• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1.5 aydır evde yaptığım en lezzetli espresso oldu diyebilirim.

17.5 gram montag ethiopia idido
Cmd 7 klik
Makine gaggia new classic ve ims nanotech shower Screen
Buzdağı su
Amatör wdt üstüne leveler ve tamp
22sn 41gr
;)

Shot aldıktan sonraki fotoda sanki kenarlara birikmiş gibi bir görüntü var. Sanırım henüz leveler tam verimli kullanamıyorum bazen o kenara yapışan kahve olabiliyor leveler ve tamp ile işlem yaparken.
Aynı kahve bende de var makina beko 2170 leveler da aynı marka tamperde öyle .kaçıncı gününde kahve ?

Öncelikle ml değil de gramaj üzerinden gitmek daha sağlıklı olur. İkinci olarak omni roast olduğu için ekşilik biraz dert olabilir. Ya daha düşük ppm su kullanın, ya da daha büyük shotlar alın. Ayrıca kahveyi de 17 grama çekebilirsiniz. 17 gram girdi, 40-45 gram çıktı almayı deneyin. Acı olsa tam tersini yapıp 30-34 gram aralığında kalmak gerekirdi.

Bilgiler için çok teşekkürler, aslında gr olarak hesapladım ama nedense ml olarak vermişim.
Dediğiniz şekilde denedim. akış videosunu da koymaya çalıştım ama umarım başarılı olmuştur.

17 gr kahveyi CMD 7 klik ile öğüttüm 20 sn'de 40 gr aldım. Önce içmeyi denedim ama hoşuma gitmedi. Sütlü yapayım dedim, onda bile gideri olmadı maalesef.

Belki de noDRaC'nin belirttiği gibi kahve mi uygun değil acaba ? Greyfurt asiditesi mi bana hoş gelmiyor ?
Ama akış çok hızlı oldu.

IMG_1881.jpeg

IMG_1886.jpeg

benim 29 aralık espresso kavrumu ama asiditesi mi desem ekşilik mi desem bir tat geliyor yoğun şekilde sizde de varmı ?
Bendeki de espresso kavrum. Hiç ekişilik acılık almadım. Evde en severek içtiğim espresso oldu. Önceden colombia antioqua ile 18-18,5gr kullanıyordum 45gr çıktı hedeflemek için. Bu sefer idido ile 17-17,5 grama düşürdüm 40gr civarı çıktı için daha güzel oldu. Öğütüm ve su aynı bu arada.

Bilgiler için çok teşekkürler, aslında gr olarak hesapladım ama nedense ml olarak vermişim.
Dediğiniz şekilde denedim. akış videosunu da koymaya çalıştım ama umarım başarılı olmuştur.

17 gr kahveyi CMD 7 klik ile öğüttüm 20 sn'de 40 gr aldım. Önce içmeyi denedim ama hoşuma gitmedi. Sütlü yapayım dedim, onda bile gideri olmadı maalesef.

Belki de noDRaC'nin belirttiği gibi kahve mi uygun değil acaba ? Greyfurt asiditesi mi bana hoş gelmiyor ?
Ama akış çok hızlı oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 8136

Ekli dosyayı görüntüle 8137

Süreniz bence çok kısa, 25-30 saniyede 40-45 gram almayı hedefleyin. Süreye bakarak öğütüm kalın kalmış diyebilirim. Inceltip deneyin bir de.

Videoya baktım sanırım siz süreyi akış başladıktan sonra başlatıyorsunuz? Süreyi düğmeye basar basmaz başlatın lütfen. Biraz daha ince çekip overextracta kayabilirsiniz.
Aslında düğme ile aynı anda basıyorum da çekim yaparken belli olmamış. CMD'de 7 yerine 6 klik yapınca da bu sefer süre 30 sn'lerin üzerine çıktı. Bunun önüne geçmek için Tamp işini daha hafif yaptım. Bu sefer de puck çok sulu ve dağınık çıktı.

Bu kahveden vazgeçip standart bir espresso blendi ile deneyeceğim artık :)

Aslında düğme ile aynı anda basıyorum da çekim yaparken belli olmamış
O zaman kahveniz çok kalın 2.saniyede akış başlamış çok erken bu en azından 4. veya 5. saniyede akış başlamalı. 6 kliğe indiğinizde süre 30 sn nin üzerine çıkıyorsa bu sefer dozu azaltmayı veya tampı hafifletmeyi deneyin.

Espresso yaparken yaşadığım çoğu sorunu bir şekilde hallettim ancak şöyle bir sorunum var: Şu an kullandığım çekirdekte 16.5 gram kahveden 30-32 sn içerisinde 33 gram çıktı almayı hedefliyorum. Akış gayet iyi başlamasına rağmen 20 sn sonrası early blonding denilen sorunla karşılaşıyorum. Bu durumda nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz?

Espresso yaparken yaşadığım çoğu sorunu bir şekilde hallettim ancak şöyle bir sorunum var: Şu an kullandığım çekirdekte 16.5 gram kahveden 30-32 sn içerisinde 33 gram çıktı almayı hedefliyorum. Akış gayet iyi başlamasına rağmen 20 sn sonrası early blonding denilen sorunla karşılaşıyorum. Bu durumda nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz?
20 saniye çok da early blonding sayılmaz; ama bence bu çekirdekle alakalı bir durum. Dozu artırmak biraz daha early blondingi engelliyor. Fakat şahsi gözlemim açık kavrum kahvelerde bu durumun daha fazla olduğu yönünde. Mesela en son aldığım espresso kavrum ana sorada blonding çok daha uzun zaman alıyor. Aynı şekilde Null'den aldığım Yandaro (espresso kavrum) da daha geç sarılaşıyordu. Ne zaman omni veya filtre kavrum denesem (kimi zaman 10-15 saniyede) blonding gözlemliyorum.

20 saniye çok da early blonding sayılmaz; ama bence bu çekirdekle alakalı bir durum. Dozu artırmak biraz daha early blondingi engelliyor. Fakat şahsi gözlemim açık kavrum kahvelerde bu durumun daha fazla olduğu yönünde. Mesela en son aldığım espresso kavrum ana sorada blonding çok daha uzun zaman alıyor. Aynı şekilde Null'den aldığım Yandaro (espresso kavrum) da daha geç sarılaşıyordu. Ne zaman omni veya filtre kavrum denesem (kimi zaman 10-15 saniyede) blonding gözlemliyorum.
O evrede koni şeklinde akış olması beni rahatsız ediyor ama dediğiniz gibi çekirdekle ilgili olabilir. Oldukça hafif tamp yapıyorum belki biraz daha sert yapmalıyım.

Merhaba makinem Gaggia Classic Pro 2019- Öğütücüm Eureka Mignon Specialata, sepetim IMS, Çekirdek Grizziliys Alaska Espresso Blend,

18 gr kahveden 28 sn'de 40 gr çıktı alıyorum. Ancak bardağın dibinde bu şekilde ufak partiküller kalıyor. İçerken de ağıza geliyor.

Kahve ince desem süre ve çıktı tutuyor.
Sepet stok desem onu da IMS ile değiştirdim.
Öğütücü desem o da kaliteli bildiğim kadarı ile

bunun sebebini bulamadım bir türlü ?

Önerisi olabilen var mıdır acaba ?

Ekli dosyalar

• IMG_2103.jpeg
    IMG_2103.jpeg
    74.9 KB · Görüntüleme: 67
Merhaba makinem Gaggia Classic Pro 2019- Öğütücüm Eureka Mignon Specialata, sepetim IMS, Çekirdek Grizziliys Alaska Espresso Blend,

18 gr kahveden 28 sn'de 40 gr çıktı alıyorum. Ancak bardağın dibinde bu şekilde ufak partiküller kalıyor. İçerken de ağıza geliyor.

Kahve ince desem süre ve çıktı tutuyor.
Sepet stok desem onu da IMS ile değiştirdim.
Öğütücü desem o da kaliteli bildiğim kadarı ile

bunun sebebini bulamadım bir türlü ?

Önerisi olabilen var mıdır acaba ?

Hocam buna kahve tozu perisi diyorlar. :) Gerçi sizdeki biraz fazla görünüyor ama tek tük bende de çıkıyor.

Sepette sıkıntı olmadığından eminseniz, belki çok basit olacak ama tamp matınızda kalan partiküllerin üstünde portafiltreyi tamp yapıyor olabilirsiniz. Bir diğer neden de grup başlığında kalan ufak partiküllerin makinenin çalışmasıyla birlikte fincana düşmesi olabilir.

Hocam buna kahve tozu perisi diyorlar. :) Gerçi sizdeki biraz fazla görünüyor ama tek tük bende de çıkıyor.

Sepette sıkıntı olmadığından eminseniz, belki çok basit olacak ama tamp matınızda kalan partiküllerin üstünde portafiltreyi tamp yapıyor olabilirsiniz. Bir diğer neden de grup başlığında kalan ufak partiküllerin makinenin çalışmasıyla birlikte fincana düşmesi olabilir.
Önerileriniz için teşekkürler, ikisine de bakayım tekrar.
Sepet IMS'in sepeti. Yeni aldım. Onda bir sorun yoktur diye düşünüyorum

Uzun zamandır tutarlı espresso yapıyordum ancak yine eski günlere döndüm :) Levelerın kahve üzerine fazla baskı yapıp tamp yapacak alan bırakmaması daha kalın öğütümlere izin veriyor. Ancak leveler ayarını değiştirip bir nevi tamp yapmasına izin vermezsem daha da inceye inmem gerekiyor. Standart bir şekilde kullanmam gerektiğini öğrenmiş oldum ama hangisi daha iyidir bilemiyorum.

espresso'da sorun bitmez güzel yanıda bu zaten :D asdad

Geri