• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Okan Bey indirimli alışverişi açıkladıktan sonra Kolombiya deneme paketi aldım. Kahvelerde bu gün ulaştı ve 2x50 blend kahvelerin kavrumu 29 Ekim olduğu için denemek istedim.

Firma: Calibre Coffee
Demleme Ekipmanı: Hario Switch
Değirmen: Timemore Chestnut X
Öğütüm Derecesi: 16 Clik
Çekirdek Miktarı: 16 Gram
Çekirdek: Blend 2
İşleme:
Kavrum Profili: Filtre
Kavrum Tarihi: 29/10/2021
Su Sıcaklığı: 93°C

Demleme Notları:
Anahtar kapalı olacak şekilde 45 ml ile ön demleme yaptım. 30 saniye bekledikten sonra 240 ml tamamladım suyu. Dakika 2.30 olduğunda 10 saniye boyunda sadece üst bölüm cam kaşıkla hareket ettirdim. Yatağa müdahalede bulunmaya çalıştım. Dakika 4 olduğunda da anahtarı açtım. Suyu süzülmesine az bir miktar kala hafif bir spin attırdım. 4.35-4.40 arası demleme son buldu.

Tadım Notlarım: Demleye başlamadan önce kuru kokusu kendini belli etti diyebilirim. Natural ve özenle işlenmiş bir kahve gibi kokuyordu. Demleye başladıktan sonra ayrıcalıklı bir blend olduğunu anladım. Bardağa koyarken de forma yazmalıyım dedim :) tadım notları olmadığı için tamamen kör ve hislerime göre yazıyorum. Sarı tatlı meyveler ilk yudumdan beri hep bardağımdaydı, soğudukça sanki orman meyvelerine kaydı. Tatlılığın içinde vanilyalı gofret yiyormuşum gibi bir şeyler de hissettim. Uzun lafın kısası blend 2 hangi kahve bilmiyorum ancak şu ana kadar içtiğim ve bu sene içtiğim en iyi kahvelerden biriydi. Keşke 250 gramı olsaydı dedirtti. Ellerinize sağlık @OkanT :)

Okan Bey indirimli alışverişi açıkladıktan sonra Kolombiya deneme paketi aldım. Kahvelerde bu gün ulaştı ve 2x50 blend kahvelerin kavrumu 29 Ekim olduğu için denemek istedim.

Firma: Calibre Coffee
Demleme Ekipmanı: Hario Switch
Değirmen: Timemore Chestnut X
Öğütüm Derecesi: 16 Clik
Çekirdek Miktarı: 16 Gram
Çekirdek: Blend 2
İşleme:
Kavrum Profili: Filtre
Kavrum Tarihi: 29/10/2021
Su Sıcaklığı: 93°C

Demleme Notları: Anahtar kapalı olacak şekilde 45 ml ile ön demleme yaptım. 30 saniye bekledikten sonra 240 ml tamamladım suyu. Dakika 2.30 olduğunda 10 saniye boyunda sadece üst bölüm cam kaşıkla hareket ettirdim. Yatağa müdahalede bulunmaya çalıştım. Dakika 4 olduğunda da anahtarı açtım. Suyu süzülmesine az bir miktar kala hafif bir spin attırdım. 4.35-4.40 arası demleme son buldu.

Tadım Notlarım: Demleye başlamadan önce kuru kokusu kendini belli etti diyebilirim. Natural ve özenle işlenmiş bir kahve gibi kokuyordu. Demleye başladıktan sonra ayrıcalıklı bir blend olduğunu anladım. Bardağa koyarken de forma yazmalıyım dedim :) tadım notları olmadığı için tamamen kör ve hislerime göre yazıyorum. Sarı tatlı meyveler ilk yudumdan beri hep bardağımdaydı, soğudukça sanki orman meyvelerine kaydı. Tatlılığın içinde vanilyalı gofret yiyormuşum gibi bir şeyler de hissettim. Uzun lafın kısası blend 2 hangi kahve bilmiyorum ancak şu ana kadar içtiğim ve bu sene içtiğim en iyi kahvelerden biriydi. Keşke 250 gramı olsaydı dedirtti. Ellerinize sağlık @OkanT :)
Paylasim ve guzel yorumunuz icin tesekkur ederim. Begenmenize sevindim. Umarim digerlerinide en az bu kadar begenirsiniz.
Benim fikrimde iki blend de dengeli ve uyumlu oldu.
baska deneme sansi bulanlarinda yorumlarini bekliyorum.
firsatiniz olursa 4 kahveyi birlikte denemekte guzel bir tecrube olacaktir, teruar ve varyete farklarini gormek icin guzel bir deneyim olacaktir.

R19061177 ile ben de dahil oldum Calibre alımına! Blendleri ucundan kaçırsam da Ethiopia'lardan sıkılmaya başlayan bünyeyi özlediği Colombia'yla kavuşturmak için sabırsızlanıyorum. Bu güzel indirim oranı için ayrıca teşekkürler!

Ben tesekkur ederim, keyifle tuketeceginizi umuyorum.

Tum siparislerin ulasmis olmasi veya ulasmak uzere olmasi gerekiyor.
Kolombiyalar icin min 9-10 gun degassing, en optimum seviye 2 ve 4. haftalar arasi
Diger kahveler icin 5-6 gun olarak denemenizi oneriyoruz. Tesekkurler.

@OkanT Hediye blendler ayrı olarak satışa sunulacak mı? Var mı böyle bir düşünce? 😊

@OkanT Hediye blendler ayrı olarak satışa sunulacak mı? Var mı böyle bir düşünce? 😊
Malesef birebir ayni sekilde mumkun degil bazi bilesenlerin bu yilki tum uretimi buydu, fakat muadil birseyler olabilir ileride, acikcasi bende filtre blend fikrine bakis, algi, talep nasil olur gormek icin boyle bir girisimde bulundum

Merhaba @OkanT bey. Uzun bir süre önce tadım seti almıştım ve en beğendiğim Peru olmuştu. Aeropress için önerdiğiniz bir çekirdek var mıdır şuan sizde satışta olan. Yoksa bir peru siparişi mi geçeyim karar veremedim 🙂

Merhaba @OkanT bey. Uzun bir süre önce tadım seti almıştım ve en beğendiğim Peru olmuştu. Aeropress için önerdiğiniz bir çekirdek var mıdır şuan sizde satışta olan. Yoksa bir peru siparişi mi geçeyim karar veremedim 🙂
Merhaba, tesekkurler.
Tumu uygun olur aeropress icin, tavsiye icin benim onerimden ziyade yorumlara bakabilirsiniz belki.
Benim onerim bir peru birde denemediyseniz damak zevkinize gore colombiyalardan birini denemeniz olabilir.

Aras kargo'nun adresimi yanlış girip beni uzun bir yolculuğa sürüklemesine rağmen kahvelerimi bugün teslim aldım. Degassing'in bitmesi için gün saymak kaldı şimdilik!

Ekli dosyalar

• Screenshot_20211111-192636_Gallery.jpg
    Screenshot_20211111-192636_Gallery.jpg
    66 KB · Görüntüleme: 101
Merhaba @OkanT bey. Trendyoldan sipariş verdim az önce #1267833478 numarası ile. Mümkünse degasi bitmiş kahve gönderir misiniz? Teşekkürler.

Merhaba @OkanT bey. Trendyoldan sipariş verdim az önce #1267833478 numarası ile. Mümkünse degasi bitmiş kahve gönderir misiniz? Teşekkürler.
Merhaba,
cok tesekkurler, bu hafta oldukca yogun gecti normalde 1-2 gun kavurma yapiyorken 4 gun yapmamiz gerekti, o yuzden malesef en eski olarak 12.11 tarihli gonderebilecegiz, kolombiyalar icin min 9-10gun digerleri icin 5-6 gun beklemeniz yeterli olacaktir.

bir süredir montoya ve ospina ile devam eden biri olarak su sıcaklığını 90, kahve oranını 1:17 de tutmanızı tavsiye ederim..
aeropress için daha aşağı sıcaklıklara da inilebilir tabi tercih ettiğiniz öğütüme/tarife bağlı olarak

Merhaba,
malesef su an icin hazir sulardan buzdagi disinda guncel bilgim yok, duzenli kullanmadigim icin, deneyen arkadaslar varsa diger sulari benden daha dogru bilgi verebilirler

Blend #1 deneyimlerinizi alabilir miyim arkadaşlar?

96 derece Buzdağı su
20/300 ml
35 saniye blooming
tek döküş 2.10 bitiş

Gövdesiz, acı olmayan ve soğudukça greyfurt asidine benzeyen bir tad aldım.

Benim içi keyifli bir kahveydi ama deneyimlerinizle farklılaştırabilirim.

Blend #1 deneyimlerinizi alabilir miyim arkadaşlar?

96 derece Buzdağı su
20/300 ml
35 saniye blooming
tek döküş 2.10 bitiş

Gövdesiz, acı olmayan ve soğudukça greyfurt asidine benzeyen bir tad aldım.

Benim içi keyifli bir kahveydi ama deneyimlerinizle farklılaştırabilirim.
Hocam ben 2 blendi de 20/320 ml, blooming +3 eşit döküş şeklinde 94 derece buzdağı su ile v60da demledim, çok keyif aldığımı söyleyebilirim.

Geçen hafta yapılan indirim ile kolombiya tadım seti aldım. 10 gün bekleyip dün ve bu gün ikisini de aşağı yukarı aynı şekilde demledim;
25 gr / 400 ml
15-14 klik chestnut x
90-89 derece buzdağı su
75-200-300-400 şeklinde döküyorum.
Maalesef ki iki gün 4 demleme için alabildiğim tek tat yanık acı esmer şeker.
@OkanT bey demlemeyle alakalı nerede yanlış yaptığım konusunda yardımcı olabilir misiniz? Ya da tavsiyeniz var mıdır?

Geçen hafta yapılan indirim ile kolombiya tadım seti aldım. 10 gün bekleyip dün ve bu gün ikisini de aşağı yukarı aynı şekilde demledim;
25 gr / 400 ml
15-14 klik chestnut x
90-89 derece buzdağı su
75-200-300-400 şeklinde döküyorum.
Maalesef ki iki gün 4 demleme için alabildiğim tek tat yanık acı esmer şeker.
@OkanT bey demlemeyle alakalı nerede yanlış yaptığım konusunda yardımcı olabilir misiniz? Ya da tavsiyeniz var mıdır?
Merhaba,

acikcasi recetenizde bir anormallikte gozukmuyor, tek aklima gelen degirmen ile cok tecrubem yok fakat yanlis hatirlamiyorsam her klik 20 um a tekabul ediyordu chestnut ta, 280-300um ince olabilir, ne kadar surdugunu soylememissiniz, acilikta olduguna gore ilk etapta bir miktar inceltebilirsiniz diye dusunuyorum.

Merhaba,

acikcasi recetenizde bir anormallikte gozukmuyor, tek aklima gelen degirmen ile cok tecrubem yok fakat yanlis hatirlamiyorsam her klik 20 um a tekabul ediyordu chestnut ta, 280-300um ince olabilir, ne kadar surdugunu soylememissiniz, acilikta olduguna gore ilk etapta bir miktar inceltebilirsiniz diye dusunuyorum.
Ara kliklerin 15, asıl kliklerin 80 mikron olduğu söylenmiş chestnut x için. 14-15 klik 1100-1200 mikron ediyor sanırım.

Geri