• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yeni gelen kahvelerin 2 sinide aldim nitro lactici filtre kahve olarak yaptim sade olarak çok acı bence içemedim çeyrek bardak süt ve 2 tatlı kaşığı şeker ekledim çok güzel oldu. diğerini daha denemedim ondan meyvemsi bi koku geliyo ama oda aci gibi sütle içerim onuda.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-08-14 at 15.54.06 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-14 at 15.54.06 (1).jpeg
    114.6 KB · Görüntüleme: 125
  • WhatsApp Image 2024-08-14 at 15.54.06.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-14 at 15.54.06.jpeg
    69.2 KB · Görüntüleme: 189
yeni gelen kahvelerin 2 sinide aldim nitro lactici filtre kahve olarak yaptim sade olarak çok acı bence içemedim çeyrek bardak süt ve 2 tatlı kaşığı şeker ekledim çok güzel oldu. diğerini daha denemedim ondan meyvemsi bi koku geliyo ama oda aci gibi sütle içerim onuda.
Anlaşılan yeni kahvelerin kavrumunda değişiklik yapmadan alınacak gibi degil.

Arkadaşlar aldığınız çekirdekler fermante kahve mi, natural mi, yıkanmış mi, bunlara bakıyor musunuz? Eğer carbonic maserasyon gibi agresif fermante işlemlerine tabi tutulmuşsa degas beklemeden içeceğiniz kahveler sirkeden farksız olacaktır. 1. ay sonunda ağzı tamamen açık bırakılmış carbonic maserasyon bir çeirdeği içtiğimde tanıyamamıştım. Halbuki 1 hafta bekleyip kendimce yeterli sandığım ilk denemem sirke gibiydi.

Ayrıca fermante kahvelerin kavrumunda çekirdeklerin renkleri tutarsız olur, bu çok normal ve her kavurucuda bunu görürsünüz. Bu bir kusur değil. Sebebi ise; çekirdekler uzun süre fermantasyonda eşit şekilde bakterilere maruz kalmadığı için, daha çok maruz kalan çekirdekler koyu renk çıkar. Fermantasyon yapılan havuz, varil, çuval, ortam her ne ise, alta ve aralara sıkışmış kalan çekirdekler, üstte ve yüzeyleri açık kalan çekirdeklerden daha az maruz kalmış olur. Asıl sebebi budur. Kavurucu (bahsi geçen batch için) çekirdeklerin hepsini aynı anda tambura atıp, aynı anda boşaltır. Koyu çıkanları fazladan yaktığını veya uzun tuttuğunu düşünmeyin, bu mümkün değil.

Batch icin Guatemala red caturra ve Colombia supremo (bu bizim fix kahve zaten) aldik isyerine. 250gr da nitro lactic guatemala attim sepete denemek icin. 7 ve 9 Ağustos kavrumlu geldiler. Standart kavrum secimi korkutsa da kahveler acik kavrum. Red caturra batchte bekledigimin uzerinde cikti, meyvemsi ve canli, cok begendik.
Nitro Lactic kalita ile demledim; canli, parlak ve meyvemsi karakteri var ama kavrum tam kotarilamamis hafif kuruyemis tatlari eslik ediyor, buna ragmen iyi fincan. Guzide butik kavurucularimizda 250gr 4 haneli rakamlarda gorebilirdik.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-08-16-18-44-08-040_com.android.chrome.png
    Screenshot_2024-08-16-18-44-08-040_com.android.chrome.png
    54.7 KB · Görüntüleme: 112
Sage'de SB Las Flores 🤌🤌
Cam servera demledim.
Nestle 95°
Cmd 21
Cafec Trapezoid
23 gr kahve 1/16
Bloom Time: 45sn Bloom Vol: 3 Flow Rate: 4

Sage'de SB Las Flores 🤌🤌
Cam servera demledim.
Nestle 95°
Cmd 21
Cafec Trapezoid
23 gr kahve 1/16
Bloom Time: 45sn Bloom Vol: 3 Flow Rate: 4
Afiyet olsun abi. Ben espressoda uçtuğunu düşünüyorum çekirdeğin. Sence filtrede harcamaya gene de değer mi? Son paketimi açtım, artık filtrede heba etmesem mi acaba diye düşünüyorum. 😄

Afiyet olsun abi. Ben espressoda uçtuğunu düşünüyorum çekirdeğin. Sence filtrede harcamaya gene de değer mi? Son paketimi açtım, artık filtrede heba etmesem mi acaba diye düşünüyorum. 😄
Teşekkür ederim. Espresso konusunda haklısın. Yazlıktayım epeydir, makina Bursa'da. Burada pico ile espresso yapıyorum. Pico için biraz açık kaldı çekirdek. Öyle olunca filtre demlemeye başladım. Fazlada getirmedim zaten. Ortaya karışık yazlık seçki yaptım kendime deep freeze'den. Bence de espresso devam et 😃 filtre alternatif çok. Ben de dönünce deeptekileri direk espresso...

Teşekkür ederim. Espresso konusunda haklısın. Yazlıktayım epeydir, makina Bursa'da. Burada pico ile espresso yapıyorum. Pico için biraz açık kaldı çekirdek. Öyle olunca filtre demlemeye başladım. Fazlada getirmedim zaten. Ortaya karışık yazlık seçki yaptım kendime deep freeze'den. Bence de espresso devam et 😃 filtre alternatif çok. Ben de dönünce deeptekileri direk espresso...
Ben picoda yaptım ekşi mi ekşi bir kahve oldu,moka pot ile de bir tık daha iyi ama yine kötü oldu. O yüzden artık v60 yapacağım. Espresso makinem yok...

Yeni Chimeltenango Kahveler benimde elime ulaştı 18 Kavrum görünüş olarak gayet temiz ve dengeli kavrulmuş izlenimi veriyor. Demleme sonrası feedback geçerim tekrardan.

Chimeltenango Nitro Laktik hakkında ilk görüşüm potansiyel vadediyor kuru koku gayet iyi Las Flores kalitesine benzer bir deneyim sunuyor hatta 1 Tık üstü bile olabilir ama profil olarak bu daha Tatlı çikolata ayarında bir kahve Agız Sulandırıcı bir Tatlılıgı var asla acılık ekşilik vs yok keyifli degass beklenirse ilerleyen zamanlarda farklı bir noktaya evrilebilir. Ama şuan 89 luk bir nokta'da değil :) 89 Beklentisiyle alırsanız üzebilir

Son düzenleme:
Ek Olarak Chimeltenango Aneorobic olanı'da denedim bu kahve de güzel tat olarak birbirlerine yakınlar Lezzet olarak yine tatlı profilde Çikolata - Olgunlaşmış Kırmızı Elma gibi bir asiditesi var acılık ekşilik vs bu kahvedede yok kavrum gayet güzel degass bekledikçe daha iyi olabilir yine potansiyel vadediyor agız sulandıran Jucy bir kahve demleme önerisi olarak ince gitmenizi tavsiye ederim çok toz üretmesine rağmen hiç su tutmuyor

İlk defa ben de alacağım bakalım, listemde yeni bir başlık açılsın. İlk ve son olmaz umarım. Kaçınmamı tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı?

İlk defa ben de alacağım bakalım, listemde yeni bir başlık açılsın. İlk ve son olmaz umarım. Kaçınmamı tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı?
Rum Barrel'de Güzel onu da ekleyebilirsiniz sepete ama degass süresi uzun 1 Ay sonra Anca toparlıyor.

Geri