Yirgacheffe GR1 "light" versyonu espresso olarak çok beğendim. Meyvemsi tadı neredeyse kaybolup, yumuşak sütlü türk kahvesine benzettim. Çok tatlı. Asiditesi düşük. (Flair Pro, K-max, Hayat su, 91 derece, 1:2,5)Ben beğendim şimdilik. Espresso sonucu yazarım.
selamlar. ben de filtre kahve makinesinde sabah kahvesi için düşünüyorum almayı, siz hangi kavrumu aldınız? elim önceki tecrübelerimden direkt açık kavruma gitti ama emin olamadım.Yeni Yirgacheffe beğendim. Düz değil biraz aroma biraz meyvemsi. Sanal baharatta genelde Etiyopya gr1 leri denerim şimdiye kadar 2 Etiyopya için standardın üstü diyebilirim. Ben olsam 85 86 arası verirdimaeropress te en güzel sonucu aldım. Öğütülmüş koku çok güzel.
Selamlar Açık kavrum aldımselamlar. ben de filtre kahve makinesinde sabah kahvesi için düşünüyorum almayı, siz hangi kavrumu aldınız? elim önceki tecrübelerimden direkt açık kavruma gitti ama emin olamadım.
Bu partiyi ben de beğendim. Ayrıca Panama Los Naranjos da güzel.Selamlar Açık kavrum aldım
Şu an içerken aklıma geldi güncellemek istedim bu kahve cold brew kahvesi. Her türlü oluyor. Meyve suyu gibi. Çok kahve sevmeyenler bile seviyor. 2-3 günden sonra sıkılırım sanmıştım ama 1 kilo daha aldım. Stok varsa bu yaz burdan devam edecek gibiyim.Malum kahveden 1 kilo aldım. Niyetim hiç sıcak demlemek değil. Cold brew odaklı aldım bakalım nasıl olacak.
Ben de bi 1250gram daha aldım ilk aldığım 250 yi çok beğenince fakat ilki gibi yoğun değildi bu çok uzaktan bir akrabası gibiydi kahve değişim için yazacağım bakalımŞu an içerken aklıma geldi güncellemek istedim bu kahve cold brew kahvesi. Her türlü oluyor. Meyve suyu gibi. Çok kahve sevmeyenler bile seviyor. 2-3 günden sonra sıkılırım sanmıştım ama 1 kilo daha aldım. Stok varsa bu yaz burdan devam edecek gibiyim.
Bana uymamıştıTürk kahvesini tavsiyesi eder misiniz? Fiyatı markettekilerden bile ucuz
denemelik alınabilirTürk kahvesini tavsiyesi eder misiniz? Fiyatı markettekilerden bile ucuz
Orta kavrum almıştım ben beğendim. Hala tüketiyorum.Türk kahvesini tavsiyesi eder misiniz? Fiyatı markettekilerden bile ucuz
v60'ta henüz yeni sayılırım damak tadıma uydurmak için uğraştırıcı bi çekirdek oldu ama çok sabredemeden 2. haftada denemeye başladım. belki biraz daha beklemeliydim emin değilim. 17 gram kahve 1:16,6 oran 94 derece 50 gr su ile 40 sn blooming devamında her döküşten sonra 10 saniye bekleyerek 150 230 ve 283 gr tamamlayacak şekilde 4 parça döküş yaptım. toplam süre 3.20 civarında olursa oldukça keyifli oluyor. bloomingte veya sonda karıştırma yapmadım ajitasyonu düşük tuttum, suyu mümkün olduğunca yavaş şekilde kenarlara değdirmeden döktüm.Etiyopya Yirgacheffe Gr1 Natural (açık kavrum) için v60 reçetesi önerebilecek olan var mı? Bir de kaç gün degass yeterli olur acaba?
Teşekkürler, not aldım. Ben de v60 ta yeniyim. Dün (çekirdeğin 7. günü, biraz erken olduğunun farkındaydım) denemek istedim. 15gr kahve 90° su 60ml blooming 40sn sonrası 60ml 3 parça döküş yaptım fakat süre çok uzun oldu (4.30dk) muhtemelen öğütüm kaynaklı. Daha kalın deneyeceğim. Kahvede bir kötü tat, acılık ya da belirgin bir asidite yoktu fakat herhangi bir tadım notası da alamadım.v60'ta henüz yeni sayılırım damak tadıma uydurmak için uğraştırıcı bi çekirdek oldu ama çok sabredemeden 2. haftada denemeye başladım. belki biraz daha beklemeliydim emin değilim. 17 gram kahve 1:16,6 oran 94 derece 50 gr su ile 40 sn blooming devamında her döküşten sonra 10 saniye bekleyerek 150 230 ve 283 gr tamamlayacak şekilde 4 parça döküş yaptım. toplam süre 3.20 civarında olursa oldukça keyifli oluyor. bloomingte veya sonda karıştırma yapmadım ajitasyonu düşük tuttum, suyu mümkün olduğunca yavaş şekilde kenarlara değdirmeden döktüm.
Merhaba, ben geçen gün 1:16 buzdağı, 90 derece, 1Zpresso Qair de 15 klick (cmd yaklaşık 18 klick), cafec tr4 kağıt ile 2,45 de bitirdim. Çok güzel aromalı bir kahve aldım. Ayrıca genel olarak Hario kağıt ile kullanırsam genelde 3-4 click artırmam gerekiyor.Etiyopya Yirgacheffe Gr1 Natural (açık kavrum) için v60 reçetesi önerebilecek olan var mı? Bir de kaç gün degass yeterli olur acaba?
Teşekkürler, kaçıncı gün demlemiştiniz acaba? Bir de ne şekilde döküş yaptınız?Merhaba, ben geçen gün 1:16 buzdağı, 90 derece, 1Zpresso Qair de 15 klick (cmd yaklaşık 18 klick), cafec tr4 kağıt ile 2,45 de bitirdim. Çok güzel aromalı bir kahve aldım. Ayrıca genel olarak Hario kağıt ile kullanırsam genelde 3-4 click artırmam gerekiyor.