hangi bitki ?
valla birçok bitki, kekik, ıhlamur, kış çayı içinde olanlar yani
Sirke kokusu sinerse daha fena, beyaz kokusuz sirke felan... Karbonat güzel bir koku alıcı denenebilir. Bu arada bende 2 adet açılmamış kutusunda yedekli uyguna denk geldi diye stokladığım cleverlar mevcutgerçekten çok güzel bitki çayı demleniyor, o kadar memnun kaldım
tıpa özellikle etkileniyor, bir de komple plastik olduğundan ekipmanın tamamı bir şekilde kokuyor, kahveyi atmadım beklettim, yine çıkmadı yine çıkmadı
eşim sirkeli suda bekletmenin çözüm olacağını söyledi, bu akşam bir deneyeceğim. artık olmazsa bunu bitki çayı için ayırıp yeni bir tane alacağım.
kokuyu giderebilirseniz mutlaka haber verin. termosumda aynı malzemeden tıpa var ne yaptıysam kokuyu gideremedimgerçekten çok güzel bitki çayı demleniyor, o kadar memnun kaldım
tıpa özellikle etkileniyor, bir de komple plastik olduğundan ekipmanın tamamı bir şekilde kokuyor, kahveyi atmadım beklettim, yine çıkmadı yine çıkmadı
eşim sirkeli suda bekletmenin çözüm olacağını söyledi, bu akşam bir deneyeceğim. artık olmazsa bunu bitki çayı için ayırıp yeni bir tane alacağım.
Talibim, uyguna olur bana daSirke kokusu sinerse daha fena, beyaz korkusuz sirke felan... Karbonat güzel bir koku alıcı denenebilir. Bu arada bende 2 adet açılmamış kutusunda yedekli uyguna denk geldi diye stokladığım cleverlar mevcut![]()
Şaşırtıcı derecede güzel oluyor ama. Bir de filtreli yapıyorum, tertemiz fincan çıkıyorBenzer bir alet var: https://www.evidea.com/mutfak/tasev-vogue-bitki-cayi-demligi-900-ml-Pbam1046/ Ben 69,90'a aldım. Fakat haznesi çok küçük, o yüzden pek memnun değilim. Yine de taksit taksit imersiyon demlemesi yaparak iyi bir sonuca ulaşılabileceğini düşünüyorum. Denemelere devam edeceğim.
Çay demlemesi için ayrıca bir Clever alma fikri de mantıklı geldi yalnız. Ya sabır...![]()
Getir-götür yapmayayım dursun biri evde biri işteTalibim, uyguna olur bana da![]()
Duyabileceğiniz en değişik teklifle gelsem şansım var mı acaba. Fındık takası düşünür müsünüzGetir-götür yapmayayım dursun biri evde biri işte
Çay için ayırmam gerekir mi diğerini orası karışık işte.
cleverda böyle detaylara gerek olmaması lazım acaba başka bir noktada mı sorun var? Kahvede-suda-öğütüm boyutu veya filtre kağıdında? Eğer akışın uzunluğu sebebiyle erken kaldırıyorsanız önce su sonra kahve şeklinde demlemeye geçin, daha hızlı süzülür.Cleverda uzun süre dikiş tutturamamış biri olarak son zamanlarla on numara fincanlar aldığım tarifimi paylaşıyorum:
Oran 1:16
Kullandığım su miktarı: 230 ml
Önce kahve sonra su koyuyorum
Suyu döktükten sonra 1:00 dk bekleyip 2-3 tur karıştırıyorum yüzeyden ve derinden aynı anda.
1:30 dk daha bekleyip akışı başlatıyorum.
Toplam akış 1:00-1:30 arası sürüyor. Su akarken tam kahvenin çamurunun filtrede görünmeye başladığı yere yarım parmak kala akışı bitiriyorum, yani en dibini almıyorum çıktının. Böyle çok iyi verim aldım.
Öğütüm kalınlığı olarak eureka perfettoda en kalın ayarın bi tık incesindeyim. (French pressin başı-ortası gibi)
Deneyip yorumunu paylaşan olursa sevinirim.
Plastik ısı iletkenliği düşük olduğu için pek etki edeceğini düşünmüyorum. Bir de sıcaklığın önemli bir kısmını bardağa aktarılırken ve bardak-server içerisinde kaybediyordur.Ekli dosyayı görüntüle 22717
Isıyı daha iyi koruyabilir miyiz?
Fincana etkisi ne olur?
18-480-4.00dk 93 ile başlayıp 86yla bitiyordu değişimeleri aktaracağım
Bayramlarda bu cleverin elini öpmeye gelirim, o kadar iyi olmuşEkli dosyayı görüntüle 22717
Fincana etkisi ne olur?
18-480 derken, 18 gr kahve 480 gr su demek mi istediniz?Ekli dosyayı görüntüle 22717
Fincana etkisi ne olur?
İşe yaramadı zatenPlastik ısı iletkenliği düşük olduğu için pek etki edeceğini düşünmüyorum. Bir de sıcaklığın önemli bir kısmını bardağa aktarılırken ve bardak-server içerisinde kaybediyordur.
Hoş gelişler olaBayramlarda bu cleverin elini öpmeye gelirim, o kadar iyi olmuş![]()
Evet18-480 derken, 18 gr kahve 480 gr su demek mi istediniz?

İlk denememi Hoffman ile yaptım
Circulor Yuyi
24klik cmd
15/250 93° nestle
Önce su, sonra kahve, bir başında güzelce karıştırdım birde sürenin sonunda
2:20 de baraj kapaklarını açtım yaklaşık 50snyede karafa döküldü
V60 demlemelerime göre hiç gövde bir bardak çıktı. Keyifsizdi.
1/16,6 oran sanırım çok geldi(ya da öğütüm / su sıcaklığı / bekleme süreside olabilir)
Aslında yukarıda 18/480 oranlarını görünce iyi olur diye düşünmüştüm ama oynamak gerekecek
Keşfetmeye devam ederken önereceğiniz, beni yönlendireceğiz numaralar var mı? Keşif süremi hızlandırmam için yardımcı olursanız çok memnun olurum