• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

@OkanT bey merhaba, 8 nisan'da verdiğim 566288970 numaralı 4'lü set siparişim bugün ulaştı. Fakat paketlerde kavrum tarihini göremedim. Yardımcı olur musunuz, nedir kavrum tarihleri? :)

@OkanT bey merhaba, 8 nisan'da verdiğim 566288970 numaralı 4'lü set siparişim bugün ulaştı. Fakat paketlerde kavrum tarihini göremedim. Yardımcı olur musunuz, nedir kavrum tarihleri? :)
Merhaba,

teşekkürler. Kavurum tarihleri ustte dikine duran kucuk etiketlerin arkasinda yaziyor, oraya bakabilirmisiniz.

Peru Crush moka potta aşırı iyi oldu 😍

Okan Bey'in kahve konusundaki hassasiyetini daha önceden bildiğim için ben de Etiyopya ve Peru siparişi vermiştim. Paketlerin yarısı bitti ve yorum yapmak istedim.

Kesinlikle daha koyu kanatta olan ya da omni kavrulan kahveleri pek tercih etmiyorum filtre için. İlk paketi açtığımda kuru koku hoşuma gitse de kavrum her iki çekirdek için de koyu geldi gözüme. Ancak fazla kavrumun sebep olduğu herhangi bir istemediğim koku da almadım kuruda. Sıcaklığı ayarlayabilmek için 2-3 demlemenin ardından uzun süredir gövde-asidite dengesini bu kadar sağlayan kahve içmediğimi söylemeliyim. Gövde güçlü ve asidite de bir o kadar var. Muazzam dengeli her iki çekirdekte de, tebrik ediyorum bu profil için. Favorim Etiyopya :)

Ben her iki çekirdekten de aynı tarif ile memnun kaldım. Suyu 92 derecede kullandım ve bloom sonrası 2 eşit parçada suyu döktüm. 1z-Kpro'da 68de öğüttüm ki CMD karşılığı sanırım 22-23 lerde olması lazım. Toplam süreyi Etiyopya 'da 3:40, Peru' da 3:00 dakika olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Süreden özellikle Etiyopya'da korkmayın, sadece su sıcaklığının 92yi geçmemesi önemli. Su olarak 100 ppm kendi minerallediğim su kullanıyorum.

Tekrar emeğinize sağlık, ben de yeni kahvelerinizi bekliyor olacağım.

Okan Bey'in kahve konusundaki hassasiyetini daha önceden bildiğim için ben de Etiyopya ve Peru siparişi vermiştim. Paketlerin yarısı bitti ve yorum yapmak istedim.

Kesinlikle daha koyu kanatta olan ya da omni kavrulan kahveleri pek tercih etmiyorum filtre için. İlk paketi açtığımda kuru koku hoşuma gitse de kavrum her iki çekirdek için de koyu geldi gözüme. Ancak fazla kavrumun sebep olduğu herhangi bir istemediğim koku da almadım kuruda. Sıcaklığı ayarlayabilmek için 2-3 demlemenin ardından uzun süredir gövde-asidite dengesini bu kadar sağlayan kahve içmediğimi söylemeliyim. Gövde güçlü ve asidite de bir o kadar var. Muazzam dengeli her iki çekirdekte de, tebrik ediyorum bu profil için. Favorim Etiyopya :)

Ben her iki çekirdekten de aynı tarif ile memnun kaldım. Suyu 92 derecede kullandım ve bloom sonrası 2 eşit parçada suyu döktüm. 1z-Kpro'da 68de öğüttüm ki CMD karşılığı sanırım 22-23 lerde olması lazım. Toplam süreyi Etiyopya 'da 3:40, Peru' da 3:00 dakika olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Süreden özellikle Etiyopya'da korkmayın, sadece su sıcaklığının 92yi geçmemesi önemli. Su olarak 100 ppm kendi minerallediğim su kullanıyorum.

Tekrar emeğinize sağlık, ben de yeni kahvelerinizi bekliyor olacağım.
Cok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için, memnun kalmanıza çok mutlu olduk.

Merhaba,

teşekkürler. Kavurum tarihleri ustte dikine duran kucuk etiketlerin arkasinda yaziyor, oraya bakabilirmisiniz.

Teşekkürler; etikete bakmıştım ama arkasına dikkat etmemişim.:)
Peru 9 nisan, kalan 3'ü 5 nisan kavrumlu.
Açılmış veya açılmamış paketlerin buzlukta saklanmasını (vakumlamadan, kendi paketi içinde) öneriyor musunuz Okan Bey?

Ben de Peru ve Tanzania yı kompresso da çok beğendim. Açık çok zor kompresso da koyuyu da sütlü haricinde sevmiyorum. Bunların kavrumu kompresso için oldukça iyi. Zorlanmadan güzel sonuçlar aldım. Ancak Ethiopia da sevmediğim bir tat geliyor arka planda. Alışamadım aroması mı öyle yoksa başka bir şey mi birkaç defa deneyeceğim :) Espresso'da deneyen oldu mu Ethiopia yı?

Edit: Konuda arattım @Metehan bey denemiş. Aroma olarak nasıl sizce?

Son düzenleme:
Teşekkürler; etikete bakmıştım ama arkasına dikkat etmemişim.:)
Peru 9 nisan, kalan 3'ü 5 nisan kavrumlu.
Açılmış veya açılmamış paketlerin buzlukta saklanmasını (vakumlamadan, kendi paketi içinde) öneriyor musunuz Okan Bey?
Bildiğim kadarı ile vakumlamadan buzlukta saklamanın pozitif bir etkisi olmuyor, açılmamış paketleri kuru, serin bir yerde 7-8 hafta saklayabilirsiniz, cok buyuk bir kayıp olmayacaktır.

@OkanT İndirime girer girmez 571753931 sipariş numarasıyla bu adı konulmamış toplu alıma bende katıldım 🙂 içerisinde ikramlarınız olursa tabi hiç hayır demem🙃 merakla bekliyorum denemek için .

@OkanT İndirime girer girmez 571753931 sipariş numarasıyla bu adı konulmamış toplu alıma bende katıldım 🙂 içerisinde ikramlarınız olursa tabi hiç hayır demem🙃 merakla bekliyorum denemek için .
Teşekkürler, memnun kalacağınızı umuyorum. Yarın size dogru yola çıkacak.

@OkanT bey sipariş numaram 571906553 q grader kahvesi içmek kavurma tipini görmek Mayıs ayında gelecek piyasadan farklı kahveler için ön hazırlık amacıyla siparis verdim.
Stok olduğundan dolayı haftaya yollayabilirsiniz.

@OkanT bey sipariş numaram 571906553 q grader kahvesi içmek kavurma tipini görmek Mayıs ayında gelecek piyasadan farklı kahveler için ön hazırlık amacıyla siparis verdim.
Stok olduğundan dolayı haftaya yollayabilirsiniz.

Konuyu hep yukarda görünce artık dayanamadım ve @ytghan ın da yorumu üzerine var olan bütün kahve çeşitlerinden sipariş verdim. Tabi birde sanırım kavurucu konuya yazıyor, onun da kibar tutumu etkili oldu.
Teşekkürler, memnun kalacağınızı umuyorum, yorumlarınızı bekliyoruz.

Geri