Merhaba,Beğenmenize çok sevindim, afiyet olsun![]()
Presleme süresi için bir öneriniz var mı?
Sağlıcakla
Merhaba,Beğenmenize çok sevindim, afiyet olsun![]()
30 ila 40 sn civarı, çok hızlı bir press sonucu çok etkiliyor bence.Merhaba,
Presleme süresi için bir öneriniz var mı?
Sağlıcakla
Muhteşem değil mi ?
Son zamanlarda @TheEagle'ın verdiği tarifi uyguluyorum, kahvelerde acılık ve -tahminimce- fazla çözünme ortadan kalktı; daha yumuşak ve aromatik sonuçlar almaya başladım. Kenara atılan kahveler bu şekilde ihya oluyor genellikle.
Ters yöntem; normalden (V60 ya da Aeropress için kullanılandan) daha kalın öğütüm (klik veremem), 87-88 derece su kullanılıyor. Ben bir de ön demleme uyguluyorum, toplam suyun yaklaşık dörtte biri miktarda suyla. Demlemenin başlarında, ortasında ve isterseniz sonunda kahveyle suyu iyice karıştırmanız mühim. 2. dakikanın başında preslemeye başlayıp 2:20-2:30 gibi bitiriyorum.
Su ve kahve oranı nedir eski mesajlarda tarifi bulamadımGüncelleme: Mucize gibi bir tarif. Kasım kavrumlu ve şimdiye kadar beni doğru dürüst memnun edememiş bir Sanalbaharat kahvesini denedim, ortaya V60'tan çok farklı bir sonuç çıktı ve kahve çok daha içilebilir bir hale geldi. Yeni değirmeninde seasoning yapacaklara vermeyi düşünüyordum kahveyi bir de![]()
Su ve kahve oranı nedir eski mesajlarda tarifi bulamadım![]()
Ben 55 klikte öğütüyorum referans olarakBenim aeropress de geldi sonunda ilk denememi Hoffman metoduyla yapmak istiyorum . K- pro ile kaçta ogutmem gerekir acaba bilen var mı ?
Hocam ikinci reçetenizi Fam Etiyopya ile bugün denedim. Güzel sonuç verdi. Teşekkür ederim. Benim de çok beğendiğim reçete şöyle;Yeni denemeler haricinde sürekli olarak 2 tarif kullanıyorum
Tatlılık için kullandığım tarif. Genelde Etiyopyalarda kullanıyorum.
Ters yöntem
25g (Öğütüm C2 24-26Klik)
85c
60ml (30sn bloom) (5-6 kere karıştır)
160ml'e tamamla (7-8 kere karıştır)
2dk bekle
30sn de press
60ml su ekle
2.
Ters yöntem
15g (C2 15Klik)
90c
40ml (30sn bloom) (4-5 kere karıştır)
120ml’e tamamla (5-6 kere karıştır)
1:45de 2:00a kadar press
40ml su ekle
55 fazla ince değil mi ben cleverda 75-80 arası kullaniyorum . Burda çok daha mi ince öğütmek lazım ?Ben 55 klikte öğütüyorum referans olarak
Reçeteye göre değişir hocam. Ben de cleverda dediğiniz aralığı kullanıyorum genelde. Aeropresste ise reçeteye, kahveye göre değişiyor. Hoffman'ın reçetesi ortalama 55e denk geliyor diye düşünüyorum. Ama daha ince daha kalın reçeteler de mevcut55 fazla ince değil mi ben cleverda 75-80 arası kullaniyorum . Burda çok daha mi ince öğütmek lazım ?
Günlük içmek için aldığım sanalbaharat kahvesini birkaç gündür bu tarifle demliyorum. Gerçekten çok keyifli bir içimi oldu. Ufak tefek oynamalar ile çok iyi oldu. TeşekkürlerGüncelleme: Mucize gibi bir tarif. Kasım kavrumlu ve şimdiye kadar beni doğru dürüst memnun edememiş bir Sanalbaharat kahvesini denedim, ortaya V60'tan çok farklı bir sonuç çıktı ve kahve çok daha içilebilir bir hale geldi. Yeni değirmeninde seasoning yapacaklara vermeyi düşünüyordum kahveyi bir de![]()
Tarifi paylaşır mısınız acaba?Günlük içmek için aldığım sanalbaharat kahvesini birkaç gündür bu tarifle demliyorum. Gerçekten çok keyifli bir içimi oldu. Ufak tefek oynamalar ile çok iyi oldu. Teşekkürler![]()
Tabi ki.Tarifi paylaşır mısınız acaba?
Bu tarifle Preon'un Kosta Rika'sı çok daha farklı bir yere geldi. Güzel tarif.Tabi ki.
Ters yöntem
200mL su 87-88°C
11-12g kahve
Molent pocket ile 20 klik (V60 ve aeropress için olan öğütümden biraz kalın öğütüm)
50ml ön demleme ardından 5 tur karıştırdım.
Suyun geri kalanını döküp demlemenin ortasında ve sonunda aynı şekilde karıştırdım.
2. Dakikada bardağın üstğne alıp presslemeyi 2.30-2.45 gibi bitirdim.