• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Elimde 3 ve 5 Aralık kavrumlu 2 tane Kenya AA ve bir tane Uraga var. Bir süredir gribal enfeksiyon falan derken doğru düzgün tat alamadığım için bir türlü başlayamadım içmeye. Acaba vakumlama işine girsem mi yoksa aromalarını daha korur mu sizce? @Ömer Aydın

Paketleri de hiç açmadım bu arada o yüzden oksijene maruz kalmadılar.

Elimde 3 ve 5 Aralık kavrumlu 2 tane Kenya AA ve bir tane Uraga var. Bir süredir gribal enfeksiyon falan derken doğru düzgün tat alamadığım için bir türlü başlayamadım içmeye. Acaba vakumlama işine girsem mi yoksa aromalarını daha korur mu sizce? @Ömer Aydın

Paketleri de hiç açmadım bu arada o yüzden oksijene maruz kalmadılar.
Selamlar @gokhanozcan Ocak Ayı'nda tüketecekseniz gerek yok ama Şubat'a sarkacaksa olabilir.

Coffeenutz hediye çeki alma imkanı getirmiş, çok iyi oldu çünkü tam da iş yoğunluğundan kardeşime hediye bile bakamamışken hemen alıp gönderdim. İyi denk geldi açıkçası.

Coffeenutz hediye çeki alma imkanı getirmiş, çok iyi oldu çünkü tam da iş yoğunluğundan kardeşime hediye bile bakamamışken hemen alıp gönderdim. İyi denk geldi açıkçası.
Kardeşiniz de hemen kullanmış gönderisi bugün yola çıkıyor :love:(y)

Yeni yıla Etiyopya uragayı demlerken girdim şimdi de içiyorum :)

Espresso'da çok lezzetli olduğu yorumlarını okuyunca, Uraga'yı moka potta denedim.
Pedrini 1 cup moka pot, 6.6 gr kahve, Comandante ile 13 klik öğütüm. Hazneye kaynar su koydum, kısık ateşte demledim.
Gerçekten çok iyi oldu. V60 ile yarışacak lezzette bir fincan elde ettim. Denemenizi tavsiye ederim.

Rekika Kiambu AA unutuldu mu ya ahah, ne reçetesi var ne forumda yazanı. Buna reçete ne zaman gelir acaba? @Ömer Aydın
En azından öneri var mıdır başlamak için?
Merhaba @gokhanozcan Haklısınız Kenya AA sona kaldı ama içime sinen bir reçetesi var artık.

Kenya AA'nın en hoşuma giden çalışma (ve yenilerdeki favorim) olduğunu ve çeşitli beğenilere göre farklı reçetelerin de işe yarayabileceğini belirteyim.

Aslında peaberry reçetesini uygulayarak başladım ve önce demleme oranını 1:15 ten 1:16 ya çektim sonra da biraz ajistasyonu artıracak bir döküş sıralaması uyguladım, örneğin ilk 150 mililitreye hızlı geçiliyor ve böylece eşsiz asiditesini şarabımsı gövde ile destekleyen bir bardağa ulaştım.

Peaberry müthiş bir meyve ziyafeti yaşatıyor zaten. Bu kahve ise peaberry'ye benzemekle beraber bir miktar daha kompleks ve bu reçete ile içim sonrasında çikolatanın eşlik ettiği, şarabımsı gövde ama yine ana notada meyvenin hakim olduğu bir bardağa ulaşabilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Merhaba @gokhanozcan Haklısınız Kenya AA sona kaldı ama içime sinen bir reçetesi var artık.

Kenya AA'nın en hoşuma giden çalışma (ve yenilerdeki favorim) olduğunu ve çeşitli beğenilere göre farklı reçetelerin de işe yarayabileceğini belirteyim.

Aslında peaberry reçetesini uygulayarak başladım ve önce demleme oranını 1:15 ten 1:16 ya çektim sonra da biraz ajistasyonu artıracak bir döküş sıralaması uyguladım, örneğin ilk 150 mililitreye hızlı geçiliyor ve böylece eşsiz asiditesini şarabımsı gövde ile destekleyen bir bardağa ulaştım.

Peaberry müthiş bir meyve ziyafeti yaşatıyor zaten. Bu kahve ise peaberry'ye benzemekle beraber bir miktar daha kompleks ve bu reçete ile içim sonrasında çikolatanın eşlik ettiği, şarabımsı gövde ama yine ana notada meyvenin hakim olduğu bir bardağa ulaşabilirsiniz.

Reçeteyi denedim, bence gayet güzel sonuç veriyor ama yine de asidite fazlaca ben buradayım diyor. Fincanı biraz daha tatlı hale getirebilmek için ne önerirsiniz? TH2 ile deneyeyim dedim ama süre aşırı uzadı, keyfi kaçtı :)

Reçeteyi denedim, bence gayet güzel sonuç veriyor ama yine de asidite fazlaca ben buradayım diyor. Fincanı biraz daha tatlı hale getirebilmek için ne önerirsiniz? TH2 ile deneyeyim dedim ama süre aşırı uzadı, keyfi kaçtı :)
Sıcaklığı artırın, 96C gayet iyi çalışıyor (y) Benim tercihim yine 91C ama 96C sütlü çikolata şelalesi yapıyor yani tercih edilebilir ;)

Sanırım reçetenin en önemli bileşeni; hızlı döküş ve sonucunda gelen ajitasyon + belki daha önemlisi immersion etkisi, bunun dışında oynamaya müsait bir reçete gibi görünüyor.

Uzun degasın etkileri Kenya'larda beklediğimden olumlu oldu (çekirdek sahipleri doğrulayacaktır), Kenya optimum sürelerini de güncelledim.

Rekika AA'da kendi denemelerimle çekirdeğin potansiyelini fark etsem de pek sonuç alamamıştım. Bu reçete imdadıma yetişti. Sonuç gerçekten çok iyi. Teşekkürler.

Rekika AA'da kendi denemelerimle çekirdeğin potansiyelini fark etsem de pek sonuç alamamıştım. Bu reçete imdadıma yetişti. Sonuç gerçekten çok iyi. Teşekkürler.
Reçete iyi ama çekirdek de yeni açıldı diyebilirim, hem kavrumu hem çekirdek kaynaklı degas işe yarayacağını tahmin ediyordum yine de bu kadarını beklemiyordum.

Geçen ay baya bir gönderim yapıldı, diğer çekirdek sahiplerinden de Kenya'lar için yorum alabilirsek harika olur.

Etiyopya sevdalısı olarak diyebilirim ki bu kenya bu algıyı yıkar. Ben her seferinde ayıla bayıla içiyorum. Emeğiniz için teşekkür ederim.

Ömer beycim 14 aralıktan başka kavrum olacak mıdır stok durumu nasıl acaba. Bu bitince bir kere daha sipariş vermek istiyorum.

Etiyopya sevdalısı olarak diyebilirim ki bu kenya bu algıyı yıkar. Ben her seferinde ayıla bayıla içiyorum. Emeğiniz için teşekkür ederim.

Ömer beycim 14 aralıktan başka kavrum olacak mıdır stok durumu nasıl acaba. Bu bitince bir kere daha sipariş vermek istiyorum.
Afiyet olsun ben de gidip gelip bir tane daha demliyorum geçekten şaşırtıcı bir değişim. "sonraki kavrum"u açtım (y)

Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir aradan sonra yeniden "Tadım Setleri" sizlerle.

Bu sefer tam olarak tadımlık. Demleme dozlarına göre bir paketleme tasarımı düşündüm: Juliette için 2 demleme yani 20G, diğerleri için 15er gramdan 2 ve 4 demleme olacak şekilde 30G ve 60G kavanozlar mevcut.

Amaç yüksek fiyatlı kahvelerin standart paketi alınmadan önce daha az harcama ile denenebilmesi - Uraga bir istisna, standart paketi kapanmış ve alınamayacak olsa da bitmeden daha çok kişi denemiş olsun istedim.

Fiyatlama (şu an için) sadece standart paketin gramajına göre belirlendi, yani ek paketleme maliyeti vb. gibi fiyat artırıcı unsurlar eklenmedi.

Hayırlı olsun.

Selamlar sevgiler

Geri