Selamlar,
Bugün yapılan atölyeye katılım şansı buldum. Öncelikle kozyatağı hayırlı olsun. Mahallenizin 3rd dükkanı gibi olmuş.
Atölyeye gelicek olursak her şeyi konuştuğumuz keyifli bir sohbet gibi oldu.
Yeni kahvelerden Uraga ve Kenya Peaberry drip olarak deneyimleme fırsatı bulduk.
Uraga 30 gram ve 3.00 çıktısında kokuda bariz bir fermente koku içeriyordu ve içtiğim ilk an direkt olarak aklıma damoyu getiren bir parça oldu. Stok kritikmil bence damo severler uragayı da severler diyebilirim. Fermente ve kırmızı renklerin içerisinde olduğu tropikal meyveleri de çağrıştıran iyi bir kahveydi.
Kenya peaberry kapsamında 30 gram 3.03 çıktısında sıcak deneyimde bariz bir pizzaya sürüken domates sosu tadını aldım soğudukça daha oturaklı hale geldi ama bu bizi kesmedi hızlıca parametreleri aynı tutup sadece 15 grama düşüründe kahve dengeli bir hale ulaştı asit ve tetlılık birbirini dengeleyen bir kıvamdaydı.
Daha sonrasında atölye bitiminde uraga ve kenya ab espresso çıktı olarak nasıl olur diye içmeye karar verdik ve önce uraga daha sonrasında kenya deneyimledik.
Uraga direkt olarak viski diyebilirim. Aftertaste olarak viski tadı bırakıyor. Yani benim çok ilgim olmamasına rağmen kahvenin bu şekilde bir aftertaste bırakması espresso severleri anlamama sebep oldu.
Kenya konusuna gelecek olursak tatlı ve gövdeli bir espresso sundu bizlere.
Espresso için bir şansım olsa ve asidik tatlata alışıksanız uragaya espresso şansı vermenizi tavsiye ederim.
@bilkan ile en net bu şekilde görüşümüz var.