• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
James Hoffmann sayesinde ezberimi ve alışkanlığımı bozan bir değişiklik yaptım. Her içtiğim espressoyu karıştırıyorum. Denemediyseniz benim gibi ön yargılı olmayın. Bir çay kaşığının arkası ile karıştırın. Katman katman espresso içmek yerine homojen bir espressoyu daha çok sevdiğimi fark ettim. İkisinide seviyorum ama artık tercihim karıştırılmış olanlar.

Merhabalar, gaggia new classic kullanıyorum, basınçsız sepetle demleme yaparken 16-17-18 gram tüm denemelerde (kahve iyi çıksa dahi) kahve showera yapışıyor nedeni ne olabilir?

Görsel de ekleyeyim.

Ekli dosyalar

• 8ED1F0FC-8683-46C5-B3EB-1AAE68E4D0B3.jpeg
    8ED1F0FC-8683-46C5-B3EB-1AAE68E4D0B3.jpeg
    68.7 KB · Görüntüleme: 116
  • 7B58679E-DBC8-461A-92E6-A39C0DAA127F.jpeg
    7B58679E-DBC8-461A-92E6-A39C0DAA127F.jpeg
    79.5 KB · Görüntüleme: 117
Merhaba, comandante ve cafelat robot kullanıyorum. Çoğu shotta henüz kanallanmadan kurtulamadım. Wdt yapıyorum, preinfusion yapıyorum. İlk 7 8 saniye 2 bar, kalan zamanda 6 bar ile başlayıp son 10grda 4,5 5 barlara düşüyorum. Ama shot ın ikinci yarısında hep akış olmayan ölü noktalar oluşuyor. Bu da tadı etkiliyor. Öneriniz var mı?
Merhaba,ben de sizin gibi Robot kullanıcısıyım ve degirmen olarak Comandante kullanıyorum(normal aks).Öncelikle kesinlikle kavrum profili çok önemli.Son dönemlerde Kafein Kültür,Grizzly ve Coffenetz’dan çok memnun kaldım.Ben Robotla arada bir shot alıyordum ve güzel çıktılar alamayınca çok da ugraşmıyordum açıkçası.Mesela v60 yaptıgım ilk zamanlara benzetiyorum bu durumu.Yani biraz haşır neşir olmak gerekiyor.Ben Comandante 7 klikte güzel sonuçlar alıyorum.18/36 oranla,10 saniye pre inf,ardından 8-9 bara çıkıp kademeli olarak düşürüyorum.Öyle ki artık bara bakmıyorum bile,kollara bastırırken bir hissiyat oluşuyor zamanla.Kanallanma için en önemli şey evet wdt’yi güzel yapmak ama hunharca yapıyorum.Degirmenin haznesini bir kaç kere saglamca altına kalın bir bez koyup,tezgaha vuruyorum.Yani kahveyi iyice dagıtıyorum ve karışmasını saglıyorum.Ardından kahveyi sepete koyup biraz da orda wdt yapıyorum ve ardından güzel dengeli bir tamp yapmaya çalışıyorum.Son zamanlarda güzel shotlar almaya başladım diyebilirim.Tabii ki güzel bir degirmenle bu işlemler çok daha kolay yapılabilir ancak biliyorsunuz çok pahalı.Kısaca biraz üzerine egilmek gerekiyor ve güzel shotlar aldıkça çok daha keyifli hale geliyor.

selamlar, 31 ocak kavrumlu kafein kültür pink starı erken açmama rağmen paket boyunca gayet güzel tükettim, lezzetli çıktılar aldım. bu süreçte genelde öğütme derecemi aynı tuttum fakat son 3 çıktımda puck showera yapışıyor (gaggia new classic) dağılmadan minik bir müdahaleyle de çıkıyor. bunun nedeni ne olabilir öğütümde 16'dan 12'e düştüm (breville 820) aynı sorun devam ediyor. çıktı olarak 25 saniyede 33gram çıktı aldım 18 gram sabit kullanıyorum.

Espressonun yeşilimsi olması iyi bir şey değil biliyorum.
Yine de hafif yeşil olarak nasıl yapabilirim? Ec685 makine ile yeşil espresso mümkün mü?

Son düzenleme:
Kendi konusuna mi yazsam bilemedim ama ayrica akistata problem yasadigim icin buraya yazayim dedim. La Pavoni PLQ makine, degirmen olarakta 1zpresso K-pro kullaniyorum. Gectigimiz gun yeni cekirdek aldim 36. klick te oguttum. 10. sn de portafiltrede kahve damlalari olusmaya baslayinca kuvvetlice bastirmaya basladim akis baya yavasti ve direncliydi, kol insin diye biraz daha kuvvetle bastirinca portafiltre tarafindan patladi ve heryer kahve oldu, Portafiltreyi yerine takmaya calisinca takilmadi baktigimda conta bir taraftan asagi inmis. Yerine itip portafiltre ile sikilastirdim. Videolarda shower screeni degistirince veya pistona ulasip yerine takarken boyle yapiyorlardi. Fakat bundan sonra onceki basinc ve akisi saglayamadim gibi. Basinc olusuyor ama eskisi kadar degil gibi kol hizli iniyor sonuc olarakta eksi bir cikti aliyorum( bu olaydan oncede eksi olmayan bir shot alamadim hic). Bu olay olmadan oncede, sonrada sonlara dogru kahve resmen balon gibi bir akisa donuyor. Resimdekinin tum portafiltreyi kapladigi hali. Bu olaydan sonrada oncede krema hemen dagiliyor. Sanki yokmuscasina ilk basta guzel gorunurken siyaha donuyor parca parca olup. Bir dahakine videosunu cekerim tekrar patlicak diye korkudan telefon koyamiyorum. Bugun son denemelerimde 37. klikte yaptim, 36 ya inmeye korktum. Akis surem 10sn on demleme dahil 30 sn civaridir. 13 gram kahve kullandim ve tamp icinde sadece parmaklarimla bastirdim.

Ekli dosyalar

• Screen Shot 2022-03-12 at 11.23.52.png
    Screen Shot 2022-03-12 at 11.23.52.png
    575.5 KB · Görüntüleme: 68
Merhabalar, ben de aranızda yeniyim. Bir konu hakkında bilgilerinizden yararlanmak isterim. bir kusurum olursa affola. Kahve makinam Breville marka vcf126x modeli. Espresso yapmaya çalışırken yani işlem bittikten sonra üstünde çamur gibi kahve birikiyor ve puck gevşek durumda çıkıyor. 18 gr kahve 25 sn kuralını uygulamaya çalışıyorum. Makaron kahve düzleştiriciyi en düşük seviyede tutup 14-15 kg civarında tamp yapmaya çalışıyorum. Kahve öğütücü de kendi değerlerinde 19 kademe olarak alıyorum. ama yine de sonuç hüsran. Portafilter 58 mm kahvenin az geliyor olma ihtimali var mıdır. Bu arada akışta bir problem yok eşit bir şekilde akıyor.

Merhabalar, ben de aranızda yeniyim. Bir konu hakkında bilgilerinizden yararlanmak isterim. bir kusurum olursa affola. Kahve makinam Breville marka vcf126x modeli. Espresso yapmaya çalışırken yani işlem bittikten sonra üstünde çamur gibi kahve birikiyor ve puck gevşek durumda çıkıyor. 18 gr kahve 25 sn kuralını uygulamaya çalışıyorum. Makaron kahve düzleştiriciyi en düşük seviyede tutup 14-15 kg civarında tamp yapmaya çalışıyorum. Kahve öğütücü de kendi değerlerinde 19 kademe olarak alıyorum. ama yine de sonuç hüsran. Portafilter 58 mm kahvenin az geliyor olma ihtimali var mıdır. Bu arada akışta bir problem yok eşit bir şekilde akıyor.
Evet, kahve dozunu arttirin, 19,19.5 gr deneyebilirsiniz, camur, gevsek hali gececektir.
kurallara fazla takilmayin agiz tadiniza guvenin.

Evet, kahve dozunu arttirin, 19,19.5 gr deneyebilirsiniz, camur, gevsek hali gececektir.
kurallara fazla takilmayin agiz tadiniza guvenin.
Maalesef sorun devam ediyor. Sıkıntı öğütüm derecesinde diyeceğim 20 de puck içerisinde partiküller gözükmeye başlandı. daha sıkıntı. 20 deyken son durumu bu.

Maalesef sorun devam ediyor. Sıkıntı öğütüm derecesinde diyeceğim 20 de puck içerisinde partiküller gözükmeye başlandı. daha sıkıntı. 20 deyken son durumu bu.

Konulari ayirmak lazim, eger sorun camur gibi, sulu kalmasiysa ya daha kucuk sepet kullanacaksiniz yada dozu artiracaksiniz, yada ustune screen, spacer vb koyabilirsiniz.
gonderdiginiz resimde bana bir sorun gozukmedi, partikulden kastiniz nedir? Acik renk olan seyler ise onlar chaff yani ince kabugu ustundeki, normaldir bir sorun yok.
eger memnun olmadiginiz kisim tad ise baska mesele, o zaman farkli baska detaylar verirsenizanlayabiliriz.

Konulari ayirmak lazim, eger sorun camur gibi, sulu kalmasiysa ya daha kucuk sepet kullanacaksiniz yada dozu artiracaksiniz, yada ustune screen, spacer vb koyabilirsiniz.
gonderdiginiz resimde bana bir sorun gozukmedi, partikulden kastiniz nedir? Acik renk olan seyler ise onlar chaff yani ince kabugu ustundeki, normaldir bir sorun yok.
eger memnun olmadiginiz kisim tad ise baska mesele, o zaman farkli baska detaylar verirsenizanlayabiliriz.

Okan bey merhaba ben de espresso işine yeni başladım. Sorunları çöze çöze gitmeye çalışyorum. Kanallamanın önüne büyük ölçüde geçtiğimi düşünüyorum. Ancak akış hızlı (15 sn) ve kalın gidiyor. Buna en etkili çözüm kahve miktarını artırmak mıdır. Ya da daha ince mi öğüteyim.Akış 5 6 sn de başlayıp bir 7 8 sn sonra da bitiyor. Modlu gaggia kullanıyorum. Tad biraz ekşiye yakın ama çok da ekşi değil.

Geri