Simyaci
Barista
Daha fazla
- Espresso Makinesi
- Sage SES920
- Değirmen
- Eureka Mignon Specialita, CMD Red Sonja, 1Zpresso JX
- Ekipmanlar
- Hario V60, Origami, AeroPress, Syphon, MokaPot, ....
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Ataşehir
Benim 1Zpresso JX değirmenimde 2. gün elime ulaştı paketleme çok iyiydi, değirmen ise mükemmel diyebilirim. Espresso için Eureka Mignon Specialita kullanıyorum çok memnunum, JX modelini pour over demlemeler için aldım iyi ki bu modeli seçmişim. Değirmen ağır (700gr) ele çok iyi oturuyor ve kaliteyi hissettiriyor klik ayarlaması, yanındaki fırçası ile temizlemesi çok kolay, öğütüm konusunda Porlex’ten buna geçince aradaki farkı demlenen kahvedeki tat değişimini çok net hissettim. Bir kaç fotoğraf ekliyorum. Olumsuz tarafı sadece statiklenme biraz fazla oluyor gibi geldi bana başka da bir olumsuz taraf görmüyorum.
2 defa V60 ile demleme yaptım biri 72 klik diğeri 75 klik ile Kronotrop'un Kolombiya La Rivera Lakto Fermentesini kullandım 14 gr kahve, 94C Buzdağı su, Cafec TH1 filtre, 2:10 sn ile çok temiz kahveler aldım 75 klik daha yumuşak içimli oldu. Bir kez de AeroPress ile 64 klikte denedim bu da çok iyiydi. Pour Over için fazlasına hiç gerek yok kesinlikle JX modelini tavsiye ediyorum. Buradan indirimli alışveriş yapmamıza olanak sağlayan sevgili @NoDRaC ve Dems Coffee yetkililerine bir kez daha teşekkürü borç bilirim.

2 defa V60 ile demleme yaptım biri 72 klik diğeri 75 klik ile Kronotrop'un Kolombiya La Rivera Lakto Fermentesini kullandım 14 gr kahve, 94C Buzdağı su, Cafec TH1 filtre, 2:10 sn ile çok temiz kahveler aldım 75 klik daha yumuşak içimli oldu. Bir kez de AeroPress ile 64 klikte denedim bu da çok iyiydi. Pour Over için fazlasına hiç gerek yok kesinlikle JX modelini tavsiye ediyorum. Buradan indirimli alışveriş yapmamıza olanak sağlayan sevgili @NoDRaC ve Dems Coffee yetkililerine bir kez daha teşekkürü borç bilirim.