• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fakir Aroma Master

Bu arada ben kendi dripperini kullanmadim. V60 koydum altına. İlk basta karaf ile koydum tam sigdi ama bosluk kalmadigi icin döküş yakın oldu. İkincisinde bardakla v60 koydum. İkisinde de klasik makinelerin demlemesine benzer su tadı geliyor. Asidite azalıyor. Bitterlik artti
Ben de hiç kullanmadım, temizliği zor olur diye . Ekip şöyle şimdilik:
7E43D11A-B224-4511-ADED-95465062FDB1.jpeg

@Aventus ikisi de bildiğim çekirdekler değil, yorum yapamayacağım.

Bu aralar Milestones Keramo ve Gigesa demliyorum Aroma Master ile, mest oluyorum. Manuelden hiç farkı yok. Dripper Hario Decanter. 95C su, 1:16 Commandante 20-21 kliğe denk gelecek Fellow Ode2 öğütüm.

Bu parametreleri birçok kahvede standart uyguluyorum ve çok güzel sonuçlar alıyorum.

@Aventus ikisi de bildiğim çekirdekler değil, yorum yapamayacağım.

Bu aralar Milestones Keramo ve Gigesa demliyorum Aroma Master ile, mest oluyorum. Manuelden hiç farkı yok. Dripper Hario Decanter. 95C su, 1:16 Commandante 20-21 kliğe denk gelecek Fellow Ode2 öğütüm.

Bu parametreleri birçok kahvede standart uyguluyorum ve çok güzel sonuçlar alıyorum.
Benim de benzer parametreler ama olmadi nedense. Bakalim denemeye devam. Burada dripperin su akış yerine olan yuksekligi önemli

Cihazı alan arkadaşlar kaç günde geldi acaba? Benim 3 gün oldu halen kargoya verilmedi. Acaba normal sistemleri mi bu şekilde işliyor yoksa bana mı denk geldi onu merak ettim. Arayıp sorduğumda klasik cevaplar veriyorlar 3 iş günü vs.

Cihazı alan arkadaşlar kaç günde geldi acaba? Benim 3 gün oldu halen kargoya verilmedi. Acaba normal sistemleri mi bu şekilde işliyor yoksa bana mı denk geldi onu merak ettim. Arayıp sorduğumda klasik cevaplar veriyorlar 3 iş günü vs.
Siparişten sonraki 3. Gün kargoya verildi ve 5. Gün teslim edildi

Pazartesi sipariş vermiştim, bugün elime geçti ürün. İlk demlemede direkt otomatik 1:15 ve 93 derece su ile demleme yaptım. Gayet güzel bir sonuç verdi. Deneyip öğrenmeye devam edeceğiz

Makineyi anneme vermeden önce anneme uygun bir workflow ile denemeye başladım. Kağıdı ıslatmadan, bloomingi ellemeden vb.

16 gr kahve koydum, 17 gr ölçtü.

1:16 değil 1:15 yaptım bu yüzden. Fakat blooming için 48 gr totalde ise 240 gr su kullandı. Yani demleme tuşuna bastıktan sonra bir yerde 16 gr olduğunu anladı ama ne zaman anladı bilmiyorum.

Bu şekilde 10 demleme yapıp aletin davranış patternine dair bir çıkarım yapacağım. Buradan da güncelleme yaparım

Simdi manuel demlemede vasat sonuç elde ettigim meetlab chivasi 1/15 yapıp 15 gr koydum. Normalde 1/16 yaparım ama makine kahveyi 16 gr tarttı.Sonuç gayet iyi oldu. Asiditeti bir miktar düşürse de memnun etti. Muhtemelen bu cihazla yaptigim zaman 1/15 yapacagim. Bir miktar fazla tartıyor cunku

Yukarıdaki yorumlarda da sıkça bahşedilmiş x2 gibi bir blooming mantığı var makinenin. Bunu aşmanın basit yoluysa dara almadan hareket etmek gibi görünüyor. Böylelikle ağırlık durumuna göre x3 hatta x4 gibi blooming yapabiliyor.

Ama bu aşamada kontrol artık makineden size geçiyor. Çünkü dara almadığınız için makine nerede duracağını bilemiyor ve demlemeyi takip ederek dilediğiniz su/kahve oranında demlemeyi sizin sonlandırmanız gerekiyor. Tabii bu aralarda isterseniz karafı hafifçe kaldırıp döküşleri durdurabilir ve demlemeyi parçalara da bölebilirsiniz.

Şunu da söyleyeyim makinenin standartı olan x2 blooming ve tek döküşlü reçetesi de oldukça güzel sonuç veriyor. Bunu da çekirdeğin toleransına göre zaman zaman kullanmakta hiçbir sakınca yok bence.

Yukarıdaki yorumlarda da sıkça bahşedilmiş x2 gibi bir blooming mantığı var makinenin. Bunu aşmanın basit yoluysa dara almadan hareket etmek gibi görünüyor. Böylelikle ağırlık durumuna göre x3 hatta x4 gibi blooming yapabiliyor.

Ama bu aşamada kontrol artık makineden size geçiyor. Çünkü dara almadığınız için makine nerede duracağını bilemiyor ve demlemeyi takip ederek dilediğiniz su/kahve oranında demlemeyi sizin sonlandırmanız gerekiyor. Tabii bu aralarda isterseniz karafı hafifçe kaldırıp döküşleri durdurabilir ve demlemeyi parçalara da bölebilirsiniz.

Şunu da söyleyeyim makinenin standartı olan x2 blooming ve tek döküşlü reçetesi de oldukça güzel sonuç veriyor. Bunu da çekirdeğin toleransına göre zaman zaman kullanmakta hiçbir sakınca yok bence.
Ben yeni aldım cihazı, henüz kullanmadim. Bu haliyle velinimet gibi gözüküyor zaten. Ama fiyatı o kadar uygun ki, sırf tecrübelenmek için al parçala modla yapilabilir.

Aleti edinip ilk mızmızlananlardan olayım :)

Ben 2-3 demleme yaptım, her gün demleme yapıp, 1 ayın sonunda yorum yazacağım ama şunu söyleyebilirim ki, karafının ısı kaybı çok yüksek. Clean modunda suyu ısıtıp tekrar sıvı haznesine koyun, 100 C suyun karaf çıktısını alete ölçtürün. Önüme herhangi bir yerde içim sıcaklığında deyip kahve koyulunca ben küfrediyorum, kendim beklerim soğumasını.

O sebeple bir borosilikat karafa, mümkünse Hario’ya ihtiyaç var. Aleti edinecek kimselerin bu maliyeti göz önünde bulundurması gerekir. Karafı verim alınacak bir karaf değil.

Aleti edinip ilk mızmızlananlardan olayım :)

Ben 2-3 demleme yaptım, her gün demleme yapıp, 1 ayın sonunda yorum yazacağım ama şunu söyleyebilirim ki, karafının ısı kaybı çok yüksek. Clean modunda suyu ısıtıp tekrar sıvı haznesine koyun, 100 C suyun karaf çıktısını alete ölçtürün. Önüme herhangi bir yerde içim sıcaklığında deyip kahve koyulunca ben küfrediyorum, kendim beklerim soğumasını.

O sebeple bir borosilikat karafa, mümkünse Hario’ya ihtiyaç var. Aleti edinecek kimselerin bu maliyeti göz önünde bulundurması gerekir. Karafı verim alınacak bir karaf değil.
Ben ilk aldığımdan beri Hario Decanter kullanıyorum ve ısı kaybı sorunu hiç yaşamadım. Bundan bağımsız olarak, makinenin kendi rezistans ve derece ayarı olması gerektiği gibi sanki. 95 ayarladigimda gerçekten 95 verdiğine inanıyorum ama tabi ki akan suyu bir ölçmek lazım.

Tek döküş sistemi kesinlikle yeterli extraction sağlamıyor ve demleme erken bitiyor. Ya daha yavas akış saglayan filtre kullanmak lazım ya da öğütümü inceltmek lazım ki bunlar da farkli etki edecek kahveye.
Sonuç , en az manuel kadar ugrastirici belki daha da fazla. Benim hali hazirda setup ımvar ve bununla ugrasacagima manuel demler geçerim. Standart demlemelerde kim tek döküş yapıyor ki makineyi o şekilde ayarlamışlar

Tek döküş sistemi kesinlikle yeterli extraction sağlamıyor ve demleme erken bitiyor. Ya daha yavas akış saglayan filtre kullanmak lazım ya da öğütümü inceltmek lazım ki bunlar da farkli etki edecek kahveye.
Sonuç , en az manuel kadar ugrastirici belki daha da fazla. Benim hali hazirda setup ımvar ve bununla ugrasacagima manuel demler geçerim. Standart demlemelerde kim tek döküş yapıyor ki makineyi o şekilde ayarlamışlar
Bu durum makinanın en büyük eksilerinden. Bu döküş rejimi modlanamaz mı?

Geri