı aromasını andıran, 1 saate yayarak içilebilecek hafif içimli bir kahve dediğiniz gibi, bizim damağımıza baya uydu…
Diğer yandan sizin dükkanda olduğunuz bir gün, vaktiniz olursa, makineyi getirebilirim, seve seve deneme yapabiliriz:) eminim çok şey de öğrenirim… iy akşamlar 👋
Selamlar Hasan Bey. Bu bayağı keyifli ve iyi bir deneyim olur. Özelden haberleşip planlayabiliriz. ✌️

Tüm seçki ve diğer tadım setini alan ve bekleyen arkadaşlar, beklettiğimiz için özür dilerim. Yoğun talep oldu indirimle beraber tadım setlerine tükendiği için beklettik ancak bugün yeni numune paketlerini hazırlayıp hepinizin kargosunu çıkarttık. :) Hepinize afiyetler diliyorum şimdiden. :)
Merhaba orkun bey, latin amerika deneme setinizi aldım, ilk defa kahvelerinizi demleyeceğim, elimde timemore nano var bu değirmen için önerdiğiniz bir aralık var mı? Kalita ve v60 kullanıyorum, 1 ve 5 kasım kavrumları geldi bana 15. Günde açmayı planlıyorum.

05.11.21 Kavrum Tarihli Kenya Ichagu AB'yi bugün gelir gelmez demledim gerçekten övüldüğü kadar varmış tertemiz Kenya Tadım notalarının hepsini aldım. Kavrum Profili felan çok hoşuma gitti açık olmasına rağmen bünyesinde hoş hafif bir tatlılık bulundurması felan iyi iş çıkarmışsınız @orkunustel elinize sağlık :) Pakettekilere ek olarak Büyük bir yudum aldıgımda çok hafif bir tarçın notası aldım.

Geri