• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Öncelikler merhabalar, kahveler uzun süredir elimdeler ve 134 gram kahveyi 9 defa demleyerek en iyi seçeneğime ulaştım diyebilirim.

Elimde olan aletler çok profesyonelce olmadığından dolayı bu kadar uzun sürdüğünü düşünüyorum. :)

Etiyopya Debelo:
§ 15 gram kahve
§ (Kardelen Su 1.5 litre) 240ml - Kaynadıktan sonra 1 ila 1.5 dakika kaynar suyu beklettim henüz bir termometrem olmadığı için detaylandıramadım kusura bakmayın.
§ Öğütüm Görüntüsü
§ French Press - James Hoffman taktiği

Tadım: Tadım notlarında yazan tadlara en yakın ulaştığım denemem bu oldu. Kahvenin içimi gayet keyifli oldu. Kahve soğudukça sizin artık bardağın son demlerine ulaştığınızda çok açık bir şekilde turunçgil bir asitlik hissediyorsunuz.

Bu dönemde bütün sorularıma en ince ayrıntısı ve en hızlı şekilde cevap veren Okan Beye ayrıca teşekkür ederim.
Rica ederim, asil ben teşekkür ederim. Sonunda istediğiniz gibi bir sonuç çıktığına çok sevindim.

Okan bey merhaba , 566233147 sipariş numarası ile 2 paket 9mm blend siparişi verdim.Elinizde eski tarihli kavrum var ise bir paketi öyle göndere bilir misiniz?
Merhaba, çok teşekkürler. Sizin kargonuz malesef saat geç olduğundan bugun yetismedi, yarın isteğinize uygun şekilde göndermeye çalışacağız, memnuniyetle.

Merhaba Okan Bey, 566793262 numaralı siparişimde 2 adet 250 gr paket bulunmakta. Elimde kahvem kalmadığından bir tanesini mümkünse içmeye hazır kavrum tarihli göndermenizi rica edeceğim. Kargomda şayet küçük hediyeleriniz de olursa hayır demem :) Teşekkür ederim.

Tadım setini aldım; gaz salımı tamamlanmamış 4 Nisan'da kavrulmuş Peru ile 31 Mart'ta kavrulmuş Etiyopya ve Tanzanya'yı denedim. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Omni fakat bana göre kesinlikle koyu kavrum değil; azgelişmiş (underdeveloped'a başka karşılık bulamadım) olması zaten söz konusu değil. Tok gövdeli, asiditesini kaybetmemiş karakteri var çekirdeklerin. Kendi adıma teşekkür ederim bu kahveler için.

Merhaba Okan Bey, 566793262 numaralı siparişimde 2 adet 250 gr paket bulunmakta. Elimde kahvem kalmadığından bir tanesini mümkünse içmeye hazır kavrum tarihli göndermenizi rica edeceğim. Kargomda şayet küçük hediyeleriniz de olursa hayır demem :) Teşekkür ederim.
teşekkür ederim, mümkün oldukça isteğinize uygun göndermeye çalışacağız.

Tadım setini aldım; gaz salımı tamamlanmamış 4 Nisan'da kavrulmuş Peru ile 31 Mart'ta kavrulmuş Etiyopya ve Tanzanya'yı denedim. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Omni fakat bana göre kesinlikle koyu kavrum değil; azgelişmiş (underdeveloped'a başka karşılık bulamadım) olması zaten söz konusu değil. Tok gövdeli, asiditesini kaybetmemiş karakteri var çekirdeklerin. Kendi adıma teşekkür ederim bu kahveler için.
Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için memnun kalmanız cok mutlu etti.

Ben de tadım setinden Peru hariç diğer 3 kahveyi denedim. Fiyatına göre gayet başarılı, lezzetli kahveler.
Kavrumun biraz koyu olması da gözünüzü korkutmasın, isli yanık vs. istenmeyen tadlar yok.

Ben de tadım setinden Peru hariç diğer 3 kahveyi denedim. Fiyatına göre gayet başarılı, lezzetli kahveler.
Kavrumun biraz koyu olması da gözünüzü korkutmasın, isli yanık vs. istenmeyen tadlar yok.
Tesekkurler guzel yorumunuz için.

Peru ve Tanzanya sipariş vermiştim bugün Tanzanya'yı denedim çok güzel bir aftertaste bırakıyor içtikten sonra fakat tanzanyada küçük çekirdekler çok fazlaydı kullandığım reçete
1:17 oran 16 gram
cmd 24 klik
90 derece 80 ppm su
40 ml ön demleme
2 parça döküş
2:35 bitiş

Peru ve Tanzanya sipariş vermiştim bugün Tanzanya'yı denedim çok güzel bir aftertaste bırakıyor içtikten sonra fakat tanzanyada küçük çekirdekler çok fazlaydı kullandığım reçete
1:17 oran 16 gram
cmd 24 klik
90 derece 80 ppm su
40 ml ön demleme
2 parça döküş
2:35 bitiş
Teşekkürler, beğenmenize sevindim.

31 mart kavrumlu Tanzanya almıştım. Yaklaşık 4-5 gün degassing için bekledikten sonra denemelerime başladım. Pour over için 1/17 oranı ve 90 derece su ile demlemelerimi yaptım ve bu fiyata çok güzel içimli bir kahve elde etmiş oldum. Mokapot'a da Tanzanya kahvesi çok yakıştı tavsiye ederim. Kısacası 35 liralık çekirdek için hem filtre hem mokapot denemeleri başarılı şekilde sonlandı. Okan beye tekrar teşekkür ederim.

31 mart kavrumlu Tanzanya almıştım. Yaklaşık 4-5 gün degassing için bekledikten sonra denemelerime başladım. Pour over için 1/17 oranı ve 90 derece su ile demlemelerimi yaptım ve bu fiyata çok güzel içimli bir kahve elde etmiş oldum. Mokapot'a da Tanzanya kahvesi çok yakıştı tavsiye ederim. Kısacası 35 liralık çekirdek için hem filtre hem mokapot denemeleri başarılı şekilde sonlandı. Okan beye tekrar teşekkür ederim.
Asıl ben teşekkür ederim size hem denediginiz, hem vakit ayırıp dusuncelerınızı paylastiginiz hemde ovgunuz icin.
memnun kalmanıza cok sevindim.

Az evvel Etiyopya'yı Brewista'da demledim imersiyon yöntemiyle, böyle de çok güzel sonuç aldım. Aftertaste'i uzun sürüyor tüm Calibre kahvelerinin (9mm'yi denemedim). Ayrıca paketler de gayet kullanışlı, yeniden kapatmakta hiç sorun yaşanmıyor. Yeni kahveleri bekliyoruz :)

Az evvel Etiyopya'yı Brewista'da demledim imersiyon yöntemiyle, böyle de çok güzel sonuç aldım. Aftertaste'i uzun sürüyor tüm Calibre kahvelerinin (9mm'yi denemedim). Ayrıca paketler de gayet kullanışlı, yeniden kapatmakta hiç sorun yaşanmıyor. Yeni kahveleri bekliyoruz :)
Teşekkürler, beğenmenize sevindim.
Yeni kahveler yakında 🙂

Çekirdekler tatmin edince 9mm ve Peru çekirdeklerinden de sipariş geçtim 🤠

Kahvelerim geldi teşekkür ederim tekrar.
Bugün 5 Nisan kavrumlu Tanzanyayı denedim,
Timemore 18c
15/250
91C
30+110+110, 2.30 bitiş şeklinde

Her şey tamam ama tatlılığı oldukça az oldu, artırmak için öneriniz var mıdır

@OkanT Okay bey selamlar, öncelikle bu ilgili tavrınız bu güzel esnaflık anlayışınız için tebrik ediyorum. Bugün tamm sipariş geçeyim dedim bir baktım Trendyol da indirimler kalkmış.(Bu durum beni hayli üzdü). İndirimler daha devam eder mi, yenilenir mi? aydınlatırsanız çok sevinirim.

@OkanT Okay bey selamlar, öncelikle bu ilgili tavrınız bu güzel esnaflık anlayışınız için tebrik ediyorum. Bugün tamm sipariş geçeyim dedim bir baktım Trendyol da indirimler kalkmış.(Bu durum beni hayli üzdü). İndirimler daha devam eder mi, yenilenir mi? aydınlatırsanız çok sevinirim.
Merhaba,

teşekkür ederim güzel düşünceniz ve ilginiz için.
Yeni kampanya, yarin 13.04, tekrar başlayacak.

Geri