S.Yavuz
Barista
- İsim
- Serkan Yavuz
Daha fazla
- İsim
- Serkan Yavuz
- Değirmen
- Mahlkönig
- sezycoffee
Damak tadı sonuçtaToplu alım sonucu belli olduğundan beri bugünü bekliyordum elinize emeğinize sağlık her şeyden önce @S.YavuzSize bir sorum olacak,hangi kahveyi tavsiye edersiniz diye sorsam damak tadına göre değişeceği için cevaplamayacaginizi biliyorum,benim sorum kahveleri tedarik ettiğinizden bu yana kavrum profilleri hazırlanırken vs kahvelere dair deneyimleriniz neler oldu?(hepsi çocuğum gibi diyip gecistirmek yok
)
Şaka bir yana genel olarak şöyle özetleyebilirim. Ulusallar klasik Ulusal Etiyopyası. Artık az çok ne beklememiz gerektiğini biliyoruz. Beklediğimizi de veriyor. Nordicler beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Frinsa Edun tam bir meyve bombası, kavurmadan hatta çuvalı bile açmadan meyve kokuları dışarı taşıyordu. Ben Rwanda Gatsibo’yu da aşırı beğendim. Çok temiz, çok net. Yıkanmışlarla aram pek olmasa da Gatsibo o iş öyle değil dedi sanki bana
Etiyopya Gotae de biraz Rwanda gibi net bir kahve. Karanfil ve tarçın belirgin, karmaşa yaşatmıyor. Bir Etiyopya için fazlasıyla gövdeli, ağzı dolduruyor bence kahve içtiğini anlıyorsun. Sumatra Gayo ise içlerinde en ucuzu ama tam benlik bir kahve. Zaten o yüzden de medium+ kavurdum. Sabah çakıyorum, ohhhh günaydın diyorum. Dolu dolu tam bir Endonezya. Bu arada medium+ kavurmama rağmen çiçeksi ve topraksı tatlar epeyce belirgin. Ben çok sevdim.
Espresso soranlara da bu arada cevap vereyim. Damak tadı diye özelliikle söylediğim şey aslında tadım notası değil espressonun gövdesinden olan beklenti. Ben mesela bizim Anasora’dan espresso çıktısı aldığımda bence ince kalıyordu ama espresso olarak bayılanlar da oldu. Benim beklentimle bakarsak Frinsa Edum ve Sumatra Gayo espresso için çok güzel seçenekler. Gövde takıntım yok derseniz bunların arasına bence diğer iki Nordic de mutlaka eklenmeli. Hem Rwanda Gatsibo hem Colombia Villa çok dolu çekirdekler.