• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Son zamanlarda @TheEagle'ın verdiği tarifi uyguluyorum, kahvelerde acılık ve -tahminimce- fazla çözünme ortadan kalktı; daha yumuşak ve aromatik sonuçlar almaya başladım. Kenara atılan kahveler bu şekilde ihya oluyor genellikle.

Ters yöntem; normalden (V60 ya da Aeropress için kullanılandan) daha kalın öğütüm (klik veremem), 87-88 derece su kullanılıyor. Ben bir de ön demleme uyguluyorum, toplam suyun yaklaşık dörtte biri miktarda suyla. Demlemenin başlarında, ortasında ve isterseniz sonunda kahveyle suyu iyice karıştırmanız mühim. 2. dakikanın başında preslemeye başlayıp 2:20-2:30 gibi bitiriyorum.

Son zamanlarda @TheEagle'ın verdiği tarifi uyguluyorum, kahvelerde acılık ve -tahminimce- fazla çözünme ortadan kalktı; daha yumuşak ve aromatik sonuçlar almaya başladım. Kenara atılan kahveler bu şekilde ihya oluyor genellikle.

Ters yöntem; normalden (V60 ya da Aeropress için kullanılandan) daha kalın öğütüm (klik veremem), 87-88 derece su kullanılıyor. Ben bir de ön demleme uyguluyorum, toplam suyun yaklaşık dörtte biri miktarda suyla. Demlemenin başlarında, ortasında ve isterseniz sonunda kahveyle suyu iyice karıştırmanız mühim. 2. dakikanın başında preslemeye başlayıp 2:20-2:30 gibi bitiriyorum.

Güncelleme: Mucize gibi bir tarif. Kasım kavrumlu ve şimdiye kadar beni doğru dürüst memnun edememiş bir Sanalbaharat kahvesini denedim, ortaya V60'tan çok farklı bir sonuç çıktı ve kahve çok daha içilebilir bir hale geldi. Yeni değirmeninde seasoning yapacaklara vermeyi düşünüyordum kahveyi bir de 😅

Güncelleme: Mucize gibi bir tarif. Kasım kavrumlu ve şimdiye kadar beni doğru dürüst memnun edememiş bir Sanalbaharat kahvesini denedim, ortaya V60'tan çok farklı bir sonuç çıktı ve kahve çok daha içilebilir bir hale geldi. Yeni değirmeninde seasoning yapacaklara vermeyi düşünüyordum kahveyi bir de 😅
Su ve kahve oranı nedir eski mesajlarda tarifi bulamadım 🙂

Yeni denemeler haricinde sürekli olarak 2 tarif kullanıyorum

Tatlılık için kullandığım tarif. Genelde Etiyopyalarda kullanıyorum.

Ters yöntem

25g (Öğütüm C2 24-26Klik)

85c

60ml (30sn bloom) (5-6 kere karıştır)

160ml'e tamamla (7-8 kere karıştır)

2dk bekle

30sn de press

60ml su ekle

2.
Ters yöntem

15g (C2 15Klik)

90c

40ml (30sn bloom) (4-5 kere karıştır)

120ml’e tamamla (5-6 kere karıştır)

1:45de 2:00a kadar press

40ml su ekle

Yeni denemeler haricinde sürekli olarak 2 tarif kullanıyorum

Tatlılık için kullandığım tarif. Genelde Etiyopyalarda kullanıyorum.

Ters yöntem

25g (Öğütüm C2 24-26Klik)

85c

60ml (30sn bloom) (5-6 kere karıştır)

160ml'e tamamla (7-8 kere karıştır)

2dk bekle

30sn de press

60ml su ekle

2.
Ters yöntem

15g (C2 15Klik)

90c

40ml (30sn bloom) (4-5 kere karıştır)

120ml’e tamamla (5-6 kere karıştır)

1:45de 2:00a kadar press

40ml su ekle
Hocam ikinci reçetenizi Fam Etiyopya ile bugün denedim. Güzel sonuç verdi. Teşekkür ederim. Benim de çok beğendiğim reçete şöyle;

Ters Yöntem, 18 gram kahve, Comandante 30 click,çift kağıt filtre,
15 saniyede 50 ml su ekle, 3-4 tur karıştır. 45.saniyede
150 ml daha eklemeye başla 6-7 tur Çubukla karıştır, 15 saniye bekle. Pistonu 20 saniye sürecek şekilde yavaş yavaş it.
Gayet tatlı bir çıktı aldım.

55 fazla ince değil mi ben cleverda 75-80 arası kullaniyorum . Burda çok daha mi ince öğütmek lazım ?
Reçeteye göre değişir hocam. Ben de cleverda dediğiniz aralığı kullanıyorum genelde. Aeropresste ise reçeteye, kahveye göre değişiyor. Hoffman'ın reçetesi ortalama 55e denk geliyor diye düşünüyorum. Ama daha ince daha kalın reçeteler de mevcut

Günlük içmek için aldığım sanalbaharat kahvesini birkaç gündür bu tarifle demliyorum. Gerçekten çok keyifli bir içimi oldu. Ufak tefek oynamalar ile çok iyi oldu. Teşekkürler 🙂

Tarifi paylaşır mısınız acaba?
Tabi ki.

Ters yöntem
200mL su 87-88°C
11-12g kahve
Molent pocket ile 20 klik (V60 ve aeropress için olan öğütümden biraz kalın öğütüm)
50ml ön demleme ardından 5 tur karıştırdım.
Suyun geri kalanını döküp demlemenin ortasında ve sonunda aynı şekilde karıştırdım.
2. Dakikada bardağın üstğne alıp presslemeyi 2.30-2.45 gibi bitirdim.

Bugün Aeropress in icadının yıl dönümüymüş. Benim kahveye bakışımı ve kahve alışkanlıklarımı tamamen değiştiren bir şey oldu. Aklıma mucidinin James Hoffman in Aeropress GO incelemesine yaptığı yorum geldi. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220518_164411_edit_201018813716200.jpg
    Screenshot_20220518_164411_edit_201018813716200.jpg
    90.5 KB · Görüntüleme: 116
Tabi ki.

Ters yöntem
200mL su 87-88°C
11-12g kahve
Molent pocket ile 20 klik (V60 ve aeropress için olan öğütümden biraz kalın öğütüm)
50ml ön demleme ardından 5 tur karıştırdım.
Suyun geri kalanını döküp demlemenin ortasında ve sonunda aynı şekilde karıştırdım.
2. Dakikada bardağın üstğne alıp presslemeyi 2.30-2.45 gibi bitirdim.
Bu tarifle Preon'un Kosta Rika'sı çok daha farklı bir yere geldi. Güzel tarif. :)

Geri