• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba. Sanalbaharat kahvelerini demlediğimde (istisnasız hepsinde) bitişinde ağzımda acı bir tat kalıyor. V60 ile demleme yapıyorum, espressolarda da acılık alıyorum. Bir türlü çözemedim, sizce neyi yanlış yapıyorum?
Su: 35 ile 75 ppm arası farklı sular denedim.
Sıcaklık:89 ile 96 arası farklı sıcaklıklar
Filtre: Cafec traditional ve hario 100lü
Öğütüm: 500 ile 700 mikron arası (mhw-3bomber r3)
Genelde 4*60 Orkun Üstel'in yöntemi ile demliyorum. Farklı şeyler de denedim ama en az acılık olan şimdilik bu yöntem. Bazen 2 Kişilik demlemeler de yapıyorum.
Kahveleri fazla çözüyor olabilirsiniz, döküş sayısını azaltıp biraz daha kalın öğütmeyi deneyin. 93C hemen her kahvede çalışan bir sıcaklıktır bunu sabit bir referans alarak denemelerinizi yapın.

Gesha Cold Washed Monteblanco 250 GR​

BCCSSGN0250​

yaklaşık 1 haftadır bu kahveyi içiyorum, inanılmaz beğendim. 2 farklı paket sipariş verdim. biri colombia diğeri farklı bir ethiopia, v60'da bu çekirdek ile çok lezzetli kahveler demliyorum.
Bu çekirdeği tarlada üretip işleyen, ülkeye getirip ticaretine aracılık eden, özenle emek harcayıp kavuran ve emeği geçen herkese teşekkürler

Gesha Cold Washed Monteblanco 250 GR​

BCCSSGN0250​

yaklaşık 1 haftadır bu kahveyi içiyorum, inanılmaz beğendim. 2 farklı paket sipariş verdim. biri colombia diğeri farklı bir ethiopia, v60'da bu çekirdek ile çok lezzetli kahveler demliyorum.
Bu çekirdeği tarlada üretip işleyen, ülkeye getirip ticaretine aracılık eden, özenle emek harcayıp kavuran ve emeği geçen herkese teşekkürler
Hocam nasıl demliyorsunuz. Reçete paylaşabilir misiniz

Son genel kahveler hakkında yıkanmış kahve seven olarak kısa yorumlarımı

Mango La Rosi: ailecek filtresini beğenmedik. Çekirdeğin kokusu bile rahatsiz etti.. Espresso'da özel ve güzel bir deneyim. Çekirdekler kaliteli aslında. Keşke sadesi de olsaydı. Böyle güzel yıkanmış kahve olunca ve aynı zamanında co-fermente tadı olunca bana tuhaf geldi. Böyle bir fermentasyondan geçince o kadar güzel görünmesi değişik. O yorum diğer co-fermente yıkanmış kahveler için de geçerli.

Monteblanco Nectar Citrilus: geçen seneye göre karpuz daha sakin, daha iyi. Benlik değil ama beğenildi.
El Rancho (üzümlü): baya pasiflora kokuyor. Tattığım bir Endonezya kahveye benzettim.
Monteblanco Cold Washed: sanırım 3. senesi. Eskilerle alakası yok. Nedense tadında En Rancho'nun pasiflorası (çarkıfelek çiçeği) var (ama farklı kahve). Bir şeyler mi karıştı? Limonotu gelmedi. Edit: normal tadı geri gelmiş. Sıkıntı yok

El Diviso Ombligon: yapılan işlemi en iyi ona uygulandı. Güzelce entegre oldu (natürel ya...).

Hepsi çok sıra dişi kahveler. Kavurum oldukça güzel, koyu değil.

Casa De Piedra: diğerlere göre daha medium, daha standart kaliteli bir kahve. Güzel espresso de yapar.

Edit: denemiş olmak için aldım. iyi yaptım. ama hiç biri benlik değil.

Son düzenleme:
Son genel kahveler hakkında yıkanmış kahve seven olarak kısa yorumlarımı

Mango La Rosi: ailecek filtresini beğenmedik. Çekirdeğin kokusu bile rahatsiz etti.. Espresso'da özel ve güzel bir deneyim. Çekirdekler kaliteli aslında. Keşke sadesi de olsaydı. Böyle güzel yıkanmış kahve olunca ve aynı zamanında co-fermente tadı olunca bana tuhaf geldi. Böyle bir fermentasyondan geçince o kadar güzel görünmesi değişik. O yorum diğer co-fermente yıkanmış kahveler için de geçerli.

Monteblanco Nectar Citrilus: geçen seneye göre karpuz daha sakin, daha iyi. Benlik değil ama beğenildi.
El Rancho (üzümlü): baya pasiflora kokuyor. Tattığım bir Endonezya kahveye benzettim.
Monteblanco Cold Washed: sanırım 3. senesi. Eskilerle alakası yok. Nedense tadında En Rancho'nun pasiflorası var (ama farklı kahve). Bir şeyler mi karıştı? Limonotu gelmedi.

El Diviso Ombligon: yapılan işlemi en iyi ona uygulandı. Güzelce entegre oldu (natürel ya...).

Hepsi çok sıra dişi kahveler. Kavurum oldukça güzel, koyu değil.

Casa De Piedra: diğerlere göre daha medium, daha standart kaliteli bir kahve. Güzel espresso de yapar.
Monteblanco Cold Washed baya limonotuydu aslında hocam ama bu kahve özelinde yüksek gh ve mg fazlalığı belirgin şekilde floral karakterini kapatıyor aynı ppm değerlerinde laktat ve sitrat molekülleri ile demlediğim kitte bile bunu bariz hissediyorsunuz floral yapı çok narin çabuk baskılanıyor. Kavrumlar gerçekten light.

Monteblanco Cold Washed baya limonotuydu aslında hocam ama bu kahve özelinde yüksek gh ve mg fazlalığı belirgin şekilde floral karakterini kapatıyor aynı ppm değerlerinde laktat ve sitrat molekülleri ile demlediğim kitte bile bunu bariz hissediyorsunuz floral yapı çok narin çabuk baskılanıyor. Kavrumlar gerçekten light.
Teşekkür ederim 🙏

Sabah kafaya taktım, birkaç deneme yaptım. Çarkıfelek çiçeği tadı yok oldu sanki (1 demlemede hafifçe vardı). Galiba ya benden, yada reçeteden/değirmedendi. Paketler açıldıktan 1-2 gün sonra tatlar değişiyor. Belki ondan. Bildiğimiz Monteblanco Cold Washed ın tadı geri geldi. Thailand çorbası gibi 🍜

Yinede benim gibi El Rancho'daki çarkıfelek çiçeğin tadı alan olursa, bana yazsın 😃

Son düzenleme:
Hocam nasıl demliyorsunuz. Reçete paylaşabilir misiniz
çok komplike bi reçete kullanmamakla birlikte aşağıdaki şekilde günlük demliyorum
Hario mini öğütücü ile orta/ince öğütüyorum,
ilk 50ml su ekliyorum 8/10 sn bekliyorum, ardından 120 ml su ekliyorum, bi 30 s. bekliyorum 120 ml daha ekliyorum 25 s. bekleyip 95 ml su daha ekliyorum(hep suyu tam ortadan hareket ettirmeden ekliyorum), suyu tamamen çekince termosa koyup işe geliyorum.
1/16 kahve/su oranı ile 24 gr kahve 385ml su şeklinde yapıyorum.

Geri