• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Kolombiya Montoya 25 temmuz kavrum
Cafflano Krinder 8+4 Hario v60 01
chemex 6-8 filtrenin 1/4 ü
kaynak suyu 350 ppm 92-93 derece
12-200 50+50+50+50 blooming 45 saniye 2.40 bitiş
Birkaç demleme sonucunda en güzel sonucu bu şekilde aldım. 90 derecede biraz ekşi 94 derecelerde biraz bitter tatlar aldım ama acı değildi içimi gayet güzeldi soğuyunca dahada güzel ve meyvemsi tatlar aldım.

Honduras comsa tam bir fiyat performans ürünü. Klasik brezilya bitter tatlar ve bitişi çok tatlı.

Merhaba, 9mm espresso blendi için moka pot öğütüm ayarı seçilemiyor, siparişe not olarak eklememiz mümkün mü? Moka pot için önerdeğiniz başka kahveler varsa onları da denemek isterim

Kolombiya Montoya 25 temmuz kavrum
Cafflano Krinder 8+4 Hario v60 01
chemex 6-8 filtrenin 1/4 ü
kaynak suyu 350 ppm 92-93 derece
12-200 50+50+50+50 blooming 45 saniye 2.40 bitiş
Birkaç demleme sonucunda en güzel sonucu bu şekilde aldım. 90 derecede biraz ekşi 94 derecelerde biraz bitter tatlar aldım ama acı değildi içimi gayet güzeldi soğuyunca dahada güzel ve meyvemsi tatlar aldım.

Honduras comsa tam bir fiyat performans ürünü. Klasik brezilya bitter tatlar ve bitişi çok tatlı.
Tesekkurler, begenmenize sevindim.
Merhaba, 9mm espresso blendi için moka pot öğütüm ayarı seçilemiyor, siparişe not olarak eklememiz mümkün mü? Moka pot için önerdeğiniz başka kahveler varsa onları da denemek isterim
Tabii, buradan yada siteden not olarak iletirseniz istediginiz gibi hazirlariz. Genel olarak tum cesitler moka pot deneyenlerden olumlu geri donus aliyor, tadim notlarindan size hitap edenleri inceleyip diger cekirdeklerden secim yapabilirsiniz.

Yeni Kolombiya kahvelerini ben de denedim. Ospina ilk denememde demleme kaynaklı (rahatsız edici olmayan) baskın bitter çikolata tadı verdi, başka bir tat alamadım. Sonraki demlemelerimde daha tatlı meyvemsi fincanlar çıktı. Montoya ise direkt oldukça meyvemsi sonuç verdi. İki kahve de gayet güzel ve kavrum kalitelerini çok beğendim, daha önce belirtildiği gibi omni diye abartı koyu kavrulmamış ve çok tutarlı.

Peru, honduras, tanzanya, etiyopya setini almıştım geçen ay. Hiç biri beni memnun etmedi. Peru belki bi derece ama genel olarak memnuniyetsiz bir şekilde içiyorum kahveleri. Hiç zevk alamadım. Dümdüz çıktı hepsi. Bir daha almayı düşünmüyorum.

Peru, honduras, tanzanya, etiyopya setini almıştım geçen ay. Hiç biri beni memnun etmedi. Peru belki bi derece ama genel olarak memnuniyetsiz bir şekilde içiyorum kahveleri. Hiç zevk alamadım. Dümdüz çıktı hepsi. Bir daha almayı düşünmüyorum.
Eski fiyatına göre değerlendirme yapmıştık önceki mesajlarda fakat şimdiki sitesindeki fiyatla sizin yazdıklarınıza katılıyorum

Yeni Kolombiya kahvelerini ben de denedim. Ospina ilk denememde demleme kaynaklı (rahatsız edici olmayan) baskın bitter çikolata tadı verdi, başka bir tat alamadım. Sonraki demlemelerimde daha tatlı meyvemsi fincanlar çıktı. Montoya ise direkt oldukça meyvemsi sonuç verdi. İki kahve de gayet güzel ve kavrum kalitelerini çok beğendim, daha önce belirtildiği gibi omni diye abartı koyu kavrulmamış ve çok tutarlı.
Tesekkurler, begenmenize cok mutlu oldum.
Eski fiyatına göre değerlendirme yapmıştık önceki mesajlarda fakat şimdiki sitesindeki fiyatla sizin yazdıklarınıza katılıyorum
Merhaba,
eski kahve seceneklerimizin fiyatlarinda herhangi bir degisiklik yapmadik aslinda.

Merhaba,
eski kahve seceneklerimizin fiyatlarinda herhangi bir degisiklik yapmadik aslinda.
Benim sipariş verdiğim fiyat ve şuan ki fiyat trendyol indirimi yakalarsam yeni kahveleri denemek isterim

Ekli dosyalar

• IMG_20210813_183406.jpg
    IMG_20210813_183406.jpg
    76.2 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_20210813_183646.jpg
    IMG_20210813_183646.jpg
    54.9 KB · Görüntüleme: 91
İndirim var mı acaba okan hocam yine 1 kiloluk sipariş vercem

Benim sipariş verdiğim fiyat ve şuan ki fiyat trendyol indirimi yakalarsam yeni kahveleri denemek isterim
Soyle aciklayayim, tadim setinin icerigi degistigi icin ethiophia bitti onun yerine yeni kolombiya eklendi, bu yuzden fiyati bir miktar yukseldi, sanirim su an 170tl civari, digerlerini trendyol da kampaya olmadigi zaman bizim sitemizden Calibre Coffee kulube ozel “KKCC40” kodunuda kullanarak sizin aldiginiz fiyata cok yakin fiyatlara yine alabiliyorsunuz, kampanya beklemeye yada takip etmeye gerek kalmadan. Umarim aciklayici olmustur, yoksa dedigim gibi tek urun fiyatlarinda onemli bir oynama yapmadik.

Montoya'yı 2 kez V60'ta 1 kez de Clever'da demledim artık bir yorum yapabilirim sanırım.

V60 ile ilk demlememde kahve suyu tutmadı 4 döküş bile 2.05'te bitti ve ortaya çok gövdeli meyvemsilikten uzak bir kahve çıktı ancak acılık yoktu.

Clever ile demlediğimde daha dengeli sonuç aldım. Ara ara meyvemsilik yükseldi ama yine de karpuz, çilek vs. diyebileceğim tat almadım.

Şimdi V60 ile TH1 kullanarak demleme yaptım 2.40'ta bitti. İlk V60 demlemesine göre bir tık daha iyiydi ama yine de Clever'da aldığım meyvemsiliği alamadım.

Fermente kolombiyalarla zorlanıyorum genelde (örn. bomba de fruta, la granada pink vs.) bu yüzden çok emin değilim kendimden ama ben daha çok lezzetli bir sıcak çikolata içiyormuş hissine kapıldım. Kahvede acılığın ve fermente tatların olmaması hoşuma gitti bu arada.

Bu kahvenin normalde 130 lira edeceğinden çok emin değilim ama başka satıcılarda olsa yine de indirimsiz halinin 100 lirayı geçeceğini söyleyebilirim. 70 lira için gayet beğendim.

Son olarak o kadar indirimli almama rağmen Montoya'nın yanına tek demlemelik Ospina ekleyen @OkanT 'ye teşekkür ediyorum.

Merhabalar Kahvelerinizi fiyat performans olarak çok beğenerek kullanıyorum filtreler yanında bu sefer 9mm espresso aldım ama naptımsa ince yada kalın öğütüm ne yaptımsa kahve de istenilen süreleri yakalayamadım bir sorun olduğunu düşünüyorum belki bunla karşılaşan olmuştur

Montoya'yı 2 kez V60'ta 1 kez de Clever'da demledim artık bir yorum yapabilirim sanırım.

V60 ile ilk demlememde kahve suyu tutmadı 4 döküş bile 2.05'te bitti ve ortaya çok gövdeli meyvemsilikten uzak bir kahve çıktı ancak acılık yoktu.

Clever ile demlediğimde daha dengeli sonuç aldım. Ara ara meyvemsilik yükseldi ama yine de karpuz, çilek vs. diyebileceğim tat almadım.

Şimdi V60 ile TH1 kullanarak demleme yaptım 2.40'ta bitti. İlk V60 demlemesine göre bir tık daha iyiydi ama yine de Clever'da aldığım meyvemsiliği alamadım.

Fermente kolombiyalarla zorlanıyorum genelde (örn. bomba de fruta, la granada pink vs.) bu yüzden çok emin değilim kendimden ama ben daha çok lezzetli bir sıcak çikolata içiyormuş hissine kapıldım. Kahvede acılığın ve fermente tatların olmaması hoşuma gitti bu arada.

Bu kahvenin normalde 130 lira edeceğinden çok emin değilim ama başka satıcılarda olsa yine de indirimsiz halinin 100 lirayı geçeceğini söyleyebilirim. 70 lira için gayet beğendim.

Son olarak o kadar indirimli almama rağmen Montoya'nın yanına tek demlemelik Ospina ekleyen @OkanT 'ye teşekkür ediyorum.
Merhaba, yorumunuz icin tesekkur ederim. Genel olarak memnun kalmaniza sevindim fakat sanki tam potansiyel cikmamis gibi anliyorum. Donem donem sure/su tutmama/ogutum ayari ile ilgili soru, sikayet oluyor. Siz takip edebildigim kadari ile oldukca ilgili, bilgili, tecrubelisiniz kahve konusunda fakat genellikle sorun insanlarin belirli ezberlenmis kaliplarin disina cikmaktan imtina etmesinden doguyor. Baslangic icin hepimiz belirli parametler icinde deniyoruz, fakat sonunda onemli okan sure, klik, isi vb degilde cikan tat, doku, arma olarak degerlendirip parametreleri bunu goz onunde bulundurarak degistirmek. 2 dk civari demlemelerin yeterince cozulmemis olmasi muhtemel. bitter tatlar, kuruluk, acikik vb tatlar ortaya cikmaya baslayana kadar ogutumu inceltmekte bir sorun yok.
Merhabalar Kahvelerinizi fiyat performans olarak çok beğenerek kullanıyorum filtreler yanında bu sefer 9mm espresso aldım ama naptımsa ince yada kalın öğütüm ne yaptımsa kahve de istenilen süreleri yakalayamadım bir sorun olduğunu düşünüyorum belki bunla karşılaşan olmuştur
merhaba,

guzel yorumunuz icin tesekkur ederim. espresso olarak istediginiz performansi alamamaniza uzuldum.
sureyi uzatmak birinci parametre direnci arttirmak buda ogutum kalinligini incelterek mumkun, dnedigiginizden dahada inceye gitmekte cekinmeyin taki bitter kuru aci vb tatlar cikmaya baslayana kadar.
Bunun disinda yine benim onerim sureye cok takilmamaniz onemli olan cikan icecek, tat, doku, aroma. Gunumuzde artik modern espressoda 12sn lik de 60sn likte cok guzel bardaklar alabiliyoruz kullanilan bicaga, profile, kahveye gore.
sureyi goz ardi edip, duyularinizin sizi yonkendirmesini deneyin. Belli parametrelerin disina cikmaktan cekinmeyin.
9mm de modern bir blend, 1e2.5 3 oranlar ve nispeten daha kisa surelerde iyi sonuc verecektir, ama dedigim gibi siz daha klasik, ristretto benzeri,30-35 sn civarlarinda denemek isterseniz dahada inceltmeniz ilk asama.
bunlarin uzerine yine sorun oldugunu dusunurseniz tekrar iletisimde olalim lutfen. Tesekkurler.

Özellikle Tanzanya daha önce sevmiş olduğum için tekrar sipariş verdim. @OkanT bey de denemem için kolombiyalardan gönderdi, teşekkür ederim kendisine.
Tanzanya etkisinden hiçbir şey kaybetmemiş, kendine has bir tatlılığı olan keyifli, güzel içimli bir kahve.
90° Su, 1:17, İki döküş her şekilde güzel sonuç veriyor. Kolombiyalar ikisi de öğütünce muhteşem kokuyor aşırı canlılar, görece koyu dediğimiz bir kavruma sahipler. Fazla ajitasyon ve çözünme hemen bitter tatlar ortaya çıkartabilir, nazik çekirdekler.

Ospina ilk demlememde
92° su, 20/340, timemore 19 click, abaca
40gr ön demleme, toplayarak 3x100 döküş.
Aftertaste ve damakta kalıcılık uzun oldu ama bitter tatlar vardı.
İkinci demlemede;
92°su, 20/340, timemore 19 click, abaca
2x150 çift döküş
Daha dengeli sonuçlar aldım, süt reçelini hissettim, acılık yoktu.

Montoya demlemem;
90°, 15/255, tm 15 click, abaca, TM 01
45gr bloom
40'-1:00 - 110gr su
1:20-1:35 - 100gr su toplayarak
2:10 bitiş
*Tatlılık belirgin, pekmez-kakao diyebileceğimiz tatları aldım. Asidite normal, bitiş normal, gövde yoğun.

Kolombiyalarla ilgili görüşüm diğer arkadaşlarınkine benzer. Ya biz doğru parametreleri tutturamıyoruz ya da kahveler bildiğimiz yoğun gövdeli, aromatik düz kolombiyalardan olduğu için "wow!" çıkmadı kimseden.
70tl olunca fiyat iyi bence ama liste fiyatı kesinlikle doğru değil. :)

Hele Kungow'un fermente kolombiyasını (granada) deneseniz, az çözünce tamamen pekmez. Celsius toplu alımındaki anaerobik kolombiya'sında da pekmez vardı.

Anaerbik kolombiyalar'da pekmez tadı default olarak mı geliyor nedir anlamadım.
Sanırım Calibre kahveleri anaerobik değiller, normal süreç yazılmış kağıda. Yıkanmış kahveler zaten normal süreçte yarım gün filan müsilaj ile fermentasyona bırakılıyor daha sonra yıkama tanklarına alınıyor.

Edit: Konunun içinde de bununla ilgili bir cevap verilmiş zaten.

Son düzenleme:
Hele Kungow'un fermente kolombiyasını (granada) deneseniz, az çözünce tamamen pekmez. Celsius toplu alımındaki anaerobik kolombiya'sında da pekmez vardı.

Anaerbik kolombiyalar'da pekmez tadı default olarak mı geliyor nedir anlamadım.
Benim midemi bulandırmaya başladı o kahveler

Geri