• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam, değirmen lelit fred makine de Arçelik k3185 ama dün elime yeni aldığım portafilter geldi henüz deneyemedim ondan ümitliyim. Ve diğerini tornacıda kestirip naked portafilter yapmayı planlıyorum forumda bir çok kişi memnun kalmış. Ve de kahvemi değiştirince artık 8. Saniyede gibi espresso akmaya başlıyor. Normalde 6. Saniyede akıyordu
8 saniye iyi gibi hocam. öğütümünüzü süre/çıktı baz alarak düzenlersiniz. naked portafiltre lezzete doğrudan etki etmez fakat kanallanma gibi sorunları gözlemleyebilirsiniz, böylece tamperleme işleminizi değerlendirirsiniz. acılık genellikle fazla süre demlemekten kaynaklanıyor 1/2 oranını 25/30 saniyede yakalamayı hedefleyebilirsiniz ilk etapta.

8 saniye iyi gibi hocam. öğütümünüzü süre/çıktı baz alarak düzenlersiniz. naked portafiltre lezzete doğrudan etki etmez fakat kanallanma gibi sorunları gözlemleyebilirsiniz, böylece tamperleme işleminizi değerlendirirsiniz. acılık genellikle fazla süre demlemekten kaynaklanıyor 1/2 oranını 25/30 saniyede yakalamayı hedefleyebilirsiniz ilk etapta.
Hocam çok teşekkür ederim. Birde forum ve harici kaynaklarda da gördüğüm kadarıyla cihazın fabrika ayarlarında basıncı yüksek ve dalgalı olduğundan da acılı olabiliyormuş. şimdilik opv yapamadım o yüzden de olabilir mi acaba.

Hocam çok teşekkür ederim. Birde forum ve harici kaynaklarda da gördüğüm kadarıyla cihazın fabrika ayarlarında basıncı yüksek ve dalgalı olduğundan da acılı olabiliyormuş. şimdilik opv yapamadım o yüzden de olabilir mi acaba.
Yayı ben de takmadım hocam. Süreleri oranları tutturunca acılığı ortadan kaldırırsınız. Ayrıca su da çok önemli. İletkenliği yüksek suları tercih etmeye çalışın. Genel olarak tavsiye edilen saka su, nestle gibi

Merhabalar, gaggia classic makinemde PID mevcut. Sıcaklığı 93-95 arası ayarlıyorum ama grup başlığından gelen su sıcaklığı 65-70 aralığında. Set değerimi yükselttikçe 80-85 e kadar çıkıyor fakat daha da yükseltirsem bu sefer su ile beraber su buharı da gelmeye başlıyor. Bu sıcaklıklar normal midir? Sıcaklık ölçümü grup başlığından mı yapılır? Yani mantık olarak öyle olması lazım ama emin olmak istedim. Çıktılarım genelde ekşi oluyor. Sıcaklığı bi ölçeyim dedim ölçünce şaşırdım açıkçası.

Herkese selamlar, wdt kullanımını tavsiye eder misiniz? Öğütücüm Niche olduğu için topraklanma yapmıyor ama wdt deneyimim olmadığı için fikirlerinizi merak ediyorum.

Herkese selamlar, wdt kullanımını tavsiye eder misiniz? Öğütücüm Niche olduğu için topraklanma yapmıyor ama wdt deneyimim olmadığı için fikirlerinizi merak ediyorum.
Düzleştirici kullanıyorsanız çok gerek kalmaya bilir ama kahveyi eşit dağıtmak için kullanmak gerekir.

Elimde ims barista pro serisi 24, 26 ve 28 mm'lik sepetler var. Bu sepetlere kaç gram kahve koymalıyım? Genelde 26'lığa 18 gram kahve koyuyorum ama bazı kaynaklarda 20 gram olması gerektiği yazıyor. Extraction yönünden hangisi uygun olur?

Kahveye, öğütme derecesine, tamp kuvvetine, damak tadına göre değişir kanaatindeyim.

1g fazla kahve koyup az bastırmak veya tersi.. binlerce ihtimal

Kahvenin bekleme süresi, kavurma şekli vs.. daha bir çok parametre.

Kahveye, öğütme derecesine, tamp kuvvetine, damak tadına göre değişir kanaatindeyim.

Espresso hazırlamak çok titizlik isteyen bir süreç. Haklısınız. Sadece bu sepetlerden kullanan varsa, kendime referans değer olarak alabileceğim bir yorum bekliyorum. Teşekkürler.

Arkadaşlar şu konu kafalarda artık netleşsin. Tamp ile "hiçbir şeyi" değiştiremezsiniz.

r = 29mm(58mm portafiltre için) Alan = Pi*r^2 'den 26.42cm^2

9 bar = 9.177 kg/cm^2

Espresso esnasında suyun puck'a uyguladığı basınç 242,456 kg.

Özetle tamp sadece hava kabarcıklarını puck'tan çıkarır ve kanallanmasını engeller başka bir fonksiyonu yoktur.

Son düzenleme:
Arkadaşlar şu konu kafalarda artık netleşsin. Tamp ile "hiçbir şeyi" değiştiremezsiniz.

9 bar = 9.177 kg/cm^2

Özetle tamp sadece hava kabarcıklarını puck'tan çıkarır ve kanallanmasını engeller başka bir fonksiyonu yoktur.
Su, o kahveden her türlü geçer. Kabul. Ama 30 saniyede mi geçer yoksa 60 saniyede mi? Tamp buna biraz etki eder.
Konumuza dönersek 18 gram kahveyi kaç gramlık sepete koyayım ben?

Su, o kahveden her türlü geçer. Kabul. Ama 30 saniyede mi geçer yoksa 60 saniyede mi? Tamp buna biraz etki eder.
Konumuza dönersek 18 gram kahveyi kaç gramlık sepete koyayım ben?
Biraz etkiler çok bilimsel olmuş konuyu bu kadar ciddiye almayın bence.

Ayrıca su o kahveden her türlü geçemez. Yeterince ince öğütürseniz değil 25 saniye 50 saniye bekler 1ml kahve alamazsınız. Ama bu durumun tample ilgisi yoktur. Kahve partikül boyutu ile ilgisi vardır.

Normal bir insan koluyla uygulanabilecek maksimum basınç 242kg dan büyük olamayacağından yaptığınız işlemin akışa bir etkisi yoktur.

Biraz etkiler çok bilimsel olmuş konuyu bu kadar ciddiye almayın bence.

Ayrıca su o kahveden her türlü geçemez. Yeterince ince öğütürseniz değil 25 saniye 50 saniye bekler 1ml kahve alamazsınız. Ama bu durumun tample ilgisi yoktur. Kahve partikül boyutu ile ilgisi vardır.

Normal bir insan koluyla uygulanabilecek maksimum basınç 242kg dan büyük olamayacağından yaptığınız işlemin akışa bir etkisi yoktur.
Hangi konuyu bu kadar ciddiye almayacakmışım? Siz benim soruma cevap veren arkadaşa gayet bilimsel cevaplar vermişsiniz ama bana bir faydanız yok.

Hangi konuyu bu kadar ciddiye almayacakmışım? Siz benim soruma cevap veren arkadaşa gayet bilimsel cevaplar vermişsiniz ama bana bir faydanız yok.
Alıntılamasaydınız o zaman. Size cevap vermek gibi bir yükümlüğüm yok kusura bakmazsanız.

Alıntılamasaydınız o zaman. Size cevap vermek gibi bir yükümlüğüm yok kusura bakmazsanız.
Tamam en doğrusunu siz biliyorsunuz. Cevap verip vermemek te sizin yüksek teveccühünüze kalmış. Sizi bu engin birikiminizden dolayı kutlarım. Bizim gibi amatörlerin fikir paylaşımını baltalamazsanız memnun olurum. Belki forumda bana gerçekten faydalı olabilecek birileri çıkar.

9 bar = 9.177 kg/cm^2

tecrübelerimle beraber çok netim, katılmıyorum.

Geri