• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yeni Full Otomatik Roaster'ı hayırlı olsun. Galiba çok daha iyi tutarlı kavrum kahveler içecegiz

:)

EK OLARAK Yeni Honduras El Jardinler gelmiş Honey - Aneorobic - Natural denemek lazım.

Son düzenleme:
Toplamda 600 gr Monteblanco set almıştım 15 Ağustos tarihinde, gerçekten setteki tüm kahvelerden çok memnun kaldım, genel olarak benzer kahveler aralarında ufak farklar var, ama fiyatlarını sonuna kadar hak ediyorlar. Floral, yasemin, lavanta, meyvemsi tatlar mevcut, acılık sıfır, asidite düşük, tatlılık yüksek. Fakat şimdiye kadar Sanalbaharattan bir çok kahve aldım (yeni gelenler hariç onları denemedim), Las Flores, Los Naranjos, Monteblanco set haricinde hiç bir kahveyi beğenmedim. Yani gözü kapalı alınabilecek bir seçki yok şu an bana göre, ancak birileri tavsiye ederse alırım, Las Flores gibi...

Monteblanco set için :
Comandante 19 klik
95C Hayat su 70ppm
2.10 dk süre demleme
Flower Deep27
Bu şekilde güzel sonuçlar aldım.

Bu ay toplu alımda beni heyecanlandıran bir çekirdek olmadığı için artık Brownberry deneme vaktinin geldiğini düşünerek bir sepet yaptım. Yaklaşık 1 ay sonra demlemeye başlarım diye düşünüyorum. Çoğunluk espresso olmak üzere V60 denemelerim de olacak:)IMG_3631.jpeg

Nitro laktik Guetamala 07.08 kavrum, 19/280, 95 derece, Hario plastik dripper, Bravilor bonamat kağıt Chemex tipi katlama, Comandante ile 18 klik öğütüm, bloom +2 döküş, 3.00 bitiş.
Bu kahve gerçekten güzel. Farklı işlemlere tabi tutulmuş bu gibi kahvelerin su tutuculuğu çok az olduğundan bence aşırı ince öğütüme gitmek yerine akışın yavaş olduğu kağıtları tercih etmek daha mantıklı. Demleme süresi tercihen 3.15-3.30 aralığına da çıkarılabilir.
Tatlımsılığın, satı meyve diyebileceğim kokuların ve geride ama hissedilen bir turunç asditesinin dans ettiği lezzetli bir fincan oldu. Kahve en az 1 hafta/10 gün daha dinlendikten sonra tahminim daha da güzel olacak.

Kahve en az 1 hafta/10 gün daha dinlendikten sonra tahminim daha da güzel olacak.

Merhaba, o konuda bilgi eksikliğim var. Sormak istedim. Kahve biraz daha dinlenmesi gerektiği nereden çıkarttınız? Tadından mi? Teşekkür ederim

Merhaba, o konuda bilgi eksikliğim var. Sormak istedim. Kahve biraz daha dinlenmesi gerektiği nereden çıkarttınız? Tadından mi? Teşekkür ederim
Kahvenin gaz atım sürecinin tamamlanması, Çekirdeğin profilinin oturmasına ve daha lezzetli sonuçlar elde edilmesini sağlamasına vurgu yapmış arkadaş.

Kahvenin gaz atım sürecinin tamamlanması, Çekirdeğin profilinin oturmasına ve daha lezzetli sonuçlar elde edilmesini sağlamasına vurgu yapmış arkadaş.

Teşekkür ederim, ben de tam bunu sormak istedim aslında, gas atım süreci tamamlanmadığını, çekirdeğin profilini daha oturabileceğini, daha lezzetli sonuçlar elde edilebileceğini nereden bilindiğini öğrenmek istiyorum.

Anaerobik, fermente vb işleme tâbi tutulmuş kahveler genel olarak 1 ay bekletilmeden güzel bir sonuç alınamıyor.

Yirgacheffe ve Red Caturra pek bir şey vermedi. Elde 3 kahve daha var tabii ama şu ana kadar bana ikisi şunu düşündürdü;

"Diğer kavuruculara daha fazla ödüyor oluşumuzun bir hikmeti var."
Üstad siz uyarınca şimdi baktım ve Etiyopya Yirgacheffe için şunu yazmışlar: Asitlik: Hafif,yumuşak (var ama düşük). Guatemala Red Caturra içinse gövde ve asidite bilgisi yok, sadece tadım notaları verilmiş: Turunçgil, kırmızı erik, sütlü çikolata, early grey çay

Bu bilgiler ve 119TL'lik fiyatları göz önünde bulundurulduğunda gene de almaya değmez mi diyorsunuz? Pek bir şey vermedi yorumunuzu açabilir misiniz, mesela tadım notaları yazılan ile hiç mi alakası yok?

Üstad siz uyarınca şimdi baktım ve Etiyopya Yirgacheffe için şunu yazmışlar: Asitlik: Hafif,yumuşak (var ama düşük). Guatemala Red Caturra içinse gövde ve asidite bilgisi yok, sadece tadım notaları verilmiş: Turunçgil, kırmızı erik, sütlü çikolata, early grey çay

Bu bilgiler ve 119TL'lik fiyatları göz önünde bulundurulduğunda gene de almaya değmez mi diyorsunuz? Pek bir şey vermedi yorumunuzu açabilir misiniz, mesela tadım notaları yazılan ile hiç mi alakası yok?
Yirgacheffe market kahvesi yerine alınabilir belki ama ben çöpe attım. Açık kavrum seçtik de Yirgacheffe zaten yıkanmış bir kahve, bu kadar da açık kavurursan insana kahve değil de bayık bir su içirirsin. Çiğliği, olmamışlığı ile tat profili birleşince hamam suyuna benzediğinden bir noktada saldım. Sürüyle demleme yöntemi ve parametresi denediğimi belirtmeliyim. Red Caturra için hala elimde varken demledim sen sorunca; en iyi sonucu 93 derece, 20 click, Orea V4 açık taban, 40ml/40sn blooming, 2 döküş, 2 dakika bitişte aldım. İlk damağa çarptığında odun, ardından mürdüm eriği, sonra ağızda earl grey ya da yeşil çayımsı bir hissiyat(tekstür, ağırlık), aftertastede üzerine düşünürsen belki portakal. Olay 119TL değil aslında, 250g'ı ne kadar sürede bitirirsin? Zamanını harcamaya değer mi? Her notasını veren kahvenin içimi keyifli olmayabiliyor. Market kahvesinden iyiler diyebilirim ama.

Yeni çekirdeklerin hepsinden 250g alacağım ama tüm çekirdekler arasından bir çekirdeği seçip ondan 1 kg alacağım. Her gün tüketebileceğim, espresso ve v60'ta da iş görecek bir çekirdek öneriniz var mıdır? Örneğin Kenya düşündüm ama ben alamadan tükenmiş maalesef.

KAvurucu değil, ithalatçı idiler aslında. Hemi de sağlam ithalatçı.
Kavurma kısmında hamdılar, daha pişmediler, ama yandıklarında ne olur, cidden merak ediyorum.

Paranın tadı güzel gelir de fiyatlar mı yükselir, yoksa diğerleri piyasadan silinip süpürülür mü..?
Zaman gösterecek.

Yirgacheffe ve Red Caturra pek bir şey vermedi. Elde 3 kahve daha var tabii ama şu ana kadar bana ikisi şunu düşündürdü;

Ben bu dusunceye katilmiyorum Tr piyasasinda en bilindik kavurucular bile kavrumlarda tutarsizlik yasiyor veya toplu alimlarda sonu hep husran oluyor gibi gibi siralayabiliriz , ek olarak kawa ve standout gibi kavuruculardan daha uyguna ust duzey kahveler aliyoruz fakat ne yazik ki o konuda onumuze tas koyuldu
Bu yil icinde montag , kafeinkultur gibi kavurucular defalarca indirim yaptilar , ben bu sene basinda akillandim artik gectigimiz senelerde nerde indirim gorsek baliklama atliyorduk , velhasil kelam Tr piyasasindaki fiyatlandirmalarda hicbir hikmet goremiyorum ben hocam

Geri