• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Los Cabezos kahve hattından aldığım öneri ile yüksek sıcaklık ve ince öğütüm Aeropressde harikalar yarattı.Üstüne Uraga siparişi geçtim.Bakalım en son Sucafina tedarikli Null Worka Oro Carbonic denemiştim bu kahve ile karşılaştırınca deneyim ne kadar farklı olacak.Nitekim inceleme yazımda Worka oro Carbonic viski benzetmesinde bulunduğum bir kahveydi.Uraga Yeast için turbo espresso shot ve düşük sıcaklık ile denemelerime başlamayı düşünüyorum.

Selamlar,

Bugün yapılan atölyeye katılım şansı buldum. Öncelikle kozyatağı hayırlı olsun. Mahallenizin 3rd dükkanı gibi olmuş.

Atölyeye gelicek olursak her şeyi konuştuğumuz keyifli bir sohbet gibi oldu.

Yeni kahvelerden Uraga ve Kenya Peaberry drip olarak deneyimleme fırsatı bulduk.

Uraga 30 gram ve 3.00 çıktısında kokuda bariz bir fermente koku içeriyordu ve içtiğim ilk an direkt olarak aklıma damoyu getiren bir parça oldu. Stok kritikmil bence damo severler uragayı da severler diyebilirim. Fermente ve kırmızı renklerin içerisinde olduğu tropikal meyveleri de çağrıştıran iyi bir kahveydi.

Kenya peaberry kapsamında 30 gram 3.03 çıktısında sıcak deneyimde bariz bir pizzaya sürüken domates sosu tadını aldım soğudukça daha oturaklı hale geldi ama bu bizi kesmedi hızlıca parametreleri aynı tutup sadece 15 grama düşüründe kahve dengeli bir hale ulaştı asit ve tetlılık birbirini dengeleyen bir kıvamdaydı.

Daha sonrasında atölye bitiminde uraga ve kenya ab espresso çıktı olarak nasıl olur diye içmeye karar verdik ve önce uraga daha sonrasında kenya deneyimledik.

Uraga direkt olarak viski diyebilirim. Aftertaste olarak viski tadı bırakıyor. Yani benim çok ilgim olmamasına rağmen kahvenin bu şekilde bir aftertaste bırakması espresso severleri anlamama sebep oldu.

Kenya konusuna gelecek olursak tatlı ve gövdeli bir espresso sundu bizlere.

Espresso için bir şansım olsa ve asidik tatlata alışıksanız uragaya espresso şansı vermenizi tavsiye ederim. @bilkan ile en net bu şekilde görüşümüz var.
Sevgili @Daunterm mesajınız vasıtasıyla size ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

Yine harika bir etkinlikti aynen özetlediğiniz şekilde öncesinde genel sunumumla 3 demleme yaptık.

Sunum biraz ekstraksiyon parametreleri, biraz Jonathan Gagne ve biraz yeni kahvelerimizle tecrübelerimizi içeriyordu ve sonra parti başladı, içecekler seçildi, herkesin keyfi yerindeydi.

Sizlerle buluşmak her seferinde rahatlatıcı ve tatmin edici, dostlar meclisi hissi için ayrıca teşekkür ederim ve bir sonrakine de gelmeyenleri mutlaka beklerim.

👋

Kenya Kabingara'yla birdeneme demlemesi yaptım. Parametreler kısaca 93 derece Korusu, CMD ile 23 klik öğütüm, Hario 40lı kutu filtre, 15/240 oran şeklinde. Blooming'in ardından önce 160'a sonra da 240'a tamamladım, 3.10 gibi demleme sonlandı.
Derinlerden gelen meyvemsi kokular haricinde çok ayırt edilebilecek, akılda kalacak bir lezzet damağımda kalmadı diyebilirim; kör tadım yapsam sadece "Bu bir Etiyopya, Ruanda ya da Kenya kahvesi" diyebilirdim sanırım.
25 klikte öğütüp demeleme süresini 3 dk altına çekip deneyeceğim.

Kenya Kabingara Peaberry Washed Keyifli bir kahve gerçekten.
16/256
th3 origami air
20 click
Acılaşır diye düşünüyordum fakat gayet lezzetli bir kahve içtim. Bu kahve için son gramları Ömer Bey tarif verir diye bekletiyorum.

Panama Berlin güzel kahve. Ben kahve soğurken bariz badem tadını aldım. Sanırsam 60 derecelerde. Su sıcaklığını yüksek tutmamak lazım herhalde.

Çin kahvesi bence harika olmuş @Ömer Aydın eline sağlık

Sitesinde yazan demleme oranı ve sürelerine uyarak, 96 derece pınar uludağ su, timemore dripper 01 boy ve hairo bol poşet Japon filtre kullandım.İçimi yağ gibi, aditesi düşük ama zayıf değil dengeli, kuruyemiş notaları içeren tam bir sabah kahvesi bence.

Kenya Peaberry reçetesi hazır.

Kenya reçeteleri arasında benzerlik kurup daha az çabayla 3 reçeteyi ufak farklarla aynı anda çıkarmaya çalıştım ama olmadı. Tepkilerinde de farklı duruyorlar, örneğin AA ve AB immersionda iyi sonuç verirken peaberry "pour-over" yöntemine iyi yanıt veriyor, sanırım siteye biraz önce eklediğim plastik v60 reçetesine ek olarak bir dripper için daha reçete çıkaracağım...

Peaberry ve AA birbirine nota olarak benzese de demleme ihtiyaçları muhtemelen farklı. Aceleye getirmeyip (AB için çıkardığım espresso reçetesini saymazsam) AA ve AB için reçete çalışmasını da bu haftaya yayacağım.

Peaberry, düşük sıcaklık, düşük demleme oranını sevdi ben de ona bunun karşılığında uzun süre verdim, anlaştılar gibi görünüyor... Sonuç daha dengeli ve sadece Kenya'ya özgün olan farklı asidite (bu meyveyi tam olarak tarif edemiyorum ama çok sevdim), lıkır lıkır içiren gövde ve herhalde en vurucusu çook uzun kıpır kıpır bitiş / aftertaste.

Afiyet olsun!

Son düzenleme:
Bi paket kenya kahvesi, bi paket de uraga var elimde şuan. İkisi de harika ve ikisi de birbirinden taban tabana zıt. Kenya alanlar olabildiğince çözüp 1:18 civarlarında oranları mutlaka denesinler bence.

Bi de iyi bir natural etiyopyam olsaymış holy trinity derdim bu üçlüye 😁

Bi paket kenya kahvesi, bi paket de uraga var elimde şuan. İkisi de harika ve ikisi de birbirinden taban tabana zıt. Kenya alanlar olabildiğince çözüp 1:18 civarlarında oranları mutlaka denesinler bence.

Bi de iyi bir natural etiyopyam olsaymış holy trinity derdim bu üçlüye 😁
Afiyet olsun kutsal kaselere ulaşmışsınız tebrikler :) Acaba hangi Kenya sizdeki?

Kenya Peaberry sitedeki reçeteyle daha güzel oldu ve daha önce arka planda kalan aromalar daha bir öne çıktı.
Uraga ise içtiğim en etkileyici kahvelerden diyebilirim. Sitedeki reçeteyle, Hario decanter ve Hario 01 kağıt kullanarak yaptığım demleme 1.55'de bitti. Gerçekten viski. Uzun yıllsr önce Danimarka'da içtiğim ale türü, karamelize tatların hakim olduğu biraları da hatırlattı. Damo güzel ve rahat içimli şarap gibiydi, bu ise viski. 👍
Bu arada Korusu ile demleme yapıyorum, ilk fırsatta Pınar Uludağ alıp bu iki kahveye onunla devam edeceğim. Daha önce yaşadığım deneyim, ciddi fark olmuştu.

Kenya Peaberry sitedeki reçeteyle daha güzel oldu ve daha önce arka planda kalan aromalar daha bir öne çıktı.
Uraga ise içtiğim en etkileyici kahvelerden diyebilirim. Sitedeki reçeteyle, Hario decanter ve Hario 01 kağıt kullanarak yaptığım demleme 1.55'de bitti. Gerçekten viski. Uzun yıllsr önce Danimarka'da içtiğim ale türü, karamelize tatların hakim olduğu biraları da hatırlattı. Damo güzel ve rahat içimli şarap gibiydi, bu ise viski. 👍
Bu arada Korusu ile demleme yapıyorum, ilk fırsatta Pınar Uludağ alıp bu iki kahveye onunla devam edeceğim. Daha önce yaşadığım deneyim, ciddi fark olmuştu.
Afiyet olsun @Haggard

Fermente kahvelerin çeşitli alkol tatlarına benzetildiği çoktur. Viski, şarap, rom vs. Uraga da fermente bir kahve ama ben "işte bu viski" diyemiyorum. Çok viski tüketen biri değilim belki de ondan :)

Uraga ile birkaç deneme yaptım. KPro 75, 70 ve 65 klikte denedim. Hiçbirinde acı bir sonuç almadım ama 65 klik en iyisiydi. Uzun demleme de denedim, süre 2.00 olsa da 3.00 olsa da diyebilirim ki bitişi çok güzel, çok meyvemsi.

Genel olarak orta asiditeli (sarı meyve), fermente tatların yoğun olduğu güzel bir kahve diyebilirim.

fermante kahve beklentimin tam kıyısında duruyor şu anda - yormuyor ama ötesi yoracakmış gibi duruyor.
Uraga bekledikçe daha iyi bir tat aldı, şu günlerde içimi daha rahat ve femantasyon tadı sınırda gelmiyor. 2 fincan ard arda içilebilir kıvama geldi.

Uraga bekledikçe daha iyi bir tat aldı, şu günlerde içimi daha rahat ve femantasyon tadı sınırda gelmiyor. 2 fincan ard arda içilebilir kıvama geldi.
Damo'dan esinlenip 21 gün bekleme süresi yazmam isabetli olmuş o zaman ama belki de yarın daha mı iyi olacak kim bilir...

Sayın @Ömer Aydın, 30708 nolu siparişle arkadaşlara 6 paket No 1 harman aldım .
Notlarda da yazdığım gibi 5 paket french press, 1 paket Türk kahvesi inceliğinde -uygun mudur TK için bilmiyorum- öğütülmüş rica ediyoruz.

Sayın @Ömer Aydın, 30708 nolu siparişle arkadaşlara 6 paket No 1 harman aldım .
Notlarda da yazdığım gibi 5 paket french press, 1 paket Türk kahvesi inceliğinde -uygun mudur TK için bilmiyorum- öğütülmüş rica ediyoruz.
Teşekkürler @HaLiL 🙏 Evet notlarda gördüm, zaten gözümüz sürekli yazdıklarınızda merak etmeyin;) Sadece kapatılmış siparişlerde işlem yapılacaksa Atakan Bey'den bana aktarımı ile ilgili süreçsel bir sorunumuz vardı, onu da düzelttik...
(evet harman bildiğiniz alıştığınız klasik türk kahvesinin düzgünü yani uygundur)

Rekika AB'yi
12 klik
20/100
Aeropress demledim.
50 gram suyu koyup 15 saniye karıştırdım sonra diğer 50yi koyup 15 saniye daha karıştırdım. 2. Dakikada 35-40 saniyede baskı uyguladım. 20 gram da bypas ekledim.
Kiraz çayı hatta kiraz notası çok belirginleşti. Çok keyifliydi eline sağlık abi @Ömer Aydın

Geri