Çok teşekkürlerhttps://www.yeggi.com/q/espresso+funnel+58mm/
Buradan bir tane bulun basacak kişiyede 1mm çapını küçük basmasını söyleyin tamamdır. (%50 doluluk yeter fazlası gereksiz masraf bunu belirtin)
Çok teşekkürlerhttps://www.yeggi.com/q/espresso+funnel+58mm/
Buradan bir tane bulun basacak kişiyede 1mm çapını küçük basmasını söyleyin tamamdır. (%50 doluluk yeter fazlası gereksiz masraf bunu belirtin)
Bicisim kullanmayın.Merhaba konusu burası mi emin olamadım ama İstanbul Avrupa yakasında 57.35 lelit için funnel dosing bastırabileceğim 3d hizmeti veren bildiğiniz bir yer var mı
Wdt için mantardan yaptım kendime tek funnel eksik kaldı sıkıntı yaratıyordu onu da böyle çözeceğim banada derin olan mantıklı geldiBicisim kullanmayın.
Benim bir parçami hatalı basip günlerce oyaladilar.
Sonra 3d printer aldım
Funnel basit bir şekil , içi dolu olmasa da işlevi değişmiyor o yüzden çok hızlı basılır (1-2 saat)
https://www.thingiverse.com/search?q=lelit+funnel&type=things&sort=relevant burada bazı ücretsiz çizimleri paylaşmış yapanlar. funneli biraz derin yaparsanız içine aldığınız kahveyi karıştırmak kolay oluyor. onun için de akupunktur iğnesi alabilirsiniz 0.3 mm kalınlığında birkaç tane (100 tanesi 30 tl). yine 3d printerla tutacak bastırabilirsiniz wdt için veya mantar / ahşap bir parçayı oyup içine yapıştırabilirsiniz
![]()
Search Thingiverse - Thingiverse
Download files and build them with your 3D printer, laser cutter, or CNC.www.thingiverse.com

Merhaba,
ben de espresso yapımına yeni başladım. O nedenle sizlerin de yorumunu almak istiyorum aşağıda aldığım shot hakkında. 17gr kahveden 40 gr shot'ı yaklaşık 32 saniyede aldım. Fakat aşağıdaki videoda da görebileceğiniz üzere çok stabil olmayan bir akış oldu özellikle son 10 saniyede. Bu konu hakkındaki yorumlarınız nelerdir acaba ? (tamp öncesi ve sonrası fotoları da yükledim)
tamp öncesi:
Ekli dosyayı görüntüle 10527
tamp sonrası:
Ekli dosyayı görüntüle 10528
Merhaba,
ben de espresso yapımına yeni başladım. O nedenle sizlerin de yorumunu almak istiyorum aşağıda aldığım shot hakkında. 17gr kahveden 40 gr shot'ı yaklaşık 32 saniyede aldım. Fakat aşağıdaki videoda da görebileceğiniz üzere çok stabil olmayan bir akış oldu özellikle son 10 saniyede. Bu konu hakkındaki yorumlarınız nelerdir acaba ? (tamp öncesi ve sonrası fotoları da yükledim)
tamp öncesi:
Ekli dosyayı görüntüle 10527
tamp sonrası:
Ekli dosyayı görüntüle 10528
Tekrar yüklemeye çalıştım bu sefer oldu galibavideoda sıkıntı var
Cevabınız ve önerileriniz için teşekkürler.öğütüm pek iyi gözükmüyor, öğütücünüz espresso için yeterli olmayabilir.
biraz daha ince öğütmeyi deneyebilirsiniz.
çok topaklık var, wdt yapsanız iyi olur iğne gibi bişeyle.
iyi bir tamper temin etmenizi tavsiye ederim.
Tekrar yüklemeye çalıştım bu sefer oldu galiba
Tekrar yüklemeye çalıştım bu sefer oldu galiba
Ustalara bir soru ; Yeterince ince öğütüm yapıyorum , ( perfetto ile Türk kahvesi inceliğine kadar indim hala yetmiyor) , sıkı bir tamp yaptığımı düşünüyorum ama emin değilim. Kahve Clean Cup 12 Mart espresso kavrum El salvador San carlos dos, Lelit Elizabeth 93 derece buzdağı su, VST sepet naked portafiltre . 18 gr in 45 ml out süre 16 sn. Dikkat edebildiğim kadarı ile 6-7 psi basınç oldu. Hala daha inceye mi gideceğim ( görünen o ) başka ne yapılabilir süreyi uzatmak İçin.
Çok sıkı tamplemeyin, biraz daha ince deneyin (clump oluyodur büyük ihtimalle o incelikte kürdanla wdt de yapın), bir de elinizde sprey şişesi falan varsa bi iki fıs su sıkın, biraz daha arttırıyor direnci gözlemlediğim kadarıylaUstalara bir soru ; Yeterince ince öğütüm yapıyorum , ( perfetto ile Türk kahvesi inceliğine kadar indim hala yetmiyor) , sıkı bir tamp yaptığımı düşünüyorum ama emin değilim. Kahve Clean Cup 12 Mart espresso kavrum El salvador San carlos dos, Lelit Elizabeth 93 derece buzdağı su, VST sepet naked portafiltre . 18 gr in 45 ml out süre 16 sn. Dikkat edebildiğim kadarı ile 6-7 psi basınç oldu. Hala daha inceye mi gideceğim ( görünen o ) başka ne yapılabilir süreyi uzatmak İçin.
Bende sorumu tekrar edeyim bahane ileBende bir süredir shot sonrası puck grup başlığında kalmaya başladı, 5 shottan 3 ü yapışıp kalıyor, kahveyi içmeden temizliğe başlıyorum bu kez.
Lelit Anna kullanıyorum, 57.5mm PF, standart sepet, 18g dozaj.
Az önce acaba gramajdan mı diyerek 16g a düşürdüm ama nafile yine yapıştı kaldı, sizce nerede hata yapıyorum?
Ataş daha iyi kürdandan zatenataçla wdt yapıyorum her defasında![]()