• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Ben tesekkur ederim guzel sozleriniz icin, cok memnun oldum tanismaktanda.
Yolu dusen herkesi memnuniyetle bekleriz her zaman, kahve içip, sohbet etmeye. @Kahvekoloji

2 ve 4 adette %40 a kadar cıkıyor indirim, bu indirimi manuel olusturduk, 4 nisan da yine trendyol kampanyası baslayacak, tadim seti icin oncekinin muadili Gibi. Tesekkurler ilginiz icin.
Sevgili arkadaşlar ve Okan bey merhaba!
Bir süredir yeni çekirdek arayışındaydım. Dün kahvekulübü forumuna ve ardından trendyol indirimi vesilesi ile sizin taze taze kavurup yolladığınız çekirdeklerinize denk geldim. Ufuk açıcı bir yer burası benim gibi yeni başlayan biri için. Üstteki mesajınızda belirttiğiniz bugün trendyol'a eski indirimli kampanyanın muadili olacak tadım setini sipariş etmeyi düşünüyorum. Bugün saat kaç gibi düşer bahsettiğiniz kampanyalı tadım seti? Son olarak kahveyi moka pot için uzun uğraşlar sonucu sözen değirmen ile bulduğum pek de fena sayılmayacak bir ayarda manuel öğütüp bialetti moka pot ile demliyorum, uzunca bir süredir eldeki eski usül imkanlarla epey bir çekirdek denedim, heba ettiklerim de olmuştur ¯\_(ツ)_/¯ Sizce tadım setinizdeki çekirdeklerin aroma ve gövde potansiyeline moka pot'ta ulaşabilir miyim? Çekirdeklerinizi moka pot'ta demlemek ilen ilgili önerilerinizi var ise memnuniyet ilen beklerim. İlk fırsatta mekanınıza espresso içmeye ve merhaba demeye geleceğim ¦ ) Sevgilerle.

Sevgili arkadaşlar ve Okan bey merhaba!
Bir süredir yeni çekirdek arayışındaydım. Dün kahvekulübü forumuna ve ardından trendyol indirimi vesilesi ile sizin taze taze kavurup yolladığınız çekirdeklerinize denk geldim. Ufuk açıcı bir yer burası benim gibi yeni başlayan biri için. Üstteki mesajınızda belirttiğiniz bugün trendyol'a eski indirimli kampanyanın muadili olacak tadım setini sipariş etmeyi düşünüyorum. Bugün saat kaç gibi düşer bahsettiğiniz kampanyalı tadım seti? Son olarak kahveyi moka pot için uzun uğraşlar sonucu sözen değirmen ile bulduğum pek de fena sayılmayacak bir ayarda manuel öğütüp bialetti moka pot ile demliyorum, uzunca bir süredir eldeki eski usül imkanlarla epey bir çekirdek denedim, heba ettiklerim de olmuştur ¯\_(ツ)_/¯ Sizce tadım setinizdeki çekirdeklerin aroma ve gövde potansiyeline moka pot'ta ulaşabilir miyim? Çekirdeklerinizi moka pot'ta demlemek ilen ilgili önerilerinizi var ise memnuniyet ilen beklerim. İlk fırsatta mekanınıza espresso içmeye ve merhaba demeye geleceğim ¦ ) Sevgilerle.
Merhaba,

Oncelikle ilginiz icin tesekkur ederim.
Yeni basladiginizi soylediginiz icin, size tekrar aslinda bunun bir hobi oldugunu hatirlatmak isterim, ugrasip vakip ayirdikca, merak ettikce, denedikce daha guzel sonuclar alacaksiniz. Bircok ritueli olmasina ragmen, cogu zaman tek bir dogru metod, teknik yok. Tum demleme metodları ile guzel sonuclar alabilirsiniz, arada muhakkak farkliliklar var, zmanala agiz tadiniza en cok uyanı bulacagınıza eminim. Moka pot ile daha yogun, govdeli sonuclar daha alisilagelmis.
Basit bir french press ile mokapot u yanyana deneme imkanınız olursa aradaki farkı rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.
son olarak kampaya bugun 17:00 itibariyle aktif olacak, umarım begenirsiniz ve bu hobiye devam icin motivasyonunuzun artmasında bizimde payımız olur.

Dört deneme paketi almıştım. Kokuların benzer olduğunu bildirmiştim. Genelde Kenya kahvelerinden aldığım kokuyu aldım. Aromaları alıyorum ancak dördünde de Kenya kahvelerinde yoğunlukla aldığım fosforik aside benzettiğim bir tat geliyor. Deneyimleyenlerden benzer tadı alan oldu mu acaba?

Ethiopia Debelo almıştım. Şehir dışında olduğumdan tek demleme ekipmanım delter press. Delter ile demlemelerimde referans reçetem ve varyasyonları ile olumlu sonuç alamadım. Sonuç olarak reçeteyi tamamen kahvenin mevcut haline göre değiştirerek bir demleme yaptım. Şu anda içtiğim hali, gayet dengeli bir hal aldı. Başka delter demlemesi yapan varsa, yardımcı olması açısından paylaşıyorum.

Kahve: Calibre - Ethiopia Debelo, omni roast
Öğütüm: Comandante 23 klik
Su: ters ozmos arıtma, (parametreler bilinmiyor)
Su sıcaklığı: bilinmiyor
Kahve miktarı: 13.3g
Su miktarı: 200ml (1:15)
Demleme:
50 ml 20sn bas + 10sn bekle
50 ml 30sn bas
Total süre: 2dk
Not: delter pressi normalde ısıtıyorum bir miktar. Omni olduğu için bir miktar su sıcaklığının düşmesi işe yarar düşüncesi ile ısıtmadan kullandım bu demlemede.

Dört deneme paketi almıştım. Kokuların benzer olduğunu bildirmiştim. Genelde Kenya kahvelerinden aldığım kokuyu aldım. Aromaları alıyorum ancak dördünde de Kenya kahvelerinde yoğunlukla aldığım fosforik aside benzettiğim bir tat geliyor. Deneyimleyenlerden benzer tadı alan oldu mu acaba?
Peru ve tanzanya icin bir miktar phosphoric asiditeden bahsetmek mumkun, sizin dilinizin bu hissiyata daha hassas olabilir belki o yuzden daha ypgun aliyor olabilirsiniz. Phosphoric asiditeye genelde kolayı ornek gosteriyoruz.

Trendyol indirimi esnasında verdiğim sipariş bugün elime ulaştı, yanında 2 demlemelik kadar Peru göndermişler denemek için bundan dolayı teşekkür ederim. Etiyopya henüz 3 gün önce kavrulduğu için Peru'yu demledim bugün. 15-225 oranı, 93 derece Abant su, Molent g50 40 klikle Kalita'da demledim. Oldukça beğendiğim bir fincan çıktı ortaya. Yukarıdaki arkadaşların söylediği gibi hibiskus ve ek olarak karanfil notası hissediliyor. Umarım kendi sitelerini açacak kadar büyütülürler dışarıya kahve kavurma işini.
Debelo'yu v60, kalita, aeropress ve filtre kahve makinesinde denedim ancak içilebilir bir sonuç alamadım maalesef. Arkadan hep bayatımsı bir tat geliyor. Bu çekirdek için reçete önerilerine açığım.

Keyifle Honduras çekirdeğini demleyip içiyorum. Kavrum başarılı, fiyat dengeli, hele indirimle perfekto. 👏👏👏

Bazı arkadaşlar sert kahve soruyordu. 18/300 oranları bile aradığınız sertliği size verecektir. Gövdeli, tadına doygun bir kahve.

Son düzenleme:
Sipariş geçtim Trendyol üzerinden. Bakalım nasıl :)

Merhaba,

Oncelikle ilginiz icin tesekkur ederim.
Yeni basladiginizi soylediginiz icin, size tekrar aslinda bunun bir hobi oldugunu hatirlatmak isterim, ugrasip vakip ayirdikca, merak ettikce, denedikce daha guzel sonuclar alacaksiniz. Bircok ritueli olmasina ragmen, cogu zaman tek bir dogru metod, teknik yok. Tum demleme metodları ile guzel sonuclar alabilirsiniz, arada muhakkak farkliliklar var, zmanala agiz tadiniza en cok uyanı bulacagınıza eminim. Moka pot ile daha yogun, govdeli sonuclar daha alisilagelmis.
Basit bir french press ile mokapot u yanyana deneme imkanınız olursa aradaki farkı rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.
son olarak kampaya bugun 17:00 itibariyle aktif olacak, umarım begenirsiniz ve bu hobiye devam icin motivasyonunuzun artmasında bizimde payımız olur.
Çok teşekkür ederim Okan bey. Trendyol üzerinden 560521960 nolu siparişi az evvel geçtim. Heyecan ilen bekliyorum. Şuan elimde hiç kahve yok, stoğunuzda hemen kullanabileceğim tarihte kavrulmuş çekirdekleriniz varsa, onlardan yollarsanız çok sevinirim. Mayıs ayında müjdesini verdiğiniz kahveler için yeniden kapınızı çalacağım ¦ )

Çok teşekkür ederim Okan bey. Trendyol üzerinden 560521960 nolu siparişi az evvel geçtim. Heyecan ilen bekliyorum. Şuan elimde hiç kahve yok, stoğunuzda hemen kullanabileceğim tarihte kavrulmuş çekirdekleriniz varsa, onlardan yollarsanız çok sevinirim. Mayıs ayında müjdesini verdiğiniz kahveler için yeniden kapınızı çalacağım ¦ )
Merhaba,

asıl ben tesekkur ederim. İstediğiniz sekilde gondermeye calisacagız, simdiden afiyet olsun.

Debelo'yu v60, kalita, aeropress ve filtre kahve makinesinde denedim ancak içilebilir bir sonuç alamadım maalesef. Arkadan hep bayatımsı bir tat geliyor. Bu çekirdek için reçete önerilerine açığım.
omni kavrum olduğu için sıcaklıkta 90 dereceyi geçmemek lazım.. gayet güzel bir içilebilir sonuç reçetemi vereyim hemen, az önce demledim..

#v60, hario 40lı filtre
#18,3 gram kahve 300 gram su, nestle pure life, 90 derece
#cmd 24 klik
#45 gram blooming 30 sn. ardından 190 grama tamamlama, 1.10da 300 grama tamamlama. 1.40'ta döküş bitiyor.. (tatlılıktan kaçınmak isteyenler tek döküşte bitirebilir demlemeyi).. demleme 2.45te bitti..
#tds: 1.36 ey:%19.07 kırmızı meyve notalarının alındığı tatlı dengeli bir kahve.. gövde oldukça yüksek.. asidite düşük..

omni kavrum olduğu için sıcaklıkta 90 dereceyi geçmemek lazım.. gayet güzel bir içilebilir sonuç reçetemi vereyim hemen, az önce demledim..

#v60, hario 40lı filtre
#18,3 gram kahve 300 gram su, nestle pure life, 90 derece
#cmd 24 klik
#45 gram blooming 30 sn. ardından 190 grama tamamlama, 1.10da 300 grama tamamlama. 1.40'ta döküş bitiyor.. (tatlılıktan kaçınmak isteyenler tek döküşte bitirebilir demlemeyi).. demleme 2.45te bitti..
#tds: 1.36 ey:%19.07 kırmızı meyve notalarının alındığı tatlı dengeli bir kahve.. gövde oldukça yüksek.. asidite düşük..

CMD 24 klik görselini özelden veyahut buradan ulaştırabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Tadim setindeki sorun duzeldi, kampaya dahilinde alinabiliyor su an.

Geri