• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Okan Bey az önce 562279636 no lu 4 lü siparişten verdim. Geçende Tanzanya sipariş etmiştim elimde var , onun yerine 9 mm espresso blend denemek isterim sizce de uygun olursa. Kolay gelsin.

Okan Bey az önce 562279636 no lu 4 lü siparişten verdim. Geçende Tanzanya sipariş etmiştim elimde var , onun yerine 9 mm espresso blend denemek isterim sizce de uygun olursa. Kolay gelsin.
Tabiki memnuniyetle hic sorun degil tanzania yerine 9mm olarak gonderecegiz. Tesekkurler.

omni kavrum olduğu için sıcaklıkta 90 dereceyi geçmemek lazım.. gayet güzel bir içilebilir sonuç reçetemi vereyim hemen, az önce demledim..

#v60, hario 40lı filtre
#18,3 gram kahve 300 gram su, nestle pure life, 90 derece
#cmd 24 klik
#45 gram blooming 30 sn. ardından 190 grama tamamlama, 1.10da 300 grama tamamlama. 1.40'ta döküş bitiyor.. (tatlılıktan kaçınmak isteyenler tek döküşte bitirebilir demlemeyi).. demleme 2.45te bitti..
#tds: 1.36 ey:%19.07 kırmızı meyve notalarının alındığı tatlı dengeli bir kahve.. gövde oldukça yüksek.. asidite düşük..
@OkanT sıcaklığı düşürün yazmıştı anlayamamışım, Bilal hocamın mesajını keşke daha önce görseydim, kendisine teşekkür ederim. Tanzanya, Honduras, Peru denedim henüz ve honduras hariç ikisinden de güzel sonuç alamadım. Hele ki peru bir çok tarifle denedim hepsi hüsran oldu, çoğunlukla sadece öksürük şurubu tadı aldım hep bir acılık. Hoffmann kesinlikle denemeyin! Bu kahveler kesinlikle yüksek sıcaklık, gramaj ve ince öğütüme gelemiyor. Timemore 19-21, CMD 22-24 den aşağı inmeyin bence.
İyi sonuç alabildiğim reçete;
Timemore 20 Click, 16/272, 88 Derece, 32+120+120 Döküş sonda hafif spin

edit: Okan bey ayrıca 15-24 Gr aralığını kullanmamı ve 1:17 oranını özellikle belirtti onu yazmayı unutmuşum.

Son düzenleme:
Kahveleri bugün teslim aldım çok hızlı bir şekilde elime ulaştı. İlk olarak 31.03.21 Kavrumlu Etiyopya'yı Türk kahvesi olarak yaptım. Fiyat Performans ürünü diyebilirim. Kahvede Vanilya - Yasemin esintileri var arkadan'da hafif tatlı çok keskin olmayan turunçgil asiditesi eşlik ediyor.

Reçete:
15 Gram Kahve / 150 Gram Su
Timemore G1 9 Click - Çok hafif bir karıştırma
Su Başlangıç Sıcaklıgı 70 Derece
Süre: 2.10

Tanzanya ve Honduras elime ulaştı. Peru numunesi için de teşekkür ederim.
29 Mart kavrumlu kahveler için 10 gün kadar bekledikten sonra filtre ve moka pot denemelerimi burada da paylaşırım.
1 hafta bekleyebildim :) Honduras ve Tanzanya’yı moka potta, Peru’yu ise French Press (1/15 oranı ile) ile demledim.

İlk izlenimlerime göre Honduras bahsedildiği gibi daha düz ve gövdeli bir kahve. Tanzanya ve Peru ise çok daha ilgi çekici kahveler. Tanzanya yüksek tanenli bir şarap hissiyatına sahip. Peru’da ise bazılarına şurup gibi gelebilen ancak benim hoşuma giden ve tam adını koyamasam da tadım notlarında yazan hibiskus benzeri buruk/bitkisel/ekşi hissiyat aldım.

Şu andaki görüşüm Peru>Tanzanya>Honduras şeklinde, denemelere devam :) Fiyatları da düşünüldüğünde Peru ve Tanzanya’nın tekrar alınabilecek seçenekler olduğunu düşünüyorum. Okan Bey ve ekibinin ellerine sağlık.

Kahveleri bugün teslim aldım çok hızlı bir şekilde elime ulaştı. İlk olarak 31.03.21 Kavrumlu Etiyopya'yı Türk kahvesi olarak yaptım. Fiyat Performans ürünü diyebilirim. Kahvede Vanilya - Yasemin esintileri var arkadan'da hafif tatlı çok keskin olmayan turunçgil asiditesi eşlik ediyor.

Reçete:
15 Gram Kahve / 150 Gram Su
Timemore G1 9 Click - Çok hafif bir karıştırma
Su Başlangıç Sıcaklıgı 70 Derece
Süre: 2.10

1 hafta bekleyebildim :) Honduras ve Tanzanya’yı moka potta, Peru’yu ise French Press (1/15 oranı ile) ile demledim.

İlk izlenimlerime göre Honduras bahsedildiği gibi daha düz ve gövdeli bir kahve. Tanzanya ve Peru ise çok daha ilgi çekici kahveler. Tanzanya yüksek tanenli bir şarap hissiyatına sahip. Peru’da ise bazılarına şurup gibi gelebilen ancak benim hoşuma giden ve tam adını koyamasam da tadım notlarında yazan hibiskus benzeri buruk/bitkisel/ekşi hissiyat aldım.

Şu andaki görüşüm Peru>Tanzanya>Honduras şeklinde, denemelere devam :) Fiyatları da düşünüldüğünde Peru ve Tanzanya’nın tekrar alınabilecek seçenekler olduğunu düşünüyorum. Okan Bey ve ekibinin ellerine sağlık.

Teşekkürler, memnun kalmanıza sevindim. Afiyet olsun.

Merhaba,

asıl ben tesekkur ederim. İstediğiniz sekilde gondermeye calisacagız, simdiden afiyet olsun.
Okan bey selamlar, siparişimi bu akşam teslim aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 22 Mart kavrum tarihli 9mm espresso blendi ile başladım. Ev ahalisine sizin önerdiğiniz gibi sütlü iki üç demleme yaptıktan sonra kendim için istediğim ince ayarı da buluverdim. İlaç gibi geldi. Lezzetli bir blend imiş, tam bir uyanış kahvesi ¦ ) Son demlemede —neredeyse— espresso yoğunluğuna yaklaştım moka pot ilen. Diğer çekirdekler için kaç gün beklemem gerekiyor? Özellikle Peru'yu denemek için biraz fazla sabırsızım ¦ )

Okan bey selamlar, siparişimi bu akşam teslim aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 22 Mart kavrum tarihli 9mm espresso blendi ile başladım. Ev ahalisine sizin önerdiğiniz gibi sütlü iki üç demleme yaptıktan sonra kendim için istediğim ince ayarı da buluverdim. İlaç gibi geldi. Lezzetli bir blend imiş, tam bir uyanış kahvesi ¦ ) Son demlemede —neredeyse— espresso yoğunluğuna yaklaştım moka pot ilen. Diğer çekirdekler için kaç gün beklemem gerekiyor? Özellikle Peru'yu denemek için biraz fazla sabırsızım ¦ )
Merhaba,

Begenmenize sevindim, umarim ev halkida begenmistir.
digerleri icin 5-6 gun beklemeniz yeterli olur.

Peru'yu az önce demledim. Gerçekten asidite yoğun ve güzel, kırmızı yemiş notları kendini direkt belli ediyor. Hafif biraz acılık var, sanıyorum öğütüm ayarını optimize ettiğimde daha da güzel fincanlar çıkaracak.

Peru Crush ve Tanzanya kahvelerini denedim. Peru'da muhtemelen kavrum dolayısıyla başlarda isli tatlar aldım, ardından hibiskus ve kuru üzüm baskın hoş bir kahve ancak beni biraz baydı açıkçası. Tanzanya ise fiyatının çok üzerinde; narin, fındık ve baskın kırmızı meyve notaları ile baştan sona hoşuma gitti.

Peru'yu az önce demledim. Gerçekten asidite yoğun ve güzel, kırmızı yemiş notları kendini direkt belli ediyor. Hafif biraz acılık var, sanıyorum öğütüm ayarını optimize ettiğimde daha da güzel fincanlar çıkaracak.
Begenmenize sevindim, teşekkürler. mutabakat genel olarak su ısısını dusuk tutmakta oldu benim aldığım geri dönüşlerden, belki o şekilde bir küçük ayarlama yaparakta deneyebilirsiniz.

Peru Crush ve Tanzanya kahvelerini denedim. Peru'da muhtemelen kavrum dolayısıyla başlarda isli tatlar aldım, ardından hibiskus ve kuru üzüm baskın hoş bir kahve ancak beni biraz baydı açıkçası. Tanzanya ise fiyatının çok üzerinde; narin, fındık ve baskın kırmızı meyve notaları ile baştan sona hoşuma gitti.
Teşekkürler beğenmenize sevindim, size gönderdiğimiz kavurum tarihi neydi bilemiyorum su an ama belki birkac gun daha dinlendirebilirsiniz peru yu degassing için.

Tadımlık gönderilen 9mm’yi çok beğenmişim. 30 TL’ye düşmüş. Tadım pakedi de soranlar için 118’e düşmüş. Bayağı çılgın fiyat. Bilginiz olsun :)

French Press için kahve elime ulaştığımda ve deneğimde buraları yeşillendirebilirim. :)

Sipariş Numarası: 553856661 olarak destek ve deneme amaçlı siparişimi geçtim.

Geldiğinde içebileceğim şekilde kargoya ulaştırmanız mümkünse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikler merhabalar, kahveler uzun süredir elimdeler ve 134 gram kahveyi 9 defa demleyerek en iyi seçeneğime ulaştım diyebilirim.

Elimde olan aletler çok profesyonelce olmadığından dolayı bu kadar uzun sürdüğünü düşünüyorum. :)

Etiyopya Debelo:
§ 15 gram kahve
§ (Kardelen Su 1.5 litre) 240ml - Kaynadıktan sonra 1 ila 1.5 dakika kaynar suyu beklettim henüz bir termometrem olmadığı için detaylandıramadım kusura bakmayın.
§ Öğütüm Görüntüsü
§ French Press - James Hoffman taktiği

Tadım: Tadım notlarında yazan tadlara en yakın ulaştığım denemem bu oldu. Kahvenin içimi gayet keyifli oldu. Kahve soğudukça sizin artık bardağın son demlerine ulaştığınızda çok açık bir şekilde turunçgil bir asitlik hissediyorsunuz.

Bu dönemde bütün sorularıma en ince ayrıntısı ve en hızlı şekilde cevap veren Okan Beye ayrıca teşekkür ederim.

Okan bey merhaba , 566233147 sipariş numarası ile 2 paket 9mm blend siparişi verdim.Elinizde eski tarihli kavrum var ise bir paketi öyle göndere bilir misiniz?

Selamalar ben de 566261479 sipariş nosu ile peru ve tanzanya siparişi verdim. Mümkünse denemelik etiyopya ve 9mm numunesi gönderebilirseniz memnun olurum. Teşekkürler..

Geri