• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla birçok bitki, kekik, ıhlamur, kış çayı içinde olanlar yani

Benzer bir alet var: https://www.evidea.com/mutfak/tasev-vogue-bitki-cayi-demligi-900-ml-Pbam1046/ Ben 69,90'a aldım. Fakat haznesi çok küçük, o yüzden pek memnun değilim. Yine de taksit taksit imersiyon demlemesi yaparak iyi bir sonuca ulaşılabileceğini düşünüyorum. Denemelere devam edeceğim.
Çay demlemesi için ayrıca bir Clever alma fikri de mantıklı geldi yalnız. Ya sabır... 😅

Şöyle de bir şey var çay için ama bu fiyata değer mi bilmiyorum. Beta'da sık sık büyük indirim oluyor, arada bakarsanız güzel imkan çıkabilir.

Hammade içeriğinde ise:
1. POLYPROPYLENE 30%
2.POLYCARBONATE 65%
Yazıyor. Kalan %5 ne acaba 😅

Son düzenleme:
gerçekten çok güzel bitki çayı demleniyor, o kadar memnun kaldım

tıpa özellikle etkileniyor, bir de komple plastik olduğundan ekipmanın tamamı bir şekilde kokuyor, kahveyi atmadım beklettim, yine çıkmadı yine çıkmadı

eşim sirkeli suda bekletmenin çözüm olacağını söyledi, bu akşam bir deneyeceğim. artık olmazsa bunu bitki çayı için ayırıp yeni bir tane alacağım.
Sirke kokusu sinerse daha fena, beyaz kokusuz sirke felan... Karbonat güzel bir koku alıcı denenebilir. Bu arada bende 2 adet açılmamış kutusunda yedekli uyguna denk geldi diye stokladığım cleverlar mevcut 😁

Son düzenleme:
gerçekten çok güzel bitki çayı demleniyor, o kadar memnun kaldım

tıpa özellikle etkileniyor, bir de komple plastik olduğundan ekipmanın tamamı bir şekilde kokuyor, kahveyi atmadım beklettim, yine çıkmadı yine çıkmadı

eşim sirkeli suda bekletmenin çözüm olacağını söyledi, bu akşam bir deneyeceğim. artık olmazsa bunu bitki çayı için ayırıp yeni bir tane alacağım.
kokuyu giderebilirseniz mutlaka haber verin. termosumda aynı malzemeden tıpa var ne yaptıysam kokuyu gideremedim

Benzer bir alet var: https://www.evidea.com/mutfak/tasev-vogue-bitki-cayi-demligi-900-ml-Pbam1046/ Ben 69,90'a aldım. Fakat haznesi çok küçük, o yüzden pek memnun değilim. Yine de taksit taksit imersiyon demlemesi yaparak iyi bir sonuca ulaşılabileceğini düşünüyorum. Denemelere devam edeceğim.
Çay demlemesi için ayrıca bir Clever alma fikri de mantıklı geldi yalnız. Ya sabır... 😅
Şaşırtıcı derecede güzel oluyor ama. Bir de filtreli yapıyorum, tertemiz fincan çıkıyor

Getir-götür yapmayayım dursun biri evde biri işte
Çay için ayırmam gerekir mi diğerini orası karışık işte.
Duyabileceğiniz en değişik teklifle gelsem şansım var mı acaba. Fındık takası düşünür müsünüz 😄

Cleverda uzun süre dikiş tutturamamış biri olarak son zamanlarla on numara fincanlar aldığım tarifimi paylaşıyorum:

Oran 1:16
Kullandığım su miktarı: 230 ml
Önce kahve sonra su koyuyorum

Suyu döktükten sonra 1:00 dk bekleyip 2-3 tur karıştırıyorum yüzeyden ve derinden aynı anda.
1:30 dk daha bekleyip akışı başlatıyorum.

Toplam akış 1:00-1:30 arası sürüyor. Su akarken tam kahvenin çamurunun filtrede görünmeye başladığı yere yarım parmak kala akışı bitiriyorum, yani en dibini almıyorum çıktının. Böyle çok iyi verim aldım.

Öğütüm kalınlığı olarak eureka perfettoda en kalın ayarın bi tık incesindeyim. (French pressin başı-ortası gibi)

Deneyip yorumunu paylaşan olursa sevinirim.

Cleverda uzun süre dikiş tutturamamış biri olarak son zamanlarla on numara fincanlar aldığım tarifimi paylaşıyorum:

Oran 1:16
Kullandığım su miktarı: 230 ml
Önce kahve sonra su koyuyorum

Suyu döktükten sonra 1:00 dk bekleyip 2-3 tur karıştırıyorum yüzeyden ve derinden aynı anda.
1:30 dk daha bekleyip akışı başlatıyorum.

Toplam akış 1:00-1:30 arası sürüyor. Su akarken tam kahvenin çamurunun filtrede görünmeye başladığı yere yarım parmak kala akışı bitiriyorum, yani en dibini almıyorum çıktının. Böyle çok iyi verim aldım.

Öğütüm kalınlığı olarak eureka perfettoda en kalın ayarın bi tık incesindeyim. (French pressin başı-ortası gibi)

Deneyip yorumunu paylaşan olursa sevinirim.
cleverda böyle detaylara gerek olmaması lazım acaba başka bir noktada mı sorun var? Kahvede-suda-öğütüm boyutu veya filtre kağıdında? Eğer akışın uzunluğu sebebiyle erken kaldırıyorsanız önce su sonra kahve şeklinde demlemeye geçin, daha hızlı süzülür.

Ben 2:30dk su kahve beraber bekletiyorum, sonra karıştırıp 1dk daha bekletiyorum ve bardak üzerine aktarıyorum neredeyse her kahvede. Sadece öğütüm ayarı değişebiliyor.

Plastik ısı iletkenliği düşük olduğu için pek etki edeceğini düşünmüyorum. Bir de sıcaklığın önemli bir kısmını bardağa aktarılırken ve bardak-server içerisinde kaybediyordur.
İşe yaramadı zaten :) aynı çıktıyı aldım hatta daha mı bitter ne
Bayramlarda bu cleverin elini öpmeye gelirim, o kadar iyi olmuş:)
Hoş gelişler ola
18-480 derken, 18 gr kahve 480 gr su demek mi istediniz?
Evet

Termosa çıktı alıyorum daha sıcak olmasını istemiştim ama pek istediğim olmadı. İyi eğlendik ama :)
20221103_082150.jpg

Demleme sırasında tartı üstüne biraz akıntı yapıyor. Sizinde başınıza geldi mi? Acaba silikon kısım mı eskidi? Çok fazla kullanmadım ama böyle bi durum mevcut.

İlk denememi Hoffman ile yaptım
Circulor Yuyi
24klik cmd
15/250 93° nestle
Önce su, sonra kahve, bir başında güzelce karıştırdım birde sürenin sonunda
2:20 de baraj kapaklarını açtım yaklaşık 50snyede karafa döküldü

V60 demlemelerime göre hiç gövde bir bardak çıktı. Keyifsizdi.

1/16,6 oran sanırım çok geldi(ya da öğütüm / su sıcaklığı / bekleme süreside olabilir)
Aslında yukarıda 18/480 oranlarını görünce iyi olur diye düşünmüştüm ama oynamak gerekecek

Keşfetmeye devam ederken önereceğiniz, beni yönlendireceğiz numaralar var mı? Keşif süremi hızlandırmam için yardımcı olursanız çok memnun olurum

İlk denememi Hoffman ile yaptım
Circulor Yuyi
24klik cmd
15/250 93° nestle
Önce su, sonra kahve, bir başında güzelce karıştırdım birde sürenin sonunda
2:20 de baraj kapaklarını açtım yaklaşık 50snyede karafa döküldü

V60 demlemelerime göre hiç gövde bir bardak çıktı. Keyifsizdi.

1/16,6 oran sanırım çok geldi(ya da öğütüm / su sıcaklığı / bekleme süreside olabilir)
Aslında yukarıda 18/480 oranlarını görünce iyi olur diye düşünmüştüm ama oynamak gerekecek

Keşfetmeye devam ederken önereceğiniz, beni yönlendireceğiz numaralar var mı? Keşif süremi hızlandırmam için yardımcı olursanız çok memnun olurum

Aynı kahveyi aynı ekipmanla demledim bugün, birkaç not bırakayım

20 günden sonra kahve ancak kendine geliyor, varsa imkân 20 gün beklemek güzel olur

Clever ile olsun V60 ile olsun kahvenin gövdesi bir tık geride oluyor, o yüzden oranı artırmak lazım, 18/280 yaptım bugün, gayet tatmin edici oldu

Önce su sonra kahve iyi, ama kahveyi döktükten sonra hiç karıştırmıyorum ben, 2:10'a kadar bekleyip önce kaşıkla topluyorum, sonra da swirl yapıyorum, 2:40 gibi de süzmeye başlıyorum

CMD 26-27 klik daha iyi olabilir 18 grama, eğer kısa olursa 25'e de çekilebilir

Cİrculor kahveleri için daha önce demiştim, hazır sular içinde en iyi neticeyi Kuzeyden Su ile aldım, tabi hepsini denemedim.

Su sıcaklığını da mutlaka 98'e falan çekmek lazım ve ekipmanı da iyi ısıtmalı. Zaten hızlı soğuyor su dripperda

Şimdilk bu kadar

Geri