• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkür ederim. tavsiye edebileceğiniz espresso için değirmen var mı?

200 tl Bütçeniz varsa Sözen
500 Tl bütçeniz varsa timemore
2000 tl bütçeniz varsa Comandante
Veya lelit Fred
3000 tl civarı bütçeniz Eureka bakabilirsiniz. 2.elde bir üyemiz 2400 tl ye satıyordu.

Fiyat-Performans değirmen önerisi istiyorsanız Niche var ama yurtdışından biri getirmesi gerekiyor. 500 pound

Veya lelit Fred
3000 tl civarı bütçeniz Eureka bakabilirsiniz. 2.elde bir üyemiz 2400 tl ye satıyordu.

Fiyat-Performans değirmen önerisi istiyorsanız Niche var ama yurtdışından biri getirmesi gerekiyor. 500 pound
Teşekkür ederim. Ascaso i-mini, Graef CM800, Cunill Tranquilo Tron. Bu değirmenler nasıldır. bilginiz var mı?

Ali express ten alınan basınçsız sepetlerdeki delikler biraz buyuk onun yerine bunu oneririm ..

Veya lelit Fred

Teşekkür ederim. Ascaso i-mini, Graef CM800, Cunill Tranquilo Tron. Bu değirmenler nasıldır. bilginiz var mı?
1500-2000 tl aralığında Goat Story Arco Manuel olarak,
2500-3000 tl aralığında Goat Story Arco Elektrikli olarak düşünülebilir acil değilse.
Sanırım Kinu M47 ile aynı burr kullanıyor. Espresso'ya yönelik bir değirmen gibi ama kendi videolarında filtre içinde iyi denmiş🤔

Espresso da gr arttıkça öğütümü kalınlaştırmak mı gerekiyor ? Yada daha hafif tamp mi?

Montag Colombia Antioquia
Cmd 7 klik
18.3gr kahve
25sn
54gr çıktı

Çıktı miktarı olarak 45gr hedeflemiştim ama tadından memnun olduğum için pek takılmadım.
Yine de öğütümü 6 ya düşürüp ya da tamp arttırıp denemeli miyim?

Ekli dosyalar

• 8C93A23D-126C-4F3B-AA2C-F60EDCAD64EE.jpeg
    8C93A23D-126C-4F3B-AA2C-F60EDCAD64EE.jpeg
    107.7 KB · Görüntüleme: 123
Montag Colombia Antioquia
Cmd 7 klik
18.3gr kahve
25sn
54gr çıktı

Çıktı miktarı olarak 45gr hedeflemiştim ama tadından memnun olduğum için pek takılmadım.
Yine de öğütümü 6 ya düşürüp ya da tamp arttırıp denemeli miyim?
Bence tamp ile oynamayın, yamukluk vs yoksa önemli olan düzgünce eşit bir şekilde sıkıştırmak. Ama süre olarak çok kısa kalmışsınız. Bence 25-30 saniyede 45 gram alacak şekilde inceltin. Bundan sonra öğütümü bırakıp, sadece süreyle oynayın. Acıysa süreyi kısaltın ekşiyse uzatın.

Selam.
Shot aldıktan sonra puck görünümü bu şekilde normal mi sizce?
Grup başlığını izi sonradan çıkıyor öncesinde taktığımda bu şekilde baskı izi gibi görmedim.
C09E3713-A943-494C-AA8B-1238B937EE7C.jpeg

Son düzenleme:
Öğrenme aşamasında olanlara bir çekirdekten 500 g - 1 kg alıp her seferinde bir parametre ile oynayıp sonucu gözlemlemelerini öneririm. Ben şimdiye kadar hep 250 gramlık paketler alırdım en son Kawa’dan aldığım Villa Espana 500 g olunca bir çok deneme yapma şansım oldu. Öğütümü sabitledim ve çıktı miktarı, sıcaklık, doz, tamp vs gibi parametrelerin etkisini gözlemlemeye çalışıyorum.

Öğütüm aldıktan sonra kürdan ile karıştırmayı deneyeceğim

Şarap şisesi mantarına 3 adet kürdanı saplayarak basit bir wdt elde edebilirsiniz. Öğütücünüzü bilmiyorum ama öğütmeden önce kahve çekirdeklerini hafif nemli bir çay kaşığı ile karıştırırsanız statiklenme probleminin bir nebze azaltabilirsiniz. Bunlar dışında Sn @fonder önerilerinide dikkate almanızı tavsiye ederim.

Önerileriniz için teşekkür ederim.
Makinem Sage Barista Express(Öğütücülü) öğütücülü çok tavsiye etmiyorlar denmiş bazı yerlerde fakat yurtdışında kullanıcısını çok gördüm. Dizayn ve kompakt olması hoşuma gitti. Başlangıç için indirime girince aldım.
Kahve olarak A roasting Lap Good Fellas kullanıyorum şimdilik. Yarım kilodan fazla çekirdek harcadım sanırım.
İlk başlarda sepette 18 GR kahve kullanıyorudum. En son 17 GR kahve ve 44 - 45 GR çıktıyı 32 sn de ekşiliği gitmiş güzel bir sonuç alabildim.

Fakat son aldığım puck sonuca bakarak yine channeling var sanırım. Bu da ekşiliğe etkiliyor sanırım. Mantar kürdan wdt de kullandım.

Akışa bakınca ilk pre infusion dan sonra ilk akış güzel gidiyor(15 saniye kadar). Sonrasında hızlanıyor ve girdap gibi akışı oluyor.

Elimde avuç içi tamp ve distiribution tool da mevcut. Bununla da pek farklı bir sonuç elde edemedim.

Bu durumda bir yorumuz var mıdır?

Ekli dosyalar

• C2D9C9A9-ABAA-4614-B4FC-EC08490C6179.jpeg
    C2D9C9A9-ABAA-4614-B4FC-EC08490C6179.jpeg
    131.7 KB · Görüntüleme: 94
Makinem Sage Barista Express(Öğütücülü) öğütücülü çok tavsiye etmiyorlar denmiş bazı yerlerde fakat yurtdışında kullanıcısını çok gördüm. Dizayn ve kompakt olması hoşuma gitti. Başlangıç için indirime girince aldım.
Kahve olarak A roasting Lap Good Fellas kullanıyorum şimdilik. Yarım kilodan fazla çekirdek harcadım sanırım.
İlk başlarda sepette 18 GR kahve kullanıyorudum. En son 17 GR kahve ve 44 - 45 GR çıktıyı 32 sn de ekşiliği gitmiş güzel bir sonuç alabildim.

Fakat son aldığım puck sonuca bakarak yine channeling var sanırım. Bu da ekşiliğe etkiliyor sanırım. Mantar kürdan wdt de kullandım.

Akışa bakınca ilk pre infusion dan sonra ilk akış güzel gidiyor(15 saniye kadar). Sonrasında hızlanıyor ve girdap gibi akışı oluyor.

Elimde avuç içi tamp ve distiribution tool da mevcut. Bununla da pek farklı bir sonuç elde edemedim.

Muhtemelen öğütücü kaynaklı. Öğütüm öncesi çekirdekleri hafif nemli çay kaşığı ile karıştırın.

Bende de benzer kanallanmalar oluyordu. Leveler kahveyi düzlüyor ama parmağınızla kontrol ettiğinizde bazen bazı noktalarda daha az kahve yoğunluğu olduğunu görebilirsiniz. Öncelikle Suat Bey'in önerdiği gibi wdt ile dağıtın. Sonra leveleri (distributon tooldan kastınız buysa) olabildiğince alçak ayarlayın. Düzledikten sonra tamp yaparken aşırı sıkıştırmayın, yani bastırırken bileğiniz titremeye başladığında bırakın. Pullman, eğer leveler derinse ve kahveyi sıkıştırıyorsa, üzerine tamp yapmak kanallanmaya yol açıyor demişti. Bir de duş başlığı akışını kontrol edebilir misiniz boşta, acaba dengeli mi? Ben duş başlığını değiştirince pucklar dümdüz çıkmaya başladı. Dünden beri aldığım 5 puck'ın beşi de dümdüz.

Muhtemelen öğütücü kaynaklı. Öğütüm öncesi çekirdekleri hafif nemli çay kaşığı ile karıştırın.
Yani statik kaynaklı channeling mi olduğunu düşünüyorsunuz? Onu deneyince yorum eklerim.

Elimde Petra nın Acme Espresso Blend'i de var. Kullandınız mı bilmiyorum ama. Önerdiğiniz bir oranı var mı?

Son düzenleme:
Grup başlığından boşta su akıtırken tüm deliklerden su gelmesi gerekiyor mu ? Yoksa sadece ortadan gelmesi normal mi ? Portafiltre takılı değilken su dengeli gelmiyor ne gibi bir sorun olabilir ?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    62.8 KB · Görüntüleme: 60
Geri