OkanT
Barista
Daha fazla
- İsim
- Okan T
- Firma
- Calibre Coffee
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Kağıthane
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Beyoğlu
Merhaba,Özellikle Tanzanya daha önce sevmiş olduğum için tekrar sipariş verdim. @OkanT bey de denemem için kolombiyalardan gönderdi, teşekkür ederim kendisine.
Tanzanya etkisinden hiçbir şey kaybetmemiş, kendine has bir tatlılığı olan keyifli, güzel içimli bir kahve.
90° Su, 1:17, İki döküş her şekilde güzel sonuç veriyor. Kolombiyalar ikisi de öğütünce muhteşem kokuyor aşırı canlılar, görece koyu dediğimiz bir kavruma sahipler. Fazla ajitasyon ve çözünme hemen bitter tatlar ortaya çıkartabilir, nazik çekirdekler.
Ospina ilk demlememde
92° su, 20/340, timemore 19 click, abaca
40gr ön demleme, toplayarak 3x100 döküş.
Aftertaste ve damakta kalıcılık uzun oldu ama bitter tatlar vardı.
İkinci demlemede;
92°su, 20/340, timemore 19 click, abaca
2x150 çift döküş
Daha dengeli sonuçlar aldım, süt reçelini hissettim, acılık yoktu.
Montoya demlemem;
90°, 15/255, tm 15 click, abaca, TM 01
45gr bloom
40'-1:00 - 110gr su
1:20-1:35 - 100gr su toplayarak
2:10 bitiş
*Tatlılık belirgin, pekmez-kakao diyebileceğimiz tatları aldım. Asidite normal, bitiş normal, gövde yoğun.
Kolombiyalarla ilgili görüşüm diğer arkadaşlarınkine benzer. Ya biz doğru parametreleri tutturamıyoruz ya da kahveler bildiğimiz yoğun gövdeli, aromatik düz kolombiyalardan olduğu için "wow!" çıkmadı kimseden.
70tl olunca fiyat iyi bence ama liste fiyatı kesinlikle doğru değil.![]()
yorumunuz icin tesekkur ederim.
fiyat konusuna oncelikle aciklama yapmak isterim, ilk bastada acikladigim gibi kolombiyalarin satis fiyati 78-84 tl bandinda olacak demistim, set olarak alininca biraz dahada uygun oluyor hatta soylediginiz gibi. Bizim sitemiden her zaman bu bantta alinabiliyor, liste fiyati olarak gorunen fiyatin nedeni, trendyol da kampanyalara katilabilmek bu vesile ile gorununurlugu artirabilmek, trendyolda mumkun oldukca kampayalara katilim gosteriyoruz, fiyatlandirma konusu bu sekilde degerlendirebilirsiniz.
yeni kahveler ile ilgili yoruma gelince, montoya oldukca meyvesuyumsu belki su sicakligini dusurmekte fayda olabilir, bitistede cok net uzum/ kuru uzum kendini belli ediyor. ospina da yine demledikten hemen sonra cok sicakken icince bitterlik oldugu dogrudur, birkac dk ilindiktan sonra tamamen kayboluyor bu, yine su sicakligini dusuk tutarak da onune gecilebilir.
wow biraz goreceligi oldugundan
Son düzenleme: