Katılıyorum. Ben bu beklenti ile aldım ve şu an için gayet memnunum. Cihazı öğrendikten sonra anneme hediye edeceğim zaten. Bu cihazı alayım ve "elim bir daha v60'a gitmesin" diye düşünüyorsanız beklentilerinizi tekrar gözden geçirmekte fayda var.Henüz kargo ulaşmadı ama bu bence tam "anne" ürünü. Anneler günü kampanyası için demiyorum.
10-20 gram suyun hesabını yapmaz, döküş şekli-miktarı vs. umursamaz. Tuşa basar, kahvesini hazır ister. Halihazırdaki V60 rutinini de bozmayacak. Ben onun için aldım, yoksa bizim gibi pimpirikli tipleri uzun vadede sarmaz bu cihaz.
2.5 yıldır manueli kullanmıyorum sayesinde. Bu cihaza anne makinesi demek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Hiç bir bildiğimiz anlamdaki annenin uğraşmaya yeltenmeyeceği özellikler mevcut.Katılıyorum. Ben bu beklenti ile aldım ve şu an için gayet memnunum. Cihazı öğrendikten sonra anneme hediye edeceğim zaten. Bu cihazı alayım ve "elim bir daha v60'a gitmesin" diye düşünüyorsanız beklentilerinizi tekrar gözden geçirmekte fayda var.
2.5 yıldır manueli kullanmıyorum sayesinde. Bu cihaza anne makinesi demek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Hiç bir bildiğimiz anlamdaki annenin uğraşmaya yeltenmeyeceği özellikler mevcut.
Cihazı belli bir profil grubuna adletmek henüz karar verememiş arkadaşlar için almama sebebi olabilir. Bu fiyata böyle bir makina almak gerçekten çok keyifli bir olay. Kimse bu zevkten geri kalmasın![]()
Tabi forumda gereksiz ne hypler gördük mantığınız doğru, öte yandan 6 yıldır rüştünü ispatlamış, birçok kişinin olumlu yorumunu almış bir ürünü 1 kg kahve parasına almak bu ürün için gereksiz hype sayılmaz kanısındayım.Henüz 2 günlük bir kullanıcı olarak keskin çıkarımlar yapmam pek doğru değil tabi ki. Ama olası hatalı yorumlarımdan ötürü birilerinin ürünü almamasını hype nedeni ile birilerinin gereksiz yere almasına göre daha kabul edilebilir buluyorum hocam.
teşekkürler. gözlemledğim kadarıyla water modunda su düz akıyor. sadece merkez ıslanıyor. clean modunda döndürerek döküyor yine kağıdın her tarafı ıslanıyor ama 3-4 dakika sürüyor her tarafını ıslanmasını beklemek. biraz uzun. kuru kağıtla demleyeceğim sanırm. ilk kupa oldukça güzel çıktı.@muratyilmaz Water moduna alın dereceyi 95 seçin. Water modu kettle modudur. 95 veya başka ayarladığınız bir dereceye geldiğinde su akmaya başlayacaktır, dilediğiniz kadar su aktığında, kağıt ıslandığında tekrar düğmeye basıp akışı durdurun, karafınızı temizleyin sonra brew moduna alın e demlemenizi yapın.
water modunda 30 dereceye kadar indirebiliyorsunuz 30'a gelince akıtıyor .en kısa yol bu sanırmKonunun önceki sayfalarında modlamadan bahsetmişti birisi şimdi bakmadım tekrar fakat biraz aklıma gelenleri paylaşmak istedim . Fellow aiden gibi daha fiyat skalası yüksek ürünlerde olabilir bu özellikler bilemeyeceğim.
- V60 demleyen kahveseverler olarak aklımıza hemen gelen döküş sayısını ve miktarını ayarlama
- Demlerken normalde tartı kullandığımızdan otomatik bir kronometre başlatma
- Döküş noktasının izleyeceği yolu geometrik olarak çizebilme (biraz bilimkurgu veya kavurma makinesi gibi bir istek gibi ama fikir sonuçta)
Bunlar dışında kısa zamanlı deneyimim gerçekten mükemmel kupaya ulaşmayı hedeflemediğimiz demlemeler için gayet yeterli olabileceği kanaatindeyim ve kafama takılan bir soruyu iletmek istiyorum. Üstteki cam haznedeki suyu taze suyla değiştirmek istediğimizde bunu suyu ısıtmadan nasıl yapabiliriz ?
O zaman karafı çıkarın ve tarayı alın, karafı tekrar koyduğunuzda aşağı yukarı 400 küsur gram ağırlık çekecek. Doğrudan demlemeye alın. Makina kahve ağırlığını 400 küsur gördüğü için yaklaşık 80 gram blooming suyu kullanacak. Blooming bitince düğmeye basıp demlemeyi durdurun. Karaftan suyu tahliye edin ve demlemeye yeniden başlayın. Yeniden başlarken yine tarayı sıfır yapıp karafı koyarsanız kahve ağırlığını fazla algılayacağı için blooming suyunu yaklaşık 80 gram kullanacak. Fakat demlemeyi takip edip sizin bitirmeniz gerekecek. Bu sayede istediğimiz kadar fazla suyu blooming için kullanmış oluyoruz.teşekkürler. gözlemledğim kadarıyla water modunda su düz akıyor. sadece merkez ıslanıyor. clean modunda döndürerek döküyor yine kağıdın her tarafı ıslanıyor ama 3-4 dakika sürüyor her tarafını ıslanmasını beklemek. biraz uzun. kuru kağıtla demleyeceğim sanırm. ilk kupa oldukça güzel çıktı.
Water moduna alın. O an haznedeki su kaç dereceyse onu gösterecek. Ola ki yanlış gösterdi derece fazla göründü, o zaman aşağı oka basıp dereceyi makinanın izin verdiği kadar düşürün ve düğmeye basın. Su tahliyesi başlayacak.Konunun önceki sayfalarında modlamadan bahsetmişti birisi şimdi bakmadım tekrar fakat biraz aklıma gelenleri paylaşmak istedim . Fellow aiden gibi daha fiyat skalası yüksek ürünlerde olabilir bu özellikler bilemeyeceğim.
- V60 demleyen kahveseverler olarak aklımıza hemen gelen döküş sayısını ve miktarını ayarlama
- Demlerken normalde tartı kullandığımızdan otomatik bir kronometre başlatma
- Döküş noktasının izleyeceği yolu geometrik olarak çizebilme (biraz bilimkurgu veya kavurma makinesi gibi bir istek gibi ama fikir sonuçta)
Bunlar dışında kısa zamanlı deneyimim gerçekten mükemmel kupaya ulaşmayı hedeflemediğimiz demlemeler için gayet yeterli olabileceği kanaatindeyim ve kafama takılan bir soruyu iletmek istiyorum. Üstteki cam haznedeki suyu taze suyla değiştirmek istediğimizde bunu suyu ısıtmadan nasıl yapabiliriz ?
Clean modunda haznedeki bütün suyu boşaltıyor ve en son çok yüksek sıcaklık halindeyken haznede su kalmıyor, bu esasen makine için çok sağlıklı değil, cam haznenin içindeki metal kısım uzun süre yüksek sıcaklıkta susuz kalıyor, ben zaten hazır su kullandığım için makinenin temizlik uyarısı çıktığında temizlik moduna çalıştırıp hemen iptal ediyorum. Dolayısıyla ıslatma amacıyla kullanacaksanız haznedeki su bitmeden iptal etmeniz sağlıklı olur ama en güzeli, aşağıdakş çözümteşekkürler. gözlemledğim kadarıyla water modunda su düz akıyor. sadece merkez ıslanıyor. clean modunda döndürerek döküyor yine kağıdın her tarafı ıslanıyor ama 3-4 dakika sürüyor her tarafını ıslanmasını beklemek. biraz uzun. kuru kağıtla demleyeceğim sanırm. ilk kupa oldukça güzel çıktı.
O zaman karafı çıkarın ve tarayı alın, karafı tekrar koyduğunuzda aşağı yukarı 400 küsur gram ağırlık çekecek. Doğrudan demlemeye alın. Makina kahve ağırlığını 400 küsur gördüğü için yaklaşık 80 gram blooming suyu kullanacak. Blooming bitince düğmeye basıp demlemeyi durdurun. Karaftan suyu tahliye edin ve demlemeye yeniden başlayın. Yeniden başlarken yine tarayı sıfır yapıp karafı koyarsanız kahve ağırlığını fazla algılayacağı için blooming suyunu yaklaşık 80 gram kullanacak. Fakat demlemeyi takip edip sizin bitirmeniz gerekecek. Bu sayede istediğimiz kadar fazla suyu blooming için kullanmış oluyoruz.
Oldukça güzel tespitler. Isı konusunda hiç emin olamadım, acaba kayıp var mı yok mu. Çubuk termometre ile ölçme imkanı olan biri varsa akan suyu ölçüp bizle paylaşabilirse çok güzel olur.Benim denemelerime göre, biraz daha koyu kavrulmuş ve naturel/anaerobik ya da farklı process’lerle işlenmiş (yıkanmış hariç) kahveler, makinede daha iyi sonuç veriyor. Akış debisi sürekli devam eden ve kahve yatağını çok fazla ajite etmeyen bir yapıda olduğundan, yıkanmış veya light kavrulmuş kahveleri yeterince çözümlemek bu makinede biraz zor gibi.
Benim deneyimlerime göre, ısı kaybı fazla olduğundan suyu hep 98°C olarak ayarladım ve bu şekilde kullandım. Anaerobik bir kahve demledim ve kendi manuel demlememe kıyasla çıkan sonucu daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Fakat yıkanmış ve açık kavrulmuş kahveler için, kendi yaptığım demlemeler makineye göre daha iyi sonuç veriyor.