• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Özellikle Tanzanya daha önce sevmiş olduğum için tekrar sipariş verdim. @OkanT bey de denemem için kolombiyalardan gönderdi, teşekkür ederim kendisine.
Tanzanya etkisinden hiçbir şey kaybetmemiş, kendine has bir tatlılığı olan keyifli, güzel içimli bir kahve.
90° Su, 1:17, İki döküş her şekilde güzel sonuç veriyor. Kolombiyalar ikisi de öğütünce muhteşem kokuyor aşırı canlılar, görece koyu dediğimiz bir kavruma sahipler. Fazla ajitasyon ve çözünme hemen bitter tatlar ortaya çıkartabilir, nazik çekirdekler.

Ospina ilk demlememde
92° su, 20/340, timemore 19 click, abaca
40gr ön demleme, toplayarak 3x100 döküş.
Aftertaste ve damakta kalıcılık uzun oldu ama bitter tatlar vardı.
İkinci demlemede;
92°su, 20/340, timemore 19 click, abaca
2x150 çift döküş
Daha dengeli sonuçlar aldım, süt reçelini hissettim, acılık yoktu.

Montoya demlemem;
90°, 15/255, tm 15 click, abaca, TM 01
45gr bloom
40'-1:00 - 110gr su
1:20-1:35 - 100gr su toplayarak
2:10 bitiş
*Tatlılık belirgin, pekmez-kakao diyebileceğimiz tatları aldım. Asidite normal, bitiş normal, gövde yoğun.

Kolombiyalarla ilgili görüşüm diğer arkadaşlarınkine benzer. Ya biz doğru parametreleri tutturamıyoruz ya da kahveler bildiğimiz yoğun gövdeli, aromatik düz kolombiyalardan olduğu için "wow!" çıkmadı kimseden.
70tl olunca fiyat iyi bence ama liste fiyatı kesinlikle doğru değil. :)
Merhaba,

yorumunuz icin tesekkur ederim.
fiyat konusuna oncelikle aciklama yapmak isterim, ilk bastada acikladigim gibi kolombiyalarin satis fiyati 78-84 tl bandinda olacak demistim, set olarak alininca biraz dahada uygun oluyor hatta soylediginiz gibi. Bizim sitemiden her zaman bu bantta alinabiliyor, liste fiyati olarak gorunen fiyatin nedeni, trendyol da kampanyalara katilabilmek bu vesile ile gorununurlugu artirabilmek, trendyolda mumkun oldukca kampayalara katilim gosteriyoruz, fiyatlandirma konusu bu sekilde degerlendirebilirsiniz.
yeni kahveler ile ilgili yoruma gelince, montoya oldukca meyvesuyumsu belki su sicakligini dusurmekte fayda olabilir, bitistede cok net uzum/ kuru uzum kendini belli ediyor. ospina da yine demledikten hemen sonra cok sicakken icince bitterlik oldugu dogrudur, birkac dk ilindiktan sonra tamamen kayboluyor bu, yine su sicakligini dusuk tutarak da onune gecilebilir.
wow biraz goreceligi oldugundan :) ben naturel veya deneysel islemden gecmis funky, fermente kahveleri kastediyorsunuz diye yorumluyorum, bu tip kahvelerin forum ozelinde kismen daha cok talep gordugunun farkindayim, bende firsat buldukca deniyorum. Acikcasi benim sahsi dusuncem istisnalar olmakla birlikte cogunlukla bana hitap etmiyorlar. Cesitlilik, farkli bakis acilari olmasi muhakkak sart, onemli, guzel. Benim yaklasimim islemi on plana cikarmaktan ziyade daha temiz, teruar ozelliklerini on plana cikaran kahveler dolayisiyle seckide bununla baglantili oluyor. Yikanmis kahvelerde isleme/fermentasyona bagli wow efekti verecek funky tatlar cok nadir, olanlarda malesef el yakiyor, onumuzdeki ay best of columbia kahveleri tadip, acik artirmaya katilavagiz oradan enteresan birsey cikma, alma ihtimali olabilirse buradan duyururum memnuniyetle :)

Son düzenleme:
Merhaba,

yorumunuz icin tesekkur ederim.
fiyat konusuna oncelikle aciklama yapmak isterim, ilk bastada acikladigim gibi kolombiyalarin satis fiyati 78-84 tl bandinda olacak demistim, set olarak alininca biraz dahada uygun oluyor hatta soylediginiz gibi. Bizim sitemiden her zaman bu bantta alinabiliyor, liste fiyati olarak gorunen fiyatin nedeni, trendyol da kampanyalara katilabilmek bu vesile ile gorununurlugu artirabilmek, trendyolda mumkun oldukca kampayalara katilim gosteriyoruz, fiyatlandirma konusu bu sekilde degerlendirebilirsiniz.
yeni kahveler ile ilgili yoruma gelince, montoya oldukca meyvesuyumsu belki su sicakligini dusurmekte fayda olabilir, bitistede cok net uzum/ kuru uzum kendini belli ediyor. ospina da yine demledikten hemen sonra cok sicakken icince bitterlik oldugu dogrudur, birkac dk ilindiktan sonra tamamen kayboluyor bu, yine su sicakligini dusuk tutarak da onune gecilebilir.
wow biraz goreceligi oldugundan :) ben naturel veya deneysel islemden gecmis funky, fermente kahveleri kastediyorsunuz diye yorumluyorum, bu tip kahvelerin forum ozelinde kismen daha cok talep gordugunun farkindayim, bende firsat buldukca deniyorum. Acikcasi benim sahsi dusuncem istisnalar olmakla birlikte cogunlukla bana hitap etmiyorlar. Cesitlilik, farkli bakis acilari olmasi muhakkak sart, onemli, guzel. Benim yaklasimim islemi on plana cikarmaktan ziyade daha temiz, teruar ozelliklerini on plana cikaran kahveler dolayisiyle seckide bununla baglantili oluyor. Yikanmis kahvelerde isleme/fermentasyona bagli wow efekti verecek funky tatlar cok nadir, olanlarda malesef el yakiyor, onumuzdeki ay best of columbia kahveleri tadip, acik artirmaya katilavagiz oradan enteresan birsey cikma, alma ihtimali olabilirse buradan duyururum memnuniyetle :)
Merhaba kısaca nasıl demleme yaptığınızı yazabilir misiniz? Çok ayrıntılı olmasına gerek yok. Sizinle tamamen aynı sonucu alamayacağımı da biliyorum ancak yine de deneyeyim. Döküş sayısı, toplam su ve kahve miktarı vs.

Merhaba kısaca nasıl demleme yaptığınızı yazabilir misiniz? Çok ayrıntılı olmasına gerek yok. Sizinle tamamen aynı sonucu alamayacağımı da biliyorum ancak yine de deneyeyim. Döküş sayısı, toplam su ve kahve miktarı vs.
Merhaba,

tabiki sonda kendim nasil yaptigimi onceliklede yorumlardan cikaranildigim fikirlerimi yazayim.
genel olarak aldigim geri donuslerden anladigim bizim kahvelerin kolay cozuldugu, bunun sebebi kullanilan su ile ilgili olabilir, hem kavurma profilini olustururken hemde kontrol ederken bizim kullandigimiz suyla yola cikmamiz.
hizli/ kolay cozuluyorsa basitce alternatifler ya orani dusurmek, ya sicakligi dusurmek yada ogutumu kalinlastirmak/sureyi kisaltmak.
ogutumu mumkun oldukca ince tutmaya calisiyorum ben, tikanmayacak, stabil bir akis olacak kadar ince.
oran olarak ben 16.5-17 tercih ediyorum, su orani azalirsa cozulmede azalir fakat govde artar, govde yuksek geliyorsa kahve miktarina gore suyu arttirmak gerekebilir. sure/ ogutum baglantili dedigim ben genelde inceye gidip 3 dk ya yaklasiyorum, 2.5dk alti benim kullandigim suyla yeterli olmuyor bu sefer kismen under extract, odunumsu tatlar cikiyor.
bunun disinda oldukca yavas dokerek 1-2 dukuste bitiriyoru, su sicakligida 93-94 gibi basliyorum fakat aralarda tekrar isitmiyorum 3-4dklik surecte kendi kendine yavasca sona dogru dusuyor. Onun disinda herhangi bir karistirma vs yapmiyorum.
v60 17-22gr arasi kahve kullaniyorum altina ve ustune pek cikmiyorum genelliklede 20 veya 22gr.

Pazar gunleri genellikle kavurma haricinde 1-2 saatte cupping yapiyoruz, donem donem forumdan yada kahve meraklisi arkadaslarda katiliyor, bizim kahveleri, farkli firmalarin kahvelerini, yabanci kavuruculari, kim yaninda ne getirirse tadiyoruz, tartisiyoruz uzerine fakat malesef pandemi dolayisiyla biraz tedirginlik, sorunlu olabilir kalabalik olursa. En kisa zamanda bu is bitirse merakli herkesin katilabilecegi, konusup tartisip kendimizi gelistirebilecegimiz, orta olcekli org yapabiliriz, merakli olan herkes katilabilir memnuniyetle.

Merhaba,

tabiki sonda kendim nasil yaptigimi onceliklede yorumlardan cikaranildigim fikirlerimi yazayim.
genel olarak aldigim geri donuslerden anladigim bizim kahvelerin kolay cozuldugu, bunun sebebi kullanilan su ile ilgili olabilir, hem kavurma profilini olustururken hemde kontrol ederken bizim kullandigimiz suyla yola cikmamiz.
hizli/ kolay cozuluyorsa basitce alternatifler ya orani dusurmek, ya sicakligi dusurmek yada ogutumu kalinlastirmak/sureyi kisaltmak.
ogutumu mumkun oldukca ince tutmaya calisiyorum ben, tikanmayacak, stabil bir akis olacak kadar ince.
oran olarak ben 16.5-17 tercih ediyorum, su orani azalirsa cozulmede azalir fakat govde artar, govde yuksek geliyorsa kahve miktarina gore suyu arttirmak gerekebilir. sure/ ogutum baglantili dedigim ben genelde inceye gidip 3 dk ya yaklasiyorum, 2.5dk alti benim kullandigim suyla yeterli olmuyor bu sefer kismen under extract, odunumsu tatlar cikiyor.
bunun disinda oldukca yavas dokerek 1-2 dukuste bitiriyoru, su sicakligida 93-94 gibi basliyorum fakat aralarda tekrar isitmiyorum 3-4dklik surecte kendi kendine yavasca sona dogru dusuyor. Onun disinda herhangi bir karistirma vs yapmiyorum.
v60 17-22gr arasi kahve kullaniyorum altina ve ustune pek cikmiyorum genelliklede 20 veya 22gr.

Kullandığınız su hakkında verebileceğiniz bilgi var mıdır? Belki imkanı olanlar yakın bir sonuç elde etme açısından orada da oynamalar yapabilir.

Kullandığınız su hakkında verebileceğiniz bilgi var mıdır? Belki imkanı olanlar yakın bir sonuç elde etme açısından orada da oynamalar yapabilir.
Tabii, mevcut sartlarda en optimum hale getiriyoruz, cok fazla ince ayar yapmiyorum, tds nispeten yuksek 140-160 araliginda, daha cok dikkat ettigim husus kh/gh oraninin 1 e yakin yani birbirine yakin olmasi.

kalan montoyayı da şimdi demledim. Naturel Etiyopya gibi bir katmanlı tatlılık değil de hoşluk veren bir kekremsilik ile damakta yoğun hissedilen, şurubumsu bir gövdeyle meyvemsi tatlılığa ulaştım. Yaş üzüm ile başlayan meyve tatları kuru üzüme dönüyor gibi geldi bana.

17/290, 90° Nestle Pure Life Su, Cafec Abaca
TM 16 Click,
45g bloom ortaya bir çukur açarak yavaşça dökün
45"-1:00 - 170g tamamla
20 saniye bekle
1:20-1:34 - 290 tamamla, toplayarak, yavaşça
2:30-2:40 Bitiş
*Sıcaklık başlangıç derecesi 92, öğütüm kalınlığı 15 de denenebilir. Sanırım CMD için de 19-20 click iyi olacaktır. Olabildiğince ince öğütüm işe yarıyor.

Bonus edit: 8gr Montoya ve 7 gram Tanzanya karıştırın, demleyin sonrası cümbüş 🙂

Son düzenleme:
wow biraz goreceligi oldugundan :) ben naturel veya deneysel islemden gecmis funky, fermente kahveleri kastediyorsunuz diye yorumluyorum, bu tip kahvelerin forum ozelinde kismen daha cok talep gordugunun farkindayim, bende firsat buldukca deniyorum. Acikcasi benim sahsi dusuncem istisnalar olmakla birlikte cogunlukla bana hitap etmiyorlar.

Ben: Bazlı.
The other guy:

61C96FD2-81EF-4E1F-AA79-FB625210647E.jpeg

Yeni gelen kolombiyaları deniyorum 1 haftadır. Montoya damak zevkime bir tık daha uygun. demleme tarifim:

Metot: Origami Dripper
Filtre: Cafec Abaca Filtre
Süre: 2.10
Su Sıcaklığı: 91 °C
Kahve/Su Oranı: 1/16(20 gr kahve)
Öğütüm: Comandante 21 Click
0'' 60 Blom
30'' 200
1' 00'' 200
1' 15'' 320

Black Friday e ozel olarak (sinirli stok ile sinirli) Calibre Coffee web sitesinden Calibre Coffee foruma ozel %40 indirim saglayan “KKCC40” kodu ile verilecek, tadim seti veya Kolombiya Tadim seti siparislerine, yine ayni ciftlikten, La Porvenir, 2x50gr filtre blend ekleyecegiz. Blendlerin icerigi,
1. %60 Bourbon Amarillo %40 Supremo Naturel
2. %30 Geisha, %30 Pink Bourbon, %40 Colombia

Ayni ciftlikten farkli varyetelerin farlarini deneyimleyebilmek icin guzel bir firsat.
Bugun itibari ile gecerlidir. Stok biterse yine buraya yazacagim magduriyet olmamasi icin.

Black Friday e ozel olarak (sinirli stok ile sinirli) Calibre Coffee web sitesinden Calibre Coffee foruma ozel %40 indirim saglayan “KKCC40” kodu ile verilecek, tadim seti veya Kolombiya Tadim seti siparislerine, yine ayni ciftlikten, La Porvenir, 2x50gr filtre blend ekleyecegiz. Blendlerin icerigi,

Ayni ciftlikten farkli varyetelerin farlarini deneyimleyebilmek icin guzel bir firsat.
Bugun itibari ile gecerlidir. Stok biterse yine buraya yazacagim magduriyet olmamasi icin.
Trendyol da daha fazla indirim var ama yanlış hesaplamadıysam. Yani foruma özel olan indirim değil de 2*50 gr blend numunesi galiba.

Trendyol da daha fazla indirim var ama yanlış hesaplamadıysam. Yani foruma özel olan indirim değil de 2*50 gr blend numunesi galiba.
Merhaba,
1-2 lira fark olmasi lazim sadece, kod da %40 indirim uygulayacak sitede. Bir ihtimal Trendyol bizden bağımsız size özel bir indirim veya kupon tanımlıyor olabilir, onu bilemiyorum.

İki hafta önce kolombiya tadım seti almıştım, 1. numuneden hediye gönderilmişti, çok başarılıydı..
Kolombiyalardan da memnunum, Etiyopyadan sıkılanlara tavsiye ederim :)

Ben de kolombiya setini sipariş ettim. Blendleri merak ediyorum. Bir önceki setten çok memnun kalmamıştım, umarım bu sefer memnun kalırım kahvelerden

Hediye blendler icin mevcut stok durumu toplam 60 adetten (3kg) yaklasik 30 adet kaldi, denemek isteyenlerin bilgisine.
Hizli ve yogun ilgi icin ayrica tesekkur ederim.

R19061158 sipariş kodu ile bende katıldım. Okan beyin samimiyetine istinaden yaptım alışverişi. Hadi bakalım heycaa bekleyelim :)

Bu kampanya icin hazirladigimiz filter blend kahvelerimiz tukenmistir, yogun ilgi icin tesekkur ederim.
Stok kalmadigi icin malesef bundan sonraki siparislerde filtre blendleri ekleyemeyecegiz.

Geri