• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ❌Sonuç Eylül 2023-Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Dayanamadım ve 5 günlük kahveyi demledim. Ethiopia Bochesa 92C su, C3esp 1-7.0 klik, 60-60-60-70ml 16/250, Abaca filtre. Demleme 3 dakika sürdü ve biraz overextract var malum ama ona rağmen alttan gelen tatlar hoşuma gitti. Kalınlaştırarak denemelere devam ama biraz degass için bekletelim :)

#35436 ile ben de katıldım alımlara, özellikle Bochesa'sı V60 ve Frisa Edun'u V60 ve espressoda merak ediyorum. Temmuz'da aldığım Costa Rica Pastoral güzeldi ama Colombia Santa Helena harikaydı, koklayarak içiyorum sonlarını artık (yanlarında gelen Finca Gabriela hediyesi de çok güzel bir jest olmuştu ). Vaadettiğini veren, dengeli fiyat-performans çizgisindeki kahveleri ve samimi yaklaşımları için Sezy Coffee'ye teşekkür etmek istiyorum.

Arkadaşlar merhaba. Sabah oynarken oğlan parmağını gözüme soktu. Retina metina ne varsa almış aşağı canavar. Maalesef birkaç günlüğüne tek gözüm kapalı kalacak. Haliyle siparişlerin hazırlanması da biraz yavaşlamış olacak. Lütfen kusura bakmayın. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Serkan bey gözünüzün durumu nasıl, bir sıkıntı yoktur umarım. Geçmiş olsun.

Sezy’den ilk siparişim oldu bu.İnşallah memnun kalırız

Çok geçmiş olsun bu arada..

Ekli dosyalar

• FDE23514-E3A2-43F7-9D37-A830FB8D6C35.png
    FDE23514-E3A2-43F7-9D37-A830FB8D6C35.png
    112.6 KB · Görüntüleme: 107
@S.Yavuz Serkan bey öncelikle geçmiş olsun. Light city kavurma profılı denediniz mi? Veya hiç istek oldu mü? Sey kahve gibi bişey.

Eylül bitmeden Nicaragua Flores ve Kenya Nyeri'den yarımşar kilo daha sipariş verdim. Özellikle Nicaragua'nın asidite performansı çok harika.

4. alımımıda yaptım #35502
Eylül bitmeden stoklarımızı da tamamladık.
Ekim sonu Kasım başına kadar rahatım.

Geçmiş olsun Serkan bey. Ben 35400 nolu siparişimin durumunu merak ettim. Hala hazırlanıyor aşamasında görünüyor.

Arkadaşlar merhaba. Sabah oynarken oğlan parmağını gözüme soktu. Retina metina ne varsa almış aşağı canavar. Maalesef birkaç günlüğüne tek gözüm kapalı kalacak. Haliyle siparişlerin hazırlanması da biraz yavaşlamış olacak. Lütfen kusura bakmayın. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Selamlar Sevgili @S.Yavuz

Büyük geçmiş olsun, mümkün olan en kısa süre içerisinde sağlığınız eskisinden de iyi olmasını dilerim. 🙏

Geçmiş olsun Serkan bey. Ben 35400 nolu siparişimin durumunu merak ettim. Hala hazırlanıyor aşamasında görünüyor.
Selamlar. Bugün kargoya verildi. Bu hafta yaklaşık 2 gün kadar geriden takip edebiliyoruz siparişleri. Hem benim biraz yavaşlamam hem sanıyorum toplu alımın son bir iki günü olmasını nedeniyle siparişlerin çok hızlanması nedeniyle bu hafta maalesef kargo gününde sipariş günü yakalayamadık. Kuponun son günü Cumartesi olduğuna göre en kötü ihtimalle Pazartesi veya Salı günü toplu alım dahilindeki tüm siparişler gönderilmiş olur. Şu an yanılmıyorsam Çarşamba günü gelen siparişlerin gönderimini yapıyoruz.

Bir de tekrar hatırlatmak istiyorum. Müşteri notu kısmında sıklıkla degassing tamamlamış kahve soruluyor. Maalesef hiç yok. Maksimum 2-3 gün önce kavrulmuş oluyor kahveler. Bazen aynı gün bile kavrulmuş olabiliyor. Bir de her sipariş yanında göndermekte olduğumuz hediye kahvelerle ilgili istekler oluyor ancak bu kadar aşırı bir yoğunlukta her siparişle ilgili bire bir hediye isteğini karşılamak pek mümkün olmuyor. O nedenle şimdiden affınızı rica ediyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Normal şartlarda Ekim ve Kasım ayı birlikte deneyelim kahveleri olarak planladığımız ancak toplu alım nedeniyle satışa sunulmasını öne çektiğimiz kahvelerimiz hazır. Sabır ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Rwanda Gatsibo​

Bölge: Gatsibo
İşleme Yöntemi: Washed
Yetişme yüksekliği: 1600 metre
Hasat Sezonu: 2023
SCA Puanı: 86,50
Lot No: RW-23-0050
Tedarikçi: Nordic Approach
Yetiştirici: Tom Bagaza
Tadım Notaları: Mürdüm Eriği, Kayısı, Tatlı
Gövde: Temiz ve ipeksi
Asidite: Parlak
Varyete: Red Bourbon

250 gr : 260 TL
250 gr toplu alıma özel fiyat: 195 TL (%25 indirimli)
1000 gr : 780 TL

Indonesia Frinsa Edun​

Bölge: West Jawa
İşleme Yöntemi: Naturel Anaerobic
Yetişme yüksekliği: 1550 metre
SCA Puanı: 87,50
Lot No: IO-23-0059
Yetiştirici: Wildan Mustofa
Tadım Notaları: Ahududu, Böğürtlen, Kakao, Şarapsı Notalar
Gövde: Kremsi
Asidite: Yumuşak
Varyete: Borbor, Ateng Super

Colombia Villa Clabelina​

Bölge: Antioquia
İşleme Yöntemi: Washed Anaerobic
Yetişme yüksekliği: 1900 metre
SCA Puanı: 85
Lot No: CO-23-0087
Yetiştirici: Juan Saldarriaga
Tadım Notaları: Ananas, Tropikal Meyveler, Tatlı
Gövde: Dengeli

Ethiopia Bombe Abore Dry​

Bölge: Bombe Köyü/Bensa Bölgesi
İşleme Yöntemi: Dry Fermentation
Yetişme yüksekliği: 1920-2020 metre
Tedarikçi: Ulusal Gıda
SCA Puanı: Ulusal Gıda'dan beklenmekte olup tarafımıza ulaşınca eklenecektir.
Lot No: ET-23-2003
Yetiştirici: Asefa Dukamo Korma
Tadım Notaları: Çiçeksi, tatlı baharatlar ve kakule
Varyete: 74110-74112

250 gr : 270 TL
250 gr toplu alıma özel fiyat: 202,5 TL (%25 indirimli)
1000 gr : 810 TL

Ethiopia Bochesa​

Bölge: Bochesa Köyü/Arbegona Bölgesi
İşleme Yöntemi: Natural
Yetişme yüksekliği: 1920-2330 metre
Tedarikçi: Ulusal Gıda
SCA Puanı: Ulusal Gıda'dan beklenmekte olup tarafımıza ulaşınca eklenecektir.
Lot No: ET-23-2005
Yetiştirici: Asefa Dukamo Korma
Tadım Notaları: Gül, Karanfil ve Vanilya (temiz, tatlı, uzun süreli aftertaste)
Varyete: 74158

250 gr : 270 TL
250 gr toplu alıma özel fiyat: 202,5 TL (%25 indirimli)
1000 gr : 810 TL

Ethiopia Gotae Sodu​

Bölge: Wamena/Guji
İşleme Yöntemi: Washed
SCA Puanı: 83
Yetişme yüksekliği: 2200 metre
Hasat Sezonu: 2022
Tedarikçi: Sucafina
Lot No: 22-13483
Yetiştirici: Küçük Çiftlikler
Tadım Notaları: Karanfil, tarçın, baharatsı
Gövde: Doygun
Varyete: JARC

250 gr : 245 TL
250 gr toplu alıma özel fiyat: 184 TL (%25 indirimli)
1000 gr : 735 TL

Indonesia Sumatra Gayo Organic​

Bölge: Gayo Highland
İşleme Yöntemi: Semi Washed
Yetişme yüksekliği: 1900-2400 metre
SCA Puanı: 83
Lot No: IO-23-0059
Tedarikçi: Rehm Co.
Yetiştirici: Permata Gayo Cooperative
Tadım Notaları: Çiçeksi, Kompleks, Topraksı
Gövde: Doygun
Varyete: Borbor, Ateng

250 gr : 179 TL
250 gr toplu alıma özel fiyat: 135 TL (%25 indirimli)
1000 gr : 537 TL

Herkese şimdiden afiyet olsun :)

Tekrar Selamlar Sevgili @S.Yavuz

Tarafınızca kavrulan kahvelerde genel itibari ile 10 gün degas beklerim ve alıntı yaptığım yeni çekirdekleriniz için degas süresi paylaştıysanız ve kaçırarak sizlere zahmet veriyorsam özürlerimi sunarak tahmini degas sürele hakkında bilgi ve görüşlerinizi rica ederim.

Tekrar Selamlar Sevgili @S.Yavuz

Tarafınızca kavrulan kahvelerde genel itibari ile 10 gün degas beklerim ve alıntı yaptığım yeni çekirdekleriniz için degas süresi paylaştıysanız ve kaçırarak sizlere zahmet veriyorsam özürlerimi sunarak tahmini degas sürele hakkında bilgi ve görüşlerinizi rica ederim.
Selamlar sevgili @NoPainNoCoffee Zahmet ne demek? Estağfurullah. Bu soru beni son bir iki haftadır derinden düşüncelere sevk eden bir soru. Özellikle Finca Gabriela tecrübelerinden sonra kahveye bakışımı sorgulamaya başladım. Kampanyanın da son bir iki gününe geldiğimiz için daha rahat cevap verebilirim. İnsanların aktif seçim ve alım yaptığı süreçlerde mümkün olduğunca negatif ya da pozitif bir etkide bulunmaktan kaçınmaya çalışıyorum. O nedenle de istisnai durumlar için yapılan yorumlara çok fazla müdahil olmamaya çalışıyorum.

Şimdi sorunuza gelecek olursak ben kavurduğum gün hariç canım hangi kahveyi isterse demleyip içiyorum. Gazı oluyor mu? Oluyor tabi ama bana ne öyle aman aman bir acılık geliyor ne de kahvenin karakteristiğini baskılayacak başka bir tat. Degassing bitmemiş kahvelerde gözlemim şöyle oluyor. Özellikle yeni demlenmiş ve sıcakken kavurma kaynaklı tatlar biraz daha belirgin oluyor ancak ılınmaya başladığında o tatlar kayboluyor ve kahve degassing sürecinden sonra ne olacağını "bence" ortaya koyuyor. Benim degassing soran insanlara genel cevabım minimum 7 gün tercihen 10 gün oluyordu ancak Finca Gabriela'da deneyen arkadaşların geri dönüşleri 15 günden itibaren "acılığın" tamamen ortadan kalktığı ve tadım notalarının çok netleştiği şeklinde oldu. O yüzden ben de artık 12-15 gün demenin daha güvenli olacağına karar verdim. Gerçi benim bir kahveyle ilgili nihai testim basit bir kahve makinesi ya da french press demlemesi oluyor çünkü aslında zaman zaman sohbet ederken de belirttiğim üzere demleme reçetelerine, formüllere, denklemlere vb konulara biraz şüpheli yaklaşıyorum. Yarışma seviyesinde işler yapıyorsanız, ona göre kahveler ve kavurma profilleri kullanıyorsanız, buna göre reçeteler geliştirmeniz de gayet doğal. Ancak bence işin bu boyutu 3x50 4x20 30 saniye şöyle 50 saniye böyle diye yazılabilecek ve okuyanın da "böyle böyle yapacakmışım" diye kolaylıkla uygulayabileceği bir şey değil. İşin bu kadar detayına girdiğimiz zaman suyu döküş yüksekliğinden tut da kahvenin hangi noktasına suyun daha debili döküldüğüne, kahve yatağının dış çeperine su döküp dökmediğine (ki bu durumda V60'ın iç yüzeyiyle kahve yatağı arasında kanallar oluşturabilir ve suyun yatak yerine bu kanallardan kaçışına neden olabilirsiniz - ne demişler "su akar yolunu bulur" - haliyle de yeterli extraction alamazsınız. Bilek alışkanlığıyla çizdiğiniz dairenin belirli noktalarına daha fazla su dökebilirsiniz. Bu durumda aslında eşit bir extraction alamaz, belirli noktalarda yatakta çöküntüler ve kanallar yaratabilirsiniz. Yine destanımsı bir yazı yazmamak için örnekleri çoğaltmayacağım ancak özünde söylemek istediğim şey şu ki, formüller reçeteler her şey güzel ama her kahvede herkes için uygulanabilir bir durum değil. Ben yıllardır günde minimum dört beş kahve içerim ve yıllardır da hep aynı şekilde demlerim. 30 saniye blooming yaparım sonra tek döküşte bitiririm. Bazen olağanı fazla zorlamak faydadan çok zarar getirir :)

Bir süredir aklıma takılan bu durumu da sizin aracılığınızla paylaştıktan sonra nihai cevabım kendimi de biraz emniyete almak için 15 gün olacak ama daha önce 10 gün degassing süresi vermiş ve aldığınız sonuçlardan memnun kaldıysanız 10 günden devam etmenizde de ben bir sakınca görmüyorum :)

@S.Yavuz espresso için meyvemsi, asiditesi belirgin, single origin origin bir kahveniz var mıdır?

Şimdi sorunuza gelecek olursak ben kavurduğum gün hariç canım hangi kahveyi isterse demleyip içiyorum. Gazı oluyor mu? Oluyor tabi ama bana ne öyle aman aman bir acılık geliyor ne de kahvenin karakteristiğini baskılayacak başka bir tat. Degassing bitmemiş kahvelerde gözlemim şöyle oluyor
@S.Yavuz Serkan bey sorduğum soruyu ilgilenmediniz çok da önemli değil ama degasing ve yazdiğiniz şu kismi kaliliyorum. Zaten birinci gün geçtiğinde en hizli degas yapmak için kahveyı öğutup 30 dakika bekletmek dir. Ayrıca kavurma profile göre degas süresı farkli olabilir ama en az 7 gün ve extra light kavurmalara 30 gün kadar çıka bilir bunu da bu işin üstası olarak kesin biliyorusunuz.
Kahve test konusunda cupping en gövenlı test yönetimi diye biliyorum.

Ekli dosyalar

• Sezy.jpg
    Sezy.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 53
Geri