• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Kronolojik olarak özellikle bu sıralamayı forum için yaptığınızı belirtmeniz çok saldırgan bir tavır bunu hak edecek bir durum olmadı neden böyle davrandığınızı bilmiyorum.

Elbette eksiğimizi tamamlayacağız ve durum anlaşılıp mağduriyetiniz giderilecektir.

Ömer Bey, iki turda da attığınız talihsiz mesajlarınızdaki ince iğnelemelerinizi ısrarla yok sayarak iletişimimize devam etmeye uğraşıyorum. Saldırgan tavırlı olarak öngördüğünüz müşteriniz firmanızın çözüm üretmesi için yaklaşık bir ay bekleyip üç kez sizle iletişime geçmiş farkında mısınız acaba tam olarak?
Benim açımdan en büyük eksiğiniz taleplerimi dikkate almamanız. Bakın yazmışım herhangi bir gönderim istemiyorum diye yukarıda. Artık herhangi bir mağduriyet giderebilecek pozisyonda da değilsiniz.
Ayrıca bana ne forumdaki daha önce yaşadıklarınızdan? Bana ne benim yazdıklarımı saldırgan bulup bulmamanızdan? Neler oluyor yahu? Para vermişim bir aydır hizmet alamıyorum bir de rahatlama noktasıydı bilmem neydi derken trip yiyorum. Klasik türk esnafı işte bire birde derdini söylersin çözüm üretmez, kibarlığını yanlış anlar zayıflık olarak yorumlar, sosyal medyadan duyurunca da mağdur olur ama asla mahcup olmaz. Gideceksin hiç muhattap olmadan mastercarddan şüpheli işlem başlatacaksın ödemesini yaptığım hizmeti alamadım diye bakın bu kargo fişi bakın bu desisi bu desiye iki kilo kahvenin sığması mümkün mü diyeceksin açtıracaksın sayfayı ondan sonra o senin peşinde koşacak ne uğraşıyorum ki ben ayın dokuzundan beri.
Nasıl güzel rahatlama noktalarına değindim mi? Ayrıca demeyim demeyim diyorum da nasılsa saldırgan tavırlıya çıktı adımız bunu da söyleyeyim sabah 07:30’da müşteri aranıp da müsait misiniz diye sorulmaz spoiler vereyim müsait olmuyorlar!

Son düzenleme:
Etiyopya Uraga yeast process'i sitedeki tarifle birkaç kere denedim; Origami Air S, Abaca filtre ve CMD 18 klik ile 1:40'larda bitirdim. Bu hali ile pek iyi bir sonuç almadım. Abaca hızlı bir kağıt olduğu için belki 17 klik daha uygun olabilir.

TH-3 ve CMD 18 klik'te 2:10'da biten bir demleme daha lezzetli geldi. Genel olarak fermante tatlar alıyorum fakat ağır bir fermantasyon değil, o sebeple tadı hoşuma gitti. Tadım notlarında viski olarak tabir edilen bu olabilir. Alttan hafif çikolatamsı bir vişne tadı geliyor, soğudukça vişnemsi bir çikolata oluyor yani 2 tadım notu arasındaki denge değişiyor gibi geldi.

Parlak asidite ile ifade edilmek istenen ne anlayamadım, ben parlak/yüksek asidite sevmiyorum, bu kahvede de en azından bana parlak/yüksek bir asidite gelmedi ama bir ara sanki ağızda patlayan şekerlerin verdiği asidite gibi bir his aldım, parlaktan kasıt buysa güzeldi. Genel olarak beğendiğim tür olan orta asiditeli geldi.

Daha önce de belirtmiştim, kokusu diğer kahvelerden farklı. Sanırım yeast process sebebiyle böyle oluyor. Tadı fermante olduğu için sabah erken saatte içebileceğim bir kahve değil fakat akşam bir şeyler izlerken keyifle içilebilir.

Son düzenleme:
Etiyopya Uraga yeast process'i sitedeki tarifle birkaç kere denedim; Origami Air S, Abaca filtre ve CMD 18 klik ile 1:40'larda bitirdim. Bu hali ile pek iyi bir sonuç almadım. Abaca hızlı bir kağıt olduğu için belki 17 klik daha uygun olabilir.

TH-3 ve CMD 18 klik'te 2:10'da biten bir demleme daha lezzetli geldi. Genel olarak fermante tatlar alıyorum fakat ağır bir fermantasyon değil, o sebeple tadı hoşuma gitti. Tadım notlarında viski olarak tabir edilen bu olabilir. Alttan hafif çikolatamsı bir vişne tadı geliyor, soğudukça vişnemsi bir çikolata oluyor yani 2 tadım notu arasındaki denge değişiyor gibi geldi.

Parlak asidite ile ifade edilmek istenen ne anlayamadım, ben parlak/yüksek asidite sevmiyorum, bu kahvede de en azından bana parlak/yüksek bir asidite gelmedi ama bir ara sanki ağızda patlayan şekerlerin verdiği asidite gibi bir his aldım, parlaktan kasıt buysa güzeldi. Genel olarak beğendiğim tür olan orta asiditeli geldi.

Daha önce de belirtmiştim, kokusu diğer kahvelerden farklı. Sanırım yeast process sebebiyle böyle oluyor. Tadı fermante olduğu için sabah erken saatte içebileceğim bir kahve değil fakat akşam bir şeyler izlerken keyifle içilebilir.
Teşekkürler @ontheotherhand Farklı bir fermantasyon olduğunu hissettiriyor ben de oro mayasından olduğunu tahmin ediyorum, çiğ halinde de pasta hamuru kokusu var zaten...

Benim için de arada bir tercih edeceğim bir kahve (elimdeki çeşitlilik sebepli de olabilir bu tabii), göz kırptığı meyve suyu ferahlatıcı olsa da fermante kahve beklentimin tam kıyısında duruyor şu anda - yormuyor ama ötesi yoracakmış gibi duruyor.

Bir çikolata düşünün, ısırdığında ağıza yayılan, burnunuzda hissettiğiniz viskisi ve "patlayan şeker asiditesi" ile (güzelmiş(y))

Teşekkürler @ontheotherhand Farklı bir fermantasyon olduğunu hissettiriyor ben de oro mayasından olduğunu tahmin ediyorum, çiğ halinde de pasta hamuru kokusu var zaten...

Benim için de arada bir tercih edeceğim bir kahve (elimdeki çeşitlilik sebepli de olabilir bu tabii), göz kırptığı meyve suyu ferahlatıcı olsa da fermante kahve beklentimin tam kıyısında duruyor şu anda - yormuyor ama ötesi yoracakmış gibi duruyor.

Bir çikolata düşünün, ısırdığında ağıza yayılan, burnunuzda hissettiğiniz viskisi ve "patlayan şeker asiditesi" ile (güzelmiş(y))
Ben bugün 15. Gününde demledim uraga'yı. Harikaydı, üst üste 2 bardak içilecek kıvama geldi. Tam bir meyve suyuydu.

Valla ben buzluktan çıkardığım 5 aylık bombemi içiyorum. Hala net şeftali tadı geliyor.

Ön alım ile aldığım 4 kahveyi de denedim gayet memnun edici. Ama en beğendiğim uraga oldu 2. Paketi almadığıma pişmanım.

-çin kahvesi f/p olarak düşünülebilecek biraz düz bir kahve, belki fındık notası var ama çok baskın denemez. Sabahlar termosa koyup yanına almalık bir kahve. 97 dereceler ile çok çözünmeyi hedefledim demlerken.

-kenyaların her ikisi de kendi klasmanında gayet başarılı denebilir. Bunu dememim sebebi çok fazla kenya sevmemem. Bana kahvede domates/umami hitap etmiyor sanırım. En iyi yöntemi hario switch ile full immersion yaparak aldım.

-etiyopya uraga ise damoyu/ los cabezosu andıran gayet kompleks üstünde yazan tropik meyvey uyumlu. Orea ile pulse methodu 12-15 g en iyi sonucu aldım. Böyle kahveler denerken iyi ki orea almışım diyorum. V60 da 4*60 da fena değildi.

Uraga'yı biraz önce denedim. 19 klik öğtümle 1.45'de demleme tamamlandı. Tam anlamıyla içi viski dolgulu bitter çikolata yemiş gibi oldum. Bilmeyene bu kahveye viski koyduğunuzu söyleyin kesinlikle inanır.

Uraga'yı biraz önce denedim. 19 klik öğtümle 1.45'de demleme tamamlandı. Tam anlamıyla içi viski dolgulu bitter çikolata yemiş gibi oldum. Bilmeyene bu kahveye viski koyduğunuzu söyleyin kesinlikle inanır.
Kahvelere ne koyuyorsunuz diyenler artmaya başladı zaten:)

Sanırım doğru yoldayız 👍

Tam reçete paylaşabilir misiniz, sitedekinden farklıysa?

Tam reçete paylaşabilir misiniz, sitedekinden farksa?
Elbette. Güral porselen V60 dripper, Hario 40lı kutu filtre kağıdı, 92 derece arıtılmış su. Suda tahminim mineral vb en alt seviyededir. 15/240 oran, CMD ile 19 klik öğütüm. Döküşü sitedeki reçeteye göre yaptım.
Standart demlemelerimde Hario plastik dripper ve Korusu ya da Pınar Uludağ kullanıyorum, bunu ilk deneme olarak biraz fantazi olsun dşye bu şekilde yaptım. Tahminim 17 klik öğütümle tam ideal olacak.

Rekika aa gerçekten ben burdayım diyor.Allahtan instagramdan sorup oranı 1/16 yaptım yoksa potansiyel çıkmayacaktı.Ömer bey Kenyalar için tarifler gelirse süper olur yoksa yazık olcak çekirdeklere.

Uraga filtrede zaten güzel ama espressoda ayrı güzel oldu gerçekten. Dikkat etmek gereken şey kahvenin kolay çözünen bir kahve olması. Normalde açık kavrum kahvelerle espresso yaptığımda ince öğütüm, daha sıcak su, uzun süre vs uğraşırım ama bu çekirdek (işlem yönteminden kaynaklı) düşük ısı ve kısa sürede kendini gösteriyor hemen. Elinde olanlar en az 1 kere espresso denesinler kesinlikle

Kenya AB kompressoda americano olarak çok beğenmedim, sütle deneyince güzel olur dedim. Tahmin ettiğimden bile güzel oldu, 2 seviye birden atladı.
Çin söylendiği gibi düz bir kahve(ydi). Dün içtiğim hafif asidite ve fındık/badem tatları verdi.

Selamlar,

Bugün yapılan atölyeye katılım şansı buldum. Öncelikle kozyatağı hayırlı olsun. Mahallenizin 3rd dükkanı gibi olmuş.

Atölyeye gelicek olursak her şeyi konuştuğumuz keyifli bir sohbet gibi oldu.

Yeni kahvelerden Uraga ve Kenya Peaberry drip olarak deneyimleme fırsatı bulduk.

Uraga 30 gram ve 3.00 çıktısında kokuda bariz bir fermente koku içeriyordu ve içtiğim ilk an direkt olarak aklıma damoyu getiren bir parça oldu. Stok kritikmil bence damo severler uragayı da severler diyebilirim. Fermente ve kırmızı renklerin içerisinde olduğu tropikal meyveleri de çağrıştıran iyi bir kahveydi.

Kenya peaberry kapsamında 30 gram 3.03 çıktısında sıcak deneyimde bariz bir pizzaya sürüken domates sosu tadını aldım soğudukça daha oturaklı hale geldi ama bu bizi kesmedi hızlıca parametreleri aynı tutup sadece 15 grama düşüründe kahve dengeli bir hale ulaştı asit ve tetlılık birbirini dengeleyen bir kıvamdaydı.

Daha sonrasında atölye bitiminde uraga ve kenya ab espresso çıktı olarak nasıl olur diye içmeye karar verdik ve önce uraga daha sonrasında kenya deneyimledik.

Uraga direkt olarak viski diyebilirim. Aftertaste olarak viski tadı bırakıyor. Yani benim çok ilgim olmamasına rağmen kahvenin bu şekilde bir aftertaste bırakması espresso severleri anlamama sebep oldu.

Kenya konusuna gelecek olursak tatlı ve gövdeli bir espresso sundu bizlere.

Espresso için bir şansım olsa ve asidik tatlata alışıksanız uragaya espresso şansı vermenizi tavsiye ederim. @bilkan ile en net bu şekilde görüşümüz var.

Son düzenleme:
Geri