• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Coffeenutz'ın Aricha'sını Tim'in yöntemiyle demledim ve harika oldu.
14 gr/200 ml. Buzdağı su 90-92 arası. Düz yöntemle tüm suyu döktüm ve 4-5 defa karıştırdım. Daha sonra pistonu takıp 1 dakika bekledim. 1 dakikanın sonunda 30 saniye kadar sürecek şekilde yavaşca bastım. Tertemiz limoni bir fincan oldu.

Selamlar Kahvetrip youtube videosunda gormustum

Oda sicakliginda ki suyla cok kisa surede soguk demleme tarifi Sasirtici bir sekilde guzel oluyor arkadaslar Japanese cold brew hazirlarim hep cokta keyif alirim ama Aeropressle yapilan bu tarif cok hosuma gitti Denemeyen arkadaslara siddetle tavsiye ederim Sasirtici sonucla karsilacak deneyenler bence :)

Metal filtre kullananlar , kağıt filtreye kıyasla avantaj dezavantaj konusunda bilgi verirlerse memnun olurum. Ims 35 micron almak istiyorum fakat emin olamıyorum

T
Peki tat konusunda fincana nasıl yansıyor acaba ?
Tat göreceli ama genel olarak her yudumda ağzıma biraz kahve tortusu geliyor . Bu yüzden mecbur kalmadıkça metal filtreyi kullanmıyorum.

8 aydır neredeyse her gün aeropress kullanıyorum. Artık kendi reçetemi yakaladım.

Ters metot
Timemore C3 - 15 clik (orta-kalın)
15gr kahveye 60gr su eklenip karıştırılarak 30sn beklenir
Suyu 200gr e tamamlayıp karıştırılır
2.dk da çevrilip basılır
Çıktıya 50gr daha su eklenir.

Bunu baz alarak çekirdeğe göre çift filtre veya suyun sıcaklığında değişiklik yapıyorum. Tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Çok geç be aeropress 🚬

8 aydır neredeyse her gün aeropress kullanıyorum. Artık kendi reçetemi yakaladım.

Ters metot
Timemore C3 - 15 clik (orta-kalın)
15gr kahveye 60gr su eklenip karıştırılarak 30sn beklenir
Suyu 200gr e tamamlayıp karıştırılır
2.dk da çevrilip basılır
Çıktıya 50gr daha su eklenir.

Bunu baz alarak çekirdeğe göre çift filtre veya suyun sıcaklığında değişiklik yapıyorum. Tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Merhaba,
Tarifinizi denemek istiyorum. Su sıcaklığınızı ve bilginiz varsa öğütüm için Jx Pro click sayısı ne olabilir öğrenmek isterim.
Sağlıcakla

Arkadaşlar Aeropress filtre ihtiyacınız varsa Amazon' da 87,11 TL fiyatla satılıyor. Detay için Trendyol Amazon Hepsiburda kahve ekipmaları başlığına bakabilirsiniz.

Sağlıcakla

Merhaba,
Tarifinizi denemek istiyorum. Su sıcaklığınızı ve bilginiz varsa öğütüm için Jx Pro click sayısı ne olabilir öğrenmek isterim.
Sağlıcakla
Geç cevap için kusura bakmayın su sıcaklığını çekirdeğe göre ayarlıyorum 80-95 derece arasında değişiyor ama genelde 90-95. Bu değirmen için bilgim bulunmuyor.

Mucidi Alan Adler’in soğuk demleme tarifini denedim, sonuç çok iyi oldu. İki kişiliğe uyarladım; 30 gram kahve, 140 gram oda sıcaklığında su, 1 dk boyunca karıştırma ve pres. Kahve fazla olduğu için büyük direnç hissettim, metal süt köpürtme kabında çok güç uygulayarak bastırdım. Kesinlikle cam için uygun olmaz. Mantıkan, 15 gram kahve kullanılan tarifte aynı direnç olmayacak olsa da.
Ek: Çıktıyı da damak tadınıza göre suyla inceltiyorsunuz. Berraklık beklemeyin, önden uyarayım.

Son düzenleme:
Mucidi Alan Adler’in soğuk demleme tarifini denedim, sonuç çok iyi oldu. İki kişiliğe uyarladım; 30 gram kahve, 140 gram oda sıcaklığında su, 1 dk boyunca karıştırma ve pres. Kahve fazla olduğu için büyük direnç hissettim, metal süt köpürtme kabında çok güç uygulayarak bastırdım. Kesinlikle cam için uygun olmaz. Mantıkan, 15 gram kahve kullanılan tarifte aynı direnç olmayacak olsa da.
Ek: Çıktıyı da damak tadınıza göre suyla inceltiyorsunuz. Berraklık beklemeyin, önden uyarayım.
Öğütme aralığı nedir ? Gramajı daha düşük sekilde , türk kahvesi kıvamında oguterek yapıyorum aynı tarifi ve çok keyifli çıktılar elde ediyorum

Yine Aeropress methine geldim.
Bu alet için kazboyun demlik şart değil ama bence termometre şart. Benim bu aralar kullandığım tarifim için "suyu kaynat, bilmem kaç dakika bekle" gibi bir teşebbüs iyi sonuç vermiyor. Kaynar suyla da muhakkak iyi tarifler vardır ama ben şimdiye kadar onlardan memnun kalmadım (Hoff ya da Wendelboe tarifleri mesela).
Şu tarifle, tek kişilik demlemelerde hiç dripper aramıyorum: 83 ila 85 derecedeki su, kalın öğütüm (1000 ila 1200 mikron), 2:00-2:15 arası demleme, sonra pres.
Birkaç kişilik servis için suyla inceltme yapıyordum fakat o yöntemde de gövdeyi bir türlü artıramadım. İyi bir 2 (ve daha fazla) kişilik tarifi varsa, duymak isterim.

İki kişilik kurtarıcı bir reçetesi olan var mıdır ? İki defa demleme yapmak zor oluyor 😄

Geri