brkisa
Barista
- İsim
- burak
Daha fazla
- İsim
- burak
Okan Bey indirimli alışverişi açıkladıktan sonra Kolombiya deneme paketi aldım. Kahvelerde bu gün ulaştı ve 2x50 blend kahvelerin kavrumu 29 Ekim olduğu için denemek istedim.
Firma: Calibre Coffee
Demleme Ekipmanı: Hario Switch
Değirmen: Timemore Chestnut X
Öğütüm Derecesi: 16 Clik
Çekirdek Miktarı: 16 Gram
Çekirdek: Blend 2
İşleme:
Kavrum Profili: Filtre
Kavrum Tarihi: 29/10/2021
Su Sıcaklığı: 93°C
Demleme Notları: Anahtar kapalı olacak şekilde 45 ml ile ön demleme yaptım. 30 saniye bekledikten sonra 240 ml tamamladım suyu. Dakika 2.30 olduğunda 10 saniye boyunda sadece üst bölüm cam kaşıkla hareket ettirdim. Yatağa müdahalede bulunmaya çalıştım. Dakika 4 olduğunda da anahtarı açtım. Suyu süzülmesine az bir miktar kala hafif bir spin attırdım. 4.35-4.40 arası demleme son buldu.
Tadım Notlarım: Demleye başlamadan önce kuru kokusu kendini belli etti diyebilirim. Natural ve özenle işlenmiş bir kahve gibi kokuyordu. Demleye başladıktan sonra ayrıcalıklı bir blend olduğunu anladım. Bardağa koyarken de forma yazmalıyım dedim
tadım notları olmadığı için tamamen kör ve hislerime göre yazıyorum. Sarı tatlı meyveler ilk yudumdan beri hep bardağımdaydı, soğudukça sanki orman meyvelerine kaydı. Tatlılığın içinde vanilyalı gofret yiyormuşum gibi bir şeyler de hissettim. Uzun lafın kısası blend 2 hangi kahve bilmiyorum ancak şu ana kadar içtiğim ve bu sene içtiğim en iyi kahvelerden biriydi. Keşke 250 gramı olsaydı dedirtti. Ellerinize sağlık @OkanT 
Firma: Calibre Coffee
Demleme Ekipmanı: Hario Switch
Değirmen: Timemore Chestnut X
Öğütüm Derecesi: 16 Clik
Çekirdek Miktarı: 16 Gram
Çekirdek: Blend 2
İşleme:
Kavrum Profili: Filtre
Kavrum Tarihi: 29/10/2021
Su Sıcaklığı: 93°C
Demleme Notları: Anahtar kapalı olacak şekilde 45 ml ile ön demleme yaptım. 30 saniye bekledikten sonra 240 ml tamamladım suyu. Dakika 2.30 olduğunda 10 saniye boyunda sadece üst bölüm cam kaşıkla hareket ettirdim. Yatağa müdahalede bulunmaya çalıştım. Dakika 4 olduğunda da anahtarı açtım. Suyu süzülmesine az bir miktar kala hafif bir spin attırdım. 4.35-4.40 arası demleme son buldu.
Tadım Notlarım: Demleye başlamadan önce kuru kokusu kendini belli etti diyebilirim. Natural ve özenle işlenmiş bir kahve gibi kokuyordu. Demleye başladıktan sonra ayrıcalıklı bir blend olduğunu anladım. Bardağa koyarken de forma yazmalıyım dedim