• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar Merhaba, bir konu hakkında çıkmaza girmiş durumdayım yardımlarınızı bekliyorum :) Makine Gaggia classic pro tek değiştirdiğim 9 bar opv. Grinder da eureka mignon specialita. Sıkıntı, çıktı aldığım kahveler bitter daha baskın ve acılık oluşuyor. Bunu ortadan kaldırmaya çalıştığımda yani grinder kısmında biraz kalın öğüttüğümde de akış çok hızlı oluyor. Gramaj ile oynuyorum yine aynı sorun. Kahvenin durumu kavrumdan ortalama 20 gün geçti. Sizce bu durum pid sistemi olmamasından kaynaklı olabilir mi? ya da bunun üstesinden başka nasıl gelebilirim.
Öğütümü incelttiniz mi hocam? Ayrıca stok basket yerine ims tavsiye ederim.

Standart double basket icerisine hep 18 koyuyordum 19 denedim sonuc ayni. 20 denemedim cunku standardi max 18 koyun yaziyor her yerde.

20gr koyabilirsiniz sorun olmaz.
Sepetin üst kenarında fazlalık kalanları biraz sıyırıp temizlemek lazım makineye bulaşmaması için o kadar.

Arkadaşlar Merhaba, bir konu hakkında çıkmaza girmiş durumdayım yardımlarınızı bekliyorum :) Makine Gaggia classic pro tek değiştirdiğim 9 bar opv. Grinder da eureka mignon specialita. Sıkıntı, çıktı aldığım kahveler bitter daha baskın ve acılık oluşuyor. Bunu ortadan kaldırmaya çalıştığımda yani grinder kısmında biraz kalın öğüttüğümde de akış çok hızlı oluyor. Gramaj ile oynuyorum yine aynı sorun. Kahvenin durumu kavrumdan ortalama 20 gün geçti. Sizce bu durum pid sistemi olmamasından kaynaklı olabilir mi? ya da bunun üstesinden başka nasıl gelebilirim.
suyu değiştirmeyi denediniz mi ?

Kahveniz nedir? Birde suyunuzu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Arkadaşlar daha yeni Gaggia New Classic modelini aldım, ilk çekimim üzerine 2 sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim;

1- 18gr kahve için 25 sn demleme aldım ama kreması çok az oldu bunun sebebi nedir? Öğütücüm DF64 15.ayarda çektim. Kahvem espressoya özel bir kahve değil, günlük v60da demlediğim kahvede denedim. (Tadı dışarda içtiğimden çok daha acı oldu bu arada)

2- Makinenin altına koyduğum bardak titremeden baya kayıyo ve ses yapıyor, bunun için bir çözüm var mı gaggia new classic'te?

Arkadaşlar daha yeni Gaggia New Classic modelini aldım, ilk çekimim üzerine 2 sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim;

1- 18gr kahve için 25 sn demleme aldım ama kreması çok az oldu bunun sebebi nedir? Öğütücüm DF64 15.ayarda çektim. Kahvem espressoya özel bir kahve değil, günlük v60da demlediğim kahvede denedim. (Tadı dışarda içtiğimden çok daha acı oldu bu arada)

2- Makinenin altına koyduğum bardak titremeden baya kayıyo ve ses yapıyor, bunun için bir çözüm var mı gaggia new classic'te?

Köpük olmaması büyük ihtimalle kahvenizin taze olmamasına bağlıdır.

Bardağınız portafiltreye dokunuyorsa daha şiddetli bir sallanma oluyor daha küçük bardak tercih edebilirsiniz.

2- Vibrasyon pompası maalesef cihazda ciddi titreme yaratıyor. Altına bez koyabilirsiniz.

1- Açık kavrulmuş kahveler veya kavrum tarihi üzerinden 2 haftadan fazla süren kahveler daha az krema üretir. Kremanın asıl kaynağı kahve içerisinde yer alan gazlar. Kahvenin kavrulma tarihinden itibaren geçen süre artttıkça, kahve açıkta kalıp okside oldukça, öğütülüp bekledikçe içinde yer alan gazlar azalacağı için daha az krema üretecektir. Tad probleminiz için kahve pusulasını kullanmanızı öneririm forumda konusu var. Gaggia başlangıç seviyesi bir cihaz olduğu için mümkün olduğun espresso için tavsiye edilen veya espresso için kavrulmuş çekirdekleri tercih edin.

Sezy den honduras catuai micro lot almistim.
Satın aldığınız kahvede çikolata tadları mevcut. Kahve doğru demleniyor olup damak tadınıza hitap etmemiş olabilir. Eğer 1:2 oran ve 30 sn tutturuyorsanız sırası ile şu adımları izlerdim; suyu değiştirmek, süresi 25sn civarı düşürmek(daha kalın öğütüm)

Espressoya ilk başladığım zamanlarda, kahve posasını peçete üzerine parçalamadan çıkartır, sonra bıçakla keser incelerdim. Belirli bir rutininiz oluştuktan sonra böyle bir şey yapmanıza gerek yok. Bir çekirdek için standart bir tarif oluşturup tadını çıkardıktan sonra, hataları çok rahat fark ediyorsunuz. Bu arada yılmadan uğraşıp kendiniz deki gelişimi görmenize çok mutlu oldum.
Nodrac Bey, bu konu hakkında bir şey sormak isterim. Kusura bakmayın çok soru soruyor gibi oluyorum :) IMS in 20-22 gram olan cup larından aldım. Ortalama 20 ile 21 hatta 22 grama kadar kahve koyduğumda çıktı sonrası pug çamurumsu olarak çıkıyor. Burada kahvenin azlığı mı öğütümün inceliği ile ilgili mi sıkıntı. Çünkü kalın çekmeye başlayınca bu seferde akış fazla geliyor. Umarım anlatabilmişimdir :)

Nodrac Bey, bu konu hakkında bir şey sormak isterim. Kusura bakmayın çok soru soruyor gibi oluyorum :) IMS in 20-22 gram olan cup larından aldım. Ortalama 20 ile 21 hatta 22 grama kadar kahve koyduğumda çıktı sonrası pug çamurumsu olarak çıkıyor. Burada kahvenin azlığı mı öğütümün inceliği ile ilgili mi sıkıntı. Çünkü kalın çekmeye başlayınca bu seferde akış fazla geliyor. Umarım anlatabilmişimdir :)
Sepeti değiştirmek doğru bir karar olmuş. Sepete koyulan kahve miktarı konusunda kesin bir bilgi yok. Farklı markalar farklı grup başlığı tasarımları kullanıyorlar. Grup başlığı sepetin içerisine ne kadar girerse o kadar az kahve koymanız gerekiyor. Bunun yanı sıra kahvenin işlenme biçimine, varyetesine ve kavrulmasına göre su tutma ve genişleme miktarı değişiyor. Sonuç olarak sepet içerisine koyacağınız kahve miktarını shot sonrası kahve yüzeyinde shower(duş) başlığının izinin çıkıp çıkmamasına göre planlayabilirsiniz. Duş başlığının izi kahve yüzeyine çıkıyorsa dozu azaltın. Sulu çıkıyorsa dozu artırın. Sulu puck çıkmasını ben problem olarak pek görmüyorum. Unutmadan bazı kahvelerde ne yaparsanız yapın sulu çıkıyor. Birinci önceliğiniz fincandaki sonuç olsun.

Standart double basket icerisine hep 18 koyuyordum 19 denedim sonuc ayni. 20 denemedim cunku standardi max 18 koyun yaziyor her yerde.
19.5 veya 19 deneyin
bende Lelit Elizabeth ve VST 18g basket var
akis bu sekilde

Lelit Elizabeth *(Video)
+
(Ridgeless 18 gram)
+
Buzdagi 94C
+
DEFH tool *(DEFH distribution)

Son düzenleme:
Ben de yay, pid, shower hepsini aldım ama kurmadım hiç birini doğrusu ims sepetten sonra süreler çok düzeldi. Termal sörf devam ediyor muhtemelen ama
Hocam merhaba, bende makineme bu parçaların neredeyse hepsini aldım lakin istediğim espressoyu hale alamıyorum acemi olduğumdan parçaları da yazamıyorum sizce ims filtre sürenin haricinde acılığı filan da çözer mi

Hocam merhaba, bende makineme bu parçaların neredeyse hepsini aldım lakin istediğim espressoyu hale alamıyorum acemi olduğumdan parçaları da yazamıyorum sizce ims filtre sürenin haricinde acılığı filan da çözer mi
Sorunu tam yazarsanız yardımcı olacak biri çıkar. Acılık sebebi sudan tutun bir çok şey olabilir. Değrimen makine nedir ?

tam olarak sroununuz nedir hocam
Sorunu tam yazarsanız yardımcı olacak biri çıkar. Acılık sebebi sudan tutun bir çok şey olabilir. Değrimen makine nedir ?
Hocam, değirmen lelit fred makine de Arçelik k3185 ama dün elime yeni aldığım portafilter geldi henüz deneyemedim ondan ümitliyim. Ve diğerini tornacıda kestirip naked portafilter yapmayı planlıyorum forumda bir çok kişi memnun kalmış. Ve de kahvemi değiştirince artık 8. Saniyede gibi espresso akmaya başlıyor. Normalde 6. Saniyede akıyordu

Geri