• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
88 olan biraz daha koyu ve daha kısa degass isteyecek gibi gözüküyor. 89 ya az kavrulmuş ya çok uzun degass istiyor. 88’i mineral kullanıp içebiliyorum.
88 ve 89 kavrumu aynı seviyede bana gelende. Sonraki partilerde kavrumda değişiklige gitmiş olabirler.

4 günlük olmasına rağmen nitro fena değildi . Timemore c3 14 klikte 2.20sn de bitti. Sıcakken floresteki akçaağaç tadına benzettim aromasını ama soğudukta düz kahveye kaydı yinede fena değildi . Umutluyum bu çekirdekten .

4 günlük olmasına rağmen nitro fena değildi . Timemore c3 14 klikte 2.20sn de bitti. Sıcakken floresteki akçaağaç tadına benzettim aromasını ama soğudukta düz kahveye kaydı yinede fena değildi . Umutluyum bu çekirdekten .
Erikli Tavsiye ederim su olarak iyi sonuç verdi.

Rum barrel'ı en az 1 ay dinlendirin derim. Çok geç açılan bir kahve. Lakin uzun degas süresinin sonunda nispeten yüksek sıcaklı ve uzun demleme süresiyle farklı ve güzel sonuçlar veriyor. İlginç olacak ama bu kahveden ben en çok French press ile keyif aldım.

Rum barrel'ı en az 1 ay dinlendirin derim. Çok geç açılan bir kahve. Lakin uzun degas süresinin sonunda nispeten yüksek sıcaklı ve uzun demleme süresiyle farklı ve güzel sonuçlar veriyor. İlginç olacak ama bu kahveden ben en çok French press ile keyif aldım.
+1 Uzun demleme sürelerinde iyi

2 türlü soğuk(jap.cb - cb)demlemede de tatmin ediyor. Hatta iki farklı çekirdekle blendlemiştim. Biri nijinin infuze matruşkası diğeri de tetra atzumpaydı. İki başka çekirdeğe gayet iyi uyum sağlamıştı.

Yeni Chimeltenango Kahveler benimde elime ulaştı 18 Kavrum görünüş olarak gayet temiz ve dengeli kavrulmuş izlenimi veriyor. Demleme sonrası feedback geçerim tekrardan.

Chimeltenango Nitro Laktik hakkında ilk görüşüm potansiyel vadediyor kuru koku gayet iyi Las Flores kalitesine benzer bir deneyim sunuyor hatta 1 Tık üstü bile olabilir ama profil olarak bu daha Tatlı çikolata ayarında bir kahve Agız Sulandırıcı bir Tatlılıgı var asla acılık ekşilik vs yok keyifli degass beklenirse ilerleyen zamanlarda farklı bir noktaya evrilebilir. Ama şuan 89 luk bir nokta'da değil :) 89 Beklentisiyle alırsanız üzebilir
Merakla sonucu bekliyor olacağım hocam. Bir de son dönemde çokça tekrarlanan ekşi kelimesini netleştirmek lazım diye düşünüyorum. Eskiden tüm forumdaşlarda bu misyon vardı sanki ama sonradan kayboldu. :unsure: :confused: Gerçekten bayatlamış ve bozulmuş bir yemek gibi ekşilikten mi bahsediyoruz? Yoksa portakalda, elmada, vişnede bile olan asiditeden mi bahsediyoruz? Benim artık acılığa ve bitterness'e tahammülüm kalmadı. Tabir-i caiz ise ekşiliği verin bana.😄 Bahsettiğiniz gibi kömür kavrum acılığı yoksa ve asiditesi yerindeyse almak için sabırsızlanıyorum. 😬

Reçete olarak 20/300 5 parça dökül, ilk bloom 100 gerisi 4 eşit parça halinde… kendi kullandıkları reçete bu

Yeni Chimeltenango Kahveler benimde elime ulaştı 18 Kavrum görünüş olarak gayet temiz ve dengeli kavrulmuş izlenimi veriyor. Demleme sonrası feedback geçerim tekrardan.

Chimeltenango Nitro Laktik hakkında ilk görüşüm potansiyel vadediyor kuru koku gayet iyi Las Flores kalitesine benzer bir deneyim sunuyor hatta 1 Tık üstü bile olabilir ama profil olarak bu daha Tatlı çikolata ayarında bir kahve Agız Sulandırıcı bir Tatlılıgı var asla acılık ekşilik vs yok keyifli degass beklenirse ilerleyen zamanlarda farklı bir noktaya evrilebilir. Ama şuan 89 luk bir nokta'da değil :) 89 Beklentisiyle alırsanız üzebilir
Edit: Degass bekledikçe daha da tatlı hale gelmiş 89 luk noktaya yakın oldugunu düşünüyorum şuanda :)

Geri