• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Espresso denediniz mi?
Ben denedim beş dakika önce filtre için az biraz koyu olsa da aralarındaki en iyi çekirdek espresso da 18'e 22 çıktı robotta çok iyiydi.

Commondante 7 klik
Birkaç saniye on demleme sonra 22 gram çıktıya kadar devam ettim.
Su 120 ppm
1e 2 oranında da aldım ama aynı lezzeti bulamadım.

19.08 kavrum
İlk kavramlara göre düzeltmişler sanki ilk yorumlar kötüydü

Ben denedim beş dakika önce filtre için az biraz koyu olsa da aralarındaki en iyi çekirdek espresso da 18'e 22 çıktı robotta çok iyiydi.

Commondante 7 klik
Su 120 ppm

19.08 kavrum
Chimeltenangoların hepsini espresso olarak kullanmayı düşünüyordum iyi oldu bu yorum.

Chimeltenangoların hepsini espresso olarak kullanmayı düşünüyordum iyi oldu bu yorum.
Nitro Laktik Güzel espresso olur gibi. Makine olsa denerdim. Kuruyemiş notaları hakim kahvede kaju tatlılıgı - fındık - yer fıstıgı ama bir o kadar da kremamsı

2 türlü soğuk(jap.cb - cb)demlemede de tatmin ediyor. Hatta iki farklı çekirdekle blendlemiştim. Biri nijinin infuze matruşkası diğeri de tetra atzumpaydı. İki başka çekirdeğe gayet iyi uyum sağlamıştı.
Çekirdek çok açık kavrum gibi duruyor şu an, bana Türk kahvesinden hallice olacak gibi geldi sizin de öyle mi çekirdek acaba?

Commondante 7 klik
Su 120 ppm

19.08 kavrum
Aynı sorunu bende filtre'de yaşadım 5 Demleme yaptıysam 2 Tanesi Mükemmeldi Meyvesuyu gibi 87-88 Puan alabilecek skalada diger 3 demlemem böyle kuruyemiş tatlarının ön planda oldugu daha zayıf kötü diyemem ama böyle 84-85 lik çekirdekler gibi çıktı verdi. Tüm Parametreler aynı acaba neden kaynaklanıyor bu durum illa ki bir sebebi vardır.

Commondante 7 klik
Su 120 ppm

19.08 kavrum
Çok fazla defekt var mı? Dikkat ettiniz mi? Bu aralar aldığım çekirdeklerin çoğunda defekt oranı yüksek çıkıyor.

Aynı sorunu bende filtre'de yaşadım 5 Demleme yaptıysam 2 Tanesi Mükemmeldi Meyvesuyu gibi 87-88 Puan alabilecek skalada diger 3 demlemem böyle kuruyemiş tatlarının ön planda oldugu daha zayıf kötü diyemem ama böyle 84-85 lik çekirdekler gibi çıktı verdi. Tüm Parametreler aynı acaba neden kaynaklanıyor bu durum illa ki bir sebebi vardır.
89 luk kahvenin kokusu potansiyel vadediyor. Evet demleme fark ediyor bu çekirdek ve kavrumda. Filtrede kavrum biraz koyu olduğu için sıcaklık yükseltilmesi olumsuz etkiliyor olabilir.

Son düzenleme:
Çekirdek çok açık kavrum gibi duruyor şu an, bana Türk kahvesinden hallice olacak gibi geldi sizin de öyle mi çekirdek acaba?
3 ay önce almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam fermante bir çekirdeğe göre kavrum gayet açıktı.

89 luk kahvenin kokusu potansiyel vadediyor. Evet demleme fark ediyor bu çekirdek ve kavrumda. Filtrede kavrum biraz koyu olduğu için sıcaklık yükseltilmesi olumsuz etkiliyor olabilir.
Dediginiz gibi 89 luk kahveye yüksek sıcaklık yaramıyor. 91 Derece üstüne çıkmamak lazım düşük sıcaklıklarda daha sulu ama daha temiz meyvesuyu gibi çıktılar veriyor.

Son düzenleme:
Tam bir hafta önce 3 cesit kahve aldım. Makinem ec685, ogutucumde kingrinder k6. 40 clickte çok hızlı akıttığı için 24 clicke kadar düşürdüm 25 saniyede 36 gram civarı kahve alıyorum görüntü olarak düzgün fakat tat oldukça ekşi. Çekirdeği daha fazla bekletmem sorunu çözer mi?

Tam bir hafta önce 3 cesit kahve aldım. Makinem ec685, ogutucumde kingrinder k6. 40 clickte çok hızlı akıttığı için 24 clicke kadar düşürdüm 25 saniyede 36 gram civarı kahve alıyorum görüntü olarak düzgün fakat tat oldukça ekşi. Çekirdeği daha fazla bekletmem sorunu çözer mi?
Selamlar;

En az 1.5 ya da 2 ay bekletmenizi öneririm ben mayıs ayında aldığım çekirdeleri yeni demlemeye başladım inanın koku ve bardak da müthiş bir farklılık gözüküyor. O kadar bekleyemem derseniz 1 aylık süreç de iyi olacaktır

Daha ince öğütmeniz probleminizi çözmenize daha çok yardımcı olacaktır. Saniyeye çok takılmayın, makine tıkanmadığı sürece uzatabilirsiniz süreyi. Bir de makinenizde 3 aşamalı bir ısı ayarı var, onu da en üst ayarda kullanın.

Süreye Takılmayın sizin aldıgınız lezzet önemli ama espresso için 1 Hafta erken 30 sn'ye çıkabilirsiniz 35 e çıkabilirsiniz o tamamen aldıgınız tatlara göre

Geri