• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkürler. @BK8 ve @Takeaway üstüste Coffeerem önerisi geldi. Aslında Roast and Found da merak ediyordum ancak online satışı yok sanıyorum.

Muhtemelen bunu tercih edeceğim;

Fiyatı da uygun görünüyor.

Yeni başladıysanız tek tip çekirdekte denemeler yapmak her zaman daha iyi olur bence.
Farklı çekirdeklerde farklı ayar yapmaya daha sonra geçebilirsiniz.
500gr House Ceremony alabilirsiniz indirim1 kodu ile 90tl yapıyor.

Yeni başladıysanız tek tip çekirdekte denemeler yapmak her zaman daha iyi olur bence.
Farklı çekirdeklerde farklı ayar yapmaya daha sonra geçebilirsiniz.
500gr House Ceremony alabilirsiniz indirim1 kodu ile 90tl yapıyor.
Evet yeni başladım. Ben de profil olarak farklı karakterde çekirdekleri deneyimleyip kendime uyanı tercih ederim şeklinde yaklaşmıştım. Pek tabi sizin demiş olduğunuz yöntem de oldukça mantıklı.

Evet yeni başladım. Ben de profil olarak farklı karakterde çekirdekleri deneyimleyip kendime uyanı tercih ederim şeklinde yaklaşmıştım. Pek tabi sizin demiş olduğunuz yöntem de oldukça mantıklı.

Önce ekipman ve ayarları çözerseniz farklı çekirdekler olduğunda ona göre değişiklikler yapıp daha kolay adapte edebilirsiniz.

Merhabalar
Delonghi ec685 makinam var basincsiz sepet ve naked portafiltre bugün geldi elime ogutucum henüz gelmediği için Cleancup tan espresso için öğütülmüş santa rosa kahve aldım ve bugün denedim.

17gr kahve ile tamp öncesi
IMG-20210302-WA0044.jpeg
Tamp sonrasi
IMG-20210302-WA0046.jpegki
Shot sonrası
IMG-20210302-WA0048.jpeg

Merhabalar
Delonghi ec685 makinam var basincsiz sepet ve naked portafiltre bugün geldi elime ogutucum henüz gelmediği için Cleancup tan espresso için öğütülmüş santa rosa kahve aldım ve bugün denedim.

17gr kahve ile tamp öncesi
Ekli dosyayı görüntüle 9639
Tamp sonrasi
Ekli dosyayı görüntüle 9640ki
Shot sonrası
Ekli dosyayı görüntüle 9641
Sepet biraz fazla dolu görünüyor, isterseniz öğütücü geldiğinde 14-15 gram civarı deneyebilirsiniz. Aynı makineyi kullananlar varsa tavsiyeleri daha yararlı olacaktır.

daha ince öğütüm, daha iyi tamp ve daha az kahve seçeneklerini denerseniz, sorununuz çözülür diye tahmin ediyorum. akış çok hızlı videoda, bunun birçok nedeni olabilir ama ana nedenleri kalın öğütüm ya da az miktarda uygulanan tamptir (kahve taze diye o seçeneği yazmadım)

Merhaba makinem Gaggia Classic Pro 2019- Öğütücüm Eureka Mignon Specialata, sepetim IMS, Çekirdek Grizziliys Alaska Espresso Blend,

18 gr kahveden 28 sn'de 40 gr çıktı alıyorum. Ancak bardağın dibinde bu şekilde ufak partiküller kalıyor. İçerken de ağıza geliyor.

Kahve ince desem süre ve çıktı tutuyor.
Sepet stok desem onu da IMS ile değiştirdim.
Öğütücü desem o da kaliteli bildiğim kadarı ile

bunun sebebini bulamadım bir türlü ?

Önerisi olabilen var mıdır acaba ?
Üstad sorun devam ediyor mu? Bir çözüm buldun mu? Bende de aynı şekilde partikül kalıyor ve aynı makine.

Merhaba konusu burası mi emin olamadım ama İstanbul Avrupa yakasında 57.35 lelit için funnel dosing bastırabileceğim 3d hizmeti veren bildiğiniz bir yer var mı

Merhaba konusu burası mi emin olamadım ama İstanbul Avrupa yakasında 57.35 lelit için funnel dosing bastırabileceğim 3d hizmeti veren bildiğiniz bir yer var mı
çok ayrıntı gerektirmeyen bir iş olduğu için benim tavsiyem letgoya girip 3d hizmeti yazmanız. ben evde 3d baskısı olan üniversite öğrencilerine 10 liraya yaptırdım.

Geri