• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba
Son 4-5 sefer espresso yaptiktan sonra portafiltreyi cikardigimda kahve portafiltrede degil de grup basliginda kaldı. Genelde olmasi gerekenden fazla kahve koyunca oldugu not edilmis ancak basinc sicaklik ve kahve gramajinda bir değişiklik yapmadım. Farkli bir nedeni olabilir mi?

Kahve yi değiştirmiş olabilirsiniz. Veya diğer bir durum kahve süre geçtikçe dahada bayatladığı için su tutumu ve krema oluşumu az oluyor. Buna 3 yönlü valfin basıncı ile puckın sepetten cıkıp showera yapısmasına neden olmuş olabilir

Geri kalan 19 saniyede 52 gr verdiyse zaten biryerde problem var demektir. Siz düzgün bir shot alın ona göre yorum yapalım
2 clickte 13. saniyede 1 damla kahve verdi ben de tıkandığı için o kahveyi döktüm, sonra 4 clickte deneyince 52 gram kahveyi 32.42 saniyede aldım, degassing bittikten sonra tekrar demleyeceğim, demlediğimde sonuçları paylaşırım.

Geri kalan 19 saniyede 52 gr verdiyse zaten biryerde problem var demektir. Siz düzgün bir shot alın ona göre yorum yapalım
süreyi ilk damla gelince mi başlatıyoruz yoksa tuşa bastığımızda mı? ilk 5-6 saniye genel süreye dahil mi?

2 clickte 13. saniyede 1 damla kahve verdi ben de tıkandığı için o kahveyi döktüm, sonra 4 clickte deneyince 52 gram kahveyi 32.42 saniyede aldım, degassing bittikten sonra tekrar demleyeceğim, demlediğimde sonuçları paylaşırım.

Şu tarifle kahve yeterince denlenmemiş görünüyor 1:2 oranı sanki 25 sn altı kalmış. Önerim şu 17 gr 3 clickte öğütmeyi deneyin.

süreyi ilk damla gelince mi başlatıyoruz yoksa tuşa bastığımızda mı? ilk 5-6 saniye genel süreye dahil mi?
Tuşa bastığım anda ama cihazıda bilmek gerekiyor benim cihazı debisi biraz az olduğu için basınç yükselmesi yavaş oluyor. Süreyi biraz daha uzun tutabiliyorum

Kahve yi değiştirmiş olabilirsiniz. Veya diğer bir durum kahve süre geçtikçe dahada bayatladığı için su tutumu ve krema oluşumu az oluyor. Buna 3 yönlü valfin basıncı ile puckın sepetten cıkıp showera yapısmasına neden olmuş olabilir
Evet bu dediğim olay yeni denedigim bir kahve ile başladı. Su anda kavrum gununden sonraki 9. Gundeyim. Ayni sey devam ediyor. Sorun yasatan bir durum yok gibi anlamaliyim degil mi

Sorun yasatan bir durum yok gibi anlamaliyim degil mi

Sorun olmadığını düşünebilirsiniz. Kahvede o kadar farklı varyete ve kavurma stili var ki demlemeye tepkileri farklı oluyor.

Teşekkürler. 2-3 güne farkli bir kahveye geçeceğim, bakalim devam edecek mi?

Makinenizin marka modeli nedir? Ims in ürettiği shower screenları öneririm. Hem temizlik hem homojen su akışı için

Tekrar merhaba

Biraz önce yaptığım espressoda bir sorun olmadı. Portafiltredeki görüntü de şu şekilde. Olabildiğince yakın çekmeye çalıştım yüzeyi. Anormal bir durum var mı sizce?

Ekli dosyalar

• FAE5E851-0FC8-4D43-9DAE-AE04A26A41AC.jpeg
    FAE5E851-0FC8-4D43-9DAE-AE04A26A41AC.jpeg
    79.4 KB · Görüntüleme: 84
  • 4E4CDAD0-88B7-4DE5-8CE5-B9E8F715B880.jpeg
    4E4CDAD0-88B7-4DE5-8CE5-B9E8F715B880.jpeg
    86.5 KB · Görüntüleme: 79
  • F854EF58-223E-40E4-9970-CA323FA7E993.jpeg
    F854EF58-223E-40E4-9970-CA323FA7E993.jpeg
    60.2 KB · Görüntüleme: 86
Tekrar merhaba

Biraz önce yaptığım espressoda bir sorun olmadı. Portafiltredeki görüntü de şu şekilde. Olabildiğince yakın çekmeye çalıştım yüzeyi. Anormal bir durum var mı sizce?

Kahve miktarını azaltın lütfen çok fazla kahve var.

Merhaba, Commandante ve Gaggia Classic ikilisini tanıma çalışmalarım devam ediyor. Çözemediğim bir sorum var sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. 18,5 gr kahveyi CMD 7 klikte öğüttüğümde 40 ml espressoyu 24 sn'de alıyorum. Aynı miktar kahveyi 6 klikte öğüttüğümde 40 ml espressoyu 32 sn de alıyorum. İkisi de beni tatmin etmiyor. Kreması yerinde olsa da fincan çok bulanık tadı da Ekşi veya tuzlu geliyor.

Kahveyi azalttım, 20 sn'lere geriledi, 19 gr yaptım 30 sn'lerin üzerini gördüm.

Çekirdeğim Probador Mitsunda Burundi Omniroast kavrum.

Değerli fikirlerinizi merakla bekliyorum

@NoDRaC henüz tartım yok ama double espresso icin yaklasik 5 gramlik haznesi olan bir kaşık ile 15 grama yakin geldiğini dusundugum kadar cekirdek ile öğütüm yapıyorum. Bu shot da double espresso, single degil. Hassas bir tarti ile de kontrol etmem faydalı olacak sanırım. Teşekkür ederim.

@NoDRaC henüz tartım yok ama double espresso icin yaklasik 5 gramlik haznesi olan bir kaşık ile 15 grama yakin geldiğini dusundugum kadar cekirdek ile öğütüm yapıyorum. Bu shot da double espresso, single degil. Hassas bir tarti ile de kontrol etmem faydalı olacak sanırım. Teşekkür ederim.

Hassas tarzı kesinlikle edinmeniz gereken bir ekipman kendinizi geliştirmeniz için şart.

Merhaba, Commandante ve Gaggia Classic ikilisini tanıma çalışmalarım devam ediyor. Çözemediğim bir sorum var sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. 18,5 gr kahveyi CMD 7 klikte öğüttüğümde 40 ml espressoyu 24 sn'de alıyorum. Aynı miktar kahveyi 6 klikte öğüttüğümde 40 ml espressoyu 32 sn de alıyorum. İkisi de beni tatmin etmiyor. Kreması yerinde olsa da fincan çok bulanık tadı da Ekşi veya tuzlu geliyor.

Öncelikle ml değil de gramaj üzerinden gitmek daha sağlıklı olur. İkinci olarak omni roast olduğu için ekşilik biraz dert olabilir. Ya daha düşük ppm su kullanın, ya da daha büyük shotlar alın. Ayrıca kahveyi de 17 grama çekebilirsiniz. 17 gram girdi, 40-45 gram çıktı almayı deneyin. Acı olsa tam tersini yapıp 30-34 gram aralığında kalmak gerekirdi.

@greenhopkins ilaveten kavrum tarihiniz nedir acaba? @GezginAvukat çok taze+omni kavrum ekşilik karşılaşılabilir bir durum.

1.5 aydır evde yaptığım en lezzetli espresso oldu diyebilirim.

17.5 gram montag ethiopia idido
Cmd 7 klik
Makine gaggia new classic ve ims nanotech shower Screen
Buzdağı su
Amatör wdt üstüne leveler ve tamp
22sn 41gr
;)

Shot aldıktan sonraki fotoda sanki kenarlara birikmiş gibi bir görüntü var. Sanırım henüz leveler tam verimli kullanamıyorum bazen o kenara yapışan kahve olabiliyor leveler ve tamp ile işlem yaparken.

Ekli dosyalar

• 24FAE583-5C12-44A0-AF71-615F22983E19.jpeg
    24FAE583-5C12-44A0-AF71-615F22983E19.jpeg
    798.8 KB · Görüntüleme: 117
  • E68BEDE8-720A-4851-A797-78E815F0ECDC.jpeg
    E68BEDE8-720A-4851-A797-78E815F0ECDC.jpeg
    633.7 KB · Görüntüleme: 84
  • DF0DB86D-4B99-4FC7-B052-81441E3BA80D.jpeg
    DF0DB86D-4B99-4FC7-B052-81441E3BA80D.jpeg
    106.1 KB · Görüntüleme: 79
  • 87E0E8FB-EE08-4CD4-870A-7BD05CF3121D.jpeg
    87E0E8FB-EE08-4CD4-870A-7BD05CF3121D.jpeg