• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Hayırlı olsun. Çok eğlenceli bir şey aeropress, aynı çekirdekten farklı reçetelerle farklı lezzetler çıkıyor. Özellikle de 11-13-16 gr gibi küçük miktarlarda da keyifli içim veriyor. Android kullanıyorsanız brew timer uygulamasında bir çok reçete bulunuyor. Ayrıca aeroprecipe.com da oldukça zengin ve açık. Afiyet olsun.
Hocam cok tesekkur ederim :) Tum ekipmanlari aldim bir tek Aeropress kalmisti Butce uygun olunca artik alayim dedim ve gercekten ucsuz bucaksiz demleme recetelerinden dolayi beni heyecanlandiran ekipmandi Dediginiz uygulamaya ozellikle bakacagim 🙏

beş yıldır kullanıyorum. lastik hala sağlam. değiştirme ihtiyacım olmadı. sanırım lastiğin uzun ömürlü olması için lastikli parçanın hazneye takılı bir şekilde muhafaza edilmesi öneriliyordu.
Dediginize katiliyorum Birbirine takili halde olmamasi daha saglikli Yikadiktan sonra kuruma asamasindan sonrada ayri birakiyorum
Delterpessimi de ayni sekilde muhafaza ediyorum

beş yıldır kullanıyorum. lastik hala sağlam. değiştirme ihtiyacım olmadı. sanırım lastiğin uzun ömürlü olması için lastikli parça (plunger) ile haznenin (chamber) birbirine takılı bir şekilde muhafaza edilmesi öneriliyordu.
Hocam pardon ben sizi yanlis anlamisim Parcalarin birbirine takıli sekilde olmasi gerektigini soylemissiniz Ben tam aksi olarak ayri sekilde tutuyordum

Hocam pardon ben sizi yanlis anlamisim Parcalarin birbirine takıli sekilde olmasi gerektigini soylemissiniz Ben tam aksi olarak ayri sekilde tutuyordum
Ben de tam tersi şekilde önerildiğini duydum. Yani ayrı şekilde.
net hatırlayamadığımdan kontrol etmek istedim. web sayfasında aşağıdaki gibi belirtilmiş. yani plunger'i sonuna kadar ittiğimizde contanın en geniş bölümü dışarıda kalıyor zaten. bu durumda parçaları ayrı olarak saklamanın da sakıncası yok bence.

How do I store my AeroPress?

Always eject the used coffee right after brewing and store your AeroPress with the silicone seal pushed all the way through the chamber. This keeps the seal free of compression for longer seal life.

https://aeropress.com/pages/faq

net hatırlayamadığımdan kontrol etmek istedim. web sayfasında aşağıdaki gibi belirtilmiş. yani plunger'i sonuna kadar ittiğimizde contanın en geniş bölümü dışarıda kalıyor zaten. bu durumda parçaları ayrı olarak saklamanın da sakıncası yok bence.

https://aeropress.com/pages/faq
Evet dediginiz sekilde olunca ayni kapiya cikiyor hocam Ayri ayri Ya da takılı halde en sonda olacak sekilde 👍

İlk kez Wendelboe reçetesini denedim. Molent G50 de 25 klik çift kat kafiltro kağıt ile yaptım. Daha önceki denemelerimde olmadığı kadar berrak lezzetli bardak çıktı.

Ekli dosyalar

• IMG_20220226_172436_edit_401374774608024.jpg
    IMG_20220226_172436_edit_401374774608024.jpg
    90.3 KB · Görüntüleme: 96
Kendi geliştirdiğim tarifi vereyim...
"16-45" diyorum ben adına. Ters metot kullanıyorum.
16 gr kahveyi CMD'de 16 klikte öğütün.
İlk döküş 70 ml...
İkinci döküş 45'inci saniyede 70 ml...
Son döküş yine 45 saniye sonra ve 245 ml'e tamamlama...
Her döküş sonrası birkaç kere karıştırmak gerekiyor.
2:30'a kadar bekledikten sonra da ters çevirip, presleniyor.

Deneyenlerden olumsuz yorum almadım bu zamana kadar. Umarım siz de memnun kalırsınız 😊

Demin ilk kez denedim. Coffeenutz Worka kullandım. 91°C
E maşallah bayağı bayağı güzel oldu bu 😄
Teşekkürler ✋

#2021 world aeropress champion recipe:

18 gr kahve, double filtre, 80 C, inverted
öğütüm ayarı için şampiyon comandante 27 klik verdi
50 gr blooming 10 sn.
0.10-0.15 : 3 kez ileri geri nazikçe karıştır
0.15-0.30 : 200 grama tamamla
0.50 : 3 kez ileri geri nazikçe karıştır
1.00 : fazla havayı at, kapağı tak
1.40-2.00 press..

yarışma kahvesi yıkanmış guatemala..

Son düzenleme:
İlk kez Wendelboe reçetesini denedim. Molent G50 de 25 klik çift kat kafiltro kağıt ile yaptım. Daha önceki denemelerimde olmadığı kadar berrak lezzetli bardak çıktı.
ilk kez aeropress ile yapılmış bu kadar parlak bir kahve gördüm. rica etsem reçeteyi paylaşır mısınız?

öğütüm ayarı 7,0?? (macap labo 70d)
50 gr blooming 10 sn.
1.40-2.00 press..

Nihayet açıkladılar.

Bu reçete ile az önce ilk demlemeyi yaptım. Farklı ekipman ve parametler ile net bir verim alamadığım, notalarına ulaşamadığım 17 Ocak kavrumlu Sitio Sao Pedro çekirdeğini hayata döndüren reçete oldu. Heba olacaksa bu çekirdek olsun derken, fincanda vişne ve kuru üzümler uçuştu. Var olan ve elime geçecek tüm çekirdekler için de sırayla deneyeceğim.

Nihayet açıkladılar.

Bu reçete ile az önce ilk demlemeyi yaptım. Farklı ekipman ve parametler ile net bir verim alamadığım, notalarına ulaşamadığım 17 Ocak kavrumlu Sitio Sao Pedro çekirdeğini hayata döndüren reçete oldu. Heba olacaksa bu çekirdek olsun derken, fincanda vişne ve kuru üzümler uçuştu. Var olan ve elime geçecek tüm çekirdekler için de sırayla deneyeceğim.
kaç klik ile denediniz?

öğütüm ayarı için şampiyon comandante 27 klik verdi
50 gr blooming 10 sn.
1.40-2.00 press..

Ben de V60'ta pek verim alamadığım sao pedro'yu denedim. CMD 27 klik kaça denk gelir bilmesem de KPro 85 klikte öğüttüm. V60'tan daha iyi sonuç aldım ama hala çok iyi değil belki farklı bir öğütümle iyi olabilir. Siz kaç denediniz?

Bir de 80 derece ile demlemek pek yaptığım bir şey olmadığından soğuk hissettirdi.

Geri