• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İlk Clever Demlemem:
Fam Coffee El Salvador Siberia
Timemore X-lite 14klik
Ekipmanı ıslatıp ısıttıktan sonra
25gr kahve 400gr su 96°C
Süreyi başlatıp suyu çevreden başlayarak gezdirerek döktüm. Kapağı kapatıp 2dk bekledim. Sonra süzülmeyi başlattım. 3.40 gibi bitti.
Hafif acılık ile başladı ama soğudukça gitti acılık. Aynı kahvenin v60 ı ile oldukça yakındı. Sanki bir tık daha kalın öğütmem lazım ama süreden emin olamadım.

İlk Clever Demlemem:
Fam Coffee El Salvador Siberia
Timemore X-lite 14klik
Ekipmanı ıslatıp ısıttıktan sonra
25gr kahve 400gr su 96°C
Süreyi başlatıp suyu çevreden başlayarak gezdirerek döktüm. Kapağı kapatıp 2dk bekledim. Sonra süzülmeyi başlattım. 3.40 gibi bitti.
Hafif acılık ile başladı ama soğudukça gitti acılık. Aynı kahvenin v60 ı ile oldukça yakındı. Sanki bir tık daha kalın öğütmem lazım ama süreden emin olamadım.
@cemix hocam, önce su sonra kahveyi de deneyin:

Sezy Coffee Yang blend, Comandante ile 30 klik öğütüm, 32/540 kahve/su oranı, 95 derece su, Tchibo filtre ile 4 dk bekleme ve 40 sn akış ile bir Clever demlemesi yaptım. Demleme esnasında 3 defa dipten güzelce karıştırdım. Koyu kahvrum kahveden dolayı hafiften kalın denebilecek bir öğütüm tercih ettim.
Kavrum tadının hafiften tatlı bir biçimde kendini hissettirdiği ve klasik kako/çikolata aromaları olan, içimi son derece yumuşak, aftertaste hissi güçlü bir kahve oldu.
Nispeten klasik denebilecek tat profilindeki kahvelerle Clever demlemeleri harika sonuç veriyor. Aynı kahveyi makine tipi dripper laya da Chemex'le yaptığım demlemelerde bu kadar beğenmiyorum çünkü öğütüm kalınlaşınca çiğlik, incelince fazla baskın kavrum tadı ve bitterlik ön plana çıkıyor.

Değerli dostlar,
Clever ile soğuk kahve tariflerinize talibim.
Öğütüm, oran, süre?
Önce kahve mi su mu?

Yurt içinde Clever dripperın parçalarını satan bir yer var mı, bilgisi olan var mı? Özellikle alt parça kırılmaya müsait, önceki dripper ım tapanın plastiği (release kısmı) kırıldığı için kullanılamaz olmuştu, yenisini almak durumunda kaldım.

IMG_4775.jpeg

Yurt içinde Clever dripperın parçalarını satan bir yer var mı, bilgisi olan var mı?
Bendeki Clever'ın paketinde "Usta Ticaret Kürşad Usta" ithalatçı firma bilgisi var, bir sorun isterseniz. Telefon bilgisi kutuda yazmıyor ama internette bir şey çıkıyor.

Geri