• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Grup başlığından boşta su akıtırken tüm deliklerden su gelmesi gerekiyor mu ? Yoksa sadece ortadan gelmesi normal mi ? Portafiltre takılı değilken su dengeli gelmiyor ne gibi bir sorun olabilir ?
Temizlik yaptınız mı yakın zamanlarda? Bu parçayı da söküp bir temizlik yapabilirseniz işe yarar diye düşünüyorum.

Grup başlığından boşta su akıtırken tüm deliklerden su gelmesi gerekiyor mu ? Yoksa sadece ortadan gelmesi normal mi ? Portafiltre takılı değilken su dengeli gelmiyor ne gibi bir sorun olabilir ?
Hocam sadece ortadan gelmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla, başlığın arkasındaki yayı kontrol etmeniz gerekiyor bence. Kireç sıkıntısı olabilir.

Temizlik yaptınız mı yakın zamanlarda? Bu parçayı da söküp bir temizlik yapabilirseniz işe yarar diye düşünüyorum.
Bu parçayı da yakın zamanda söküp temizledim fakat daha ileri gitmedim. Daha derin bir temizlik gerekiyor olabilir mi?

Hocam sadece ortadan gelmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla, başlığın arkasındaki yayı kontrol etmeniz gerekiyor bence. Kireç sıkıntısı olabilir.
Bunu hiç yapmadım . Yakın zamanda iki kez kireç temizliği denedim ama bu dediğinizi deneyeceğim

Bu parçayı da yakın zamanda söküp temizledim fakat daha ileri gitmedim. Daha derin bir temizlik gerekiyor olabilir mi?
Ben de çok tecrübeli değilim ancak bunun dışında sadece back flushing geliyor aklıma.

Bence puly caff ile descale yapın, lelit zaten otomatik yapıyor:

Ortadaki deliğe shower screen takılırken ki vidayı takınca diğer deliklerden su gelmesi lazım. Takılı değilken ortadan gelmesi normal. Ortadaki yere vida takılıyor değil mi?

Ortadaki deliğe shower screen takılırken ki vidayı takınca diğer deliklerden su gelmesi lazım. Takılı değilken ortadan gelmesi normal. Ortadaki yere vida takılıyor değil mi?
Haklısınız basit birşeyi görmemişim :) Esas derdim oraya süzgeçini ( ismi aklıma gelmedi) takınca oradan dengeli akmıyor. O süzgeçte de sepette de herhangi bir tıkanıklık yok. Başlıktan suyun düzgün gelmediğini düşündürttü bana..
Bu arada makinem arçelik evo

Merhaba
Son 4-5 sefer espresso yaptiktan sonra portafiltreyi cikardigimda kahve portafiltrede degil de grup basliginda kaldı. Genelde olmasi gerekenden fazla kahve koyunca oldugu not edilmis ancak basinc sicaklik ve kahve gramajinda bir değişiklik yapmadım. Farkli bir nedeni olabilir mi?

image3.jpegimage0(1).jpeg

Kavurucu: Boxx
Çekirdek: Espresso Blend
Kahve Miktarı: 18g
Çıktı: 52g
Süre: 32,42s
Makine: Arçelik K3185
Değirmen: Molent G50 (4 click)

Kahveyi kavrulduktan sonra 10 gün beklememi tavsiye ettiler fakat dayanamadım 4. gününde demledim 2 clickte makinayı boğdu 13. saniyede 1 damla kahve verdi :) 4 clickte bu sonuca ulaştım, beklediğimden daha az krema çıktı, limona yakın ekşilik var, aslında bu kahveden acı olmasını bekliyordum ekşi olunca şaşırdım. Normalde 18 gr a 60-70 arası çıktı alıyordum çıktıyı mı artırmalıyım, yok 10. günden sonra bu ekşilik gider mi, hatam nerede yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 8073Ekli dosyayı görüntüle 8074

Kavurucu: Boxx
Çekirdek: Espresso Blend
Kahve Miktarı: 18g
Çıktı: 52g
Süre: 32,42s
Makine: Arçelik K3185
Değirmen: Molent G50 (4 click)

Kahveyi kavrulduktan sonra 10 gün beklememi tavsiye ettiler fakat dayanamadım 4. gününde demledim 2 clickte makinayı boğdu 13. saniyede 1 damla kahve verdi :) 4 clickte bu sonuca ulaştım, beklediğimden daha az krema çıktı, limona yakın ekşilik var, aslında bu kahveden acı olmasını bekliyordum ekşi olunca şaşırdım. Normalde 18 gr a 60-70 arası çıktı alıyordum çıktıyı mı artırmalıyım, yok 10. günden sonra bu ekşilik gider mi, hatam nerede yardımcı olabilir misiniz?
degassing süreci bitmediği için fazlasıyla asidik sonuç normal. daha çok erken espresso için. ya da öğüttükten sonra 10-15 dk bekleyip deneyebilirsiniz.

degassing süreci bitmediği için fazlasıyla asidik sonuç normal. daha çok erken espresso için. ya da öğüttükten sonra 10-15 dk bekleyip deneyebilirsiniz.
Degassing bitince deneyeceğim o zaman, teşekkür ederim. Kremanın az çıkması normal mi peki degassing bitmediğinden daha çok krema olması gerektiğini düşünüyorum.

krema kötü görünmüyor açıkcası, akışta nasıldı onu da gözlemlemek lazım.
bir de çıktı olarak sanırım ml hesabı yapıyorsunuz, gram olarak takip etmeniz daha doğru sonuç olur.
18 gr kahve / 36-40 gr çıktı gibi.

krema kötü görünmüyor açıkcası, akışta nasıldı onu da gözlemlemek lazım.
bir de çıktı olarak sanırım ml hesabı yapıyorsunuz, gram olarak takip etmeniz daha doğru sonuç olur.
18 gr kahve / 36-40 gr çıktı gibi.
Akışta sadece krema akıyor gibiydi, zaten gram hesabıyla yapıyorum ml olarak değil.

Demleme oranınız espresso icin fazla, lungo olmuş. Dedigim gibi kahveniz çok taze. Tatların oturmasi icin biraz daha bekleyin.

Acılık yok zaten ekşilik var sadece. Ben acı olmasını bekliyordum kahvenin, ekşi olunca şaşırdım.

Uzun çekimlerde ekşilik oluyor. 35-40 ml gibi deneyin. Bir de iyi templenmemiş olabilir ve paketi erken açmışsınız onun da etkisi olabilir.

Merhaba
Son 4-5 sefer espresso yaptiktan sonra portafiltreyi cikardigimda kahve portafiltrede degil de grup basliginda kaldı. Genelde olmasi gerekenden fazla kahve koyunca oldugu not edilmis ancak basinc sicaklik ve kahve gramajinda bir değişiklik yapmadım. Farkli bir nedeni olabilir mi?

Aynı durum geçen gün bana da oldu. 2-3 saniye puckı aradım. :)
Hemen ardından aynı kahve, gramaj ve öğütümle yine shot aldım bu sefer portafiltrede kaldı.

Geri